Gość: Pamietliwy IP: Telia:* / *.telia.com 11.10.02, 18:28 To niszczyciel polskiego harcerstwa w l.50. Tworzyl bolszewickie "druzyny walterowe". Komunista. "kosmopolityczny socjalista" Na pochybel mu.! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WoRaS Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 18:34 Głupota kipi ci uszami, durniu. Gołota to przy tobie geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 18:52 Gość portalu: WoRaS napisał(a): > Głupota kipi ci uszami, durniu. Czy ty aby nie jestes przeindoktrynowany? Pamietliwy przypomnial tylko dobrze znane fakty, o ile jestem zorientowany. Oczywiscie znane tym, ktorzy wiedza, a nie tym ktorzy nie chca przyjac faktow do wiadomosci. > Gołota to przy tobie geniusz. Spadaj na Madagaskar. Razem z lewusem Kuroniem. Golote mozecie zabrac sobie do towarzystwa. Bedzie z was niezla paczka - socjalistyczny harcerz, bokser kopiacy po jajach swoich adwersarzy no i ty. Mozesz robic za pozytecznego idiote. Dziunia PS: Strasznie glupia masz ksywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnw45bzdf Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 18:40 Gość portalu: Pamietliwy napisał(a): > To niszczyciel polskiego harcerstwa w l.50. Tworzyl > bolszewickie "druzyny walterowe". > Komunista. > "kosmopolityczny socjalista" > Na pochybel mu.! Milo, ze ktos to przypomnial. Dolozylbym jeszcze, ze to lewicowiec, czyli jak by nie patrzec - zlodziej. Gratuluje Kunkowianom wyboru, nie ma co. A tak na marginesie to jestem ciekaw jaki jest mechanizm tego zdarzenia, to znaczy jak to sie stalo, ze Kuron "uratowal" te szkole. Wadzuchna narobila w gacie, ze niby wielki czlowiek i w ogole, wiec lepiej nie podskakiwac? Przestraszyli sie, ze Kuron naskarzy do Wybiorczej i ich okrzykna faszystami, homofobami czy tam czyms innym modnym? Po trzecie: 1700 PLN na 9 uczniow to 200 PLN/uczen. Moze by tak wadzuchna wziela i sie odp* wreszcie od luksusowego koryta jak Polska dluga i szeroka, to ludzie sie zrzuca na te 200 na ucznia. Szczucie Kuroniem jako metoda na rozwiazywanie problemow strukturalnych. Zalosne. cnw45bzdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Digitek Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.espol.com.pl 11.10.02, 18:57 Gość portalu: cnw45bzdf napisał(a): > Gość portalu: Pamietliwy napisał(a): > > > To niszczyciel polskiego harcerstwa w l.50. Tworzyl > > bolszewickie "druzyny walterowe". > > Komunista. > > "kosmopolityczny socjalista" > > Na pochybel mu.! > > Milo, ze ktos to przypomnial. Dolozylbym jeszcze, ze to > lewicowiec, czyli jak by nie patrzec - zlodziej. Gratuluje > Kunkowianom wyboru, nie ma co. A tak na marginesie to jestem > ciekaw jaki jest mechanizm tego zdarzenia, to znaczy jak to sie > stalo, ze Kuron "uratowal" te szkole. Wadzuchna narobila w gacie, > ze niby wielki czlowiek i w ogole, wiec lepiej nie podskakiwac? > Przestraszyli sie, ze Kuron naskarzy do Wybiorczej i ich okrzykna > faszystami, homofobami czy tam czyms innym modnym? Po trzecie: > 1700 PLN na 9 uczniow to 200 PLN/uczen. Moze by tak wadzuchna > wziela i sie odp* wreszcie od luksusowego koryta jak Polska dluga > i szeroka, to ludzie sie zrzuca na te 200 na ucznia. Szczucie > Kuroniem jako metoda na rozwiazywanie problemow strukturalnych. > Zalosne. > > cnw45bzd Przeczytałem te dwa posty i dochodze do wniosku "Miałeś Chamie złoty róg, ostał Ci sie ino sznur" Odpowiedz Link Zgłoś
stefanturnau Re: Szkoła imienia Kuronia 11.10.02, 20:46 Gratuluję kierownictwu szkoły, jej uczniom i ich rodzicom wyboru patrona. Mój ojciec, człowiek wielkiej wrażliwości na niedolę, powiedział mi kiedyś, gdy skasowano w Krakowie ulicę Waryńskiego: "Przecież Waryński to Kuroń tamtego czasu". To porównanie dowartościowuje w mojej opinii i Waryńskiego, i Kuronia. Stefan Turnau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.net 12.10.02, 14:57 Gość portalu: Digitek napisał(a): > Można mieć te i owe zstrzeżenia, można Go chwalić czy ganic za > te lub inne postawy ale postawy społecznikowskiej nie można mu > odmówć w Jego działalność. Czy poręczenie przez panów; Tadeusza Mazowieckiego,Marka Edelmana oraz pana JACKA KURONIA za skorumpowanych byłych przedstawicieli władzy w mieście Łódz /tj p.prezydenta Marka Cz. (Unia Wolności)i wiceprezydenta p.Pawła P. za przyjęcie łapówki w kwocie 844 tys.zł. od zagranicznych koncernów handlowych/ także jest postawą społecznikowską. GRATULUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnw45bzdf Re: Szkoła imienia Kuronia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 14:30 Gość portalu: Digitek napisał(a): > Przeczytałem te dwa posty i dochodze do wniosku "Miałeś Chamie > złoty róg, ostał Ci sie ino sznur" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta taaak, latwo krytykowac IP: *.dialup.medianet.pl 12.10.02, 15:19 Pracowalam wolontariacko w Kunkowej i znam historie szkoly. Gmina chciala ja skasowac i skazac dzieci na 5 km drogi (zima slabo przejezdnej) do szkoly w Usciu Gorlickim. Dyrektorka lozy na nia wlasne pieniadze, nie ma lazienki w szkole, a na podreczniki dla uczniow trzeba zebrac u sponsorow. Taaak, b.latwo krytykowac, zwlaszcza jak sie nie ma zielonego pojecia o faktach. Skoro państwo sa tak zaangażowani w sprawe, proponuje przyjechac do Kunkowej, zalatwiac sie w slawojce, myc w strumieniu i uczyc dzieci, w wiekszosci z rodzin na skraju ubostwa i patologii. To takie polskie... ktos dziala spolecznie, sa efekty, a reszta z biku stoi z rekoma w kieszeniach i narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: taaak, latwo krytykowac IP: *.net 12.10.02, 15:52 Gość portalu: marta napisał(a): > Pracowalam wolontariacko w Kunkowej i znam historie szkoly. > Gmina chciala ja skasowac i skazac dzieci na 5 km drogi (zima > slabo przejezdnej) do szkoly w Usciu Gorlickim. > Dyrektorka lozy na nia wlasne pieniadze, nie ma lazienki w > szkole, a na podreczniki dla uczniow trzeba zebrac u sponsorow. > Taaak, b.latwo krytykowac, zwlaszcza jak sie nie ma zielonego > pojecia o faktach. Skoro państwo sa tak zaangażowani w sprawe, > proponuje przyjechac do Kunkowej, zalatwiac sie w slawojce, myc > w strumieniu i uczyc dzieci, w wiekszosci z rodzin na skraju > ubostwa i patologii. > To takie polskie... ktos dziala spolecznie, sa efekty, a reszta > z biku stoi z rekoma w kieszeniach i narzeka To nie gmina skazała tę szkołę "na skasowanie", takich i podobnych szkół w Polsce było wiele. Należy zapytać; właściwych ludzi, tych od reformy oświaty dlaczego tak się stało.Kolejnych rządów /torujących nam uparcie drogę do UE i EUROPY/ o pustki w budżecie.Oni doskonale wiedzą jak się to stało.Przede wszystkim należy o to zapytać światłych panów z Uni Wolności,"lokomotywy" zmian w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnw45bzdf Re: taaak, latwo krytykowac IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 14:28 Gość portalu: marta napisał(a): > Pracowalam wolontariacko w Kunkowej i znam historie szkoly. ciach Mowisz nie na temat. Ja mowilem o tym, ze na patrona szkoly wybrano czlowieka okrytego hanba. Po drugie wyrazilem zdziwienie tym, ze tak sie zalatwia problemy w naszym zlewicowanym kraiku. (Ze zlewicowanym to widac chocby po listach pod tym artykulem.) Po trzecie pisalem o tym, ze gdyby wadzuchna sie wreszcie raz a dobrze odstosunkowala od naszych pieniedzy, to problemu szkoly w Kunkowej w ogole by nie bylo. cnw45bzdf Odpowiedz Link Zgłoś