Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak bylo w Dolomitach?

IP: *.cyf-kr.edu.pl 21.12.06, 11:02
    Jakos nikt sie nie pochwalil, z jednym wyjatkiem, moim :), jak bylo w zeszlym
    tygodniu w Dolomitach. Wielu zrzygnowalo z wyjazdy, niektorzy jednak
    pojechali. W Cervinii bylo swietnie. A gdzie indziej?
    Obserwuj wątek
      • 1web Re: Jak bylo w Dolomitach? 21.12.06, 11:12
        moim 3 zdań i paru zdjęć nie zauważyłeś :(
        W Sesto - przygotowane 3 trasy na krzyż, ale malo ludzi, więc pojeździliśmy.
        Wyciągi - krzesła, trasy czerwone i niebieskie, twardo, miejscami lód. Knajpy -
        bombardinii i gluhwein podtrzymywały naszą wątpliwą kondycję.
        Kronplatz - zaskoczył mnie kompletnie. Cała góra poszatkowana głównie gondolami.
        Jest też i pare krzeseł. Trasy przygotowane do samego dołu. Tłumy narciarzy.
        Swietne miejsce na wyjazd rodzinny.
        Cortina d'Ampezzo - majestat gór i wspaniały snieg. Bardzo dużo narciarzy dobrze
        i szybko jeżdżących. Czarne trasy jeszcze nie przygotowane, ale czerwone mają
        odpowiednie ścianki.
        tyle w skrócie. :)
        • Gość: o_andrzej Re: Jak bylo w Dolomitach? IP: *.cyf-kr.edu.pl 21.12.06, 16:04
          Faktycznie, zauwazylem, ale skromne to. Pamietam napieta atmosfere
          przedwyjazdawa, nerwowe pytania jechac, nie jechac. A teraz cisza lub prawie
          cisza. Spodziewalem sie burzy wypowiedzi typu, zaryzykowalismy i bylo tak i tak.
          Np. co sie dzialo w Madonna? Kilku forumowiczy sie tam wybieralo.
          • Gość: Desperat Re: Jak bylo w Dolomitach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:16
            A ja byłem od 10 do 17 w Madonnie i było wprost extra!!!
            wprawdzie pokrywa śniegu nie była imponująca, ale generalnie dało się spokojnie jeździć
            A i całe sześć dni pięknego słońca!!!
            Jechaliśmy tam z "duszą na ramieniu", ale zaprawdę się udało!!!

wprawdzie otworzyli tylko kilka wyciągów, ale M-te Sinale chodziło, a, że sporo ludzi chyba zrezygnowało, więc nie było zbytniego tłumu

w lutym jadę do Meyrhofen - ale tam jest już śnieg, więc nie mam tyle obaw co przed 10.grudnia
            pozdrawiam
      • jagi21 Val di Fiemme 21.12.06, 16:17
        Ja byłam w rzadziej odwiedzanym przez polskich narciarzy rejonie San Martino di
        Castrozza. Śnieg był świeżutki - spadł w dzień wyjazdu z Polski. Nie wszystkie
        wyciągi działały w Pampeago, Obereggen, Passo Rolle, Moena. Ale słońce przez
        cały tydzień! Było zachwycająco i cudownie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka