Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

droga do Canazei

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:42
    Prosze Was o rade ktora droge wybrac: czy przez Salzburg i przelecz Brennera
    (ta droga juz kilka razy jechalem) czy tez przez Graz Villach i potem pchac
    sie przez gory i Cortine... (tedy nigdy nie jechalem)
    Z mapy wynika ze droga przez Cortine jest waska, kreta i gorzysta.
    Z kolei droga przez Brennera jest nieciekawa bo sie stoi w korkach w okolicy
    Rosenheim.
    Co o tym sadzicie????
    Obserwuj wątek
      • Gość: bingo Re: droga do Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:05
        Salzburg,Spittal,Vilach a potem to juz poleci,polecam panorama nie powtarzalna.
        pozdrawiam
        • ortodox Re: droga do Canazei 15.02.06, 10:27
          To prawda, ja też chetnie jeżdzę tą drogą. Jest trochę kręcenia kierownicą,
          ale widoki ... . Kręta właściwe robi się dopiero tuż przed Cortiną, od mt.
          Cristallo.
          pozdrawiam
          • staruch5 Re: droga do Canazei 15.02.06, 10:37
            krete drogi to sa na Korsyce. Spedzilem tam 2 pobytuy po kilka tygodni. od tego
            czasu zadna gorska droga nie jest dla mnie przezyciem jeno normalka.
            Przy wjezdzie na te wyspe powinine stac znak brak prostej dluzszej niz 100m. To
            oczywiscie przesada. na wschodnim wybrzezu mozna cos takiego jednak znalezc.
            A zeby bylo na temat, to na Korsyce tez sa wyciagi na ichniej najwyzszej gorze.
            Pzdr.
            • staruch5 Re: droga do Canazei 15.02.06, 10:38
              aha, a w temacie, to tez bym jechal Klagenfurt, Villach, Spittal, Lienz...
            • staruch5 a jakie tam jest off-pist! 15.02.06, 18:06
              franckrinaldi.free.fr/le_ski/images/alta_strada1.jpg
              franckrinaldi.free.fr/le_ski/images/alta_strada2.jpg
      • 33662277pp Re: droga do Canazei 15.02.06, 13:40
        Przez Graz , Villach, Spittal , Lienz
        tylko parę tuneli jest do pokonania samochodem , a to nie każdy lubi.
        • ortodox Re: droga do Canazei 15.02.06, 17:27
          Co to a tuenele? Najdłuższy coś około 1km. Jeszcze dobrze nie wjechałeś a już
          wyjeżdżasz ;)
          pozdrawiam
          • Gość: bingo Re: droga do Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:46
            miedzy Salzburgiem a Spittalem jest kilka, jeden dlugi ma 6,8 km i jest platny
            doswiadczylem to na wlasnej kieszeni aktualnie poczatkiem lutego.
            pozdrawiam
            • staruch5 Re: droga do Canazei 15.02.06, 20:14
              no ale my mowimy o drodze do Canazei! Czy Ty jezdzisz do Canazei ze Spitalla do
              Salzburga???
      • Gość: waldek Re: droga do Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:15
        OK. Statystycznie ujmujac Wasze wypowiedzi to POWINIENEM jechac przez Villach i
        Spital. A wiec tak pojade.
        Dzeki za wszystkie rady.
        A tak a'propos to takie narzedzie jak internet to znakomity wymysl: jedno
        pytanie i z calego swiata masz caly przeglad rad i opinii. To mile
        • ortodox Re: droga do Canazei 15.02.06, 22:14
          Wcale nie musisz ale to piękna trasa i warto. Teraz się doczytałem, że bingo
          proponował przez Salzburg. No nie, raczej Wiedeń, Graz, Spital, Linz, Dobbiaco.
          Tam nie ma płatnych tuneli i max 1km długie. Chyba, że mieszkasz w Bogatynii,
          to przez Salzburg. Kurde, jak Tobie zazdroszczę.
          pozdrawiam
          • staruch5 Re: droga do Canazei 15.02.06, 22:20
            ortodoxie, nie zazdrosc, moze bedzie powwodz w Austrii i nie dojedzie...
            • ortodox Re: droga do Canazei 15.02.06, 22:26
              Staruch, albo wyjedzie i nie będzie mógł wrócić :) No a Ty, jedziesz tam
              jeszcze w tym sezonie?
              Waldek, Tutaj masz dość dokładny opis tej trasy:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=36217143&a=36224574
              pozdrawiam
              • staruch5 Re: droga do Canazei 15.02.06, 22:28
                no ale w Twojej wersji, to juz bedzie mu czego zazdroscic!
                Wybieram sie... i obserwuje juz Hoshwasser w Austrii.
                • liloom Re: droga do Canazei 17.02.06, 18:38
                  staruch, uzywasz argumentu mojego meza;) krete drogi to sa na korsyce i od tego
                  czasu...
                  ja wam powiem ze my z wiednia do canazei nie jezdzimy przez brenner tylko dolem
                  bo lubimy unikac korkow (jezdzimy w ferie i stad koniecznosc znalezienia nowych
                  drog).
                  dolem tzn (uklon w strone ortodoxa, ktory mnie nie rozumie):
                  graz-klagenfurt-villach-lienz-dobiacco-cortina d'ampezzo-arabba
      • Gość: waldek Re: droga do Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:25
        W dalszym ciagu potwierdzacie najlepsza i najladniejsza droge przez Graz ,
        Villach itd....
        Ortodox Ty mi nie zazdrosc tylko wsiadaj w auto i fru w gorki:)))
        Dzieki Wszystkim.
        PS.
        A moze potem jeszcze na jakies fajne zakonczenie sezonu????
        • liloom Re: droga do Canazei 18.02.06, 21:50
          ja tez zazdroszcze, bo marze o tym by jak alessa znalezc sie w dolomitach NA
          CALY SEZON a tu pracowac trzeba... bu...
          • Gość: waldek Re: droga do Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 10:59
            To prawda Liloom bez pracy nie ma kolaczy.
            Ale pomiedzy praca mozna (a moze trzeba) znalezc chwile na kilka szusow.
            Ostatnio wymyslilem ze pomiedzy Slaskiem a najblizszymu fajnymi gorkami w
            Austrii (Schladmin)jest tylko 7 godzin drogi.
            Jak sie wkurze to wsiadam w auto o godzinie 2 po poludniu i juz jutro jezdze na
            nartach ( oczywiscie w dobrych warunkach a niestety takich tutaj w okolicy mi
            brakuje).
            I to jest naprawde fajne.
            pozdr
            • staruch5 Re: droga do Canazei 19.02.06, 11:18
              a z Krk do Wrocka to juz teraz tylko 3-3.5h jazdy. I dolacze do Ciebie!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka