Gość: iwona IP: *.aster.pl 12.09.06, 19:05 Austria jak najbliżej od Polski - gdzie podajcie proszę miejscowośi warte spędzenia urlopu, chętnie z lodowcem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
velkosio Re: Austria jak najbliżej od Polski 12.09.06, 21:01 najblizej chyba powinno byc do rejonu salzburga - polecam, z wawy ok. 1000 km. najbardziej podobalo mi sie w zauchensee, ale z uwagi na nieduza wysokosc oraz niewielkie odleglosci, rozlokowac mozna sie wlasciwie wszedzie i z przemieszczaniem sie po kolejnych osrodkach regionu nawet w surowszej i bogatszej w opady zimie nie powinno byc wiekszych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Austria jak najbliżej od Polski 12.09.06, 22:00 A co, pieszo się wybierasz ? ;) Jaka to różnica 100km dalej czy bliżej. Myślę, że przy wyjeździe narciarskim w Alpy austriackie należy się kierować wszystkim innym, ale nie odległością. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 09:20 Oj ten/ta ortodox haha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alessa Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 11:18 Zgadzam się z Ortodoxem , ma rację co za różnica 100 km. Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 17:15 hej alessa aniele ;) co slychowac tam w wloskich obszarach? Odpowiedz Link Zgłoś
alessa Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 21:14 No cześć , jestem w kraju, bo przecież zaczął się młyn , rezerwacje, prezentacje, targi, giełdy. W tym roku dobry sezon się zapowiada, czekam na nowe nartki, inne zakupy już zrobione i wszystko przygotowane. Teraz do grudnia będę często na forum - pozdrawiam wszystkich. Niech żyje druga młodość. Odpowiedz Link Zgłoś
velkosio Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 15:29 mysle, ze mowienie komus, kto o to nie pyta, czym ma sie kierowac przy wyborze miejsca w austrii jest troche aroganckie i sarkastyczne. info@sportwelt-armade.at tam wyslij zapytanie o oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 21:11 Tak niedawno , bo dokładnie o tej samej porze roku ubiegłego , rozpętała się wojna na temat zamieszczania reklam NIEPŁATNYCH na forum narty. Ponieważ wszyscy z nas podających nazwy swoich stron i meili , zastosowali się do tych reguł , myślę , że i Ty drogi/ga VELKOSIO też się zastosujesz. A w tych odpowiedziach chyba nie ma nic aroganckiego i sarkastycznego jak to określiłeś, każdy ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania. Ja w zimie mieszkam we Włoszech i już nic nie mówię , chyba , że ktoś pisze na mojego prywatnego meila. Sorry, że poruszam ten temat, ale ja też musiałam się dostosować . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 18:15 Muszę to z przykrością stwoerdzić ale Ortodox niestety ma rację ;) 100 km dalej i masz przepiekne rejony. Przy 1000 do przejechania 10% to mała różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
velkosio Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 19:39 tak jakby salzburg region byl brzydki :) bylas? 100km to moze byc poltorej godziny wiecej, gdy trzeba wrocic do chorego dziecka. niby nic, ale niektorych moze bolec. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Austria jak najbliżej od Polski 14.09.06, 16:28 velkosio napisał: > tak jakby salzburg region byl brzydki :) bylas? ------------------------------------- Ktoś piał, że brzydki? Byłem :) ................................. > 100km to moze byc poltorej godziny wiecej, gdy trzeba wrocic do chorego > dziecka. niby nic, ale niektorych moze bolec. ----------------------------------------- ... a jak do tego będą zaspy, zamiecie i zawieje oraz ślizgawice, a służby drogowe jak zwykle dadzą ciała, to nawet parę dni może nie wystarczyć. Lepiej chyba jednak zostać w domu przed telewizorem, bo licho nie śpi. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.cyf-kr.edu.pl 06.10.06, 09:35 100 km nie sprawia roznicy, ale 200-300 juz tak. Przynajmniej mnie. Moj wybredny kolega juz drugi raz jedzie w region Amadee kolo Salzburga. Bardzo go sobie chwali. To chyba najblizej, nie liczac malych stacji. Zwroc tez uwage, ze my Krakusy i o te 300 km nam blizej od mieszkancow Mazowsza na ten przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.aster.pl 13.09.06, 19:21 dziekuję za informacje, a skoro tak podajecie 100 km w tę czy inna stronę to uchylcie rąbka tajemnicy jakież to te piękne miejsca, Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 19:42 Kliknij w moją sygnaturkę i coś tam znajdziesz 3maj się witek Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Austria jak najbliżej od Polski 13.09.06, 21:18 Takich miejsc w Austrii jest naprawdę wiele. Jednym z ciekawszych jest dolina Zillertal. www.zillertalski.at/ www.zillertal.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:19 Jednak dodam swoje 3 grosze: Jezeli ktos zadaje pytanie to bez wzgledu na to jaki dobry jestem w tej dziedzinie poprostu odpowiadam na to pytanie. Moim zdaniem komentarze ze takie lub inne propozycje sa lepsze zdaniem DANEGO AUTORA powinno byc dodane tak tylko mimochodem. Dlatego odpowiadam Iwonie ze najblizszy z Polski jest rejon Schladming i fajna gorka Planai gdzie mozna niezle pojezdzic. W poblizu jest lodowiec Dachstein ale podobno jest nie bardzo ciekawy. Jednak najlepsza jest jazda na gorce Planai. Jeszcze blizej sa gorki w okolicy Bad Mittendorf i jeszcze blizej rejon Steinmark. Tego osobiscie nie sprawdzilem. Moze ktos z czytajacych to forum moze o tym rejonie opowiedziec. Z moich doswiadczen wynika ze sa to (niestety) rejony zdecydowanie lepsze pod wzgledem przygotowania tras niz nasze osrodki w Polsce. Ubolewam z tego powodu ale tak po prostu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.devs.futuro.pl 14.09.06, 10:36 waldku, dziekuję Ci bardzo za konkretną odpowiedz, zainteresowała mnie szczegolnie propozycja Bad Mitterndorf, czy mogę zasięgnąć wiećej informacji, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:17 Najblizej Polski(zalezy z ktorego miejsca jedziesz)masz Hochficht zaraz przy granicy czeskiej,na zachod od Linzu,Hinterstoder-ok.50 km na pld od Linzu lub Semmering - Hirschenkogel i Stuhleck - ok.80 km na pld.zach od Wiednia.Nie sa to jakies topowe rejony,ale mozna sie najezdzic na pewno duzo lepiej niz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Austria jak najbliżej od Polski 15.09.06, 23:47 No wlasnie, musze poprzec Jurka, ze Semmering i Stuhleck to najblizej (z godzinke od Wiednia). Ale tam jezdzi caly Wieden. Nastepne "najblizsze" to Lackenhof, Hochkar (te dwa osrodki sa juz fajne), poza tym Korona lub Mariensee (takie familijne gorki). Jak sie teraz jezdzi na Kasprowym? Bo ja juz bym wolala Kasprowy niz tluc sie 10 godzin, zeby jezdzic na Semmeringu. Semmering (fajnie sie reklamuja, ale boje sie, ze bedziesz rozczarowana) www.noe.co.at/partner/hirschenkogel_e/default.asp mamilade.at/1012240-hirschenkogel_karte.htmlLackenhof www.snow-online.de/bilder/pp_lackenhof_gross.jpgHochkar www.hochkar.at/fileadmin/user_upload/diverses/karte/panoramakarte.jpg A tu mapka wiekszosci osrodkow w Austrii (po niemiecku chyba tylko, ale poklikaj na kwadraciki...) www.bergfex.at/austria/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:36 Bylem w styczniu tego roku na tej gorce. Od razu zaznaczam ze jest to niewielki osrodek (chyba ok 10 wyciagow). Dla mnie na rozruszanie w ciagu kilku dni to wystarczylo. Najwazniejsze ze niedaleko ze Slaska. Wyjechalem o 8 rano a na miejscu bylem ok 3 po poludniu jeszcze z przerwami na kawe. Mieszkalem w malym hoteliku w miejscowosci Tauplitz 150m od wyciagu. Lecz na te gorke mozna rowniez wjechac od strony Bad Mittendorf. Jest tam wiele pensjonatow. Jeden z nich prowadzi go nasz rodak (www.egger.pl). W przyszlym roku bede sprawdzal gorke jeszcze blizej o ok 100km (to jest chyba Steinmark ale nie jestem tego pewien). Poniewaz do nart jeszcze daleko to zostawiam sobie szukanie na pozniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panika ela Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 02:05 A czy możesz podać nazwę tego hotelu. Jadę z dziećmi i te 150 m od wyciągu bardzo mnie zainteresowało. Może ktos jeszcze mógłby podać takie kwatery położone tuż przy stoku? z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.aster.pl 16.09.06, 16:03 czy ktoś zna kwatery w okolicy Bad Hofgastein, czytałem ,że tam jest ok, poza tym nie tak daleko z Polski, czekam na wszelkie info o tym rejonie, pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:24 Podaje Ci namiary na hotel w ktorym mieszkalem. E-mail: willkommen@tauplizerhof.at Internet: www.tauplitzerhof.at Jezeli sprawdzisz w internecie pod haslem TAUPLITZ bedzie wicej ofert. Jak widzialem jest tam wiele miejsc. Przy wyciagu jest tez jakis hotel lub apartamenty a wiec odleglosc do wyciagu 10m. Jest w czym wybierac. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredkowski Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.pools.arcor-ip.net 22.09.06, 13:59 chetnie podam ale kiedy masz urlop bo ja np. wybieram miejsce w zaleznosci od pory roku /warunkow sniegowych/ sam wybieram sie w listopadzie i to moze byc tylko lodowiec /sölden/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Austria jak najbliżej od Polski IP: *.devs.futuro.pl 06.10.06, 08:12 witam, dziękuję bardzo za wszystkie informacje, zdecydowałam się na Bad Hofgastein, kraj salzburski, podobno miejsce jest ok pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś