Dodaj do ulubionych

Karty - płatność

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.13, 13:25
Nigdy nie korzystałam z płatności kartą za granicą. Czy można płacić kartami debetowymi czy tylko kredytowymi? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Karty - płatność IP: *.ipcom.comunitel.net 15.07.13, 14:06
      Zaplacisz jaka chcesz... Nie ma roznicy.
      Trzeba pamietac ze w sklepie zawsze trzeba sie wylegitymowac jakims dokukementem, tozsamosci placac karta. Jesli sie nie boisz wiesc pieniedzy ze soba, najrozsadniejszym rozwiazaniem jest posiadanie euro zakupionego w Polsce. Roznica w kursach miedzy kantorowym a z jakiego rozlicza bank potrafi dochodzic do kilkudziesieciu groszy na euro... A jesli nie gotowka to karta do konta walutowego i walute na karte czy tam konto mozna bezpiecznie zakupic poprzez jakis kantor internetowy... Na 1000e zaoszczedzisz ponad 150 zl... Wyplaty w bankomacie - prowizje z regoly pobieraja okolo 1-2e od tranzakcji. W sklepach nie placisz prowizji za platnosc karta. Czasami sa problemy z lacznoscia przy placeniu karta, nie panikuj i do skutku... Mysle ze pomoglem, w razie co to pytaj ;)
      • Gość: Magda Re: Karty - płatność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.13, 14:13
        Wielkie dzięki :) zawsze miałam obiekcje czy można płacić kartą debetową i się bałam :) Teraz na luzie będę płaciła. Jeszcze raz dziękuje :)
    • ann-maj Re: Karty - płatność 18.07.13, 18:31
      zdecydowanie lepiej płacić kartą niż wyciągać pieniądze z bankomatu (spore prowizje). Właściwie wszędzie można płacić kartą, od hotelu, po większość sklepów.
    • Gość: Ala Re: Karty - płatność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 09:01
      W większości sklepów można płacić kartą, ale trzeba mieć dowód osobisty, prawie zawsze sprawdzają tożsamość właściciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka