Gość: Ralfiq :) IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.04.06, 11:27 Nie wiem czemu tak rozpaczacie, zadanka były proste, czasu odpowiednio dużo, testy odpowiednio pojechałem na banale i spodziewam sie blisko maxa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:47 No to jak były takie prostackie, to poproś komisje,że chcesz pisać jeszcze raz, bo dla takiego geniusza jak ty były za proste! Z humana był owszem łatwy, ale z maty był dość trudny i było zdecydowanie za mało czasu, ja się przez to nie wyrobiłam. 90 % uczniów piatkowych uważa,że osoby, które układały ten test przesadziły z mata, szczególnie z dużymi liczbami. A może ty cw..u miałeś przecieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:00 Owszem zadania z matmy nie były trudne , ale było za mało czasu !!! Ja potrafiłam wszystkie zrobić , ale przez to że musiałam się spieszyć zrobiłam drobne błędy w obliczeniach za co na pewno odejma mi punkty :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIMNAZJALISTA! Re: Testy były prostackie IP: 213.199.204.* 29.04.06, 15:28 Moze tak skomentuję ten test , jak powiedził mój nauczyciel. Głupotą twórców testu humanistycznego było dawanie tekstu Leonarda da Vinci, który owszem pisał utwory literackie, ale gimnazjalistom jest przede wszystkim z malarstwa. Poza tym OKE postąpiło nie fair , dając pytania z historii współczesnej( owszem nie były trudne),ale to materiał, który jeszce nie został omówiny , poniewaz to ostatnie teamty, a do konca roku 2miesiace. Co do testu z maty nie był trudny,ale moim zdaniem badał jedynie umiejetnosc szybkiego liczenia m.in. podnoszenie do potegi 2 ułamków dziesietnych.Zdecydowanie za mało czasu na takie obliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 29.04.06, 15:39 hehe ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Testy były prostackie IP: *.pl 29.04.06, 17:58 A ja uważam, że podejście było bardzo dobre. W obecnych czasach nie jest nam potrzebna znajomość wszystkich wzorów, etc. tylko umiejętność liczenia, szybkiego myślenia i inteligencja. Przecież każdy wzór można sprawdzić w książce, czy internecie. A reszta zależy od nas. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie zadanie z beczką, które właśnie sprawdzało inteligencję i zdolność szybkiego liczenia! Brawo dla egzaminatorów. A pytania dot. historii były tak proste, że chyba tylko totalni imbecyle nie wiedzieli co kiedy się stało (w tym ciągu chronologicznym). Ponadto wszystko jedno, kto napisał jaki tekst - w pytaniu nie było "Które z wymienionych dzieł napisał Leonardo" tylko "co zostało wyśmiane w tym dziele". Więc wszystko jedno, kto je napisał. Reasumując - twój nauczyciel próbuje na siłe usprawiedliwiać. To był wręcz idealny test. Odpowiedz Link Zgłoś
lozasz Re: Testy były prostackie 29.04.06, 18:22 a po co podnosić do potęgi dwa ułamki dziesietne jak potem trzeba było i tak wyciągnąc z tego pierwiastek ... trzeba było się tylko przypatrzec bu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Testy były prostackie IP: *.quest-net.pl 29.04.06, 19:15 Ja terz myśle że humanistyczny był bardzo prosty,mam max punktów ze wszystkiego oprócz rozprawki którą chyba mam nie na temat.Opisałam śmiech bardziej jako dziedzinę nauki.A matematyczno-przyrodniczy był nawet łatwy tyle że zaplątałam się w obliczeniach i wychodziły mi jakieś długie ułamki i pierwiastki. przez te obliczenia zabrakło mi czasu na dokończenie tych wszystkich zadań otwartych.Bez sensu było to że nie można było mieć jakiś prostych kalkulatorów, liczenie wszystkiego pod kreską było z całego egzaminu dla mnie najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:32 Terz?! Sorry, ale jakby widział to jakiś humanista to zabiłby cie śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojaczek :) Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:17 Czy ty się człowieku zastanowiłeś co piszesz ????????? Mówisz, że test humanistyczny był łatwy, tak ?? Jak może być łatwy, skoro napisałeś "też" przez "RZ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zastanów się co piszesz (rada na przyszłosć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIMNAZJALISTA! Re: Testy były prostackie IP: 213.199.204.* 29.04.06, 19:36 Moim zdaniem ten test powinien sprawdzac umiejetność dobrego myślenia, logicznego kombinowania, a nie jakichś wzorów, które mozna łatwo wyprowadzic.Mój kolega ma dopa z maty, wymysla nowe twiredzenie Talesa, ale szybko liczy. I cóż z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolmops Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:32 Testy prostackie może nie były, ale uważam, że proste i nie było tam, jak piszecie, "zadań na poziomie matury" itp. Sama napisałam oba testy i spodziewam się ok 92 pkt. A poza tym dzisiaj zostałam laureatką z języka niemieckiego, więc jestem spokojna :) Ale nikt mi nie może zarzucić, że jako laureatka "nie mam nic do gadania". Pozdrawiam Dąbrówkę z Poznania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8889 Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:35 Sama napisałam oba testy i spodziewam się ok 92 pkt. A poza tym dzisiaj zostałam laureatką z języka niemieckiego, więc jestem spokojna :) Ale nikt mi nie może zarzucić, że jako laureatka "nie mam nic do gadania". - OJOJ SERIO PANI PRZEMĄDRZAŁA?? WOOOOW!!! EJ OSOBY< KTÓRE PISZĄ< JAKI TO TEN TEST BYŁ PROSTY SĄ ŻAŁOSNE!!! LEPIEJ SKOCZCIE Z MOSTU ZAKOCHANI W SOBIE IDIOCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cswd Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 01.05.06, 22:38 Sama skacz!! Pomóc Ci?! Chętnie bym to zrobiła i jeszcze bym sobie popatrzyła jak lecisz w dół!! Ach..., ile to może sprawić przyjemności!! :P:P:P:P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cswd Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 01.05.06, 22:52 A zanim skoczysz to Ci powiem (tu napisze), że Ona jest rzeczywiście przemądrzała i będziesz miała towarzystwo-też powinna skoczyć z mostu!! Hej, przecież we dwójkę raźniej!! :P:P:P:P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhehehe Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:41 do cswd- jesteś żalosna i denna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buehehehe Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:41 do cswd- a ja bym chetnie popatrzyła jak se zyły podcinasz i wykrwawiasz sie na smierć. Przynajmniej wzrosło by IQ społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszona Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:22 ehhh jaka interesująca wymiana zdań z jednej strony denna i żałosna a z drugiej podcinanie se żył.Poprosze o więcej jest się z czego pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cswd Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 03.05.06, 14:08 Gość portalu: buehehehe napisał(a): > do cswd- a ja bym chetnie popatrzyła jak se zyły podcinasz i wykrwawiasz sie > na smierć. Przynajmniej wzrosło by IQ społeczeństwa Tobie i tak już nic nie pomoże!! Więc nie licz, że moja śmierć coś da!! Poza tym widać, że twoje teksty (jeśli można to tak nazwać) są pisane w ogromnej desperacji spowodowanej brakiem dobrych pomysłów!! P.S. Nie pozostaje mi nic innego jak Cię "dobić", znaczy dać Ci radę, więc nie forsuj dalej swojej pustej główki!! :P:P:P:P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buehehe Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:44 A ty głowki chyba nawet nie masz! Twoje pomysły są na poziomie bliskim dna. Jesteś żałosny i beznadzeijny, do tego pusty i denny. A twoje wypowiedzi świadczą o braku wiedzy. Nie mam zamiaru już z toba dyskutować, gdyż szkoda mi klawiatury na takiego idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cswd Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 03.05.06, 18:01 W końcu zrozumiałaś, że to nie miejsce dla Ciebie!!supper A i jeszcze jedno: na prawdę nie masz kasy na nową klawiaturę!?!- b. współczuję (żart-jasne, że nie współczuje!!)! :P:P:P:P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:26 Co wy jesteście wszyscy tacy pewni siebie? Ja mam w klasie naprawdę inteligentnych ludzi. I co? Zależało im bardzo, bo wybierają się do dobrych szkół, zestresowali się i nie poszło im tak jak chcieli. Stres robi swoje i nawet najlepszy uczeń może popełnić głupie błędy! A dołowanie innych i wypisywanie,że test był prostacki jest nie na miejscu. Sorry, ale skromni to wy nie jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka Re: Testy były prostackie IP: *.autocom.pl 30.04.06, 18:55 do Ania:a ty co robisz za ich adwokata!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:07 do Paulki:Nie, nie robie za ich adwokata, ale wkurza mnie, jak ktoś mówi,że test był prostacki tylko dlatego, że jemu dobrze poszło. Lepiej nie być takim pewnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszona Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:32 Słonko zajrzyj ty lepiej do słownika frazeologicznego i sprawdż znaczenia słowa prostackie bo prostackie nie równa sie proste.I ty piszesz ze masz maxa hahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadal ja Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:46 A i następnym razem ogranicz się do szpaniowania wiedzą przed ziomalami z pod bloku reszta zresztą to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8889 Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:41 Sprawdż lepiej co oznacza słowo ,, prostackie" , bo chba nie wiesz co ono oznacza. I ty masz mieć maksa?? phi... Lepij geniuszu kunie wypasaj, świniom zapodaj, w oborniku przerzuć łajno, kartufle posadź i bendziesz miał śmichi po pachii - piszę w twoim języku, żebyś zrozumiał Pozdrawiam i życzę dorodnych, -prostackich- plonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszona Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:20 prostacki (Wilga) przym. Ib, ~ccy ‘charakterystyczny dla prostaka; nieokrzesany, ordynarny, chamski’ jakoś żadne z tych przymiotników mi do testów nie pasuje juz bardziej do Ciebie.A tak na marginesie to bardzo dobrze operujesz tym "moim" językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:03 Hum, ta wymiana zdań jest żałosna, odpowiedzi miały być do tematu, co prawda został on beznadziejnie sformułowana, a osoba go zakładająca niezbyt inteligentna. Temat powinien zawierać w sobie pytanie, a nie tylko twierdzenie napuszonego dzieciaka. Naprawdę nie rozumiem go i was nawzajem obrzucających się błotem. Większość waszych wypowiedzi to offtopy. A co do Testów, twórcy ich według mnie Humanistyczny zrobili bardzo dobrze, co nie oznacza, że był on łatwy. Zmusił on nas do logicznego myślenia i wykazaniem się chodź szczątkowej wiedzy, tylko temat tej rozprawki odbiegał od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:27 Drogi Filu grzecznie zwrocilam autorowi wątku uwagę ze urzył nie prawidlowego sformułowania,nie rozumiem wiec twojego zdenerwowania.A co do testów humanistycznych to nie wymagały ani wiedzy ani nadmiaru inteligencji tylko wnikliwego czytania tekstu.A rozprawke mogła napisać nawet osoba która zadnej książki nigdy na oczy nie widziała wystarczyło skorzystać z tekstow zamieszczonych w tescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz___humanista Re: Testy były prostackie IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:39 uwazam ze testy z majfy byly ZDECYDOWANEI za trudne i ogolnie głupie. to nie byl egzamin tylko konkurs - napisac go dobrze mogly tylko osoby uzdolnione w kierunku matematycznym posiadajacym tzw. "ścisły umysł". Niestety, testy z humana były tak żałośnie banalne (mam źle tylko leonarda, a tak to wszystko, zakladajac ze rozprawka poszla dobrze...w kazdym razie 45 pkt. na bank!) że każdy mógł je dobrze napisać....ale majfe nie. niestety ja jestem humanista, ktory jest dobry z polskiego, qosu i historii. niecierpie matmy i fizy. niemam poprostu do tego glowy. a ten egzamin powinien byc dla kazdego, nie tylko dla uczniow uzdolnionych w tym kierunku. uwazam ze byl on za trudny dla przeciętnego ucznia. sama ilosc danych w zadaniu odstraszała. jesli bede meic 30 pkt to będę skakac pod sufit. majta powinna byc o wiele latwiejsza. to nie miala byc olimpiada tylko egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:40 żebys sie nie przeliczył z tym maksem:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Testy były prostackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:42 No właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Testy były prostackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:14 Wiesz jak miałeś przecieki to na pewno wydawało Ci się proste! Ale według mnie one proste nie było. Owszem część humanistyczna była prosta, ale mat-przyr. Była mało łatwa. Znam uczniów którzy mają piątki i sami stwierdzili, że mat- przyrod była trudna. A jak ktoś ma przecieki to wszystko było łatwe. Więc poproś, żeby ułożyli jeszcze raz dla ciebie- to napewno nie będziesz taki zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś