Dodaj do ulubionych

pogoda na dzis - Maspalomas

IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 07.01.14, 12:41
jest super cieplo-chwilami nawet goraco
woda w basenie podgrzewana, chwilami chlodna, mozna sie przyzwyczaic,
pogoda jest wymarzona do 25 stopni. Od czwartku ma sie pogorszyc, zapowiadany nawet
przelotny deszcz, tak czy owak pogoda dopisuje i yzsle, ze do niedzieli bedzie slonecznie
Na chlodniejsze dni zaplanowalismy wycieczki - trzeba te benzyne wyjezdzic:)))). Palmitos dla mojego syna, Fataga i dookola wyspy wzdluz zachodniego wybrzeza do Agaete. Pojedziemy tez w glab wyspy w gory.
Atlantyk niestety dla mnie troche za zimny...brrr, nogi mozna zamoczyc, polecam cienkie, a nawet cieplejsze kurtki na chlodne wieczory lub spacery po plazy, od godz. 17.00 jest coraz chlodniej. Ale zabawa na wydmach jest przednia, dla dzieci i doroslych:))))

pozdro z Maspalomas
Obserwuj wątek
    • Gość: mechan Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.01.14, 16:33
      No właśnie jestem ciekaw wrażeń, bo planowałem wstępnie w tym roku Gran Canarię, ale w końcu za miesiąc lecę na Lanzarote po raz drugi. Mam nadzieję, że i na Gran Canarię przyjdzie czas. Czy rzeczywiście można się tam pobawić? Czy są miejsca, gdzie można po prostu pójść wieczorem z kobietą potańczyć i wypić lampkę wina? Maspalomas sądząc po otoczeniu też ma swój specyficzny mikrotklimat, innych od pozostałych wysp, poza tym to najbardziej na południe wysunięty punkt całych wysp, więc teoretycznie - najwięcej słońca. No i jak to jest z tymi zabawami dla dorosłych?
      • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 07.01.14, 22:28
        zabawy dla doroslych, te inne tez:) - nas rodzinke tradycyjna nie interesuja, ale pod moim innzxm watkiem Maspalomas - Gran Canaria auto z lotniska - znajddziesz info dotyczace pikantnych miejsc. Pogoda super, po prostu lato!!!!!

Jutro mam zamiar jeszcze sie posmazyc, ale potem ma bzc umiarkowane zachmurzenie, wiec planujemz jakies wycieczki. Gran Canaria jest najpiekniejsza wyspa, Fuertowentura ma lepsze piaski - jasniejsze!, bardziej gorzysty teren, polecimz tam za rok, jak moj 8 letni syn bedzie wiecej mogl wedrowac.
        pozdrawiam z goracej Gran Canarii
        mei
        • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 07.01.14, 22:33
          potanczylam tez z moim mezem dzisiaj, wiec mozna potanczyc tez w malo wzszukanzm miejscu - wazne z kim!:))))
    • Gość: mechan Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.01.14, 16:55
      Ciekawe jak pogoda dziś? Z moich danych wynika, że Maspalomas jest nie więcej niż 13-14 stopni, do tego deszcze, gdyby to porównywać do polskiego lata, to chyba w takiej aurze Gran Canaria nie wytrzymałoby konkurencji z Władysławowem ;-) zwiedzanie w kurtkach i swetrach to chyba nic przyjemnego, gdy zamiast klimy trzeba włączać w samochodzie ogrzewanie?
      Co ciekawe na Teneryfie jest jeszcze gorzej i zimniej, a na Lanzarote i Fuerteventura piekne słońce, słaby wiatr i nawet do 23 stopni w szczycie dnia.
      • Gość: Andrzej Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: 78.9.143.* 09.01.14, 19:54
        Wybieram się na dniach na Teneryfę ,a w programie zwiedzania szczyt Teide. Rezerwacje online wejścia na szczyt zawieszone do odwołania ,dziś 8 cm świeżego śniegu i -12 st
        www.mountain-forecast.com/peaks/Pico-de-Teide/forecasts/3718
        • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 09.01.14, 21:32
          3bo jak troche poczytacie o wyspach, to dowiecie sie tez gdzie jest w zimie najcieplej.., ale trzeba zadac sobie troche trudu, niekoniecznie szukac info na forum:)).ja wracam w styczniu 2015:)))
      • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 09.01.14, 21:29
        nirprswda do wczoraj balo pieknie, nawet kapalismz sie w Atlantyku, dzis faktzcznie pogoda nagle sie zmienila, ale jak poczytasz troszke na temat Kanarow, to bedziesz wiedzial, ze teraz jest najwieksza pora deszczowa - 6 dni e m-cu, faktycznie bylo rano 14 stopni , pojechalismz wiec na wzcieczke dookola wyspy, od Maspalomas przez Agaete do Puerto de Mogan, a wiec dookola...po drodze jeszcze Las Palmas, a wiec bajka!- i to okazalo sie super pomyslem, w gorach jest jeszcze zimniej bo bylo tylko 13 stopni, jestem juz po polowie pobytu, wiec 5 dni slonca od 23-25 to i tak super na 8 wlacznie, jutro jade znowu w gory, wiec pewnie cieplejszy sweter sie przyda, ale nie jestem typem, ktory lezy tylko na plazy, wiec mi to nie przeszkadza,jest tyle jeszcze do zobaczenia....
        • Gość: mei3 mowa jest caly czas o Gran Canarii - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 09.01.14, 21:33
        • Gość: mechan Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.01.14, 22:33
          Pewnie, nie tylko pogoda decyduje o udanym urlopie, poza tym 14 stopni to jeszcze nie tragedia :-)
          Ja w każdym razie na ok 35 dni, które spędziłem łącznie na 3 wyspach tylko raz miałem deszcz, ale taki, który padał 15 minut i nawet porządnie chodników nie zamoczył, miałaś więc trochę pecha.
          Kanary, jak i Hiszpania stają się powoli moim drugim domem, prawie codziennie oglądam hiszpańskie wiadomości. Bardziej mi odpowiadają niż nasze, gdyż nie polegają na szczuciu i propagandzie tylko na informowaniu. Mam też w różnych częściach Hiszpanii znajomych. Więc jak mówisz do mnie "jak poczytasz troszkę na temat Kanarów, to będziesz wiedział"... to troszkę mi się chce śmiać :-) Czytam wiele cały czas i nie tylko przewodniki i mapy, ale książki, które w jakiś sposób opisują hiszpańską rzeczywistość, czy obecną, czy przeszłą.
          Ale wracając do pogody... 2-3 dniu temu w Galicji były fale dochodzące do 20 metrów, zalewało miejscowości słoną wodą, też nie występuje co roku, na szczęście w Barcelonie mrozów nie ma.
          • Gość: mechan Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.01.14, 22:38
            No to się powymądrzałem :-)
          • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 10.01.14, 21:31
            nie uwazam ze mialam pecha uwazam wczorajsza wycieczke z Maspalomas przez Las Palmas do Agaete nad morzem i potem przez gory za bardzo udana i ekscytujaca, nie mam zamiaru z Toba konkurowac, ani sie przegadywac, nie bawi mnie to, nie uzywam forum w celach autoprezentacji!Pogoda dzis chlodniejsza, ale ja sobie zaplanowalam na 8 dni 3 same wycieczki, wiec jest ok. Wczoraj faktzcznie lalo chwilami jak z cebra, ale co przezylam jadac zachodnim wybrzezem to moje i nawet moj 8 letni syn jest zachwycona przygodami
          • Gość: mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 10.01.14, 21:42
            ja w czasie deszczu przejechalam autostrada do Las Palmas, potem pogoda znacznie sie poprawila, droga przez Agaete i potem przez gory byla nie calkiem bezpieczna, spadaly kamienie..ale jakos ominela nas ta przygoda:))
            objechalismy wyspe dookola - niezapomniane wrazenia, jutro jedziemy w gory, jesli bedzie 22 stopnie - jak dzis (bez deszczu - slonecznie) to bedzie super, wiem musimy zabrac kurtki/bluzy
            juz...mysle o nastepnej podrozy:))))).Wracamy w niedziele, licze na to, ze bede mogla jutro jeszcze kapac sie w basenie i poleniuchowac po pol. na sloncu
    • mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas 13.01.14, 00:32
      wrocilam dzis, noc byla chlodna, w dzien ok.20-22 stopni, ale juz zdecydowanie chlodniej niz przed 3 dniami.
      Facit: chyba juz w styczniu nie polece, bo jednak lubie troche cieplej!
      Kapiel w Atlantyku zaliczylismy poczas jednego (nacieplejszego) dnia. Pozostale calkie milo i cieplo w clubowym basenie.
      Faktem jest, ze styczen jest najzimniejszym i najbardziej deszczowym miesiacem w roku, i ja o tym wiedzialam, ale biorac pod uwage, ze jade w czasie ferii zimowych mojego syna - a to oznacza najdrozszy sezon zdecydowanie wole jednak inna pore roku, w przyszlym wybiore sie w chyba w pazdzierniku, bedzie zdecydowanie cieplej:)) Widzielismy wczoraj z Roco Noublo(wspaniala wycieczka w gory) wulkan na sasiedniej wyspie i chyba sie tam wybierzemy nastepnym razem. Kurtek nie potrzebowalismy.

pl.wikipedia.org/wiki/Roque_Nublo
      pozdrawiam juz z domu
      • mei3 Roque Nublo 13.01.14, 00:35
        sorry za pisownie, ale padamy na twarz, a rano trzeba wstac:((
      • Gość: mechan Re: pogoda na dzis - Maspalomas IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.01.14, 10:02
        To ja jednak podtrzymam swoje wcześniejsze zdanie, że nie mieliście szczęścia.
        2 lata temu byłem 2 tygodnie na Teneryfie w styczniu, w II połowie co prawda, więc dnie już są troszeczkę dłuższe, ale temperatura ani jednego dnia nie spadła poniżej 22 stopni, a przeważnie było 24-26 a deszcz padał jeden raz, pokropił przez 15 minut. W oceanie kąpaliśmy się przeciętnie co 2-3 dni, ale tylko dlatego, że w Puerto Santiago, gdzie byliśmy plaża jest naprawdę kiepska i niebezpieczna, przeważnie jeździliśmy albo do Los Gigantes, albo do Las Americas. Można oczywiście tez ująć to inaczej - że to ja wtedy miałem szczęście :-)
      • mei3 Re: pogoda na dzis - Maspalomas 15.01.14, 01:51
        zglaszam poprawke
        z Roque Nuble widzielismy najwyzszy szczyt w Hiszpanii Pico del Teide (3718 n.p.m.)
        na Teneryfie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka