Dodaj do ulubionych

hotel Barcelo Santiago

IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 19:33
Proszę o opinie o tym hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: hotel Barcelo Santiago IP: 109.206.220.* 19.02.13, 18:10
      Witaj,
      Hotel jest pięknie położony: widok na ocean, La Gomerę i klify Los Gigantes. Warto dopłacić do pokoju z widokiem na morze, inaczej można dostać pokój wychodzący na lokale z muzyką na żywo i ulicę. Niemniej nie wszystkie pokoje z widokiem na morze są fajnie położone: część jest na wysokości chodnika - warto obejrzeć na google maps. hotel jest duży, więc nie ma co marzyć o kameralnym wypoczynku, ale na plus - w najbliższym sąsiedztwie nie ma innych wielkich kompleksów hotelowych. Trzeba wziąć pod uwagę, że hotel jest dość wiekowy i w związku z tym wyeksploatowany (meble w pokojach, łazienki, tarasy). Niektórzy narzekali na czystość (nie miałam zastrzeżeń) i robale (osobiście nie spotkałam). Jedzenie w porządku, każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje codziennie, po angielsku, hiszpańsku, francusku i niemiecku (czy fajne nie będę się wypowiadać, bo nie korzystam).
      • Gość: Lidka Do Eli IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 17:24
        Proszę powiedzieć,czy można na miejscu negocjować w recepcji numer pokoju np. na 6 piętrze, czy obsługa przydziela sama?. Wiem że pokoje od 6-9 są lepsze jak załatwić aby taki dostać.
        Dziękuje za informacje wylatujemy 2013.03.01
        • Gość: jasiu... Re: Do Eli IP: *.unitymediagroup.de 20.02.13, 21:00
          Na Wyspach Kanaryjskich nie ma "zwyczajów egipskich", wszystko załatwiasz legalnie. Jeśli wsuniesz 5 Euro w paszport, pani się uśmiechnie, bo napiwki jak najbardziej w tych okolicach są uznawane, ale pokoju nie zmieni.

Jeśli mają wolny pokój i spełnia on warunki opisane w skierowaniu, to go dostaniesz, wystarczy tylko poprosić o zamianę. Jeśli w skierowaniu jest pokój o niższym standardzie, to jeśli mają wolne, to zamienią ci na lepszy, ale za dopłatą według oficjalnego cennika. Jeśli pokoju nie ma, ewentualnie pula pokojów została wykupiona przez konkretnego organizatora, to pokoju nie zamienisz.

Z obserwacji polskich grup - załatwiaj w recepcji sama, pośrednictwo rezydentki z reguły jest albo mało skuteczne, albo dość drogie (dopłata do wyższego standardu wysoka).
          • Gość: elka Re: Do Eli IP: 109.206.220.* 20.02.13, 23:18
            Zgadzam się absolutnie. Co do rezydentek na Teneryfie (jeśli nic się nie zmieniło) i ich ew. interwencji również się podpisuję, nic to nie da. Generalnie dziewczyny są nastawione na sprzedaż wycieczek (drogo!!!, łatwiej załatwić samemu, poza wycieczką na La Gomerę). My dopłaciliśmy za pokój przy rezerwacji wycieczki, więc nic nie musieliśmy nic zmieniać. W recepcji pracuje Polka (tudzież wtedy pracowała), może będzie pomocna. Niemniej: otrzymuje się taki pokój w takim standardzie, za jaki się zapłaciło przy wykupie wycieczki. Co do pokoi na poziomach 6-9: są położone nad jadalnią, z widokiem na basen i sun-deck, więc nie wiem, czy wszystkim będzie odpowiadało (inne pokoje na tych poziomoach są z widokiem na klify,więc pozbawione słońca).
    • mavira Re: hotel Barcelo Santiago 20.02.13, 23:51
      NIE warto dopłacać do pokoju z widokiem na morze, bo 90% pokoi go ma. My poprosiliśmy w biurze, w którym kupowaliśmy wakacje o dopisanie prośby o pokój na wyższych piętrach. Dostaliśmy pokój na 4 "pietrze" z widokiem na ocean i klify Los Gigantes. Bajka :)
      • Gość: dixy Re: hotel Barcelo Santiago IP: 109.206.220.* 21.02.13, 12:29
        Oczywiście... I jeśli wyląduje się w hotelu w tzw. wysokim sezonie i (zgodnie z rezerwacją) dostanie się pokój w niższym standardzie należy pogalopować do recepcji i opcjonalnie: żebrać o lepszy pokój/wydrzeć ryja, że iksińska w biurze nam obiecała...
        • Gość: jasiu... Re: hotel Barcelo Santiago IP: *.unitymediagroup.de 21.02.13, 16:05
          Gość portalu: dixy napisał(a): opcjonalnie: żebrać o lepszy pokój/wydrzeć ryja, że iksińska w biurze nam obiecała...

No to spróbuj "wydrzeć ryja". Może jeszcze powiesz, w jakim języku? Efekt będzie natychmiast, zaproponują ci od razu najlepszy pokój za dopłatą, powiedzmy w wysokości około 200 Euro za dobę. Nie skorzystasz - będą się dziwić, o co ci naprawdę chodzi.

Na Kanarach (a znam tam kilka hoteli) stawiałbym jednak na uśmiech i prośbę. To jednak mentalnie Europa i zwyczaje z Egiptowa, czy Turcji naprawdę korzystnie jest zmienić.
          • Gość: dixy Re: hotel Barcelo Santiago IP: 109.206.220.* 21.02.13, 18:12
            Grunt to zrozumieć ironię...
            • Gość: jasiu... Re: hotel Barcelo Santiago IP: *.unitymediagroup.de 21.02.13, 20:36
              Oj chyba nie wiesz, o czym piszesz. Bo akurat twoja "ironia" staje się normą w niektórych środowiskach, które spotkać można między innymi na wyspach.

Ja to określam "przedstawiciel handlowy nie może się przestawić w tryb urlopu". Miałem okazję parę razy zaobserwować naszych "rodaków" w akcji.
              • Gość: dixy Re: hotel Barcelo Santiago IP: 109.206.220.* 22.02.13, 00:53
                Właśnie wiem, z przerażeniem obserwuję :/ mój komentarz odnosił się do wypowiedzi apropos tego, że nie trzeba niczego rezerwować, bo "większość pokoi...", widziałam w grudniu w akcji takich naszych rodaków ech :/
        • mavira Re: hotel Barcelo Santiago 22.02.13, 11:18
          Ja byłam na przełomie września i października, hotel był obłożony a jednak problemu nie było.. byli tacy, którzy dostali pokoje na 2 piętrze, 5, 8 itd, więc nie jest tak, że wszystkich tych, którzy nie mają wykupionego pokoju z widokiem na morze dają na 1 piętro i patrzą na promenadę. A z tego co wiem pokoje są wszystkie takie same, nie ma czegoś takiego jak niższy czy wyższy standard. Pokoje nad restauracją są większe, ale są tam także pokoje rodzinne więc nie ma się czemu dziwić.
      • Gość: Lena Re: hotel Barcelo Santiago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 22:18
        A ja chciałabym uzyskać informacje nt. plaży przy hotelu Barcelo. Jak daleko jest od hotelu?
        • mavira Re: hotel Barcelo Santiago 22.02.13, 23:17
          do plaży la arena jest ok. 2 km, można iść promenadą od hotelu, po drodze mija się jedna małą plażę z czarnym piaskiem, ale ta akurat za ciekawa nie jest, podczas pobytu, każdy o tej plaży mówił "ta brzydka i brudna" ;)
          My zeszliśmy na skałki, zaraz przy hotelu i kąpaliśmy się tez w naturalnym basenie (który widać jak się patrzy w stronę klifów).
    • Gość: Oskar Re: hotel Barcelo Santiago IP: *.189.72.1.e-plan.pl 19.03.14, 22:48
      PYTANIE DO OSÓB KTÓRE BYŁY W HOTELU BARCELO SANTIAGO: jak to jest z tymi pokojami? Czy to prawda, że niektóre piętra są odnowione a inne nie? Faktycznie na zdjęciach na portalu holidaycheck raz łazienka jest ładna i czysta a raz stara, brudna i brzydka.

Mam rezerwację jeszcze przez dwa dni na ten hotel w Itace i nie wiem czy opłacać. Wybrałem opcję z dopłatą za widok na morze i Pani mi obiecuje, że pokoje z dopłata to są te lepsze, ale jakoś mi się wierzyć w to nie chce...
      Proszę o porady które piętro wybrać.

Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka