Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skarpeta narciarska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:52
    Jaka powinna byc?
    Osobiscie uzywam narciarskich skarpet 'Tecniki' zalecanej zreszta przez
    producenta butow tej marki, jak dla mnie sa rewelacyjne.
    Macie wlasne opinie?
    pozdrowienia
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: Skarpeta narciarska IP: *.fornfyndet.se 21.01.06, 15:03
        Tak,po prostu pochlaniaja i moga bardzo duzo,stopa nie jest scisnieta,to jest
        inny swiat porownujac z tamym okresem kiedy sie uzywalo od Babci robione na
        drutach z czystej welny.Zgadzamn sie z Toba.Moje to marki Everest.
        Pzdr.Sky.
      • marekatlanta71 Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 16:13
        My uzywamy Thorlo (?) i sa ok
      • ekler.ka Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 20:48
        ja mam rossignole i faktycznie czuje roznice :)
        • staruch5 Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 20:58
          na lewej nodze mam Rossignola a na prawej Salomona. lewa noga mnie bardziej
          swedzi.

Czy sa juz profesjonalne SkiStrings?

mam dzis dziwny humorek:-))
          • marek.przybylski Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 21:11
            a ja mam wiecej niz jedna pare ;) firma nieistotna. Za to istotne: plaski szew
            na palcach zeby nie uciskalo, anatomiczna pieta zeby sie nie
            podwijala, "miesisty" przod na goleniu - wiadomo: "jezyki hihi", szeroki
            sciagacz zeby po zdjeciu skarpetki krazenie nie wracalo do stopy przez piec
            minut, no i oczywiscie wysokosc ponad krawedz buta.
            Jesli komus sie wydaje ze skarpetki z napisem Tecnica czy Rossignol robi
            wlasnie w/w firma to ma racje: wydaje mu sie. Szyją ją na zlecenie takie firmy
            skarpetkowe jak: polski ConTim np, skad inad bardzo dobra firma. Juz kilka razy
            sie spotkalem ze skarpetki z napisem rossignoll, czy np dynastar mialy
            dokladnie ten sam fason i uzyte materialy i wcale nie byly kupywane na
            stadionie 10-lecia. Podobnie sprawa wyglada np z neoprenem na skafandry
            nurkowe - dziesiatki marek i trzech producentow na swiecie, z zamkami
            (suwakami) jest jeszcze prostsza sprawa - wszyscy szanujacy swoje wyroby
            korzystaja z YKK, polartec robi tylko Malden Mils a uzywaja go setki
            producentow odziezy gorskiej czy aktywnej.
            Drogi konsumencie "open your eyes" ;)
            • ekler.ka Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 23:01
              moja wypowiedz nie miala na celu oznajmienia wszem i wobec,ze jestem fajna,bo
              mam skarpety rossignola ;) zreszta to byl prezent.nie wiem,kto je robi,ale w
              kazdym razie sprawdzaja sie,nie mam porownania z innymi naprawde narciarskimi,bo
              pozostalam przy sprawdzonych.no ale powinnam kupic jeszcze jedna pare,wiec moze
              jakies tansze tym razem wypatrze? :) a za soba mam kilkanascie lat jezdzenia w
              zwyklych welnianych i coz,tez bylo dobrze,musialo byc :)
      • maczores Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 21:03
        Ja nabylem Nordica Race z wszytymi na wysokosci lydki wloknami amortyzujacymi
        drgania ale jak to dziala jescze nie probowalem. Pozdro
        • Gość: serec Re: Skarpeta narciarska IP: *.jmdi.pl 21.01.06, 21:23
          Uwaga! Slyszalem ze francuskie skarpety (Lange, Salomon, Rosignoll) nie pasuja do butów innej produkcji.
          A tak poważnie, mysle ze warto kupic skarpety z dodatkiem wlokien z colmaxu ktory ma dzialanie antybakteryjne, co przy wyzszych temperaturach nie jest bez znaczenia.
          serec
      • Gość: jw 23 Re: Skarpeta narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:10
        Ja nieprane od trzech lat są super amortyzują wszystko i co ważne w razie
        upadku nic się nikomu nie stanie ,jakoś dziwnie nie ma nikogo przy mnie -
        ciekawe dlaczego?
        • Gość: Maxi Re: Skarpeta narciarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:59
          Ja mam salomona i jest mi w nich zzzzziiiiiimmmmnnnnoooo!!!! Muszę kupić jescze
          jedne i zastanawiam sie jakie. Doradzcie takie najcieplejsze!!!
          • Gość: bingo Re: Skarpeta narciarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:31
            Najcieplejsze to z pewnoscia z owczej welny dostaniesz na Targowicy w Zakopcu
            ale nie bedzie to skarpeta typowo narciarska.
            jesli masz jeszcze troche miejsca w bucie to sprobuj dodatkowo na cieniutka
            elastyczna ponczoche lub skarpetke zalozyc te z owczej welenki a potem
            narciarska, mysle ze z pewnoscia pomoze!Cieplo gwarantowane!
            Ale czy tyle miejsca masz?
            pozdrawiam
            • Gość: siwa Re: Skarpeta narciarska IP: *.adsl.solnet.ch 23.01.06, 14:33
              jestem zmarzlakiem. w domu mam specjalne welniane kapcie, bo ciagle zimno mi w
              stopy. na narty zakladam skarpety "rohner" i jestem bardzo zadowolona, bo nogi
              mi nigdy nie zmarzly. mam swoj "antyzmarzlakowy" patent, czyli zawsze pod
              spodnie ubieram grube rajstopy i na to skarpety, ktore siegaja do kolan, dzieki
              czemu nie sciskaja lydki. sciagacz jest szeroki i niezbyt mocny. bylo cieplutko
              nawet ostatnio przy 15-stopniowym mrozie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka