Dodaj do ulubionych

Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty

05.03.12, 11:04
Najbliżej mam do Poznania i Berlina (ok. 300 km niestety), na najbliższe lato znalazłam dobrą ofertę z Berlina na Teneryfę, ale na ferie zimowe lub kolejne wakacje chciałabym polecieć na inną wyspę i tu widzę schody niestety...
Z Poznania nie widzę lotów na żadną z wysp, a z Berlina Air Berlin jest drogi, a Easy Jet lata tylko na Teneryfę. Czy są jakieś inne tanie linie lotnicze, które obsługują loty na Kanary z Poznania lub Berlina? Jeśli tak, w jakim mniej więcej czasie przed terminem wylotu mają najlepsze ceny/promocje?
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 11:42
      Hm. A od kiedy to Poznań leży w zachodniopomorskiem? Spróbuj wyrażać się precyzyjniej,wtedy łatwiej nam będzie Ci pomóc.
      • renia266 Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 11:47
        Z Poznania latem są wyloty na Teneryfe, Gran Canarię i Fuertę, zimą chyba nie było żadnych. W zeszłym roku zimą była Fuerta, ale to dlatego, ze kierunek Egipt nawalił ze względu na zawirowania polityczne.
        • jusytka Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 15:52
          A dlaczego w wyszukiwarce Wizzair i Ryanair nie pokazują się kierunki na żadną z wysp (z Poznania), szukałam dziś terminów lipcowych.
          Czyżby jakaś inna linia je obsługiwała?
      • jusytka Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 15:47
        Nie sądziłam, że to może być dla kogoś niezrozumiałe - wystarczy wiedzieć, gdzie jest położony ten region, zresztą wymieniłam najbliższe nam lotniska, wiec w czym problem? Niestety to w Goleniowie nie wchodzi w rachubę, bo jest zbyt małe i obsługuje do kilku ciepłych krajów tylko czartery i to nie na Kanary.
        PS. A gdzie napisałam, że Poznań leży w Zachodniopomorskiem? - chyba masz zły dzień...
    • bah77 Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 12:40
      A ile masz do Bydgoszczy?

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,132510528.html

bah77
      • jusytka Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 15:56
        Bahu ty masz fotkę na każdą okazję ;) Bilety w Tui kupowałeś, czy skorzystałeś z gotowej wycieczki z tego biura? Chodzi tu o lot czarterowy?
        Sprawdziłam odległość - 350 km, czyli od biedy może być. Dlaczego ja wszędzie muszę mieć tak daleko? ;(
        • bah77 Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 19:15
          Korzystałem z wycieczki.
          Mogę Cię pocieszyć, że ja mam do wszystkich granic daleko. :/

bah77
    • camel_3d Re: Z zachodniopomorskiego na Kanary - przeloty 05.03.12, 13:07
      300 km..ale tylko 2.5 godzin pociagiem.

jak poszperasz to na kanary za 50€ mozna poleciac...

• jusytka Camel 05.03.12, 16:08
        Ciekawe jakim cudem? Bezpośrednia trasa do Berlina jest dopiero w planach, ale na szczęście coraz bardziej realnych. Póki co, na lotnisko jedziemy autem 3,5 godziny (sprawdzone zimą).
        A gdzie mam szperać? Niestety tam, gdzie zaglądam, ceny jakby z kosmosu, ostatnio wyszukiwarka znalazła mi "okazję" z Berlina za 9 000 zł, oczywiście sam przelot. Camel, ty z tego co pamiętam z Berlina jesteś, wiec podaj mi proszę jakieś linki lub nazwy przewoźników (oprócz Air Berlin i Easy Jet, bo tych znam) lub też dobre wyszukiwarki lotów? Jak ty wynajdujesz swoje?
        Chciałabym na wypad na Kanary namówić przyjaciół, wiec muszę znaleźć coś w dobrej cenie, by cala ekipa mogła polecieć...
        • camel_3d Re: Camel 05.03.12, 21:01
          9000? Na ile osb. Bo chyba nie za u1????

Pogrzeb na www.opodo.de

www.billigfluege.deWww.swoodoo.de

• jusytka Re: Camel 05.03.12, 22:07
            Na 4 osoby, bo ja podróżuje zawsze z rodzinką, młodzież tak rozpuszczona, że woli lecieć z nami niż pojechać na jakieś kolonie ;)
            Dzięki za linki - jest tu nieco taniej, ale dalej drogo - poniżej 1000 Euro nic nie znalazłam.
            Kiedy bukujesz swoje wakacje, tzn ile miesięcy wcześniej?
            • camel_3d Re: Camel 06.03.12, 10:05
              u ciebie dodatkowym problemem jest pewnie to, ze ty chcesz leciec w wakacje, czyli w najdrozszym okresie, gdzie bilety na kanary sa faktycznie w cenach 600-700€.

Ja bukuje roznie...jakies dalekie trasy tak kolo 3-4 miesiecy wczesniej..lub nawet 6-7 miesiecy wczesniej. Krotkie raczej dosc spontanicznie z 2 tygodniowym wyprzedzeniem.
              • jusytka Re: Camel 06.03.12, 11:37
                Dokładnie tak, u mnie w grę wchodzi tylko okres naszych wakacji (lipiec, sierpień) lub ferii zimowych, ze względu na szkolne dzieci:(
                Jednak na Teneryfę udało mi się znaleźć lot bezpośredni za 700 Euro z bagażami (za 4 osoby na lipiec). Jednak taka cena była dostępna aż 8 miesięcy przed terminem wylotu w Easy Jet, teraz jest już dwa razy drożej. Wiem ze w innych liniach te najlepsze ceny można upolować w innym czasie, ale jakim?
                Widzę, że noclegi na wyspach są naprawdę tanie, sporo tańsze niż w kontynentalnej Europie, tylko trzeba tam jakoś dolecieć...
                • Gość: jasiu... Re: Camel IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.12, 16:21
                  Sprawdziłem w AirBerlin (ja bardzo lubię tą linię) i po prostu ceny przelotów wzrosły. Zobacz www.binoli.de/web/pauschal/price_finder.php?et_cid=4&et_lid=34&et_sub=de_bff&si=4f56283d063db0.51812487&PHPSESSID=4b92d127e292c2d1423bd55446a329ae - kliknij "Alle airberlin Flüge". Wybierając jako cel, np. Gran Canarię, wychodzi, że możesz znaleźć specjalne oferty poniżej 100 Euro za bilet. ALE!

Ta specjalna oferta jest z Basel. Z Berlina masz (druga rubryka) od 130 Euro. No ale tam karmią, poją, samoloty nowe, w sumie cena atrakcyjna, ALE!

W marcu i kwietniu masz wyloty od 130, maj i czerwiec jest od 140, im bliżej sierpnia, tym drożej.

30 lipca, czy 4 sierpnia jest już za 202 i tych rejsów w cenie 202, albo 212 jest dość dużo, a to szczyt sezonu. Masz za to 20 kilo na bagaż, no i warunki lotu bardzo fajne. Ja wiem, przy 4 osobach, to może jest i dużo, ale z drugiej strony, wybacz jeśli zabrzmi to trochę niegrzecznie, ale człowiek powinien sobie czasem podarować odrobinę luksusu i rozrzutności.

Wszystko przez nowy podatek, który samoloty muszą od tego roku płacić za zanieczyszczanie środowiska. Ceny wzrosły.
                  • jusytka Jasiu 07.03.12, 08:48
                    Dzięki Jasiu za konstruktywna odpowiedź, wszystko posprawdzam. Uważam, że wakacje na Kanarach same w sobie są luksusem, jednak przy 4-osobowej rodzinie trzeba pokombinować, by nie pójść z torbami, bo my plażowiczami nie jesteśmy tylko na maxa zwiedzamy, a to tez kosztuje ;) Jak czasem popatrzę na ceny biur podróży to całkiem kosmiczne sumy widzę, a mi na najbliższe lato udało się to zorganizować sporo taniej, mimo że z żadnych luksusów nie rezygnuje, lot bezpośredni i przyzwoity hotel z all incl na Teneryfie. Szukam wiec możliwości korzystnego dotarcia na inne wyspy, a niestety nie znalazłam dobrych ofert, stąd moja prośba do was.
                • camel_3d Re: Camel 06.03.12, 21:33
                  najlepsze ceny sa w pazdzeniku... styczniu..itd...tylko zawsze w tych okresach kiedy Niemcy nie maja ferii...
                  • jusytka Re: Camel 07.03.12, 08:55
                    Camel, ja nie o to pytam. Napisałam przecież, że mnie interesuje okres letnich wakacji i zimowych ferii, inne miesiące mnie nie interesują!
                    Ceny biletów lotniczych się zmieniają, tak? By upolować najkorzystniejszą ofertę trzeba ją kupić we właściwym momencie. W przypadku Easy Jet tym właściwym momentem, jest zakup biletu ok 8 miesięcy wstecz, jak tylko oferta się pojawi w systemie.
                    Wiem z tego forum, że w przypadku innych linii lotniczych jest inaczej, ale jak?
                    Ile miesięcy wcześnie najkorzystniej jest kupić bilety w Air Berlin na przykład? czy też w Wizzair?
                    • jusytka Re: Camel 07.03.12, 09:02
                      PS. Ja często korzystałam z niemieckich biur podróży i wiem jak ceny się zmieniają w zależności od terminów niemieckich ferii, czy wakacji, dlatego zawsze braliśmy to pod uwagę, z tymże w przypadku ferii zimowych niestety nie mamy na to wpływu, a najkorzystniejszy styczniowy termin zdarza się raz na kilka lat, bo u nas okres ferii zimowych co roku się zmienia.
                      • camel_3d Re: Camel 07.03.12, 10:01
                        No to sa niestety minusy posiadania dzieci w wieku szkolnym... mam jeszcze 2 lata ..ufff..
                        • Gość: Andrzej Re: Camel IP: *.182.70.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 01:05
                          Justyka na podróz inią Ryanair na kanary w lipcu trzeba odczekać do czerwca ,bowiem ta linia jak i wizzair najtańsz bilety ma od 6 do 3-4 tygodni przed odlotem,w przeciwieństwie do easyJet gdzie jak piszesz 8 mies. przed ,ale są kruczki i nawet 2 tug przed odlotem EasyJet potrafi być tanszy niż 5 mies.przed.
                          Najtańsza podróż na Teneryfę.Fuertę Lanzarore z Polski jest z przesiadką w Mediolanie Bergamo Ryanairem ale w lipcu i tak może to być ok.800zł w przeliczeniu/os bez bagazu rejstrowanego.
                          Byłem w grudniu na Lanzarote,bilety kupiłem spontanicznie za os.216zł w obie strony z podręcznym,tak z Wrocławia 2xpo26 żł i z Mediolanu po17,99e bez żadnych podatków z darmowym check i płatnościa z Master card PayPas
                          • jusytka Re: Camel 08.03.12, 09:23
                            Dzięki, właśnie o takie informacje mi chodziło. Szkoda, że te super ceny w niektórych liniach są tak późno, bo hotel warto zarezerwować dużo wcześniej, ze względu na dobre ceny i duży wybór .
                          • jusytka Andrzej 08.03.12, 09:27
                            A jak znajdujesz te połączenia przez Mediolan? Na stronie Ryanaira wyszukujesz połączenie do Mediolanu, a potem na wyspy, czy korzystasz z innych wyszukiwarek?
                    • camel_3d Re: Camel 07.03.12, 10:00
                      no zle zrozumielam. Ceny biletow sie nie zmieniaja..tylko kazdy przewoznik ma jakis tam kontyngen tanich, ciut drozszych , drogich itd.... I faktyzcnei od tego kiedy lecisz zalezy to czy wiekszosc tanszych biletow jest wykupiona. Dlatego ludzie juz np w styczniu rezerwuja bilety na lipiec, bo pozniej tych tanszych ubywa i zostaja najdrozsze ...tak to wyglada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka