krzysiekis 17.02.13, 15:14 My mamy się zamiar wybrać, może ktoś już był i coś podpowie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 17.02.13, 19:58 byłam jesienią. Większość gości to Niemcy, trochę Anglików, średnia wieku - bliżej emerytury + drobne dzieci. Wybrałam październik bo to (wg tubylców i przewodników) jedyny miesiąc, gdzie wiatr głowy nie urywa a temperatura bardzo przyjazna. Niesamowite położenie, do miasteczka za kilka euro taksówka. Przy hotelu (od strony bungalowów) 1 czy 2 wypożyczalnie samochodów. Proś o pokój powyżej 4 piętra - od strony basenu już cicho, od strony Riu Tres Islas nie widzisz zaplecza gospodarczego. Przesympatyczna obsługa, w recepcji przez całą dobę możesz dostać wodę mineralną. Wystrój pokoi mało nowoczesny, raczej "krakowsko-mieszczański", czysto i schludnie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 17.02.13, 20:15 Wielkie dzięki za rady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mooo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 11:45 Witam. My lecimy w marcu do OLiva Beach Resort. Wylot 17.03 z Warszawy. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 22.02.13, 17:42 Ja lecę tydzień wcześniej, tam jest net za free to wam coś napiszę o hotelu na gorąco. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amitiel Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.11-1.cable.virginmedia.com 22.02.13, 19:33 Hej:) byliśmy z narzeczonym w tym hotelu w czerwcu zeszłego roku. Nie braliśmy pokoju w głównym budynku tylko wykupiliśmy bungalow i szczerze powiem, że nie żałujemy. 2 tarasy, przy sypialni i od strony salonu. Dużo miejsca i blisko do restauracji. Kompleks zadbany i czysty, pokoje również, wystrój niezbyt nowoczesny ale nam to absolutnie nie przeszkadzało. Jedzenie przepyszne. Obsługa pomocna i miła. No ale najważniejsze to bliskość plaży. Polecam również wybrać się na wydmy w nocy - takie niebo pełne gwiazd widzieliśmy tylko w planetarium. Fuerta nas zachwyciła i będziemy się starać pojechać tam ponownie, może tym razem na południe wyspy. Gdybyś chciał jakieś szczegóły to proszę pytać:) Udanego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 22.02.13, 19:38 Czy w corralejo są jakieś ciekawe imprezowe miejsca ? Jak dużo jest Polaków w tym hotelu może w % bo że Niemców b.dużo to wiem. Ile trwał transfer z lotniska ? I może jakieś inne wskazówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amitiel Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.11-1.cable.virginmedia.com 22.02.13, 19:57 W miasteczku byliśmy kilkakrotnie ale tylko w celach zakupowych, więc nie powiem Ci gdzie można się tam pobawić. Miasteczko dość małe i ma swój urok. My jeździliśmy do miasta autobusem bo taniej niż taxa, raz nawet wybraliśmy się piechotką, co odchorowałam odciskami na stopach bo marsz przez wydmy i w takim upale to nie jest najlepszy pomysł :p Co do Polaków - w hotelu osobiście nie spotkaliśmy, a szkoda bo liczyliśmy na to, że spotkamy rodaków z którymi będzie można się pobawić. Transfer z lotniska to ok 40 min - fajne wulkany po drodze z lewej strony i plaże z prawej :) My wykupiliśmy wycieczki fakultatywne u rezydenta z naszego biura podróży ale wiem od innych, że warto i taniej wychodzi wynająć samemu auto i pozwiedzać wyspę. Zwiedziliśmy północną część wybierając się na offroad z Discovery Jeep Safari - niesamowite przeżycia i widoki, byliśmy również na Lanzarote - czarna wyspa, do tego park wulkaniczny Timanfaya - hardcore jak dla mnie jeśli chodzi o trasę przejazdu :) wybraliśmy się też na całodniowy rejs katamaranem - delfinów nie spotkaliśmy ale widzieliśmy latające ryby i przepiękny podwodny świat. Warto się zaopatrzyć w maskę do nurkowania - taniej wychodzi kupić w miasteczku niż wozić ze sobą ale jak kto woli :) Polecam też kremy z filtrem - na początek 20, potem może być 15. Gdybyście chcieli wynająć auto to polecam kupić przewodnik, gdzie wszystkie najfajniejsze miejsca są opisane. A jeśli masz ochotę zobaczyć trochę moich zdjęć z Fuerty zapraszam na mój kanał na youtube www.youtube.com/watch?v=Ono_A1ulXSw . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amitiel Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.11-1.cable.virginmedia.com 22.02.13, 20:13 polecam jeszcze poczytać sobie to forum wizaz.pl/forum/showthread.php?t=507144 oraz zajrzeć na tą stronkę www.fuerteventura.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 22.02.13, 20:14 Wielkie dzięki zdjęcia przepiękne. A ile kosztowały te wycieczki na Lanzarote, safari i katamaran ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amitiel Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.11-1.cable.virginmedia.com 22.02.13, 20:27 Już Ci wysyłam cennik : www.fuerteventura.com/excursions/grantour_lanzarote.asp - wycieczka na Lanzarote, www.discoverysafari.es/en/our-tours-in-canary-island/fuerteventura/north-tour-fuerteventura - jeep safari, www.catlanza.com/catamaran/ - katamaran. Aparat aparatem, żałuję, że kamery nie mieliśmy, może następnym razem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 22.02.13, 20:38 Jeszcze raz dzięki, jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy to będę pytał. Pozdrawiam Krzysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankoo głośny hotel IP: *.adampolnet.com 05.03.13, 12:57 i wszędzie daleko. Autobusy odjeżdżają jak chcą a wieczorne spacery to wydmy tam i z powrotem bo do miasta raczej w dzień.Nocą nie widać kamieni, skał no i daleko. Generalnie hotel na środku pustyni:) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: głośny hotel 05.03.13, 13:36 wystarczy go wyguglać i nikt nie powinien spodziewać się, że wokół tętni jakiekolwiek życie :P no, z wyjątkiem okazałych karaluchów (na szczęście nie łażą po schodach i nie jeżdżą windami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 12:33 witam, mam pytanie o jedzonko: co sewrują na śniadanie, lunch i kolację? w jakich porach są posiłki? czy do kolacji i lunchu w ramach all inclusive można zamówić np. butelkę wina czy tylko po kieliszku? jak jest ze standardem pokoi, to sieć RIU, a ja natknałem się na opinie, że design a`la PRL. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 12.03.13, 15:29 wszystkie posiłki w formie (b. bogatego) bufetu. Tu alkohole (wino białe, czerwone, różowe, piwo) z nalewaka. Śniadania do 10.00 ale w barze przybasenowym dają tzw śniadania dla śpiochów - wprawdzie resztki z tego co zostało z rana ale nie padnie się z głodu :) Tym bardziej, że od 14.00 jest lunch. Kolacja - chyba od 19.00 Typowo restauracyjne (trzeba zarezerwować w recepcji) kolacje są tematyczne. "kieliszkowe" wino , szampan, drinki, piwo - w barach wieczorem Pokoje - jak pisałam na początku raczej "krakowsko mieszczańskie", codziennie sprzątane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mooo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 09:14 AAnkaa, a powiedz proszę czy w pokoju znajdę suszarkę do włosów? ;) i czy drinki podają cały dzień przy basenie czy tylko wieczorami?? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 13.03.13, 11:33 mimo, że 2 razy tam byłam za boga nie pamiętam czy była suszarka :( musiałabym sprawdzić na filmiku (ale to wieczorem jak dotrę do innego kompa) drinki od 10 czy 10.30 przy basenie + przy tarasie (piętro wyżej) wieczorem dochodzi jeszcze główny bar (basenowy jest zamykany koło 20) jednym słowem - cały czas masz do wyboru 2 barki no i dyskoteka w podziemiach Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 13.03.13, 20:30 My właśnie jesteśmy w Riu Oliva i suszarka jest, jedzenia mnóstwo i pyszne. I wiatr na plaży nie jest taki straszny jak piszą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 23:33 To zazdroszczę. A dużo ludzi na wydmach? Byłem dwa razy w sierpniu, ciekawy jestem jak wygląda to teraz. Koło RIU Oliva wiele razy przechodziłem (mieszkałem w samym Corralejo), teraz zastanawiam się czy nie pojechać tam w maju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 14.03.13, 10:57 Nie jest tłoczno ale plaża przepiękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:19 I jak krzys pogoda??? Ja już się nie mogę doczekać niedzieli ;) Można się poopalać i pokapać w oceanie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 14.03.13, 18:01 Pogoda super ja w pierwszy dzień stwierdziłem że słońce jest jakieś słabe i nie posamrowałem się niczym i do tej pory cięrpię z powodu oparzeń. Więc nie wolno go ignorować I kolor wody przepiękny. Podeślij maila to wyślę kilka fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo0 Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: 46.187.150.* 14.03.13, 18:50 No to ekstra :D Mam nadzieję ze nam też się trafi super widoczek ;) Jeszce tylko jutro do pracy, a potem już tylko urloooop ;) m-i-k-a1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:28 Napisz coś więcej, jaki macie widok z okna? :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 14.03.13, 17:55 Widok z okna pow.2p.jest piękny po obu stronach hotelu piękna plaża Poprosiłem w recepcji pokój na południową stronę hotelu na jak najwyższym piętrze i dostałem na 6p. (super widoki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 14:29 I jak tam Krzysiek nastawienie? Podobno na kanarach szaleje huragan ;) Ja się nastawiam na plażowanie w pełnym słońcu, mam nadzieję, że się nie zawiodę, bo wydać taką kasę na siedzenie w hotelu bo pada to trochę załamka ;) ...i nie straszcie mnie już tymi karaluchami bo na samą myśl mam paraliż..aaaaaa....aaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 05.03.13, 14:46 karaluchy (bywają smoki po 8 cm) nie fruwają, więc bez obawy :D wystarczy patrzeć pod nogi, no i wypełzają ze szczelin dopiero wieczorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moo Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:34 aaaa.... nie wiem jak ja to przeżyję, chyba dużą ilością drinków jedynie ;) Właśnie czytałam ze jest ofiara śmiertelna huraganu :( Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Ktoś leci w marcu na Fuerte Hotel Riu Oliva B 05.03.13, 20:11 od końca października widziałam 2 karaluchy - w zimie jest chłodniej i nie ma aż takiej plagi jak w trakcie lata. riu oliva akurat nie jest jakoś często nawiedzany przez karaluchy bo stoi na uboczu - w środku corralejo jest wesoło (tzw. karalucho :D) Odpowiedz Link Zgłoś