Dodaj do ulubionych

Itaka jest ok:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:42

Zdrowko,

Dla rownowagi napisze dobrze o Itace. Lecialam z Itaka na Madere.
Organizacja dobra. Transfer z lotniska do hotelu bez zaklocen.
Rezydentki kompetentne. Korzystalam tylko z jednego, interesujacego
mnie fakultetu. Bez zarzutu a nawet z pochwala. Stado 41 turystow
polskich to wyzwanie:) Zaloga samolotu czeskich linii polska.
Mila i informujaca. Piloci - pierwsza klasa. Kto ladowal w Funchal ten wie.
Ponadto ciekawie informujacy podczas lotu. Poczucie humoru - duzy +.
Ladowanie z uderzeniem zegara w tamta strone i 30 minut wczesniej z powrotem.
To moja pierwsza podroz z biurem podrozy. I od razu dobra:)
Z Itaka polece raz jeszcze w tym roku na Madere. Mam niedosyt.

Pozdrawiam zadowolonych i narzekajacych

mp.

Obserwuj wątek
    • Gość: jozefa11 Re: Itaka jest ok:) IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.14, 10:32
      No to gratulacje, ale nie wiadomo czy drugi raz z Itaką się uda. Ja po pierwszym udanym razie ryzykowałam jeszcze 4 razy (bo było taniej niż u konkurencji), ale nie udało się już ani razu. Na koniec na Lanzarote hotel wg katalogu "przy plaży" miał od 2 lat nieczynną plażę, a wylot z godz.9 przesunięty na 2 w nocy bez zapewnienia jakichkolwiek świadczeń w hotelu tzn o 10 wypad z pokoju do recepcji i koczowanie do 2 o "suchym pysku".
      • Gość: XYZ Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 12:44
        Z Itaką jeżdżę często - ostatnio jakieś 10 razy z rzędu w ciągu ostatnich 5-6 lat.... Nie to, żebym miała jakieś specjalne zamiłowanie do tego biura, ale jak dla mnie zawsze mają najlepszą ofertę - zarówno cenową jak i kierunkową.
        Nigdy nie zdarzyło się "koczować o suchym pysku" - zawsze wiedziałam już w momencie zakupu wakacji, kiedy jest wylot, a kiedy kończy się doba hotelowa - w okolicy hotelu zawsze są jakieś sklepy.....Zawsze można dokupić jedzenie w hotelu.
        Nigdy nie było jakiś poważniejszych opóźnień - zdarzały się co prawda "strajki kontrolerów ruchu czy celników" - ale nigdy nie powodowało to uciążliwości - zawsze można było zostać dłużej w pokoju i korzystać z jedzenia.
        Rezydencji rzeczywiście są mega niekompetentni ( z nielicznymi wyjątkami ) - dlatego nigdy nie nastawiam się na ich "usługi" - ewentualne fakultety kupuję "na mieście".
        Do malkontentów - jakie inne polecacie biuro podróży - jestem z Warszawy - 15 min. samochodem mam na Okęcie, nie będę poświęcać dwóch dni, żeby dostać się do Berlina czy innego Frankfurtu... Biuro, które w swojej ofercie ma coś więcej niż tylko Kretę, Sharm, a z Kanarów Teneryfę......
        • Gość: Karolina Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 14:27
          >........Nigdy nie było jakiś poważniejszych opóźnień - zdarzały się co prawda "strajki kontrolerów
          > ruchu czy celników" - ale nigdy nie powodowało to uciążliwości - zawsze można było zostać > dłużej w pokoju i korzystać z jedzenia.......

??? Nie wiem kiedy ty jeździsz, ale w sezonie przy pełnym obłożeniu, przedłużenie doby hotelowej najczęściej jest niemożliwe, bo trzeba zwolnić pokój dla następnych gości.

Zgadzam się w 100%, że wyjazd z Itaką to jakaś ruletka, a dałam im szansę dwukrotnie. Ciagłe zmiany czasu wylotu i przylotu samolotu, mnie jeszcze przytrafiła się zmiana hotelu, skrócenie pobytu, bo wylot była rano zamiast planowanego wieczornego, koszmarny rezydent, w sumie kompletnie zepsute wakacje. Powinni zmienić nazwę na ITAKA KOSZMAR.
          Dla mnie to biuro jest skreślone.
          • Gość: XYZ Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 15:15
            Rzeczywiście w "wysokim sezonie" nie jeżdżę...
            A "senscaje" jak opisywane przez innych użytkowników miałam, ale z biurami typu Big Blue, Orbis ( już nie istniejące ) czy Sun and Fun - też poza sezonem.
            Widać miała 10 razy szczęście ;)
            • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 19.03.14, 17:00
              Itaka bywa złem koniecznym dla poszukujących wylotów z lotnisk lokalnych. Z Warszawy lepiej wybrać TUI czy Rainbow.
              • Gość: xxxx Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.vectranet.pl 19.03.14, 20:50
                Dobre biuro, kilkukrotnie byłem, zawsze miałem w miarę dobre wrażenia, aczkolwiek zawsze było jakieś "ale". Zmiana typu "zamiast FB - HB z rekompensatą 400 zł za 2 tyg. a bo wie pan, myślę że jak pan będzie chciał dokupić trzeci posiłek to też wyjdzie jakieś 7 euro". Na miejscu okazało się że 17 euro...
                Za każdym razem jakiś taki zgrzyt, ale z kolei TUI czy RT olewają Wrocław jako miejsce wylotu, wprawdzie uczciwiej dają danemu hotelowi ***+ zamiast ****jak Itaka, ale sprzedają czasem zupełnie to samo nawet 400 zł drożej. Potem zdziwienie że iTaka miała w samolocie 120 turystów, a TUI i RT po 30.
                • Gość: Monia Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 21:21
                  >..... wprawdzie uczciwiej dają danemu hotelowi ***+ zamiast ****jak I
                  > taka, ale sprzedają czasem zupełnie to samo nawet 400 zł drożej. Potem zdziwien
                  > ie że iTaka miała w samolocie 120 turystów, a TUI i RT po 30.

O,j z tymi cenami to nie zawsze tak jest, Itaka to może niskie ceny miała kilka lat temu, teraz TUI czy Rainbow mają często niższe ceny do tych samych hoteli. Ja akurat sprawdzałam klika 5* hoteli w Turcji i okazało się, że w Itace 2 z nich były droższe, a dwa w podobnej cenie tylko (tylko,że w TUI były to pokoje z widokiem na morze, a w Itace standardowe, więc w sumie Itaka tu także nie okazała się konkurencyjna. Mówię o cenach z grudnia kiedy były promocje first minute. W Itace są też gorsze oferty dla rodzin, często dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci oferuję jedynie pokoje 2-osobowe z dwoma dostawkami, a w TUI jest o wiele więcej ofert na pokoje rodzinne z dwoma pomieszczeniami.
                  Podsumowując, uważam, że Itaka bardzo mocna zjechała z jakością obsługi i oferty, a ceny raczej poszły w górę, a nie spadły. Itaka za to przebija inne biuro największą ilością oferowanych kierunków i miejscowości, więc jak ktoś chce jechać w jakieś mniej popularne miejsce to pozostaje tylko Itaka.
                  • Gość: xxxx Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.vectranet.pl 19.03.14, 22:29
                    W sąsiednim wątku też zauważyłem, że Itaka miewa w tym roku drożej od TUI czy RT.
                    Konkretny przykład - Anezi w Maroko połowa lipca: RT z KTW 2.860 na 2 tyg., Itaka 3.176 +400 za odnowiony pokój (jaki w standardzie daje RT). Itaka daje hotelowi ****, RT ***+. Psychologia - klient RT powie "no może nawet dałbym 4 gwiazdki hotelowi", klient Itaki - "no raczej takie 3 i pół" :)
                    TUI głupotę zrobiło z zerwaniem współpracy z biurami agencyjnymi - obecnie na każdej ulicy można kupić Itakę, TUI np. we Wrocławiu to może w samych galeriach.
                    Nawet taka kwestia- nigdy nie kupowałem np. na wakacjach.pl, ale lubię ich wyszukiwarkę. Oczywiście TUI w niej nie ma.
                    • Gość: Paweł Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 07:39
                      > TUI głupotę zrobiło z zerwaniem współpracy z biurami agencyjnymi - obecnie na k
                      > ażdej ulicy można kupić Itakę, TUI np. we Wrocławiu to może w samych galeriach.
                      >
                      > Nawet taka kwestia- nigdy nie kupowałem np. na wakacjach.pl, ale lubię ich wysz
                      > ukiwarkę. Oczywiście TUI w niej nie ma.

Czy w czasach internetu i możliwości sprawdzenia wszystkiego o hotelach, agenci są do czegoś potrzebni? Ja od pewnego czasu rezerwuję wyjazdy tylko przez strony internetowe biur podróży (sporadycznie też bezpośrednio w biurze podróży). Akurat TUI ma nieźle zrobioną stronę internetową i opisy hoteli, jest sporo zdjęć i filmów, zakup przez stronę internetową jest banalnie prosty i szybki. A mnóstwo dodatkowych informacji i opinii o interesujących mnie hotelach znajduję w internecie i zawsze z wyboru jestem zadowolony, sadzę, że żaden agent nie powie mi nic więcej.
                      Ja mam większe zaufanie kupując bezpośrednio u touroperatora niż przez pośredników, czyli agentów.
                      • deoand Re: Itaka jest ok:) 20.03.14, 09:02
                        Ja mam większe zaufanie kupując bezpośrednio u touroperatora niż przez pośredni
                        > ków, czyli agentów.

Też tak kiedyś myślałem a przede wszystkim myślałęm ,że cena u agenta jest większaJ ale okazało sie , że taka sama u agenta i touroperatora . Myślę , że póki jeszcze nie wymarło pokolenie 50 + to kontakt bezpośredni z agentem ,który sprawdza oferty wielu biur podrózy jest bardzo ważny . Ja tam jeżdżę na lasty i agenci planet travel jeszcze mnie nie zawiedli .A biura - nie udawajcie tu Kulczyków i Solorzy i każdy TUI i tylko Tui i tam gdzie najdrożej - jedzie sie tam gdzie cena jest przystępna i miejsce i hotel atrakcyjny a czy to bedzie Itaka czy Rainbow czy Sun to wszystko jedno . I tak trzeba się pomodlic aby biuro nie splajtowało .Ja byłem raz z Itaka na Lanzarote i nie narzekam .Ale róznie może być -jak ma sie pecha to trudno - też tak bywa .Ja miałem wycieczki fakultatywne z Itaki zarówno objazd Lanzy jak i Fuerty a następny turnus nie miał Fuert bo nie było chętnych ... Ano pech .
                        • Gość: Paweł Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 10:01
                          ...... Myślę , że póki
                          > jeszcze nie wymarło pokolenie 50 + to kontakt bezpośredni z agentem ,który spra
                          > wdza oferty wielu biur podrózy jest bardzo ważny . Ja tam jeżdżę na lasty i age
                          > nci planet travel jeszcze mnie nie zawiedli .

Bez przesady moi rodzice są bliżej 60-tki i bez problemu radzą sobie z internetem, to jakiś stereotyp, że ludzie starszego pokolenia to jacyś analfabeci internetowi. Poza tym internetowo mogę sprawdzić oferty wielu biur, nie tylko jednego, teraz każde biuro ma swoją ofertę na stronie internetowej, przecież agenci korzystają z podobnych informacji.

Dla mnie akurat jest ważny nie tylko hotel, ale też biuro z którego jadę, co z tego, że jakiejś firmie krzak będzie taniocha, jeżeli okaże się, że będą mnie wcześniej ściągnąć, bo biuro splajtowało (albo w ogóle nie zdążę wyjechać i stracę kasę). Ja podróżuję z rodziną i wolę nie narażać ich potrzebnie na dodatkowy stres i niepewność, najczęściej zresztą korzystam z first minute, a nie z lastów.
                          • deoand Re: Itaka jest ok:) 20.03.14, 10:36
                            A ja jeżdże tylko na lasty i juz sie róznimy - też umiem korzystać z internetu ale po co mam szukać - skoro zrobi za mnie to samo agent . Dobry agent ma sprawdzone biura a nie firmy krzak a obecnie gdy padła moja Triada z która jeździłem na 7 + 7 i Orbis i cos tam jeszcze to co zostało ano Rainbow , Itaka , Tui Neckerman Sun Fun Alfa Oasis i Exim i koniec ... i wszyscy robia dokładnie to samo i raz jedni raz drudzy maja wpadki . Sztuka mało zapłacić i miec dobre warunki a nie jest sztuka zapłacic krocie i co ... powinno byc bez wpadek a nawet jak sa to się nie przyznasz bo to wstyd ..zapłacic krocie i spać na lotnisku w fotelu hahahahah.
                            • Gość: Paweł Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 11:16
                              Człowieku, przecież ja też zawsze szukam najtańszej oferty, a właściwie najlepszego stosunku ceny do standardu i jakości, też nie chcę przepłacać, ale potrafię sam ocenić czy dana oferta jest dla mnie opłacalna, nie potrzebny mi do tego agent. Staram się zawsze znaleźć fajny hotel o dobrym standardzie z atrakcjami dla całej rodziny, dobrym wyżywieniem i zakwaterowaniem i w najbardziej konkurencyjnej cenie. Najwięcej takich ofert jest w first minute, wtedy są też najlepsze ceny dla dzieci. W lastach oferta jest już przebrana, najlepsze oferty i terminy wakacyjne wykupione, trzeba brać to co zostało i często w cenie wyższej niż w first minute, a mnie to nie odpowiada, wolę mieć wybór z jak najszerszej oferty. A ponieważ rezerwuję klika miesięcy przed wylotem to wolę to robić w biurze jak najbardziej wiarygodnym, dlatego, jak dotychczas, udało mi się nigdy nie rezerwować w biurach, które już upadły.
                              • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 20.03.14, 14:59
                                Nie "czlowiekujcie" i nie goraczkujcie. Wiecie ile jest na rynku voucherów (nagrody dla pracowników, w loteriach, możliwe do odkupienia itp.) np. Travelpass czyli Travelplanet? I co - masz taki bon wiec kupisz Itake w Travelplanet a Tui juz nie. Ja też wiem wszytsko z netu, ale wole iść i załatwić osobiście. Z doświadczen z przedłużania umowy z Orange przez net (co jest akurat na lepszych warunkach) wiem ze lepiej - jak coś kosztuje akurat tyle samo - zrobić to w salonie.
                                • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 20.03.14, 15:04
                                  A Tui jest nie zawsze droższe od Itaki. Itaka jest na tyle droga ze nie padnie. Kiedyś jeździłem z Orbis, GTi czy Selectours bo były tanie, aha jeszcze Ecco Holiday czy Scan Holiday. Albo padły albo zmarginelizowaly się albo zrezygnowano z marki - Tui ze Scana. Wybierałem tamte biura bo Itaka była za droga. Itaka nie jest tanie ale chyba zawsze miała najlepsze lasty. A post to w ogóle jest na złym forum bo zaczęto od Madery a to Azory a nie Kanary :)
                                  • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 20.03.14, 15:07
                                    Tui jednak strzelilo sobie w stopę. Jak jesteś na każdej ulicy to jesteś bardziej rozpoznawalny (Itaka). Aczkolwiek jest inna kwestia - ze 30% luda nie wie z kim jedzie. Idzie do Gienio-Ttavel i nie wie ze jedzie z RT czy Alfa star. Więc z Gienio Travel który ma Itake, nie ma Tui.
                                    • Gość: Ania Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 16:04
                                      Wydaje mi się, że po spektakularnych upadkach biur w ostatnich latach większość ludzi jednak zwraca uwagę z jakiego biura jedzie (chociaż zgodzę się, że niektórzy są na tyle nierozsądni, że jest to im obojętne). Dla mnie bardziej bezpieczne jest rezerwowanie wakacji w znanym stabilnym biurze niż u przypadkowego agenta.
                                      A co do TUI to przecież ich ofertę można kupić też przez infolinię lub w ich biurze osobiście (ja rezerwuję u nich w biurze), a nie tylko internetowo. A czy strzelili sobie w stopę to się okaże po zakończeniu sezonu, kiedy będzie wiadomo jaką mieli sprzedaż, jeżeli gorszą niż do tej pory to faktycznie rezygnacja z agentów okaże się niezbyt trafionym posunięciem, ale jeżeli zwiększą sprzedaż to może nie był to zły pomysł.
                                      • deoand Re: Itaka jest ok:) 20.03.14, 18:34
                                        Przecież napisałem ci Paweł , że ja jeżdże na lasty więc nie porównuj tego do firstów ... Ja mam o wiele mniej ofert ale wiekszą pewność oczywiście nie całkowitą , że biuro nie padnie a zresztą porządny agent nie handluje z patałachami . To co mi opowiadacie , że nie potraficie odróznić złego agenta od dobrego ? Zreszta temat jest o Itace i akurat dobrej opinii o niej autorki . a niby dlaczego miałaby miec zła skoro wszystko zostało zorganizowane zgodnie z umową ... i tyle to czego chcecie . Swoja droga od wielu lat jeżdże na urlopy z upadłą Triadą czy A czy Itaka i nikt mi nie zamienił hotelu , nie zostawił na lotnisku , nie wywiózł z W-wy do Gdańska , nie kazał nocować w poczekalni ... Jakiego niektórzy to tyczy autorów watku nigdy więcej z Itaka musza miec pecha w życiu , że spotykaja ich takie niespodzianki .. Janasze jacyś czy co ?????

A jakie to ma znaczenie czy Ty sam sobie znajdziesz ofertę w Internecie czy znajdzie ci ja agent ... Mniej zapłacisz ?
                                        • Gość: Mysia Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 20:46
                                          To poczekajmy cwaniaczku będziesz śpiewał jak Ciebie wyroluja! Mądrala sie znalazł . Pierwszy wylejesz swoje żale gdzie tylko sie da!!!!
                                        • Gość: Paweł Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.14, 09:06
                                          deoand napisał:

>.... A jakie to ma znaczenie czy Ty sam sobie znajdziesz ofertę w Internecie czy zna
                                          > jdzie ci ja agent ... Mniej zapłacisz ?

Czy ja pisałem cokolwiek o zapłacie? Mam po prostu większe zaufanie do siebie niż do agenta, zawsze wybieram satysfakcjonującą mnie ofertę, uważam, że lepiej znam potrzeby swoje i swojej rodziny i jestem w stanie sam ocenić (na podstawie ocen na portalach krajowych i zagranicznych) czy konkretny hotel i jego cena mi odpowiada. Nie mam żadnego powodu uważać, że agent wybierze dla mnie coś lepszego niż jak ja to zrobię, a i tak musiałbym weryfikować ewentualne oferty agenta, więc po co mi to? Po prostu tak mam, że nigdy nie biorę w ciemno coś co mi wciskają i jak na razie dobrze na tym wychodzę.
    • Gość: No more itaka Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 20:43
      Zazdroszczę Itace pracownikow ! Z takim poświęceniem wypisują te bzdury na forach,jaka to Itaka jest ok! Nie oszukujmy sie- nie jest ok. Jak tez byłam kilka razy z Itaka na wakacjach- po tym jak nas oszukali w marcu 2014- to był raz ostatni!
      • deoand Re: Itaka jest ok:) 20.03.14, 21:03
        No przeciez jak kupujesz wycieczkę na rok do przodu aby niby miec te 20 % taniej to zawsze ciebie wyrolują ... i bardzo dobrze . Mnie na lastach nikt nie wyrolował i biuro takie i siakie i Itaka i Rainbow i Sun i Alfa . A was robia w rogi nawet gdy aby niby zaoszczędzic pare Euro klincujecie na lotnisku we Frankfurcie czy w berlinie a moze rzuca jakis ochłap czyli hotel przy porcie w agadirze gdzie smierdzi rybą niemozebnie . hahaha
        A ja ide do agenta i za dwa tygodnie lece w wybrane miejsce, do wybranego hotelu ,samolotem z miejsca zaplanowanego startu -albo z Warszawy albo z Łodzi . BEZ PROBLEMU !!!
        • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 20.03.14, 21:29
          Itaka w 1 przypadku na milion wywiozła kogoś na inne lotnisko jak z ta Wawa i Gdańskiem ostatnio, a Tui nie lata z lotnisk lokalnych poza Wawa i Ktw.w większości przypadków z założenia.
          • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 20.03.14, 22:00
            Ania, różnica jest taka ze Itaka na dany kierunek wysyła np. po 2 własne samoloty z Wwy i Ktw + po jednym z 6 innych lotnisk - razem 10 własnych. TUI - Wawa + Ktw. po 1/3 samolotu. Takie bywają proporcje. Nie robcie z Tui nie wiadomo jak super biura. Często leca tym samym samolotem co Alfa Star, maja ten sam hotel, tej samej klasy pokoje, ale i podobne ceny. W Grecji czy Turcji Tui miewa lepsze hotele od Itaki ale sieciowki hiszpańskie typu Melia czy Barcelo czy R2 preferowane w Itace w Hiszpanii - b.udane. Itaka wysyła z 5 razy wiecej turystów niż Tui, które trochę olalo polski rynek.
          • Gość: Dorota Re: Itaka jest ok:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.14, 08:28
            Gość portalu: abc napisał(a):

> Itaka w 1 przypadku na milion wywiozła kogoś na inne lotnisko jak z ta Wawa i G
            > dańskiem ostatnio, a Tui nie lata z lotnisk lokalnych poza Wawa i Ktw.w większo
            > ści przypadków z założenia.

???? Ja to nie lata z lokalnych lotnisk, TUI jak najbardziej lata z wielu lotnisk tylko nie we wszystkich kierunkach, z mniejszych lotnisk oferta jest oczywiście ograniczona, ale to chyba lepsze, niż potem odwoływanie lotów, bo nie ma chętnych (jak np. w przypadku Itaki)

Poznań - większość kierunków - Bułgaria, Riwiera Turecka, Turcja Egejska (Bodrum, Izmir, Dalaman), Tunezja Kontynentalna, Kreta, Rodos, Zakhyntos, Kos, Korfu, Teneryfa, Fuerteventura, Gran Canaria, Portugalia (Algarve), Madera, Hurghada, Majorka
            Wrocław - Bułgaria, Riwiera Turecka, Bodrum, Tunezja, Kreta, Rodos, Zakhyntos, Kos. Majorka, Hurghada, Teneryfa
            Bydgoszcz, Gdańsk - Bułgaria, Riwiera Turecka, Kreta, Kos Rodos, Majorka, Fuerteventura
            Kraków - j.w oprócz Majorki + Zakhyntos i Bodrum,
            Łódź - j.w bezFuerteventury + Hurghada
            Lublin, Szczecin - Bułgaria, Riwiera Turecka
            Rzeszów - Bułgaria, Riwiera Turecka, Kreta, Kos
            Warszawa - wszystkie kierunki
            Katowice - wszystkie bez Lanzarote

Można to sprawdzić na ich stronie internetowej, bo może coś pominęłam
            • Gość: abc Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 21.03.14, 17:53
              Itaka ma 2 razy wiecej kierunków z lotnisk lokalnych, a w zimie TUi z niektórych lotnisk lokalnych nie ma dosłownie nic. TUI się pogniewalo z Itaka a był okres ze mieli dużo wspólnych samolotów. Ze szkoda dla klientów. W ogóle szkoda jednak ze wiele biur tak jakoś skurczylo ofertę np. Ecco Holiday miewalo dobre oferty.
              • Gość: Iza Re: Itaka jest ok:) IP: 91.202.192.* 09.04.14, 16:18
                Dlaczego piszą ,że z ITAKA nigdy więcej o czym to świadczy ,może ITAKA splajtuje dużo klientów jest niezadowolonych.
                • Gość: yyy Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 10.04.14, 07:19
                  60% ludzi nie wie ze jedzie z Itaka czy innym biurem. Kupiło u pana Gienka w Gienek Travel bądź w centrum M1 i mówi oraz jest wewnętrznie przekonanych ze "kupiło w M1" czy ze "jadę z M1" :) A o forum gazeta nie maja zielonego pojęcia. A w ogóle to nierzadkim klientem jest bezzębny rolnik co to się na ziemi wzbogacił czy dopłatach z Unii. Taki to mówi "dzien dobry dla pana" i juz kompletnie nie wie ze z Itaka jedzie. Myśli ze Itaka to się rezydent nazywał.
                  • Gość: wczasowicz Re: Itaka jest ok:) IP: 91.202.192.* 11.04.14, 08:54
                    Bredzisz i nie obrażaj ludzi.
                    • Gość: yyy Re: Itaka jest ok:) IP: *.centertel.pl 11.04.14, 15:12
                      Czemu bredze? Babka leciała z Itaka. Miała dokumenty podróży w takiej kopercie Wezyra, bo w salonie firmowym Wezyra kupila Itake. Po przylocie na lotnisko docelowe (a samolot był tylko z zitaki) babka szuka Wezyra... Przecież salony firmowe Neckermanna miewamy Rainbow itp. Może i specjalna zmowa żeby ludziom namacic i w razie czego rozmyć zle wrażenie jak jednemu BP się z czymś noga powinie.
    • Gość: jasiu... Re: Itaka jest ok:) IP: *.unitymediagroup.de 26.04.14, 15:53
      Ja też pozdrawiam panią piszącą post powyżej, życząc jej jak najwięcej sprzedanych, niewiele wartych polis.

A poważnie, w każdym przypadku warto mieć przy sobie kartę EKUZ, do odebrania za darmo w oddziale NFZ.
      • Gość: himka Re: Itaka jest ok:) IP: *.204.64.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.14, 10:33
        Taa okrojone EKUZ. Oczywiście warto ją mieć ale za nic bym się nie ograniczała bo jak przyjdzie skorzystac z transportu do kraju to powodzenia
        • ja.s.i.u Re: Itaka jest ok:) 27.04.14, 13:26
          Masz rację, EKUZ nie obejmuje np. transportu specjalistycznym samolotem do kraju, ale już np. za operację ostrego wyrostka zapłaci. No i jest za darmo!

Pochwalę się. Sam mam wykupione roczne ubezpieczenie w ADAC - Auslandskrankenversicherung. Płacę 18,60 € na rok (mam ADAC Plus) i mam ubezpieczoną całą rodzinę też np. w przypadku potrzeby transportu. Tyle że takie ubezpieczenie to ja wykupiłem w firmie najpoważniejszej, znanej na całym świecie, a nie najtańszej. Bo ADAC ma np. swoje samoloty sanitarne czy helikoptery, a co ma twoja firma, którą polecasz? I czy na pewno jest najtańsza? Nie wspomnę, że jak ktoś jeździ na Kanary, to raczej stać go dołożyć do tego 18.60, nie musi centów oszczędzać i szukać w potrzebie przedstawicielstwa, gdzieś tysiące kilometrów od Polski.
    • Gość: spam killer Re: Itaka jest ok:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 17:26

Przestan reklamowac wszedzie to ubezpieczeniowe guano.
      • Gość: ADDA Re: Itaka jest ok:) IP: 91.202.192.* 27.04.14, 19:15
        Itaka to naciągacze już od miesiąca moje wczasy potaniały o 700zl od osoby a gdzie do wylotu. !!!!!
        • Gość: c22 Re: Itaka jest ok:) IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 16:54
          A ja uważam, że biura podróży celowo nie informują o pewnych kosztach które uczestnik będzie musiał dodatkowo ponieść jeśli chce " wygodnie " spędzić wakacje. Taka sytuacja jest gdy kupujemy wycieczkę z dużym wyprzedzeniem i nie ma podanych godzin lotu. Ja mam aktualnie taką sytuację-> przy wykupie była informacja : wylot 16.0, powrót 28.06- godziny lotu ...... Turcja, Marmaris ( lot około 2,5-4 h) . Dwa tygodnie przed wylotem podali szczegóły i wtedy wyszło jak liczy mi się wyjazd 13 dniowy. Wyjazd 16.06-> 21:45, powrót 28.06 1:40. Zadzwoniłam do biura z zapytaniem jak organizują pokoje i noclegi 17 i 28 czerwca, czy mogę dokupić opcję " widok na morze" itp. i dopiero wtedy dostałam informację , że noclegu 27/28.06 nie będę miała zapewnionego, że muszę dokupić pokój, albo skorzystać z zaproponowanej opcji pozostawienia walizek specjalnym pomieszczeniu i do wyjazdu korzystać z all. Koszt pokoju 115 EUR/doba- niemało.... i pytanie co z tym fantem zrobić, bo opcja czekania na korytarzu przez 16h, to opcja co najmniej kiepska, a wyłożenie kasy na pokój którym przetrzymam walizki ponad 100 EUR też mi nie pasuje- wole wydać je na wycieczki czy pamiątki, czy cokolwiek innego.....
          Oczywiście przed wyjazdem przesłałam zastrzeżenia do Itaki z konkretnymi propozycjami:
          1. zmiana godzin wylotu na późne popołudnie 27.06
          2. opłacenie pokoju na nocleg 27/28.06
          innej możliwości w tym przypadku nie widzę i czekałam na ich odpowiedź . Po tygodniu godzina i termin wylotu została zmieniona na 27.06 -> 20:45 - co mnie satysfakcjonuje. Nie zmienia to faktu że nie dostałam oficjalnej informacji o zmianie :o( Morał tej historii jest mianowicie taki, że nie ma co siedzieć i płakać na forum , tylko trzeba się zebrać, sprawdzić i napisać czego oczekujesz a jak nie pomaga, to ostrzej napisać czego oczekujesz i jeszcze przed wylotem dogadać ....

P.S., Dla mnie to, że biura podróży kombinują z ostatnim noclegiem, mydlą oczy all na resztę pobytu, nie informują o wszystkim albo po wykupie podają loty - to jest coś co powinno się głośno im wykrzyczeć, bo zgodnie z polskim prawem i tabelą frankfurcką spokojnie za zmarnowany urlop można domagać się odszkodowania.... Jak nie dopinają wszystkiego na tip top, no to sory- bulimy my albo oni- ja jestem zdania, że oni.... Nie zmienia to faktu, że biura jeśli maja możliwość za coś nie płacić, to raczej nie wyskoczą przed szereg i nie zafundują nam gratisów :o)))))) chyba że się o to „grzecznie” upomnimy….

Pozdrawiam i życzę sukcesów na polach bitew z biurami...
          Ania
          • Gość: lilka Re: Itaka jest ok:) IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.14, 21:17
            Chyba to wszystko powinno znaleźć się w poście Nigdy więcej z Itaką na wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka