Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doskonalenie karwingu

16.12.06, 01:16
    Dla wszystkich pragnących doskonalić się w jeździe:
    video.google.pl/videouploadfinished?docid=-238793667874757215&cid=5f2b1d4506ed5133
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jozzo Re: doskonalenie karwingu IP: *.dsl.bell.ca 16.12.06, 03:05
        Co to jest ale jak dla mnie facet jest tak usztywniny w okolicach
        karku ze ratuje go tylko latwosc stoku. Patrzy ciagle na narty co nie jest
        najleprzym rozwiazaniem. A najciekawszy jest fragment jak jedzie z trzymanymi
        kijkami pionowo. Momentami wychodzi mu z tego calkiem niezla kontrotacja.
        Czy jak to kiedys nazywali pozycja wyprzedzenia.

Jozzo
        • al-fredo Re: doskonalenie karwingu 16.12.06, 21:10
          Jozzo konkrety prosze, ogolnikow mamy juz duzo /experci/.
          Uwazam, ze rece trzyma za nisko bo powinny byc na wysokosci twarzy
          pozdr
          • Gość: Jozzo Re: doskonalenie karwingu IP: *.dsl.bell.ca 17.12.06, 00:19
            Generalnie gilmik jest OK a ze kilka nuansow ma to tez prawda.
            No jak nie widzisz w tym konkretow to trudno.
            Usztywninna gora to poprosty usztywnienie gornej czesi:
            ramiona kark i szyja. Patrzenie na narty jest tgego glowna
            przyczyna.

Gosc robi takie fajne cwiczenie trzym akijki pionowo w polowie
            ich wysokosci. Jak sie przyjzysz dokladnie na zwolnieniu to
            przyjmuje pozycje gdzie gorna czesc ciala jest zwrocona w kieunku
            spadku stoku a narty sa w trawersie = wyprzedzenie czy tez kontrotacja
            ( w pewnym sesie)

Jozzo
      • Gość: o_andrzej Re: doskonalenie karwingu IP: 83.175.180.* 16.12.06, 22:34
        Mozna ponarzekac, pokrytykowac, ale niezly ten filmik. Wlasciwie to pierwszy
        taki dydaktyczny filmik, jaki widzialem. Zdecydowanie warty polecenia. Dobra
        robota Witku.
        • Gość: zolv Re: doskonalenie karwingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:52
          mi tez sie podoba :)

dawaj takich wiecej to moze w koncu sie naucze jezdzic ;)

pzdr
          zolv
      • mqmax4 Re: doskonalenie karwingu 16.12.06, 23:24
        hej , ale to nie jest film dla wszystkich, to jest filmik dla nowicjuszy, dla
        mnie to komedia
        • Gość: zolv Re: doskonalenie karwingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:30
          no ale Ty jestes WIELKI ZNAFFFCA przeciez.

daj nam sie cos nauczyc mistrzuniu

wrzuc na strone do witka jakies swoje zjazdy, moze tez sie cos nauczymy

pzdr
          zolv
          • wrb1 ><><>< 17.12.06, 14:56
            Krytykować oczywiście można zawsze, ale czy się ma po temu podstawy to już inna
            inszość.
            Jest to zmontowanych przeze mnie w jedną całość cztery fragmenty instruktarzu w
            wykonaniu instruktorów z jednej z amerykańskich szkół nauki jazdy.
            Mam w przygotowaniu takie filmiki o jeździe po muldach i freeride.
            Może one zadowolą wielkich znawców.
            • Gość: Jozzo Re: ><><>< IP: *.dsl.bell.ca 17.12.06, 15:05
              Nie chodzi to o krytyke bo sprawa, ktora robisz jest jak najbardziej OK
              Ale kometasrz nie musi byc zawsze cacy cacacy, zwlaszcza jak mozna cos
              w mniej lub wiekszym stopniu kontrowersyjnego wylapac.
              Pisalem o usztywnieniu w okolicy karku spowodowane glownie patrzeniem na narty
              co jest nagminne u wielu narciarzy a nawe u instruktorow nizszego szczebal tutaj
              mamy 4 szczeble wtajemniczenia instuktorskiego i tak naprawde najwyzszy
              odpowiada temu co jest u nas.

Jozzo
              • wrb1 Re: ><><>< 17.12.06, 15:14
                W tym wypadku jozzo, to była raczej wycieczka na mqmax`a i jezeli chodzi o jego
                opinie. Zmontowalem i zamieścilem ten filmik, aby pomóc tym, którzy probuja się
                sami uczyć i taka pomoc moze być im przydatna, a i przy okazji ponieważ sam
                pomimo, ze nie jestem instruktorem, probuje kogoś uczyc, znalazlem tam parę
                rzeczy, ktore nowicjuszom mozna pokazac, aby czegos ich nauczyc
                • Gość: zolv krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 15:27
                  krytyka to jest faktycznie napisanie ze koles jest usztywniony, patrzy sie w
                  narty czy cos w tym rodzaju i z tym mozna polemizowac.

ale jak ktos pisze ze dla niego to komedia, to co niby mozna mu odpowiedziec?
                  co to za argument? to moze byc jedynie argument w dyskusji o tym czy mqmax
                  zjadl juz wszystkie rozumy czy jeszcze mu pare do zjedzenia zostalo...

pzdr
                  zolv
                  • mqmax4 Re: krytyka??? 17.12.06, 15:44
                    ale Wam nadepnołem, a to nawet nie była krytyka z mojej strony, tylko drobny
                    fakcik , że to nie jest film dla wszystkich, tylko dla uczących się, dla mnie
                    to nudy, ale zachwałem go sobie, trzymam dla kogoś kogo chcę wciągnąc w narty i
                    wielkie dzięki Witkowi, słuchaj Witku, co bym nie napisał to Ty zawsze będziesz
                    dla mnie OK koleś .... a czasem cos wystrzele jeszcze, pozdrowionka
                  • mqmax4 Re: krytyka??? 17.12.06, 15:44
                    ale Wam nadepnołem, a to nawet nie była krytyka z mojej strony, tylko drobny
                    fakcik , że to nie jest film dla wszystkich, tylko dla uczących się, dla mnie
                    to nudy, ale zachwałem go sobie, trzymam dla kogoś kogo chcę wciągnąc w narty i
                    wielkie dzięki Witkowi, słuchaj Witku, co bym nie napisał to Ty zawsze będziesz
                    dla mnie OK koleś .... a czasem cos wystrzele jeszcze, pozdrowionka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka