IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.15, 13:43
Jak sytuacja na wyspach ? Tv pokazuje dość dramatyczne sceny, zwłaszcza z GC. Może ktoś coś stamtąd napisze, lecę za tydzień...
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: deszcze 25.10.15, 14:02
      obejrzyj sobie www.rtve.es/alacarta/videos/telecanarias/
    • bemeta Re: deszcze 25.10.15, 15:40
      Witam,
      alarm jest do poniedzialku w tej chwili znowu urwanie chmury na polnocy gorzej na poludniu troche mniej.
      To znany tutaj fenomen atmosferyczny "temporal lub borrasca". W piatek u mnie na wsi spadlo 110 litrow na metr kwadratowy. W oceanie syf czyli bloto na 200 metrow od brzegu.
      Za tydzien raczej sie deszczu nie spodziewaj, ale jasnowidzem nie jestem. Problem to poniszczone plaze , zmyty piach, wyzlobione praktycznie koryta rzek. Wygugluj sobie "temporal telde" i obejrzyj zdjecia. Slabo jest. Samochody ladowaly, czy raczej wodowaly w oceanie, ze tylko dachy wystawaly.
      Ale jak mowie za tydzien po temporal nie bedzie sladu, raczej licz sie z ekipami sprzatajacymi na plazach.
      Pozdrawiam z zalanej wioski La Garita, patrze przez okno i napiernicza jak wczoraj. Chca oglosic stan kleski zywiolowej mowi wlasnie telewizor. Wpisz w gugla "borrasca telde"
      Udanego urlopu,
      bart.
      • colin1974 Re: deszcze 26.10.15, 08:13
        No masakra najbardziej ucierpiała Gran Canaria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka