Dodaj do ulubionych

Teneryfa prosimy o informację

IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 20:47
Witam
Wybieramy się z przyjaciółmi na Teneryfę, jedziemy pierwszy raz na Kanary. Czy możecie napisać jakie są ceny na wyspie, wypożyczenie samochodu, co warto zobaczyć, gdzie się wybrać?

Prosimy o jakieś ważne i ciekawe informacje :)

Z góry dziękujemy za pomoc i prosimy bez zbędnych niemiłych komentarzy
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Teneryfa prosimy o informację IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.11, 16:03
      ja bym proponował przejrzenie choćby tego forum. W końcu te i podobne pytania powtarzają się w kółko.
    • doni-ca77 Re: Teneryfa prosimy o informację 13.10.11, 14:02
      Witam
      Jakieś dwa tygodnie temu wróciłam z Teneryfy, z Puerto De La Cruz - północna część wyspy. Byłam na wycieczce zorganizowanej - z biura podróży, w związku z czym nie chodziłam specjalnie po sklepach za jedzeniem czy czymś innym :) Jedynie woda gazowana, bo tego w hotelu nie było. Ale chodząc po mieście zaglądaliśmy do sklepów z ciekawości. Ceny są zróżnicowane, w zależności od natężenia turystów w danym miejscu. Kawa kosztuje ok 2-2,50euro, woda gazowana w markecie 0,5l - 0,40euro (w promocji), piwo 0,33l sześciopak butelek - niecałe 6euro. Ogólnie trzeba szukać. Koszt wypożyczenia samochodu, w tej części wyspy co ja byłam to od 17 do 45 euro.
      Co warto zobaczyć:
      - na pewno LORO PARQUE w Puerto De La Cruz - wstęp 33 euro;
      - SIAM PARQUE - niestety tu już nie dojechałam - wstęp 32 euro, ale można kupić tzw Twin Ticket i wówczas za wstęp do obu parków płaci się 55 euro;
      - El Teide - wulkan, jak jest dobra pogoda to można wjechać kolejką na wysokość ok.3500m;
      - Los Gigantes;
      - wąwóz Masca;
      - można się wybrać na wycieczkę na wyspę La Gomera;
      - stolica Santa Cruz de Tenerife
      to takie przykładowe możliwości zwiedzania. Jak jedziecie z biurem podróży to zapewne zaproponują Wam jakieś wycieczki fakultatywne, a jak sami to na miejscu są lokalne biura, które oferują wycieczki lub bilety do w/w parków.
      Byłam niestety tylko tydzień i bardzo żałuję, że tak krótko.
      Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu!
      I zazdroszczę :)
      • Gość: jasiu... Gdzie taka droga kawa? IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.11, 16:07
        Ja na Teneryfie lubię pić ich Barraquito, z likierem właśnie i taka kawa na promie z Los Cristianos na La Gomerę kosztuje 1,20 Euro. W kawiarni płaciłem 1,40 do 1,60 Euro, ale dwa euro jeszcze mi się nie zdarzyło zapłacić.

Piwo w supermarkecie Dino kosztowało 29 centów za puszkę 0,33 litra. Inne piwa najczęściej od 50 do 80 centów za puszkę, butelki litrowe trochę ponad euro. Za 17 euro nigdzie nie spotkałem wypożyczalni samochodu.Ceny uzależnione są od długości, na jaki okres samochód bierzesz, ale zaczynają się od 30 Euro za 1 dzień. Jeśli pożyczysz, nie nadużywaj klimy, bo powszechne są właśnie tym spowodowane przeziębienia (wychodzisz z chłodku w upał).

Kolejka na Teide 25 Euro w obie strony, wycieczka na La Gomerę (polecam) 59 Euro w tym obiad na wyspie i wszystkie opłaty. Dla mnie Kanary są tanie.
        • Gość: klara Polska grupa kretynow IP: *.hfc.comcastbusiness.net 14.10.11, 16:59

Trzeba byc kretynem aby zadawac takie pytania w dobie internetu.
          Zaloze sie, ze jestescie zalosnymi "studentami". Za pare lat bedziecie
          plakali na forach. ze nikt nie chce was, ograniczonych durni, zatrudnic.
          I slusznie. Zalosni jestescie.
          • Gość: jasiu... Re: Polska grupa kretynow IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.11, 19:00
            Nie jesteśmy "żałosnymi studentami" bo stać nas na wielokrotne wyjazdy na Wyspy, po których dzielimy się swoimi spostrzeżeniami. Ceny kawy na promie Fred Olsen prawdopodobnie w inny sposób nie poznasz. Za to coś widać po tym, co się obok nicka wyświetliło, że znów ktoś musi żółć z siebie wylać na tym forum. Dlatego, parafrazując słowa ze znanego filmu "Znachor" ("Nie cokaj albowiem obcokany będziesz") nie nazywaj nikogo kretynem, czy ograniczonym durniem, bo ciebie kretynem i ograniczonym durniem nazwą.

Idź może na inne forum!
    • bkocylo Re: Teneryfa prosimy o informację 15.10.11, 11:10
      Witam!
      Wraz z mężem i przyjaciółmi wybieramy się w styczniu na dwa tygodnie do hotelu Sol Tenerife i jak zawsze planujemy zwiedzanie z wyprzedzeniem. Tym razem przy wyborze i organizacji fakultetów zdecydowaliśmy się na usługi polsko języcznego pilota mieszkającego na Teneryfie - ponieważ przyjaciele niezbyt swobodnie posługują się angielskim. Biuro ma oferty autokarowe jednak my wybraliśmy możliwość zwiedzania wyspy w cztery osoby wraz z przewodnikiem. Jest to opcja nieco droższa ale pozwala na dostosowanie tras wycieczek do naszych zainteresowań /dwoje z naszej ekipy już było na Tene/ i jest oczywiście szybsze i wygodniejsze. Kiedy napisaliśmy maila z prośbą o informacje już następnego dnia mieliśmy odpowiedź zawierającą opisy i ceny 19 propozycji tras zwiedzania Teneryfy - więc było z czego wybierać. Przekazuję link do strony, na ktrej jest sporo informacji o wyspie, fakultetach i namiary przewodnika.
      www.wycieczki-teneryfa.pl
      Pozdrawiam i życzę udanego wypadu.
      • Gość: demencja Ucieczka ze wstydu IP: *.phlapa.east.verizon.net 16.10.11, 20:38

Zoska ze wstydu porzucila swoj watek. I slusznie:)
    • Gość: ewa Re: Teneryfa prosimy o informację IP: *.174.31.233.dyn.user.ono.com 19.10.11, 14:34
      przesylam Ci link na moj blog,
      madryt-365.blog.onet.pl/Slow-life-Wysp-Szczesliwych,2,ID427041309,n
      jesli potrzebne Ci sa jakies inne informacje (nie wiem, ile juz potrzebnych Ci wiadomosci zebralas), np. cena wypozyczenia samochodu (ja korzystalam z CICARu), sluze moja wiedza. pozdrawiam
    • Gość: Podpowiedź Re: Teneryfa prosimy o informację IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.05.16, 13:52
      Polecam przejrzeć sobie stronę teneryfazwiedzanie.blogspot.com jest tam dużo zdjęć, map i opisy ciekawych tras i miejsc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka