29.03.15, 22:44
Witam serdecznie :) Planuję pobyt na Teneryfie koniec maja-początek czerwca. Ze względu, iż interesuje mnie pobyt 9-10 dniowy, planuję go zorganizować samodzielnie. W związku z tym mam do Was kilka pytań. W tym momencie pobyt 9-dniowy w hotelu Be Live Experience Playa La Arena (AI) + przelot kosztowały by mnie około 3000- 3200 zł. Czy ta cena według Was jest atrakcyjna? Zastanawiam się, ponieważ biorę pod uwagę również wyjazd z biurem podróży na tydzień w opcji last minute. Wiem, że to dosyć popularny hotel i jeszcze interesujący mnie termin obejmuje Boże Ciało, więc obawiam się, że w last minute może nie być dostępny. Czy komuś z Was udało się go upolować na początku czerwca w "laście"? Jaka była jego cena? Chciałabym po prostu porównać oferty, bo nie wiem czy mam już rezerwować i jechać na własną rękę, czy czekać aż biura podróży obniżą cenę. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam,
Monika
Obserwuj wątek
    • renataban Re: okazja? 30.03.15, 10:47
      Itaka na wyloty właśnie na 10-12 dni - na Teneryfę i inne Wyspy Kanaryjskie. W lastach ceny są atrakcyjne.
      • grekan Re: okazja? 30.03.15, 14:58
        Ryanair jak widze w internecie oferuje bilety po ok. 1000zl. Jesli nie uprzesz sie przy tym hotelu, mozna znacznie taniej z All w pld.Teneryfie. Na str: Quickrooms.com
        sa hotele, ze za 10 dni placisz ok. 2000zl. z All za 2 osoby. A wiec ok. 2000zl./os z przelotem.
    • monart8994 Re: okazja? 30.03.15, 12:17
      No właśnie szukałam wszędzie i żadne biuro podróży nie oferuje wyjazdów na 10-12 dni.. Dostępne są tylko pobyty tygodniowe i 2-tygodniowe, jednak na tak długi urlop nie mogę sobie pozwolić, natomiast wolałabym pobyć troszeczkę dłużej niż tydzień :)
      • iziula1 Re: okazja? 30.03.15, 17:04
        I masz odpowiedź. Skoro żadne z biur nie oferuje Ci takiej długości pobytu organizuj samodzielnie.
        To czy to jest dobra cena zależy co w niej jest: jaki bagaż, ubezpieczenie, rezerwacja miejsca w samolocie, jaki pokój w hotelu czy z widokiem na morze, czy z podwyższonym standardem, czy pełne wyżywienie, z alkoholem itp.
        Powiem, że cena normalna, na kolana nie rzucaz powodu okazji ale i też nie szokuje :). W końcu lecisz na Teneryfę a to też ma wpływ na cenę ;).
        • monart8994 Re: okazja? 30.03.15, 19:17
          Oczywiście lot z bagażem rejestrowanym, opcja all inclusive w hotelu i samochód na miejscu na cały pobyt. Właśnie chodzi mi o opinie osób, które śledzą oferty, czy ten hotel w ogóle bywa w lastach w czerwcu i mniej więcej w jakiej cenie, bo z drugiej strony jeżeli zazwyczaj jest dostępny i za kwotę około 2400 zł, to muszę się zastanowić, czy warto dopłacać 600-700 zł za tylko 2 dni pobytu więcej.
          • monart8994 Re: okazja? 30.03.15, 23:06
            Mam do Was jeszcze kilka pytań. Jeżeli chciałabym kupić hotel przez quickrooms.com i na stronie wybieram walutę PLN to, czy przy płaceniu za rezerwację z mojego konta zostaje pobrana dokładnie taka kwota, czy zależy to od przelicznika obowiązującego w moim banku? Przykładowo, na stronie przy rezerwacji, pokazuje mi się kwota w przeliczeniu na złotówki atrakcyjna, natomiast w momencie płatności bank przelicza funty po bandyckim kursie i okazuje się, że oferta nie jest już taka fajna. Czy mogę śmiało rezerwować przez ten portal, czy jest on sprawdzony? Mam jeszcze pytanie z innej beczki :) Czy istnieje jakaś różnica w pogodzie między Puerto de Santiago, a Playa de las Americas? Kiedyś słyszałam gdzieś, że pogoda w Puerto de Santiago zazwyczaj jest pewniejsza, pomimo niewielkiej odległości dzielącej obie miejscowości. Czy jest to prawda?
            • Gość: evulevu Re: okazja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.15, 13:24
              Tui ma opcję 11 dni.
              Co do atrakcyjności ceny, każdy ma swoje doświadczenia. Ja za 2 tyg. w czerwcu, co prawda HB ( nie korzystamy z all, ponieważ przez cały dzień nie ma nas w hotelu), w lm nie płacę na Kanarkach więcej niż 2600/os. za cały pakiet w BP -przelot, hotel, ubezpieczenie, transfer i rezydent, z którego usług i tak nie korzystamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka