Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sass Pordoi - Lupo Bianco

14.12.05, 15:02
    dosc znany jest pozatrasowy zjazd z Sassa wzdluz kolejki na przelecz Pordoi.
    Wiem, ze tam ludzie jezdza. Nie jest to trudne, poczatek - moze byc nielatwy.
    Natomiast ciekawi mnie, jak wyglada zjazd w druga strone, nie do Colfosco, bo
    to spora eskapada, ale z Sassa do Bialego Wilka. jechal ktos? Czy to spokojny
    pist-off, czy bardzo zlebowe narciarstwo?
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco 14.12.05, 16:27
        Nie ma rzeczy niemożliwych, podobno. Tu jednak na początek byłoby chyba zbyt
        stromo i wysoko. Mam dość durzą foto-mapę Gruppo Sella ze wszystkich stron i tak
        patrząc na nią, jakoś tego nie widzę. Chodzi o początek a właściwie zejście z
        płaskowyżu na którym jest rif. Maria. Dalej już chyba nie ma problemów, chociaż
        niżej jest sporo lasów.
        pozdrawiam
        • staruch5 Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco 14.12.05, 17:00
          ja tego nie wymyslilem. popatrz tutaj
          www.fassa.com/st13/images/mappa_skiarea.jpg
          • ortodox Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco 14.12.05, 17:13
            Widać można, pewnie potrzeba sporo sniegu. Ten zjazd z płaskowyżu jest jakby
            zasłoniety skałą. Na moich zdjęciach nie widoczny, widać tylko wąwóz. Na na
            mapce pokazany w mocno uproszczony sposób.
            pozdrawiam
            • Gość: Skyddad Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco IP: *.fornfyndet.se 14.12.05, 17:46
              Jechalem kolejka na gore i sie dokladnie przygladalemn,to obok tego zjazdu jest
              sciana do wspinania pelna kletrujacych a narciarzy nie widzialem zreszta wjazd
              w te strone byl zagrodzony i napisane ze grozi smiercia,natomiast ten drugi to
              otwarty ale chetnych nie bylo.Pzdr.Sky.
              P.S Gdzie Cie licho niesie chcesz wrocic w kuferku?
              • liloom Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco 14.12.05, 22:44
                ja sobie tam nie przypominam trasy narciarskiej, ale moze jakas dzika jest ???
                czytaj skydadda
                • staruch5 Re: Sass Pordoi - Lupo Bianco 15.12.05, 08:49
                  ja sie do tego nie nadaje. Ja nie uprawiam narciarstwa zlebowego. Ale
                  zobaczylem to (trase) na mapce, to sie zapytalem, bo tez tam w plenerze takiej
                  mozliwosci nie zauwazylem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka