Gość: Karol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 17:20 Kto był, widział, zjeżdżał i może podzielić się spostrzeżeniami z Paganelli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortodox Re: Andalo 12.02.06, 17:48 Czytałeś juz to? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=21040208&a=21040208 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=34611352&a=34611352 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:58 Dzięki za szybką reakcję i adresy, przeczytałem, za tydzień zobaczę. Myślę, że będzie mi się pdobało. Poza trasami oczekuję widoków pięknych gór, a tam pdobno takie są, nawet Lago di Garda widać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto19 Re: Andalo IP: 87.207.118.* 13.02.06, 23:27 widoki super, najwiekszy plus Andalo i Paganelli, pojedz tez koniecznie (po nartach) nad jezioro w Molveno, jest super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:15 Karolu - prosba o opisanie wrazen po powrocie . Ja planuje ( nie wiem czy sie zdecyduje ostatecznie na Paganelle ) wyjazd w tamte rejony pod koniec marca . Za Paganella przemawia sporo argumentow ( cena , widoki,urokliwosc osrodka , wielkosc itd. ) ale duzym minusem moga okazac sie pod koniec marca WARUNKI SNIEGOWE . Poki co szukam po forum i sle zapytanie do Wloch o srednia z poprzednich lat ale bez skutecznie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:02 Właśnie wczoraj wróciłem z Andalo. Miejscowość b.ładna, dużo hoteli w dobrym, chociaż 3-gwiazdkowym wydaniu. Nie dopisała pogoda. Jeździć było można codziennie, ale tylko 1 dzień na 5 był taki, jaki powinien, czyli dużo słońca, dużo śniegu, niewielki mróz. W pozostałe dni padał drobny, uciążliwy śnieg. Dlatego też mam niedosyt widoków, które na pewno są warte obejrzenia. Dużo pięknych, pokrytych śniegiem świerków, jest gdzie pojeździć, ale stan nartostrad, ze względu na ciągle padający snieg - średni. Ogólna ocena od 3+ do 4-. Dla przeciwwagi było wspaniałe towarzystwo i niezwykle miła obsługa w hotelu i jak zwykle świetna kuchnia włoska. Obawiam się, że na koniec marca będzie słabo ze śniegiem, nawet jeśli teraz na górze jest 150 cm. Po 10/15 marca można jeździć praktycznie pow. 2000m., do godz. 12-tej. Pozdrawiam - Karol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:39 Dzieki Karol za odpowiedz . Nie pocieszyles mnie Twoimi prognozami na koniec marca - ale poweim szczerze ze po zapoznaniu sie z oferta w biurze byla i jest to nadal moja jedyna obawa . Na internecie dokopalem sie ze mozna rozszerzyc sobie karnet na Skirame i Wlosi organizuja 3 x w tygodniu wyjazdy do : MdC , Mar-Fol , Tonale . Czy mozesz to potwierdzic ? Korzystales " jesli tak to jak to wyglada ( dlugosc przejazu i czas na narty ) oraz ile kosztuje owe rozszerzenie . Napisz prosze ( jesli wiesz ) czy na basenie w Andalo jest sauna . "Moj hotel " Florida jest w Molveno moze byles badz widziales te miejscowosc ? Z jakiego biura korzystales ? Dzieki raz jeszcze za odpowiedz i czekam na dalsze jesli bedziesz mial ochote podzielic sie . Pozdrawiam - Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Andalo IP: 150.254.89.* 01.03.06, 11:10 Cześć Darek. Rozszerzenie karnetu na MdC, F-M, a już na pewno na Tonale nie ma sensu - za długi czas dojazdu. Samego dojazdu z Molveno do Andalo Skibusem też będziesz miał dosyć. Dobrze jest wybrać hotel, przy którym jest przystanek Skibusa, lub taki, z którego można dojść do kolejki w buciorach (maks.100-150m). To nie są duże różnice w cenie, a wygoda ogromna. W Andalo można liczyć na basen i na pewno na lodowisko. Do obu atrakcji są zniżki, jeśli będziesz miał kartę z hotelu, w którym mieszkasz - jakieś 10%, co się przekłada na ok. 1 euro. Korzystałem z biura Malta-Ski z Poznania - oferta na stronie Malta-Ski. Napisz jakie ceny i w jakim standardzie proponuje Twoje biuro, wówczas porównamy. Ważne jest czy dojazd własny, czy autokar oraz wyżywienie. Pozdrawiam - Karol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:24 Witam , Dzieki za odpowiedz . Znalazlem i zapoznalem sie z 'Twoja oferta " - bardzo sympatyczna i zapewne bylo fajnie . Mam nadzieje ze trafil ci sie pokoj taki jak na zdjeciu . Czy korzystaliscie z sali koncertowej ? to bylo wejscie na karte hotelowa ? skipass czy za oplata . W Bormio organizuja wieczorki regionalne : sery , wino grzane , muzyka itd. 2 g min. fajnej zabawy na placu miejskim czy cos takiego jest w Andalo ? Odnosnie busow i dojazdu z Molveno- nie przeszkadza mi to chociaz wspominam czasy z Francji gdzie wjezdzalem i wyjezdzalem z hotelu na nartach ( jedyna droga to z narciarni na zewnatrz budynku). Tak wiec Molveno i dojazd z niego nie stanowi dla mnie problemu . Szukam oferty znacznie tanszej od Twojej do 1500 pln maks z karnetem transportem i HB ( tak jakos udaje mi sie od kilku lat sprostac tym wymaganiom ) . "Moja oferta" jest z Otium . Cena z pewnoscia nie gwarantuje takich luksusow jakie Ty miales ale oferta satysfakcjonuje mnie . Powiem szczerze ze coraz bardziej sie "napalam" na ta Paganelle - ach te widoki (szkoda ze nie miales szczescia i tylko jeden dzien byl sloneczny ) a ponadto w jeden dzien planuje wyjazd do Trydentu. Ponadto sledze pokrywe sniezna i wierze ze w tym roku dotrwa do konca marca( jak poziom powyzej 100 cm utrzyma sie do 10.03 a prognozy na 3 nastepne dni beda oki to pewnie ostatecznie zabukuje Paganelle ) a gdyby bylo tragicznie to trudno pomimo dlugiej jazdy (pewnie 1 h min. ) to pojade do McD-Mar-Fol . Pozdrawiam - Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:33 Piekna mala miejscowosc. Bylem tam 2 razy kilka lat temu. Na Paganelle wjezdza sie od strony Andalo i od strony Fai Della Paganella. Poniewaz nie lubie duzych "znanych" osrodkow Andalo jest dla mnie bardzo fajne. Jest tam troche wyciagow. Co prawda nie ma tam setek km tras ale ujezdzic sie mozna. Piekna jest trasa do Fai Della Paganella. Ma chyba 4 lub 5 km dlugosci. Jezeli nie "musisz" sie wykazac ze byles w jakims topowiym osrodku to zdecydowanie polecam to miejsce. Zycze milego szusowania. Ale jeszcze jedna uwaga: poniewaz jak widac w telewizorze we Wloszech nie ma zbyt duzo sniegu, przed podjeciem decyzji sprawdz jaka tam jest sytuacja ze sniegiem Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Andalo 12.02.06, 20:49 telewizor pokazuje Sestriere a nie Andalo... Nie wiem, skda takie info. Pokrywa sniezna np. W Cortinie (gora/dol)(cm) Styczen 2002 36/12 Styczen 2003 160/68 Styczen 2004 153/52 Styczen 2005 46/99 Styczen 2006 105/40 A wiec jest w tym roku bkliska sredniej... Moze wandalo jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Andalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:04 Dziękuję za dobre wieści. W topowych miejscach już się posnobowałem. Szukam nowych, bez szaleństw, z dobrze przygotowanymi trasami, bez tłoku. MdC, CdA, VdF, Latemar,Alleghe, i pare innych już zwiedziłem, i jest to piękne. Umknęła mi w tym roku Val Gardena, ale to może i dobrze, bo hotel jest Chiusa, i trochę trzeba stracić czasu na dojazd. jeszcze raz dzięki za info, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś