wrb1 16.12.06, 01:16 Dla wszystkich pragnących doskonalić się w jeździe: video.google.pl/videouploadfinished?docid=-238793667874757215&cid=5f2b1d4506ed5133 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jozzo Re: doskonalenie karwingu IP: *.dsl.bell.ca 16.12.06, 03:05 Co to jest ale jak dla mnie facet jest tak usztywniny w okolicach karku ze ratuje go tylko latwosc stoku. Patrzy ciagle na narty co nie jest najleprzym rozwiazaniem. A najciekawszy jest fragment jak jedzie z trzymanymi kijkami pionowo. Momentami wychodzi mu z tego calkiem niezla kontrotacja. Czy jak to kiedys nazywali pozycja wyprzedzenia. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
al-fredo Re: doskonalenie karwingu 16.12.06, 21:10 Jozzo konkrety prosze, ogolnikow mamy juz duzo /experci/. Uwazam, ze rece trzyma za nisko bo powinny byc na wysokosci twarzy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: doskonalenie karwingu IP: *.dsl.bell.ca 17.12.06, 00:19 Generalnie gilmik jest OK a ze kilka nuansow ma to tez prawda. No jak nie widzisz w tym konkretow to trudno. Usztywninna gora to poprosty usztywnienie gornej czesi: ramiona kark i szyja. Patrzenie na narty jest tgego glowna przyczyna. Gosc robi takie fajne cwiczenie trzym akijki pionowo w polowie ich wysokosci. Jak sie przyjzysz dokladnie na zwolnieniu to przyjmuje pozycje gdzie gorna czesc ciala jest zwrocona w kieunku spadku stoku a narty sa w trawersie = wyprzedzenie czy tez kontrotacja ( w pewnym sesie) Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: doskonalenie karwingu IP: 83.175.180.* 16.12.06, 22:34 Mozna ponarzekac, pokrytykowac, ale niezly ten filmik. Wlasciwie to pierwszy taki dydaktyczny filmik, jaki widzialem. Zdecydowanie warty polecenia. Dobra robota Witku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv Re: doskonalenie karwingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:52 mi tez sie podoba :) dawaj takich wiecej to moze w koncu sie naucze jezdzic ;) pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
mqmax4 Re: doskonalenie karwingu 16.12.06, 23:24 hej , ale to nie jest film dla wszystkich, to jest filmik dla nowicjuszy, dla mnie to komedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv Re: doskonalenie karwingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:30 no ale Ty jestes WIELKI ZNAFFFCA przeciez. daj nam sie cos nauczyc mistrzuniu wrzuc na strone do witka jakies swoje zjazdy, moze tez sie cos nauczymy pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 ><><>< 17.12.06, 14:56 Krytykować oczywiście można zawsze, ale czy się ma po temu podstawy to już inna inszość. Jest to zmontowanych przeze mnie w jedną całość cztery fragmenty instruktarzu w wykonaniu instruktorów z jednej z amerykańskich szkół nauki jazdy. Mam w przygotowaniu takie filmiki o jeździe po muldach i freeride. Może one zadowolą wielkich znawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: ><><>< IP: *.dsl.bell.ca 17.12.06, 15:05 Nie chodzi to o krytyke bo sprawa, ktora robisz jest jak najbardziej OK Ale kometasrz nie musi byc zawsze cacy cacacy, zwlaszcza jak mozna cos w mniej lub wiekszym stopniu kontrowersyjnego wylapac. Pisalem o usztywnieniu w okolicy karku spowodowane glownie patrzeniem na narty co jest nagminne u wielu narciarzy a nawe u instruktorow nizszego szczebal tutaj mamy 4 szczeble wtajemniczenia instuktorskiego i tak naprawde najwyzszy odpowiada temu co jest u nas. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: ><><>< 17.12.06, 15:14 W tym wypadku jozzo, to była raczej wycieczka na mqmax`a i jezeli chodzi o jego opinie. Zmontowalem i zamieścilem ten filmik, aby pomóc tym, którzy probuja się sami uczyć i taka pomoc moze być im przydatna, a i przy okazji ponieważ sam pomimo, ze nie jestem instruktorem, probuje kogoś uczyc, znalazlem tam parę rzeczy, ktore nowicjuszom mozna pokazac, aby czegos ich nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 15:27 krytyka to jest faktycznie napisanie ze koles jest usztywniony, patrzy sie w narty czy cos w tym rodzaju i z tym mozna polemizowac. ale jak ktos pisze ze dla niego to komedia, to co niby mozna mu odpowiedziec? co to za argument? to moze byc jedynie argument w dyskusji o tym czy mqmax zjadl juz wszystkie rozumy czy jeszcze mu pare do zjedzenia zostalo... pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
mqmax4 Re: krytyka??? 17.12.06, 15:44 ale Wam nadepnołem, a to nawet nie była krytyka z mojej strony, tylko drobny fakcik , że to nie jest film dla wszystkich, tylko dla uczących się, dla mnie to nudy, ale zachwałem go sobie, trzymam dla kogoś kogo chcę wciągnąc w narty i wielkie dzięki Witkowi, słuchaj Witku, co bym nie napisał to Ty zawsze będziesz dla mnie OK koleś .... a czasem cos wystrzele jeszcze, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mqmax4 Re: krytyka??? 17.12.06, 15:44 ale Wam nadepnołem, a to nawet nie była krytyka z mojej strony, tylko drobny fakcik , że to nie jest film dla wszystkich, tylko dla uczących się, dla mnie to nudy, ale zachwałem go sobie, trzymam dla kogoś kogo chcę wciągnąc w narty i wielkie dzięki Witkowi, słuchaj Witku, co bym nie napisał to Ty zawsze będziesz dla mnie OK koleś .... a czasem cos wystrzele jeszcze, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś