Dodaj do ulubionych

Lanzarote 7.11-2.11.2015

20.10.15, 11:59
Witam,

Wybieram się w tym okresie na Lanzarote, czy ktoś z Was również jedzie w tym okresie? (przelot z TUI)
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 20.10.15, 18:31
      Nie wiem, jak to zrobisz od 7 do 2 listopada. Cofniesz się w czasie? ;-)
    • wyspykanaryjskie Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 21.10.15, 10:04
      Zjadlam jedna cyfre :-) chodzilo o okres od 7.11-21.11
      • bemeta Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 21.10.15, 13:14
        Marty McFly, jest na Lanzarote!
        Wiedzialrm ze to nie przypadek.
    • Gość: Marcin Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 IP: 213.205.252.* 22.10.15, 21:46
      Hey, ja powienienem tam byc na poczatku listopada..planowalem sie wybrac na Teneryfe, ale w polowie chyba przeskocze na Lanzarote..
      ile czasu mniej wiecej potrzeba na Lanzarote zeby spokojnie mozna bylo zwiedzic to, co najwazniejsze?
      • jot.be Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 23.10.15, 08:22
        Ja masz auto to dwa dni spokojnie wystarczają. Jeśli się nie uprzesz na wszystkie przewodnikowe atrakcje,
        muzea etc oczywiście.
        • wyspykanaryjskie Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 23.10.15, 11:29
          Dwa dni powinny wystarczyc na większość atrakcji tych najważniejszych. Wg mnie najciekawsze i najbardziej obowiązkowe pozycje to Timanfaya (must), niedaleko jest szmaragdowe jeziorko El Golfo, Los Hervideros (te 2 bezpłatnie ;-)) i po drodze spojrzeć na salinas, na polnocy Cueva de los Verdes i mirador del Rio).
          Te w moim osobistym rankingu sa najciekawsze. Można dorzucić do tego kraby czyli Jameos del Agua i kaktusy Jardin de Cactus itd. W przypadku zwiedzania warto kupic karnet (wychodzi taniej niż indywidualne bilety na 4 lub 6 wybranych atrakcji)
          • wyspykanaryjskie Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 23.10.15, 11:34
            Ja w tym roku planuje podroz się po małych miejscowościach,chce poszukać lokalnych knajpek, poplynac na Graciose, poogladac zachod slonca na plazy w Famarze itd.

Warto wstapic do ktorejs z winnic w La Geria i wstapic na targ w Teguise w niedziele ;-)

Trudo wymienić wszystko co warto zobaczyć - każdy inaczej zwiedza, na szczęście Lanzarote nie jest bardzo duza wyspa wiec odleglosci tez nie sa koszmarne.
            • jot.be Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 23.10.15, 12:20
              Pełna zgoda... dlatego byłem na Lanzarote dwa razy po 7 dni...
              Ale widziałem przez ten czas już chyba wszystko co można tam zobaczyć :o)
              Na podstawowe rzeczy dwa dni wystarczą jednak spokojnie - tylko trzeba uważać na godziny wjazdu do Timanfaya. I na pogodę przy wjeździe na Mirador del Rio - bo można zobaczyć...
              mgłę... Ale za to wtedy przeceniają bilety wstępu :o)
              Jeden dzień na to co na południe do Teguise i drugi na to co na północ.

• Gość: Marcin Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 IP: 213.205.252.* 25.10.15, 23:42
                Dziekuje bardzo za informacje...
                Tak sie domyslalem, ze w miare szybko da sie te wyspe zwiedzic ale teraz tego jestem pewien... Oczywiscie, ze jezeli chcialo by sie kazdy zakamarek zobaczyc to zeszlo by o wiele dluzej, ale nie w tym rzecz...
                Zastanawiam sie nad jedno- dwudniowym wypadzie na Fuerteventure, tylko bym musial poszukac wypozyczalni ktora pozwala na wyjazd autem na inna wyspe..
                3 wyspy w ok 11 dni troche moze wydawac sie szalone ale jak starczy mi czasu na zaplanowanie tego to czemu nie..hehe 3 dni mozna lezec i nic nie robic, nie wiem, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu...
                Tylko jeszcze jedna sprawe mam jak mozna, jakie hotele polecacie na Lanzarote lub czy byliscie w takim, ktorego byscie nie polecili?

pozdr
                Marcin
                • wyspykanaryjskie Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 26.10.15, 11:20
                  Hej, zależy na czym Tobie zależy podczas urlopu, jakie miejsca lubisz. Jeżeli chcesz być w miare w centralnej części Fuerte to wybierz cos w okolicy Caleta de Fuste (blisko lotniska) - to w przypadku gdy hotel ma być baza wypadowa. Gdybys wolal piękne plaze na południu to Costa Calma. Jeżeli lubisz ciemna plaze, ale mniej ludzi i nowoczesne hotele (nizsze i mniejsze) to polecam R2Bahia Playa, w miejscowości Tarajalejo. Jeżeli wolisz mniejsze miejscowości i mniej turystyczne za to z restauracyjkami i sklepikami to polecam El Cotillo (polnocny zachod wyspy). Generalnie polnoc jest b. angielska (w Corralejo jest mnóstwo Anglikow) a południe b. niemieckie ;-)
                  • wyspykanaryjskie Re: Lanzarote 7.11-2.11.2015 26.10.15, 11:27
                    Nie doczytałam i myslalam ze pytasz o hotele na Fuerte ;-)

Odnosnie Lanzarote to zależy czego szukasz, czy turystycznego kurortu, czy mniejszej miejscowości. Do zwiedzania polnocnej części wyspy przyjemnie jest być w Haria, Orzola (male miescowosci, mniej turystow).

Typowe hotele dla turystow sa glownie na południu w Playa Blanca, i niedaleko lotniska w Puerto del Carmen i Costa Teguise.

Jeżeli lubisz klimat wioski rybackiej z dobrymi restauracjami to polecam El Golfo, a konkretnie El Caleton del Golfo Hotel (chociaż tam trudno o miejsce z malym wyprzedzeniem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka