Gość: gfiu opinie Barcelo Lanzarote IP: *.lucent.com 04.02.08, 16:03 www.wakacje.pl/hotele/lanzarote/barcelo-lanzarote-resort-14122.html Odpowiedz Link Zgłoś
zambia Re: opinie Barcelo Lanzarote 08.02.08, 22:12 w kwietniu wybieram się do tego hotelu, ale słyszałam że do piaszczystej plaży trzeba dojeżdżac, czy to prawda? ciekawa jestem czy hotel faktycznie na żywo prezentuje sie tak dobrze jak na zdjęciach oraz co warto obejrzeć/odwiedzić w Arrecife Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter anzuel Re: opinie Barcelo Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 15:20 a jaki hotel polecisz dla rodziny z 3 latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Costa Teguiste - Lanzarote - uwagi 17.02.08, 19:30 Moim zdaniem w Costa Teguiste najlepszym hotelem jest Mension Nazaret. Jest bardzo dobrze położony, wszędzie jest blisko, i do piaszczystej plaży i do sklepów i restauracji a jednocześnie jest w cichym i spokojnym zakątku. Pokoje są bardzo wygodne, mieliśmy duży pokój z dzienny z aneksem kuchennym w pełni wyposażonym: lodówka, kuchenka mikrofalowa, piec elektryczny, czajnik bezprzewodowy,naczynia itp. Właściwie używaliśmy tylko czajnika i lodówki ale dla rodzin z małymi dziećmi pewnie piec tez się przyda. W Arrecife nie ma zbyt wiele do zwiedzania. Do miasta (ok. 60 tyś mieszkańców) najlepiej z Costa Teguiste dojechać autobusem nr 3 - bilet 1 Euro, nie ma wtedy problemu z parkowaniem samochodu, podobnie jak do Puerto del Carmen wygodniej będzie tym samym autobusem (nr 3, 2,60 Euro). W Arrecife są dwa forty Castillo de San Gabriel - małe muzeum archeologiczne i Castillo de San Jose - ciekawe muzeum sztuki wspólczesnej (Picasso, Manrique). Lanzarote jest ładną wyspą, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Re: opinie Barcelo Lanzarote 17.02.08, 19:39 Hotel Barcelo jest trochę na uboczu miasteczka Costa Teguise - przy drodze do Arrecife. Do plaży (jakiejkolwiek) trzeba dojechać. W tym miejscu wybrzeże jest skaliste, właściwie jest to lawa wchodzącą w ocean, nie da się zejść do wody. Nie trzeba jechac autobusem, można przespacerować się do Costa Teguise promenadą nad oceanem, ale jest to ok 20-30 minut w zależności od tego czy spacerkiem, czy galopem. Raczej jest to dobry spacer na wieczór (czapka + sweter bo wieje nad oceanem prawie zawsze) a do plaży lepiej dojechać. A sam hotel jest bardzo ladny i godny polecenia, ma tylko ten jeden minus. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wróciłem z Barcelo Lanzarote - odpowiem na py IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:22 Jak faktycznie jest z tymi plażami w katalogu pisza o odległosci 50 m do plazy - wybieram sie z małymi dziećmi i wolałabym zeby tak było i nie interesuje mnie spacerki 1/2 godzinne na plazę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś