lakilaki5 25.11.08, 10:43 Czy ktoś może mi polecić jakiś pensjonat lub hotel , koniecznie na stoku, na Chopoku. Jedziemy ze znajomymi w grudniu przed świętami więc mam nadzieje, że z miejscami nie powinno być problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna Re: Chopok - na stoku IP: *.eko.uj.edu.pl 25.11.08, 11:39 Rok temu przez pośrednictwo LIMBY wynajmowałam pokój w penjonacie HUBERT (Chata Hubert) - nie jest bezpośrednio na stoku, ale można dojść na nogach (ok 300m ?), możliwe w butach narciarskich (a na pewno w snowboardowych). Miejsce jest o tyle sympatyczne, że ukryte trochę w lesie i spokojne. W pensjonacie są pokoje z kuchnią. Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Chopok - na stoku 25.11.08, 11:45 podobno Chata Bjornson jest dobra i tania ;) powtarzam tylko zasłyszane opinie, miesci sie zaraz przy wyciagu a nie lepiej w Alpy pojechac ?? na Chopoku wieje i jest zazwyczaj niewiele śniegu w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
lakilaki5 Re: Chopok - na stoku 25.11.08, 12:13 Może i lepiej. Ale to wyjazd tylko na 4 dni, więc nie chcę połowe tego czasu spędzić w samochodzie. Ale nie wiedziałam, że tam w grudniu śniegu często nie ma. Może jednak pojedziemy w polskie góry. Tylko gdzie. Poradżcie coś, bo nigdy nie byłam jeszcze na początku grudnia na nartach, zawsze w lutym lub marcu jeżdziliśmy, więc śnieg wszędzie gwarantowany. No i koniecznie muszą być trasy urozmaicone, bo jadą z nami osoby jeżdżącę bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Chopok - na stoku 25.11.08, 12:25 w tym roku akurat jest juz troche po ostatnich opadach wiec moze bedzie dobrze ja bym czekał do ostatniej chwili z decyzja, z noclegami nie powinno byc problemu,przygotuj sobie kilka wariantów, obserwuj warunki i czekaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Chopok - na stoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 12:24 Ja jeździłam do hotelu SNP (przy dolnej stacji Otupne - gondolki+krzesła, można też zjechać na Białą Put, skąd nastepne krzesła) Przy stacji w Zahradkach jest hotel i domki SKI Zahradky, no i jeszcze trochę niżej - chatova osada Lucky - stąd można wciągnąć się orczykiem i kawałeczek podejść do Zahradek. Odpowiedz Link Zgłoś