Gość: bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:52 Jaka powinna byc? Osobiscie uzywam narciarskich skarpet 'Tecniki' zalecanej zreszta przez producenta butow tej marki, jak dla mnie sa rewelacyjne. Macie wlasne opinie? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Skyddad Re: Skarpeta narciarska IP: *.fornfyndet.se 21.01.06, 15:03 Tak,po prostu pochlaniaja i moga bardzo duzo,stopa nie jest scisnieta,to jest inny swiat porownujac z tamym okresem kiedy sie uzywalo od Babci robione na drutach z czystej welny.Zgadzamn sie z Toba.Moje to marki Everest. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 16:13 My uzywamy Thorlo (?) i sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 20:48 ja mam rossignole i faktycznie czuje roznice :) Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 20:58 na lewej nodze mam Rossignola a na prawej Salomona. lewa noga mnie bardziej swedzi. Czy sa juz profesjonalne SkiStrings? mam dzis dziwny humorek:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.przybylski Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 21:11 a ja mam wiecej niz jedna pare ;) firma nieistotna. Za to istotne: plaski szew na palcach zeby nie uciskalo, anatomiczna pieta zeby sie nie podwijala, "miesisty" przod na goleniu - wiadomo: "jezyki hihi", szeroki sciagacz zeby po zdjeciu skarpetki krazenie nie wracalo do stopy przez piec minut, no i oczywiscie wysokosc ponad krawedz buta. Jesli komus sie wydaje ze skarpetki z napisem Tecnica czy Rossignol robi wlasnie w/w firma to ma racje: wydaje mu sie. Szyją ją na zlecenie takie firmy skarpetkowe jak: polski ConTim np, skad inad bardzo dobra firma. Juz kilka razy sie spotkalem ze skarpetki z napisem rossignoll, czy np dynastar mialy dokladnie ten sam fason i uzyte materialy i wcale nie byly kupywane na stadionie 10-lecia. Podobnie sprawa wyglada np z neoprenem na skafandry nurkowe - dziesiatki marek i trzech producentow na swiecie, z zamkami (suwakami) jest jeszcze prostsza sprawa - wszyscy szanujacy swoje wyroby korzystaja z YKK, polartec robi tylko Malden Mils a uzywaja go setki producentow odziezy gorskiej czy aktywnej. Drogi konsumencie "open your eyes" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 23:01 moja wypowiedz nie miala na celu oznajmienia wszem i wobec,ze jestem fajna,bo mam skarpety rossignola ;) zreszta to byl prezent.nie wiem,kto je robi,ale w kazdym razie sprawdzaja sie,nie mam porownania z innymi naprawde narciarskimi,bo pozostalam przy sprawdzonych.no ale powinnam kupic jeszcze jedna pare,wiec moze jakies tansze tym razem wypatrze? :) a za soba mam kilkanascie lat jezdzenia w zwyklych welnianych i coz,tez bylo dobrze,musialo byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: Skarpeta narciarska 21.01.06, 21:03 Ja nabylem Nordica Race z wszytymi na wysokosci lydki wloknami amortyzujacymi drgania ale jak to dziala jescze nie probowalem. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serec Re: Skarpeta narciarska IP: *.jmdi.pl 21.01.06, 21:23 Uwaga! Slyszalem ze francuskie skarpety (Lange, Salomon, Rosignoll) nie pasuja do butów innej produkcji. A tak poważnie, mysle ze warto kupic skarpety z dodatkiem wlokien z colmaxu ktory ma dzialanie antybakteryjne, co przy wyzszych temperaturach nie jest bez znaczenia. serec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw 23 Re: Skarpeta narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:10 Ja nieprane od trzech lat są super amortyzują wszystko i co ważne w razie upadku nic się nikomu nie stanie ,jakoś dziwnie nie ma nikogo przy mnie - ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Skarpeta narciarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:59 Ja mam salomona i jest mi w nich zzzzziiiiiimmmmnnnnoooo!!!! Muszę kupić jescze jedne i zastanawiam sie jakie. Doradzcie takie najcieplejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Skarpeta narciarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:31 Najcieplejsze to z pewnoscia z owczej welny dostaniesz na Targowicy w Zakopcu ale nie bedzie to skarpeta typowo narciarska. jesli masz jeszcze troche miejsca w bucie to sprobuj dodatkowo na cieniutka elastyczna ponczoche lub skarpetke zalozyc te z owczej welenki a potem narciarska, mysle ze z pewnoscia pomoze!Cieplo gwarantowane! Ale czy tyle miejsca masz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Skarpeta narciarska IP: *.adsl.solnet.ch 23.01.06, 14:33 jestem zmarzlakiem. w domu mam specjalne welniane kapcie, bo ciagle zimno mi w stopy. na narty zakladam skarpety "rohner" i jestem bardzo zadowolona, bo nogi mi nigdy nie zmarzly. mam swoj "antyzmarzlakowy" patent, czyli zawsze pod spodnie ubieram grube rajstopy i na to skarpety, ktore siegaja do kolan, dzieki czemu nie sciskaja lydki. sciagacz jest szeroki i niezbyt mocny. bylo cieplutko nawet ostatnio przy 15-stopniowym mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś