Gość: gosc IP: *.elartnet.pl 18.08.11, 09:49 Witam. Za tydzień lecę do tego hotelu. Poproszę o świeże informacje. Może ktoś niedawno wrócił? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Fuertaventura hotel Sunrise Monica Beach: in IP: *.elartnet.pl 19.08.11, 09:30 może jednak ktos wrócił :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Fuertaventura hotel Sunrise Monica Beach: in 22.08.11, 00:36 Ja wrocilam 8 sierpnia tego roku. I powiem tak, hotel dzieli sie na ten odnowiony i nie odnowiony. Pokoje odnowione maja zamiast kluczy karty magnetyczne, stare pokoje klucze. Standart nieporownywalny. My na szczescie, choc dostalismy pokoj z kluczem mielismy widok na ocena. Kalaruchy lazily ponoc tylko po pokojach tylko nie odnowionych. Samas potkalam pare, dossc pokaznych rozmiarow. Smierdzialo z ubikacji kanalizacja makabrycznie wg. mnie. Choc to nie regula, mozecie dostac pokoj mniej smierdzacy. Warto sprzataczka dac na wstepnie z 2 euro, pokoj wysprzatany kazdego dnia na blysk! Teraz ogolnie o tym chotelu. Jesli masz forme All to mozesz korzystac z calej sieci hoteli Sunrice obok... A wiec drinkow, jedzenia itp. Monicka beach. Osobiscie uwazam i nie tylko ja, ze choc byl to hotel 3 gwiadzkowy, to mial przepyszne jedzenie, lepsze nz w innych Sunricse, jestem zachwycona, a bywalam i w 5 gwiazdkowych w innych krajach. Ogolnie uwazam, ze tam mialam najlepsze jedzenie, lepsze niz kiedy kolwiek. Ma ten hotel tez najlepsze baseny... Zaden obok nie mial tylu atrakcji basenowych co ten. Jeden basen z mostkiem plus 2 brodziki. Drugii basen ze zjzdzalniami, plus maly brodzik 50 cm glebokosci. Najmilsza obsluga jest pwlasnie przy tym basenie, taka murzynka w koku-robi dobre drinki. Ogolnie polakow mimo ze sa mili maja gleboko w d... Niemca robia znacznie lepsze ,,napoje". Dlatego, trzeba walczyc o swoj honor i zwracac im uwage, wtedy wszystko gra. Fajne animacje co wieczor, ale sala w ktorych sie to odbywa makabrycznie nie przyjzana-strasznie duszno, zero klimy! To samo tyczy sie stolowki, lepiej siadac tuz obok okna i poprosic kelnera o jego otwarcie, bo mozna z przegrzania zaslabnac. Zadarmo korty tensowe i pole golfowe. Nie polecam wycieczki lodzia podwodna-totalne dno, nic nie widac i szkoda pieniedzy. Jesli jedziecie z dzieckiem to polecam statek piracki-swietna sprawa. Warto wynajac auto poza hotelem, wychodzac i idac w prawo jes pare wypozyczalni. Nie tankowac na zapas, bo mozna za duzo wlac, my stracilismy jakies 30 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re:Ai trzeba uwazac... 22.08.11, 00:42 Wypozyczacie reczniki za kazdy kaucja. Tam nie ma zwyczaju, ze codziennie swiezy sie dostaje, za kazda wymiane od recznika na czysty pobieraja pare euro! Juz teraz nie pamietam, bo nie ja wymienialam ale chyba z 7 euro za recznik swiezy. Na plazy wszystkie lezaki platne. Za komplet tj. 2 lezakow i jednego parasola pobieraja oplate 12 euro na dzien. Bardzo pilnuja tego, i nik nie zostanie nie zauwazony:) Po maks 1 godzinie ktos podchodzi i prosi ooplate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: info o hotelu. IP: *.elartnet.pl 22.08.11, 10:14 Sereczene dzięki :). jeśli możesz to jeszcze mam pytania. czy warto kupić wycieczkę na Lanzarotte i ile kosztuje. Jaka jest temperatura wody w oceanie i w basenach. Szkoda,ze tak drogo leżaki na plaży. z roku na rok jest coraz drożej ( piszę tak ogólnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: info o hotelu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 16:58 Lecę w poniedziałek jaką miałaś pogodę. Co najbardziej spodobało Ci się na wyspie tzn. czy warto robić jakiś objazd czy lepiej leżakować na pobliskiej plaży.Bedę w Moro Jable. tylko tydzień. Byłam na Teneryfie i Lanzarote także te klimaty znam. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Odpowiedzi! 22.08.11, 23:53 Nie wiem w jakiej formie tam jedziecie? Ja mialam wczasy typowo rodzinne. Nie pamietam ile kosztowala wycieczka na Lanzarote z biura:( ale cos powyzej 100euro od osoby. Nie wykupilismy jej z racji tego, ze wyjazd byl ,,skoro swit", a my bylismy z 3 letnim dzieckiem. Dlatego wypozyczylismy auto za 39 euro na dobe i sami przeprawilismy sie promem na wyspe. Napewno nie polecam lodzi podwodnej, szkoda pieniedzy, choc rezydentka bardzo to zachwalala. Jak dobrze pamietam to od osoby koszt ok 70 euro i naprawde totalne dno. Pod woda nic nie ma, zero emocji... Nawet dziecko nudzilo sie:( Tak samo objazd wyspy z biurem uwazam za bezsensowny. Lepiej wynajac auto i samemu pozwiedzac wyspe. Najwieksze wrazenie na mnie zrobila droga na Betamcurie, sam szczyt niesamowity widok, a pozniej chwile grozy na trasie Betancuria-Pajara. Serpenty i na maksa waska droga... Warto bylo adrenalina nieziemska:). Radze nie ,,wbijac sie" na drogi nie aswaltowane, ubezbieczenie auta nie obejmuje w tych rejonach ochrony w razie wypadku itp. Piekne wydmy w Carralejo. To trzeba zobaczyc koniecznie. Odrazdam jazdy za Morro Jable, po nieaswaltowanej drodze. My tak wpakowalismy sie chcac zobaczyc klify z poludniowo zach czesci wyspy... O wlos od tragedii bylo, nawet auta osobowe na znaku przed wjiazdem przekreslone. Tam tylko kladami itp. mozna w miare spokojnie przejechac. Na wyspie naprawde bardzo wieje. Choc to, jest zbawienne bo z upalow nie daloby sie wytrzymac. Wieczorem dziecku i sobie czasami zakladalam cos ,,na gore" z racji silnych wiatrow bylo chlodnawo. Jesli chodzi o wode w oceanie, to napewno nie morze w Egipcie! ale nie jest to tez Bautyk, absolutnie choc wiele tu porownan takich paldo. Normalna ciepla, nie goraca( zupa) woda. Ciepla w kazdym razie mozna siedziec i w basenie i w oceanie dosc dlugo:) napewno nie zamarznie sie:) Trzeba pamietac, ze ok 14 godziny w tamtych rejonach rozpoczyna sie przyplyw i woda, jesli nie zauwazymy moze zalac nam reczniki... raz mialam taki przypadek niestety:( Polecam kupic rum miodowy-przepyszny czegos podobnego nie ma chyba w Polsce. A i kosmetyki z aloesu, istnieje wiele podrobek. Sprawdzajce na opakowaniach czy pisze Fuertawentura laboratotium Corralejo. Kupilam sobie zielony krem do twarzy-cudo!!! Choc jestem alergikiem to ten krem jest idealny dla mojej cery, codziennie go uzywam i swietnie naawilza! Polecam. Jest w okraglym opaowaniu, zielony kosztowal z 9 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Turcja 23.08.11, 00:05 Teraz doczytalam, ze bedziesz w Moro Jable, napewno wielka miejscowosc z oryginalnyi tubylcami od Costa Calma, gdzie bylo pare sklepow. Na Twoim miejscu na jeden dzien wynajelamym auto i zwiedzila cala wysbe, bo ona jest naprawde rozna w wielu miejscach. Nigdy na zadnej wyspie nie wuidzialam takiego ,,misz maszu" jesli chodzi o wybzerza jak na Fuerta. Z jednek, okolice za Moro czarne klify wulkaniczne, troche dalej a wiec w Costa Calma piaszczyste, lazurowe laguny, potem przecudne wydmy, a w srodku wyspu tajemniczy krajobraz ,,gorski", a raczej wulkaniczny brazowe skaly, skarpy .... Mysle, ze tej wyspy nie zapmone... Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Pogoda 23.08.11, 02:33 Pytaliscie o pogode, a wiec powiem tak, bardzo dziwna tam jest.... Bo ja byla w ostatnim tygodniu lipca i caly, pierwszy tydzien sierpnia. Wg. statysty w sierpniu tam nic nie pada. Jednak 2 nocy doswiadczylismy ,,deszczu". Powiem Wam, ze swietne uczucie owy ,,deszcz" wzbudzil ogolna sensacje wsrod tubylcow.... A wygladalo to tak, ze deszcz to jak co pare minut ,,,spryskanie pewnych miejsc spryskiwaczem do kwiatow":) Takze niezly mielismy ubaw:) W dzien slonce bardzo prazylo, niech nie zmyla was chmurki, ja niby lecialam przez puierwsze dni na 30-tce, ale zapomnialamo uszach i mialam je doslownie spalone, a na plazy siedzialam maks 4 godziny. To samo tyczy sie dni chmurnych... Zdarzyly sie takie dwa przez 2 tyg pobytu. Siedzialam na plazy i sadzilam, ze nic sie nie opale.... Wieczorem, mimo chmur widzialam efekty:) Tam, ok godziny 6 do 7rano jest ciemno jak w nocy jeszcze, nie to samo co w Polsce w okresie letnim. Wiatry codziennie takie jak przed srednia burza u nas w kraju. Warto wziasc ze soba cos do przypiecia prania, bo w nocy wieje jak przez naszyymi,, nawalnicami" ja niestety niczego, podobnego nie mialam i mokre rzeczy wiazalam sznurkiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do Zjawa1 IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 07:00 Cudnie,że odpowiadasz na nasze pytania. dziękuję ; )) info o klamerkach do prania jest super, niby taki drobiazg a jednak warto . rzeczywiście nigdy nie brałam ze sobą na wyjazd klamerek. Myslę, że odpuścimy Lanzarote z Itaka i również wypożyczymy samochód i pojedziemy tam sami. Jak jeszcze coś ciekawego się tobie przypomni to prosze napisz ( w piątek wylot). Był moment,że żałowałam ze zdecydowałam sie na tę wyspę i ten hotel ale dzięki Tobie zmieniłam zdanie za co bardzo dziękuję. Pozdrawiam : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: do Zjawa1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:25 Dziękuję za odpowiedż. Wylot już w poniedziałek z Katowic. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: gosc 23.08.11, 22:20 No ja tez przyznam sie, ze przez chwile zalowalam wyboru takiego hotelu:) Zreszta przyznam, ze w palanch mielismy wyjazd na Cypr. Mozecie wierzyc lub nie, ale choc zarezerwowalimy my juz hotel na cyprze, to w biurze podrozy w jednej doslownie sekundzie zmienilismy calkowicie nasz wyjazd. Uzekla nas puszczany film w biurze gdzie pokazywany byl wlasnie ten hotel:) Pani z biura myslala, ze jaja sobie z niej robimy:) Bo chyba taka, radykalna zmiana nie zdarza sie czesto:) A co, do wyspy-ja jestem zachwycona panujacym tam klimatem... Nigdzie indziej nic podobnego nie doswiadczylam. Wyspa jest naprawde jednorazowa... Ma jakis taki klimat tajemniczosci w sobie... czegos nie do oopisania. Jednak trzeba zobaczyc choc polowe jej. A jeszcze mi sie cos przypomnialo z rad praktycznych, sprawa dotyczy auta. Uwazajcie w okolicach wydm i nie zjezdzajcie z ulicy na pobocze, dalej jest parking. Bowiem ulice sa strasznie wysokie- nam auto ,,zjechalo" dwoma bocznymi kolami i uszkodzilo sie cos w okolicach podwozia. To, akurat byla drobnostka, bo ubezpieczenie obejmowalo tto, ale auto zjechalo z drogi prawa czescia, dwoma kolami. Jakby stanelo na nich:( Horror. Nawet jadacy patrol policju zatrzymal sie i spytal czy wszystko ok, bo nie wygladalo to ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 21:58 Mam jeszcze pytanie czy na plażę Sotavento jest możliwość dojechania autobusem czy tylko auto lub taxi, Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: gosc 24.08.11, 22:50 Wiesz, jesli jetes w Costa Calma to na upartego mozesz dojsc te 3 km na ,,nogach" wybrzezem. Wychodzac na plaze od hotelu Monicka kieruj sie na prawo. Ok 1 godinki maksymalnie totalny spacerkiem brzegiem oceanu... Jesli autobusem, to wychodzisz i przystanek jest autobusowy jest tuz przy hotelu. Tylko pamietaj, to Hiszpania autobusu kursuja jak chca, z regully nie jada zgodnie z rozkladem jazdy... Kurcze a nazekaja na nasze PKP:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 18:17 Będę w Jandia w hotelu Barcelo Jandia Playa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Fuertaventura hotel Sunrise Monica Beach: in IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 20:09 Witam, czy w pokojach hotelowych jest klimatyzacja ? Bedzie wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś