Gość: jarek 7 IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.07, 13:34 Dostałem od Itaki news po wpłaceniu zaliczki że: w pokojach płaci sie za tv,.brak basenu z podgrzewaną wodą a Polaczki lokowani są także w starej częsci.Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinax76 Re: los zocos 23.02.07, 23:15 my jedziemy 7.04? czy te informacje o kwaterowaniu w starej częsci hotelu są na 100% pewne? którego wylatujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek 7 Re: los zocos IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.02.07, 10:04 Jedziemy 14 04 Dostałem polecony z biura.Wysyłają pewno po awanturach jakie robią turyści rezydentom(patrz opinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: los zocos IP: 62.29.248.* 28.02.07, 09:18 Witam, Ja wyjeżdzam 17.03 i Itaka nic mi nie przysłała, że opis z katalogu nie zgadza się ze stanem faktycznym. Widzę, że na stronach internetowych zmienili opis, ale to już było sporo czasu po mojej rezerwacji. Domyślam się, iż nawet nie pomyśleli jakiejś rekompensacie za obniżenie standardu (brak basenu z podgrzewaną wodą, dodatkowa opłata za TV)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ukisg Re: los zocos 27.02.07, 10:10 A ja 31.03, i też się trochę niepokoję. Mam natomiast nadzieję że przez miesiąc który został do wyjazdu trochęsięjeszcze poprawi. Wszystkich powracających z Los Zocos bardzo prosimy o jak najwięcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anetta38 Re: los zocos 27.02.07, 18:38 Byłam z rodziną w tym hotelu 2 tyg.od 15-27stycznia tego roku.Zaskoczyło nas to,że ITAKA nie potrafiła poinformować nas wcześniej,że: 1.basen z podgrzewaną wodą to fikcja(nawiasem mówiąc basen brudny,najczęściej niechlujni,pijani anglicy pozostawiali w nim kubki po piwie,ubrania,resztki jedzenia.Basen nie posiada nawet płytek ceramicznych jak na hotel tej kategorii to nie do przyjęcia)Dla nas było to szczególnie ważne,gdy wyjeżdża się zimą i korzystanie z morza jest wątpliwe 2.W pokojach faktycznie za TV trzeba było płacić,o czym nie było wzmianki w ofercie katalogowej ani na stronach internetowych. 3.Tzw.pokój zabaw dla dzieci(świetnie wyposażony z wypożyczalnią wózeczków,zjeżdzalniami,kulkami-również był tylko dostępny dla turystów Angielskich z biura First chois(nie wiem czy ok.pisownia)ale nasza ITAKA pozwoliła sobie umieścić w ofercie informację,że tego typu atrakcja dla dzieci jest dostępna.Próbowaliśmy coś wskórać,ale prowadzące ten pokój zabaw animatorki objaśniły nam,że nie posiadamy stosownego ubezpieczenia dla dzieci i nie możemy zostawić tu dziecka,ani z nim zostać.Było to dość przykre i trudno było wytłumaczyć to małym dzieciom,że inne mogą się tam bawić a ty nie!!! Owszem obok znajdował się przyjemny plac zabaw z huśtawka i zjeżdżalnią z którego dzieci mogły korzystać. 4.My zakwaterowani byliśmy w części wyremontowanej,ale i tu zdażyły się 3 karaluchy.Inni Polacy byli różnie kwaterowani i średnio zadowoleni z pokoi.Ośrodek jest dość rozległy,ma 3 baseny bar przy basenie z przekąskami typu frytki hot dogi hamburgery-nic nadzwyczajnego. Pierwszego dnia tuż po przyjeżdzie chcięliśmy skorzystać z owego baru(czynnego ponoć do 17.00),ale kelnerka o godz.16.20 oświadczyła,że już nie przyjmie zamówienia bo jest za dużo osób.Oczywiście była to nieprawda,mąż zna hiszpanski i po interwencji na recepcji obsłużona nas jak również innych zgłodniałych po podróży gości z Polski. 5.Rezydentka jest osobą mało kompetentną nie zna nawet hiszpańskiego,gdy poprosiliśmy ją o pomoc podczas wizyty lekarskiej okazała się mało pomocna i praktycznie sami o wiele lepiej załatwiliśmy sobie wizytę w klinice tuz przy hotelu(coprawda wizyta kosztowała nas 200euro)ale byłam pewna,że dziecko jest w dobrych rękach. 6.Pobyt był sympatyczny tylko dla tego,że wynajęliśmy na 10 dni samochód i jeździliśmy gdzie dusz zapragnie,na o wiele piękniejsze plaże na południe wyspy:papagayo,.... Jeśli macie jakieś pytania to służę radą/na Teneryfir byliśmy trzykrotnie i raz na Lanzarote.Obie wyspy są tak różne,że trudno je porównywać,a hotele 3 i 31/2 gwiazdkowe na Teneryfie są o niebo lepsze niż te na Lanzarote,ale za takie pieniądze za jakie sprzedaje ten hotel ITAKA nie można się niczego dobrego spodziewać.My byliśmy rozczarowani jedynym plusem było świetne wyposażenie pokoi,wszystko nowiutkie,prosto z IKEI,przytulnie ciepło urządzone,Ale na wypoczynek nie jedzie się siedzieć w pokojach hotelowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
ukisg Re: los zocos 28.02.07, 08:07 Wielkie dzięki za informacje. Wiem ze strony "tripadvisor.com" że należy unikać części hotelu "Block 2". napisz jeżeli możesz w której części ty byłaś części i czy oni może właśnie faktycznie w tym "block 2". Jak z jedzeniem - znośnie? Poza tym gdzie wypożyczaliście samochód. Co zwiedziliście i czy łatwo się zgubić. Jeżeli ktoś jedzie 31.03.2007 to odezwijcie się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta Re: los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:13 Byliśmy w części wyremontowanej,ale czy to coś zmienia w sprawach o których pisałam wyżej.My w kilka osób napisaliśmy reklamacje do Itaki o zwrot części kosztów za pobyt w związku z niedotrzymaniem umowy.Ja żałowałam ,że nie polecieliśmy w tym czasie do Egiptu,bo:pooda gwarantowana a hotel 5* to pewność standartu.Jedno wiem,że więcej z Itaką nie polecimy,choćby mieli świetną ofertę.Do tej pory podróżowaliśmy z Neckermanem ScanHoliday i Tui.To moim zdaniem najpewniejsze biura.Ach byliśmy jeszcze raz z EXIM TOURS w Turcji i również okazało się ,że oferta nie spełnia naszych oczekiwan,przenieśliśmy się do hotelu oddalonego 70 km ,ale w którym byliśmy w roku poprzednim i wiedzieliśmy czego się spodziewać.Wyjazd z niepewnym Turoperatorem jest ryzykowny.Ja podróżuję z dziećmi dlatego doskonale wiem jakie warunki muszą być dla mnie spełnione aby wyjazd był przyjemnośćia dla wszystkich a nie tylko uciążliwym spędzeniem czasu za nasze cieżko zapracowane pieniądze,Podróżujęmy za granicę 3,4 razy w roku dlatego mamy trochę doświadczenia i wiemy czego mamy oczekiwać.To jest nasze prawo.Myślę,że wiele osób zgodzi się ze mną. Jeśli masz jakieś pyt zapraszam;anetta.a@wp.pl Mam zdjęcia z hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: los zocos IP: *.aster.pl 28.02.07, 21:56 Aneto, ma tylko jedno pytanie - czy w hotelu los zocos Wasz apartament skladal sie z dwoch pomieszczen. Bede wdzieczny za odpowiedz,pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta Re: los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:59 Tak "apartamencik" składał sięz dwóch pomieszczeń:pokoju dziennego z naroznikiem,ławą,stołu z dwoma ławami i aneksem kuchennym:lodówka,zlew,płyta ceramiczna,toster,kuchenka mikrofalowa,czajnik-wszystko nowe sprawne,dobrych firm,oraz wyposażenie kuchenne:sztućce,szklanki,filiżanki,tależe,patelnie itp spokojnie samemu można przygotować prosty posiłek np,dla dziecka.Dl arodzin z dziećmi jest to bardzo wygodne rozwiązanie.Jeśli chcesz mogę ci wysłać kilka zdjęć z hotelu:wyposażenie pokoju,widok z okien na basen itp Mój adres:anetta.a@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzicio Re: los zocos IP: *.cmkp.edu.pl 01.03.07, 16:00 A jak z tv Nie ma pilotów ?Bo może wezme uniwerslny z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:46 byłam tydzień po Anecie w tym hotelu. zgadzam sie ze wszystkim co napisała. równiez pisalismy reklamację i czekamy na odp z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: los zocos IP: 62.29.248.* 01.03.07, 15:03 Cześć, napiszcie jak dostaniecie odpowiedź na reklamację z Itaki. Coś czuję, iż także mnie czeka pisanie takowej po powrocie. Jadę 17.03, więc raczje lepiej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś