arturdab 04.12.06, 15:28 Jakiej bielizny termoaktywnej używancie i jaką mozecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smiglostopy Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dyn.optonline.net 04.12.06, 16:34 ja wczoraj wlasnie kupilem. helly hansen. nie testowana oczywiscie, ale wyglada solidnie i mam nadzieje, ze sie sprawdzi... tinyurl.com/ydhmq9 Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: Bielizna termoaktywna 04.12.06, 20:40 A ile zainwestowałeś jeśli wolno spyta? I jakie ma hmmmm..... parametry? Ja też muszę na ten sezon zainwestować w jakąś ciepłą bieliznę. Cienką a oddychającą już mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dyn.optonline.net 04.12.06, 22:05 odpowiedzi na twoje pytania powinnas miec w linku, ktory podalem. kupilem za wielka woda wiec pewnie cena bedzie sie roznic od tych u nas (w kazdym razie $35.99 + tax). w sprawie "parametrow" podaja same ogolniki. nie ma liczb, ale jest za to wykres jak ci sie chce zaglebic. "dry" maja sie sprawdzic w niskiej temperaturze przy wiekszym wysilku. maja jeszcze serie "warm". po krotkim namysle wybralem ta pierwsza jako ze aspiruje do miana aktywnego narciarza;) oczywiscie jest osobna seria dla kobiet. oto info ze strony: Our classic crew design offered with a new twist on the icon LIFA® stripes. Offering durable, technical fabrics that keep you warmer, drier and more comfortable across a range of conditions. First layer, second skin. Your outer layers are useless without a good base, one that promotes both warmth and moisture transfer. This is exactly what advanced LIFA® technology does – it’s the base of good performance. High intensity activities require maximum transport of extensive moisture. That is what HH DRY does, thanks to its fabric featuring LIFA® stay dry technology ™. HH DRY acts like a second skin, one that promotes transport of comfort stealing moisture off the body and to the next layer, resulting in you feeling dry and able to perform better for longer. Odpowiedz Link Zgłoś
viking-plus Re: Bielizna termoaktywna 18.02.07, 00:00 sprawdzona przetestowana, niedroga, modele dla kobiet ładnie wciete w talii, ale rozmiar trzeba kupić o jeden wyżej iż nosimy- są zaniżone, np nosząc 40-42 trzeba kupić 44-46, nosząc m kupujemy l. dobra jakość, ładnie wykończone www.rockner.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mqmax4 Re: Bielizna termoaktywna 05.12.06, 00:43 ja na golasa, ale kobietki libie w stringach Odpowiedz Link Zgłoś
arturdab Re: Bielizna termoaktywna 05.12.06, 10:45 Przeglądałem parę forów i przeważnie są tam wpisy osób, które są zadowolone ze swoich wyborów, można nawet odnieść wrażenie, żen ie ma złej bielizny oddychającej, czy są akieś firmy których wyroby nalezy omijać z daleka lub ich cena jest zdecydowanie ponad prawdziwa wartosć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 20:40 ja właśnie się waham pomiedzy Helly Hansen a Berghausem, a może jednak Berkner Action(ta cena kusi), czy moze ten Berkner Ultra Plus . Za duży wybor mają w tych sklepach. Czy ktoś testował Berknera Ultra Plus www.hike.pl/sklep/koszulka-mska-z-dugim-rkawem-Berkner-Ultra-Plus-3D-p-16158.html Napiszcie coś MIKI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dzi.vectranet.pl 22.12.06, 21:19 Fantastyczna bielizna to bielizna firmy XSOCKS.lepszej chyba nie ma.I droższej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: Bielizna termoaktywna 23.12.06, 16:40 to jest faktycznie chyba najlepszy produkt ktory mozna dostac w polsce (moj przyjaciel ktory jest glownym importerem zaciera w tej chwili rece). ogladalem u niego te produkty i sa top notch. a ze drogie?? mozna stale jezdzic w bawelnie z mokrym kompresem na plecahc.......... Odpowiedz Link Zgłoś
aater Re: Bielizna termoaktywna 23.12.06, 22:54 szukajac prezentow przejrzalam bielizne termoaktywna roznych firm. kupilam HH tzn helly hansen. doskonala gatunkowo. kupilam meska i damska koszulke z dlugim rekawem i polgolfem na suwak. cena sklepowa ok 200zl/szt a moze troche wiecej. ja kupilam u importera wiec mialam taniej:) znam ludzi ktorzy testuja HH i sa bardzo zadowoleni z w/w bielizny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:15 W ubiegłym roku kupiłem Ultra Plusa i nie zamienię tej koszulki na inną. Można ją używać i latem i zimą. Cud techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleam Re: Bielizna termoaktywna IP: *.acn.waw.pl 16.09.08, 23:54 Jak dla mnie Ultra Plus zbyt długo trzyma wilgoć, i zbyt mało przylega do ciała, firma Odlo jest cudem techniki ale za ten cud oczywiście oczekują odpowiednio wysokiej ceny :). Kiedy jeszcze nie byłem zorientowany w składach materiałów nie wiedziałem co brać, jednak teraz już wiem: ok 50-60% polyester ok 30-40% polyamid ok 5-10% elasten Już nigdy nie kupie bielizny która źle leży na ciele i zostawia jakiekolwiek luzy albo "poduszki powietrzne" w których to para wodna potrafi się ochładzać a nie odparowywać. Jestem osobą która wydziela ogromne ilości wilgoci przy wysiłku i szybko przez to się wychładza, dlatego w zimne dni potrzebuje maksymalnie szybkiego odprowadzenia wilgoci od ciała. Pozdro dla wszystkich w formie :) Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Bielizna termoaktywna 17.09.08, 07:16 Sprawdzona polecam: The North Face. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczkamalineczka Re: Bielizna termoaktywna 18.09.08, 11:50 Ostatnio kupiłam fajną bieliznę termoaktywną z Brubecka. W ofercie widziałam damską i męską bieliznę: bluzy, bluzki, spodnie... Na rower, do biegania, na narty. Polecam serdecznie ;p sprawdziłam sama, więc mogę z czystym sumieniem zachęcać do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:21 czy nazwa tej bielizny to Xskarpety, to ile ona kosztuje skoro mowicie , że taka droga. Dla mnie max za komplet to 250 złotowek Myślałem o koszulce Berkner Ultra Plus za ok. 150 zł, a kalesony to mogą być trochę gorsze np. Berkner Action za ok. 80 zł Może gwiazdka trochę grosza przyniesie to wtedy może i kalesony Ultra Plus ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dzi.vectranet.pl 23.12.06, 21:24 Sama koszulka z długimi rekawami firmy XSOCKS to koszt 270 zł. Skarpety 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Bielizna termoaktywna 23.12.06, 21:46 Miki ja używam bielizny o której mówisz. Sprawdziła się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:48 Wote, dzieki za wsparcie duchowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: Bielizna termoaktywna IP: *.hsd1.vt.comcast.net 24.12.06, 03:32 ja mam skarpety. calkiem fajne. maja wzmocnienia na kostki i piszczele (hehe). jak na razie jeszcze w nich nie zmarzlem, tak wiec moge polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śląski Re: Bielizna termoaktywna IP: *.ip.fastwebnet.it 09.09.07, 01:27 Zapraszamy do sklepu internetowego www.x-socks.pl! Znajdziecie tam Państwo szczegółowe informacje dot produktów oraz ich aktualne ceny, które bardzo często nie są aż tak wysokie jak niektórzy wymieniaja! Skarpety letnie znajdują sie w przedziale 30-65 złotych, natomiast zimowe oraz trekingowe od 55 do 119 złotych. Na wszystkie produkty x-socks posiadają Państwo dwa lata gwarancji! Przy zakupie 10 naszych produktów (nie musi to byc jednorazowy zakup) dostają Państwo koszulke X-Wear Interface-Shirt o wartości 160 złotych GRATIS!!! Zapraszamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:47 Krystian, nie wiem gdzie pracujesz. Ja moze za kilka lat ( jak dobrze pójdzie) będę mógł sobie pozwolić na takie wydatki. Dla mnie teraz to dużo za dużo. I tak wydanie ok.250 - 300 zł za komplet to dużo, ale poczytałem trochę na temat bielizny i mnie to zaintrygowało. Zresztą jak się kupi dobrą to jest na kilka lat. W Berknerze podobają mi się : jony srebra i 3D. Już w zeszlym roku myślałem o tym zakupie ale mialem inne wydatki, plusem w tym roku jest to ,ze mają nowy kolor czarny, w ubieglym były tylko szare. Siedzę sobie teraz i patrzę na koszulkę którą zamówię po świętach i już się cieszę . Tylko kiedy wreszczie zacznie się zima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dzi.vectranet.pl 25.12.06, 13:49 Dobrą bielizne którą mozna jeszacze polecić to bielizna termoaktywna BRUBECK.Dobra jakość , cena też przystepna. Odpowiedz Link Zgłoś
arturdab Re: Bielizna termoaktywna 27.12.06, 13:09 Cena BRUBECKA rzeczywiście kuszaca, zobaczymy jak się sprawdza, kupiłem taki zestawik na ten sezon, ale ponieważ jestem dość ostrozny, gdy cena jest zbyt kusząca, to kupiłem też BERKNERA 3D ULTRA PLUS, więc po sezonie bedę miał porównianie i będe mógł powiedzieć, która jest warta swojej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
arturdab Re: Bielizna termoaktywna 17.02.07, 14:18 Spiesże zaraportować, że sprzęt przetestowany i w pełni jestem z niego zadowolony, śłwoem polecam obydwa zestawiki BERKNERA 3D ULTRA PLUS jak też BRUBECKa, a jesli już chodzi o szczegóły to BERKNER jste super naprawdę nei ma się do czego przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Bielizna termoaktywna IP: *.icpnet.pl 19.09.07, 22:04 Polecam bieliznę X-Bionic. Rewelka! A sklep www.zicoracing.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: Bielizna termoaktywna IP: *.dyn.optonline.net 26.12.06, 19:40 tak wiec podkoszulka hh przeszla pierwsze testy. warunki byly dosc extremalne bo temperatura na dole ok 40F. zanim doczlapalem sie do wyciagu bylem niezle rozgrzany. nie to, zebym mial jakies problemy, ale chyba wszyscy sie zgodza, ze zalozenie butow i przejscie z parkingu na stok kosztuje troche energii... po calym dniu jazdy cialo bylo suche! zastanawialem sie czy to kwestia malo intensywnej jazdy (chyba nie ;), czy rzeczywiscie ten termoaktywny sprzet jest taki dobry. w tym roku po raz pierwszy mialem porzadny sprzet ubraniowy (tzn base + mid layer z super hiper top materialow). naprawde warto dac na to troche grosza. przez caly dzien ani razu nie zmarzlem, co wczesniej czasem sie zdarzalo. no i w koncu nie wialo po nerkach ;) chyba wazne jest, zeby miec nie tylko dobra podkoszulke, ale tez soliny mid layer. wczesniej miewalem na sobie czasem 4 warstwy, a wiatr i chlod i tak potrafil sie przebic. teraz mam leciutki "base", leciutki "polar", i jest bardzo cieplo i komfortowo. nie wiem czy firma ma tu jakiekolwiek znaczenie. wydaje mi sie, ze jesli zastosowany jest odpowiedni material w odpowiedniej kombinacji to wszystko spelni swoja funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:59 Ten skrót hh to helly hansen Powiedz czy mówisz o tej koszulce bo to ciekawe dla mnie, własnie się nad taką koszulką zastanawiam www.hike.pl/sklep/koszulka-z-rozpinanym-golfem-Helly-Hansen-Charger-p-17297.html Odpowiedz Link Zgłoś
aater Re: Bielizna termoaktywna 30.12.06, 02:50 taka koszulke kupilam swoim dzieciom. tyle ze czarne. spokojnie kupuj, cena tez dobra. znam ludzi ktorzy bielizne HH nosza codziennie i bardzo sobie chwala. produkty HH ktore maja te paski tzn ze sa włókna LIFA a to juz wysoka jakosc. wazne zeby koszulka przylegala do ciala wtedy spelni swoja funkcje oddychania;) sprawdz w tabeli rozmiarow HH wzrost/waga. a w ogole ta koszulka jest ladna;) Odpowiedz Link Zgłoś
smiglostopy Re: Bielizna termoaktywna 30.12.06, 02:59 no i aater mnie ubiegla ;) ta ktora ja mam jest troche inna (patrz link w moim 1szym poscie), ale z ta sama technologia LIFA czyli pewnie bedzie dzialac podobnie. wg mnie to porzadny ciuch. tak swoja droga to licza sobie troche w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
aater Re: Bielizna termoaktywna 30.12.06, 03:43 ;)) myslalam ze spisz;)) masz racje ze HH produkuje porzadne ciuchy. widzialam(na zywo) juz kolekcje na zima 2007/2008 - bajkowa;) na pewno te koszulki beda dzialac tak samo dobrze. twoja koszulka bez suwaka w Polsce kosztuje chyba ok 120zl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arturdab Re: Bielizna termoaktywna 18.02.07, 13:16 Sklep HIKE godny polecenia, sam tam kupowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:02 Dzięki za dobre słowo,nie wiedziałem, że są aż tak dobre opinie o tej marce. Zdecydowałem się i dzisiaj zamowiłem koszulkę HH, a co do ceny to można się dogadać z Panią Magdą, rabat dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_dab Re: Bielizna termoaktywna 03.01.07, 16:49 Czy mozesz podac adres gdzie kupowałeś, czy w slkepie z linku powyżej ? A może ktos ma namiary na importera? Dziękuję pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Bielizna termoaktywna 03.01.07, 19:24 Bielizna firmy ODLO (nie odlot) jest też super, ale droga - spodnie plus koszulka ok. 400 zł. Nie wiem czy u nas na rynku jest dostępna - kupowałem w Reichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Ja jeżdzę w gaciach z Żanta IP: *.chello.pl 03.01.07, 22:20 5,99 za sztukę i też jest ok, ta cała bielizna termoaktywna to dobre dla snobów, jeździełm i przy -30 i przy +15, gacie z Żanta rządzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 17:22 Odpowiedam, tak kupilem tą koszulke w sklepie www.hike.pl, obsługa sklepu - bardzo dobra. A co do koszulki, ponieważ nie ma sniegu to testowałem na rowerze. Wróciłem suchy i ciepły po przejechaniu 15 km w nieciekawej pogodzie, ale coś trzeba robić aby nie obrosnąć tłuszczem. Koszulka sprawdziła się, o to mi chodziło, abym nie miał mokrych pleców i co za tym idzie abym nie marzł. Jeszcze jedno, koszulka tak się spodobała zonie, ze kupuję jej (oczywiście wersję damska) w nadchodzący tygodniu . Odpowiedz Link Zgłoś
aater Re: Bielizna termoaktywna 08.01.07, 01:36 to super!! moj syn tez zamierza jezdzic w takiej koszulce na rowerze wiec ciesze sie ze tez dobrze wybralam HH. corka sprawdzila na nartach. tez OK!! pamietam kto mi doradzil HH. Dziekuje;) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja8549 Re: Bielizna termoaktywna 11.01.07, 19:48 BRUBECK jest sliczna, niebieska i do tego bardzo porzadna.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aater Re: Bielizna termoaktywna 05.02.07, 20:34 ostatnio kupilam tez taka: www.sklep.brubeck.pl/kolekcja.php?kolekcja=ThermoBodyGuard meska czerwona jest super;): polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicodem Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:57 A ja mam Craft'a od trzech sezonów, trochę mi się już znudził, jak przecenią tego Helly Hansena to chyba się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:02 Czy bielizna termoaktywna i aktywna to jedno i to samo. Chcę kupić dla siebie i męża komplet bielizny na narty, trochę szukam w sklepach internetowych (wyjazd w marcu)i trochę się pogubiłam w tych określeniach. Czy taka marka/nazwa Berkner Action to bielizna odpowiednia? Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Bielizna termoaktywna 05.02.07, 21:02 strasznie przeplacacie za te bielizne. W Pl ciezko kupic cos sensownego taniej. W Danii sa markowe produkty, np. ow HH. Ale w supermarketach sa tez firmy supermarketowe chyba. Jakowys Patrick czy NorthField. Na przecenach kupuje sie to za 25 zl za sztuke. Rekordowo kupilem gore i dol za 25zl. Na pewno markowe produkty sa lepsze :-) ale ja jestem bardzo zadodolony z mojej bielizny. Uzywam na narty, na rower i do joggingu. Zawsze sucho i cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 13:12 Ja bym polemizował Z "STARUCH -em" na ten temat, kupiłem też kiedyś w "Lidl'u" ,tak dla sprawdzenia, koszulkę za kilka złotych. I teraz twierdzę, że nie ma porównania. To jednak musi być odpowiednie włókno, które nie tylko powoduje, że pot jest transportowany na zewnątrz ale i to ,że zapach potu nie zatrzymuje się na nim. No i jeszcze sprawa termiki, te tanie koszulki nie trzymają ciepła. Może i dobre na ciepło, ale z kolei na upał nie, bo odparzają. A dla "MAŁEJ" - wg. mojej wiedzy to bielizna aktywna i termoaktywna to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Bielizna termoaktywna 06.02.07, 13:28 Nikt, kto kupil bielizne za 250zl nie powie, ze taka za 25 zl (extremum to bylo 12.5 zl za sztuje) to to samo. Jasne. Ale w wielu segmentach rynku takie sytuacje sie zdarzaja i po pewnym czasie ceny produktow markowych spadaja. Markowe MP3 sa np. po 300 zl, a niemarkowe mozna kupic za 150zl. Te niemarkowe sa czesto zamawiane u jakiegos producenta (niekoniecznie najgorszego) i sprzedawane pod szyldem dunskiej firmy utworzonej przez siec supermarketow na Danie, a czesto na cala Skandynawie i maja 2 lata gwarancji. Ja tu sporo rzeczy tak kupue i nie narzekam. Co do podkoszulka. Niestety, nie mam porownaia z markowym produktem, bo NIGDY nie kupie podkoszulka za 250 zl! Pzdr. PS. tez uwazam, ze termoaktywan i aktywna to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Bielizna termoaktywna 09.02.07, 17:45 Nie przejmuj się. Lada dzień jakaś firma wprowadzi hydroaktywną, termotechniczną i motoryczno- dynamiczną..... JaC PS. Powyższe nazwy zastrzegam ;-) > tez uwazam, ze termoaktywan i aktywna to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:29 Witam, ja też nie kupię koszulki za tyle, ale od kilku lat używam np. polskiego Berknera którego kupuję za ok. 80 zł, tej bielizny mam już sporo różnej, bo się sprawdza w normalnych i extremalnych warunkach, które dla mnie są od +30 do - 30. Myślę, że warto wydać więcej i skorzystać z technologii odzieżowej bo taka przecież jest. Jeśli chcesz to dam Ci namiar na sklep w którym kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Bielizna termoaktywna 10.02.07, 13:26 no a co powiecie, jak w Intersporcie za rogiem jest do kupienia McKinley X-Road gora i dol za 50zl. To chyba nie jest zadna podroba, nieprawdaz, a cena chyba bardzo przywoita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:00 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale nie każdy Polak jest mieszkańcem dużego miasta i ma takie sklepy za rogiem. Intersport na pewno ma dobre rzeczy sportowe, ale takie ogólnospożywcze z działem rekreacja to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.przybylski Re: Bielizna termoaktywna 12.02.07, 10:52 Oj - widzę, że bielizne termoaktywną dzielimy na: a) drogą b) tanią Hihi - a ktoś się zastanowil, czym ona się róznia od "zwykłej bawełnianej?" Jest jedna podstawowa róznica: włókna bawełny nasiąkają wodą - równocześnie tracąc własności izolacyjne - mokra bawełna jest zimna i ciężka, nic nowego, włókna syntetyczne (w ogromnej większości polyester - ten z którego robi się także butelki do napojów) nie są w stanie namoknąc, więc woda (pot) wędrują sobie dalej do kolejnych warstw, co jest o tyle łatwe, że stamtąd też jest "ujście" przez membranę, a wędrówka pary wodnej ze srodowiska bardzo wilgotnego i ciepłego (tak jest podczas wysiłku w tym co mamy na sobie) do środowiska chłodnego i najczęsciej suchego jest bardzo łatwa i szybka - jesli po drodze nie ma żadnej warstwy z włokien bawełny, która mogłaby wode związac. Teraz skąd się biorą różnice w cenie? Jakośc odszycia i dopasowanie kroju - taki north face np ma bielizne w kilku rozmiarach na wzrost ale także na tężyzne - więc łatwo dopasowac cos takze dla tych co sa wyjatkowo szczupli lub nadgabarytowi - więcej form - koniecznosc utrzymania wiekszego asortymentu w sklepi - to wszystko kosztuje, jakośc szwów - porzadna bielizna ma wszystkie szwy wykonane podwojnym overlockiem - taki szew jak na piankach nurkowych - jesli widzieliscie. Czesto w okolicach "potnych" pachy, kark - dodatkowo jest bardziej siateczkowata zeby ulatwic wentylacje, no i ostatnia sprawa - MARKA - najlepszym przykladem jest Red Bull - idealnie tworzy wizerunek swojej firmy sponsorujac wszystkie te dyscypliny gdzie ogladajacy myslą - ale wariaci - ale sami chcieliby tak potrafic. Kupujemy wiec Red Bulla (nie mowcie ze nie kupujecie - wyniki finansowe RB nie kłamią ;-) ) zrzucając sie na sponsoring Małyszów, Shaunów Palmerów, i innych "wariatów". Moim zdaniem jesli bielizna dobrze na tobie lezy - przylega ale nie opina, jakosc odszycia jest zadawalajaca, material nie przypomina sukienki mamy sprzed 30 lat - wszystko jest w porządku - sam mam kilka sztuk bielizny kupionej np po przecenie ze 180zl na 100zł, mam też np koszulki Quechua (markety sportowe Decathlon) kupionej w reguralnej cenie 30 zł i nie widzę istotnej różnicy. Ostatnia warstwa - porządna kurtka - no tu już nie oszukamy - ale to osobna historia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 do vegi 12.02.07, 11:52 to jest male miasteczko, ale w .... Danii. :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Bielizna termoaktywna IP: 213.241.18.* 28.02.07, 13:21 Witam, czy mogę prosić namiary na sklepy, w któreych można kupić Barknera? Najlepiej z W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 14:11 suuuper, jak się tam żyje ? czy mały przedsiębiorca może tam żyć spokojnie, płacić podatki, kształcić dzieci, uczciwie dużo pracować i raz, dwa razy do roku zdrowo pojeździć na nartach i coś jeszcze zaoszczędzić na starość ? Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 to na inne forum 12.02.07, 14:28 nie jestem malym przedsiebiorca, wiec odpowiem nie z pierwszej reki. Jestem tu goscinnie. Ale ludziom sie zyje bardzo dobrze, spokojnie i bezstresowo. Nie bez znaczenia jest tez wysoki poziom bezpieczenstwa (niska przestepczosc). Sluzba zdrowia, to minus. Spoleczenstwo dosc sie rozni od naszego. Humor dosc siermiezny. Brak dobrego wychowania, albo ktos powie, ze my w Pl jestesmy staroswieccy. :-) Zalezy od punktu widzenia. Mieszkalem troche na polnocy i poludniu Francji, w RFN no i w Danii. Tu obyczajowo najmniej mi sie podoba. Ale to nie to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Bielizna termoaktywna IP: 192.193.245.* 22.02.07, 18:45 Czy tak bielizna naprawdę działa, czy to tylko bajer za gruba kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Bielizna termoaktywna IP: *.cyf-kr.edu.pl 22.02.07, 19:21 > Czy tak bielizna naprawdę działa, czy to tylko bajer za gruba kasę? Dziala, uwierz. Jestem wyjatkowo nieufnym czlowiekiem odnosnie wszelkich nowinek. Snobizm to moja antycecha, ze sie tak wyraze, ale do bielizny termo sie przekonalem. Zreszta przez przypadek. Zona oferowala mi (nieproszona) podkoszulke z rhovylony kilka lat temu. Ubralem, bo nie wypadalo nie ubrac. Potem dokupilem taka z coolmaxa w Makro (wg. mnie gorsza). Od tej pory tylko w takich jezdze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skibunny Re: Bielizna termoaktywna IP: 63.212.166.* 22.02.07, 22:54 cw-x - dziala, dziala... jezdze teraz tak cienko ubrana, ze az sie czasami lapie na tym, ze mi sie wydaje ze za cienko:) dziwne uczucie, kiedy wiatr sie slyszy a nie czuje:) niech zyja nowe technologie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:21 Naprawdę działa, ja tak polubiłam tego typu odzież ( szybko się pierze, nie trzeba prasować, szybko schnie, zajmuje mało miejsca w plecaku czy torbie, jest lekka),że w domu praktycznie używamy jej na co dzień. Wyszukuję też koszulki z coolmax'em które nadają się pod kostium. Na wyprawy i do aktywności sportowej bielizna aktywna jest jedyna. O sprawach odprowadzania wilgoci i zatrzymaniu ciepła nie wspomnę bo to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenor Re: Bielizna termoaktywna 25.02.07, 02:04 tlenor napisał: > Kalesony :D ----------------------------------------- www.twojatapeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga_z Re: Bielizna termoaktywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:29 ja uzywam od jakiegos czasu bielizny 4f i porownujac do innych ktore uzywalam to 4f wypada naprawde dobrze, nie obciska za bardzo, ciepla, ale i dobrych materialow, bo fajnie odprowdza pot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patiiii Re: Bielizna termoaktywna IP: *.pl 21.01.14, 18:25 Ja kupowałam tutaj skimarket.pl/bielizna-termoaktywna,c49.html bieliznę marki Tervel, jest to polska firma nie jakaś chińska, jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś