Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: *.uk.deuba.com 22.01.02, 11:57
    Ktoś był w tym sezonie ? Jak:
    1 warunki śniegowe
    2 ceny noclegów, wyżywienia, parkingów, karnetów
    3 nastawienie mieszkańców
    4 działanie wyciągów, gł. krzesełkowych
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotr Re: Chopok IP: *.uk.deuba.com 23.01.02, 10:00
        Ludzie, nikt nie był na Chopoku ostatnio ?
      • joanna.jablonska Re: Chopok 25.01.02, 17:43
        Dawno nie miałam wiadomości od kogoś kto był na Chopoku więc sama jestem
        ciekawa. Z niecierpliwością czekam więc na informacje. Sama mam umiarkowane
        wspomnienia związane przezde wszystkim z infrastrukturą, więc od mojej
        ostatniej bytności na Chopoku mineło już 10 lat...
      • dude_ Re: Chopok 01.02.02, 18:25
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Ktoś był w tym sezonie ?
        Owszem, miłem watpliwą przyjemność spedzić tam sylwestra.
        Jak:
        > 1 warunki śniegowe
        W górnych pariach śniegu brak,wyciagi nie dojeżdżały na sam szczyt. W dolnych
        śniegu pod dostatkiem, ale przygodowanie tras wołało o pomste do nieba.Trasy
        oblodzone, wystające korzenie, kamienie, jednym słowem dramat.
        > 2 ceny noclegów, wyżywienia, parkingów, karnetów
        Za to na drogach dojazdowych panowały wprost wysmienite warunki...odowe.Droga
        prowadząca do stacji Jasa i Zahradky była potwornie oblodzona, wszelkie próby
        podjkazdu bez łańcuchów na kołach konczyły sie niepowodzeniem.Pługów nie
        widzialem.
        Nocleg w okesie sylwestra w kwaterze prywatnej kosztował ok 35 PLN, (normalnie
        jest znacznie taniej, ok 20-25 PLN)Wyzywienie u podnóża Chopoka (Zahradky, Jasna)
        jak na Słwacje drogie, pozatym knajp o dziwo jak na lekarstwo.Łatwiej (tj
        mniejsze kolejki i taniej)jest w niedalekim (ok 5km)Liptovskim Mikulasu (czy
        jakosik tak;-) ceny prawdziwie słowackie, taniocha i mimo wszystko lepszy
        standart.W knajpie znajdujacej sie prawie na samym szczycie panował klimat wyjety
        zywcem z filmów Bareji, stadart, higiena, generalnie wszystko podłej jakosci,
        wyprażany syr, hranolky i tatarska omaćka -12 PLN, ale prawie sie tego nie dało
        zjeść, herbata z rumem 4 PLN)Parkowało sie gdzie popadło,żadnych opłat nie
        uiszczałem.Karnet 1 dniowy, na wszystkie wyciagi (od godz 8 do bodajze 16)
        kosztował ok 60 PLN,a np jednoprzejazdowy karnet na wyciag krzesełkowy -15
        PLN>karnet na oswietlony wyciąg od godz 18 do 21 kosztował 34 PLN.
        > 3 nastawienie mieszkańców
        Turyści zostawiaja tam kase, więc siłą rzeczy nastawienie musi byc jak
        najbardziej pozytywne
        > 4 działanie wyciągów, gł. krzesełkowych

wyciagi działały.To chyba jedyny ich plus.Kolejki niemiłosierne, na krzesełka
        czekało sie od 30 do 60 min, a co najgorsze,w kolejkach dookoła praktycznie tylko
        sami rodacy, rozpychajacy sie łokciami na wszystkie strony.Ogólenie organizacja
        do dupy.
        Reasumując:albo ja miałem tak strasznego pecha (moze był to zły okres?)albo
        faktycznie cała infrastruktura wymaga znacznej poprawy.Zbyt mało jest knajp,a
        jesli juz są (mowa o tych najblizej wyciagów) obsługa jest niemiłosiernie
        slamazarna, o czyms takim jak podtawowa higiena nikt tam nie słyszał, a posiłki
        tam serwowane nie nadają sie do jedzenia.
        Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka