Dodaj do ulubionych

wybór gimnazjum w Warszawie

• Gość: gość Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 13:38
      Ja osobiście nie polecam tej szkoły, Dyrektorka niby sympatyczna ale pokazuje swoje prawdziwe oblicze na dzieciach.. Dzieci słabsze psychicznie nie radzą sobie z presją, jaką wywiera na nich dyrektorka np. za nie posiadanie identyfikatora, potrafi krzyczeć, a dziecko z poczuciem winy wraca do domu załamane. Poziom nauki całkiem wysoki, dzieci nic z tego nie rozumieją. Sala gimnastyczna nie nadaje się do gry w siatkówkę (za niski sufit). No i wymagania w regulaminie szkolnym: ustalone kolory koszulek czyli np. bez nadruków, same ponure kolory, o kolorze żółtym można pomarzyć, oczywiście jeśli ktoś ma koszulkę nieregulaminową to dostaje punkty ujemne. Dzienniczki też trzeba kupować w szkole, już nie mówię o reszcie zapasów do szkoły... Takie pytanie: Skąd rodzice mają brać pieniądze na to wszystko??
    • Gość: ania Gimnazjum JB czyli Didasko IP: *.jjs.pl 21.02.12, 16:26
      Witam;
      czy ktoś z Państwa słyszał o gimnazjum wlaścicieli Didasko? Moi zanjomi z podstawówki są bardzo zadowloleni, ale niewiele wiedzą o gimnazjum. Może ktoś ma tam dzieci. Jakie jest? Słyszałam, że trochę "eksperymentują" a to dla mnie nie brzmi najlepiej, z drugiej strony prestiż Didasko kusi. Będę wdzięczna za opinie
    • Gość: zibi Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 13:10
      Polecam gimnazjum na Powązkowskiej w Warszawie.
      Bardzo fajna kameralna szkoła. Prowadzą też liceum.
      Strona tu: www.dobraszkola.org
    • sieklam Gimn. 36 "Kieślowskiego" i Gimn.38 Świętokrzyska 26.02.12, 11:56
      Proszę o opinie dotyczące 2-óch gimnazjów: nr 38 na Świętokrzyskiej i nr 36 na Polnej w W-wie. Jaki poziom, jaka atmosfera, jakie są wartosci dodane, jakie jest podejście do uczniów. Dziękuję
      • Gość: Ma Re: Gimn. 36 "Kieślowskiego" i Gimn.38 Świętokrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 19:51
        Gimnazjum Nr 38 to jedna wielka pomyłka. Jedzie na opinii sprzed lat, a od kiedy dyrektorka jest Pani Król, to nauka w tym gimnazjum sprowadza się do "Balu Charytatywnego". Poziom nauki żenujący. W roku szkolnym 2012/2013 moje dziecko miało 7 lekcji fizyki w całym roku. Pani nauczycielka nie miała czasu uczyć, bo występowała w programach typu "Malanowski i Partnerzy" a Pani Dyrektor nie była w stanie zorganizować zastępstwa. Efekt był taki, że wszyscy dostali na koniec roku oceny na podstawie referatu na dowolny temat z astronomii. Wielu rodziców się zbuntowało i spowodowało kontrolę w szkole. Nie polecam - jest wiele lepszych szkół w Warszawie.
        • Gość: kocham38 Re: Gimn. 36 "Kieślowskiego" i Gimn.38 Świętokrzy IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 23.01.16, 18:58
          Ja za to bardzo polecam gim 38. Fakt, dyrektorka jest jakaś pomylona i potrafi zrobić aferę o to, że ktoś nie ma identyfikatora, dziewczyna ma pomalowane rzęsy wg niej zbyt mocno itp. Dyrektorka pani Król (przez uczniów żartobliwie nazywana królową), jest wg mnie jedynym minusem szkoły. Poza tym jest w tym gimnazjum genialnie! Super atmosfera, większość nauczycieli też jest sympatyczna i potrafi przekazać wiedzę. Są warunki do prowadzenia lekcji W-Fu (świetne boisko i bieżnia z tartanu, duża wyremontowana sala, 2 małe salki również po remoncie i siłownia wyposażona w sprzęt do ćwiczeń). Pracownie chemiczna, fizyczna czy biologiczna są dobrze wyposażone. Nauczyciele dobrze przygotowują do egzaminu, są przyjemni, mają misję przekazując wiedzę i często można z nimi nawet pożartować (szczególnie zachwalam p.Kopczyńską od polskiego, p.Pietrzak od francuskiego, p.Bieszyńską od geografii i p.Głowacką od fizyki), ale są i nieliczne wyjątki (p.Koszewska od chemii, która w ogóle nie potrafi uczyć i p.Skrzypczak od angielskiego, której lekcje sprowadzają się do 1-2 zadań, a potem jej opowieści o córce, młodości, swoich uzależnieniach itp.). Zaletą są tutaj również imprezy takiej jak bal charytatywny i szkolny konkurs mam talent, piknik pierwszej pomocy i akcje samorządu uczniowskiego takie jak dzień bez jedynek (raz w miesiącu jest organizowany taki dzień, zawsze o innej tematyce, a uczeń zeby nie dostać w tym dniu jedynki, musi się przebrać zgodnie z tematyką np. dzień w dresie, dzień w piżamie itp.). Aktualnie jestem w 3 klasie i na myśl, że będę musiała opuścić te szkołę, chce mi się płakać. Naprawdę polecam gorąco!
    • Gość: Dab Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 15:25
      piozare napisał:

> Myśleliśmy o
      > gimnazjum dwujęzycznym. Proszę piszcie wszyscy, rodzice i gimnazjaliści, swoje
      > opinie, które przydatne byłyby w wyborze szkoły. Pozdrawiam wszystkich
      > poszukujących.

Tym drugim językiem miałby być angielski czy jakiś inny? Pierwszy post jest w miarę stary, wybraliście już coś?
    • Gość: Waria Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 22:27
      Jako rodzice nie mieliśmy takich problemów, od samego początku puściliśmy córkę do dwujęzycznej podstawówki Meridaina na ochocie, teraz kontynuuje naukę w gimnazjum, jest to świetna prywatna szkoła, która poziomem dorównuje najlepszym placówkom.
    • Gość: Absolwentka Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 20:00
      Cóż, za parę dni skończę gimnazjum nr 38 im. Marii Skłodowskiej-Curie i przyznam szczerze, że gdybym miała jeszcze raz iść do gimnazjum, dokonałabym takiego samego wyboru. Natrafiłam na świetnych ludzi w swojej klasie. Również przydzielona nam kadra nauczycielska była niesamowita (choć może miałam po prostu szczęście). Niesamowita atmosfera i warunki nauczania. Są tam tablice interaktywne, sklepik, kawiarenka i automaty z napojami. W-F jest prowadzony na dużej i małej sali, świetlicy (gdzie znajduje się bilard i stoły ping-pongowe), siłownie i na boisku. Niestety zostało ono trochę ograniczone (znaleźli się starzy właściciele terenu, którzy rządają holendarnych cen za jego wykup), ale wciąż można grać tam w piłkę nożną lub siatkówkę. W lecie, w trakcie przerw można wychodzić na boisko w trakcie przerw. Wiem, gadam jak chodząca reklama, ale piszę tylko prawdę. Najlepsi nauczyciele, których znam (a nie znam wszystkich): p. Kopczyńska - polski, p. Dzbanuszkiewicz - matematyka, p. Woś - historia i wos, p. Bieszyńska - geografia, p. Koszewska - chemia, p. Nosal - plastyka. Możliwe, że o kimś zapomniałam. Ci gorsi też się znajdą. Nie jestem zadowolona z pani od fizyki, zajęć artystycznych (nie mylić z plastyką!), a tym samym muzyki (ten sam nauczyciel - p. Zdzienicka).
      Pomimo kilku wad, trzy lata w tej szkole uważam za bardzo udane i wiem, że będę za nią tęsknić :)
      • Gość: gosc Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.scansafe.net 26.06.12, 08:17
        starzy właściciel
        > e terenu, którzy rządają holendarnych cen za jego wykup)

Oj! Polski to coś słabiutko:
        żądać-( domagać się czegoś)
        horrendalny ( czyli burzący oburzenie)
      • Gość: maszag Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 04:40
        dołączam sie do tej pozytywnej opinii na temat 38 gimnazjum jako rodzic - sądzac po wymienionych nauczycielach - jestem rodzicem dziecka z tej samej klasy matematyczno - fizycznej - naprawdę fantastycznej klasy , niezwykle zgranej i wyrównanej intelektualnie, o imponujacych osiagnieciach w nauce. Szkoła osiagnęła bardzo dobre wyniki egzaminu gimnazjalnego . Absolwenci są własnie po naborze do liceów - najlepszych w Warszawie. Moje dziecko w tej szkole ogromnie dojrzało, mówi, że nie zamieniłoby jej na żadna inną - z pewnoscia nie na Twardą. Polecam szczególnie klasę o profilu mat-fiz z nauczycielką matematyki - genialną Panią Dzbanuszkiewicz. Zdecydowanie poślę do tej szkoły swoje drugie dziecko ze świadomoscią, ze nie jest to miejsce dla uczniów mało pracowitych.
        • Gość: Władek Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: 195.85.196.* 06.07.12, 18:08
          Czy ktoś mógłby dać jakąś świeżą opinię o Batorym ?
          Czy to prawda co było w wypowiedzi sprzed paru lat - o zaniżaniu ocen i gnębieniu uczniów ?
          Jakieś pozytywy ?
        • anetasiwek9 powązkowska cd. 19.06.13, 14:16
          na Powązkowskiej rzeczywiście ze szczerym sercem można polecić :
          Prof. Matuszewski - od j. polskiego - geniusz!
          j. angielski - P. Monika Zimińska

poza tym wiem, że Pani Dyrektor jest cudotworcą pedagogicznym ;)
        • Gość: Ja Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 19:37
          Przepraszam, ale mam wrażenie jakby pisał to nie rodzic ale nauczyciel tego gimnazjum. Klasa mat. fiz. może jest ok. ale reszta klas to jedna wielka pomyłka. Szczególnie klasa z tzw. rozszerzonym angielskim - dramat. Pani od języka angielskiego uczy dzieci życia - cokolwiek to znaczy. Moje dziecko po tej szkole cofnęło się do poziomu "0". Jeśli chodzi o dostanie się po tej szkole do najlepszych liceów w Warszawie, to takich uczniów można na palcach jednej ręki policzyć.
        • hkobus Re: wybór gimnazjum w Warszawie 10.07.15, 17:14
          Prosze o aktualna opinie? Moze drugie dziecko juz jest? jak klasy jezykowe? jaka atmosfera? dzieki!
      • Gość: Absolwent Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 20:04
        Masz rację, sklepik z samymi fast foodami, siłownia stale zamknięta, sala gimnastyczna, w której przy większych uroczystościach można się udusić, stołówka z marnym cateringiem, automaty z napojami - 100% chemia, wychodzić ze szkoły można w trakcie przerw - na papieroska, tablice interaktywne, których większość nauczycieli nie używa, bo nie umie itd.
    • Gość: ania Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 12:42
      polecam gimnazjum na Białostockiej 4. Szkoła istniej już ponad 20 lat. Mają świetne wyniki o dobra kadrę. Języki: angielski, francuski, niemiecki i hizpański. www.3slo.pl
    • Gość: Ktos Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 11:57
      Witam nie wybierajcie szkoły gimnazjum 123 w warszawie
    • ria-ma12 Re: wybór gimnazjum w Warszawie 11.12.12, 11:44
      My posłalismy w tym roku córkę do gimnazjum Argonuat. Mają tam rozszerzony program nauki języka angielskiego oraz naukę drugiego jezyka obcego. Przyznam szczerze, że baliśmy się, bo tyle złego słyszy się o gimnazjach. Ale po trzech mieisącach widzimy, że dokonalismy dobrego wyboru. Kameralność szkoły, dyscyplina, mundurki i sporo nauki powoduje, że dziecko nie ma czasu na tzw. głupie pomysły. Córka też jest zadowolona - w końcu czegoś się uczy:)
      • Gość: Szóstoklasistka Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.free.aero2.net.pl 06.02.13, 18:28
        Witam!
        Jestem uczennicą szóstej klasy i jak większość was zastanawiam się nad wyborem gimnazjum.
        Tyle się tu słyszy złego o gimnazjach, że mam taki mętlik w głowie...
        Może moglibyście mi polecić jakieś całkiem niezłe gimnazjum.
        Chwilowo myślę ( optymistycznie :) ) nad Twardą, Reytanem i jako ostatnim - gim. Izabeli Czartoryskiej na Szolca. Moja średnia wynosi ok. 5.65 - 5.75.
        Jestem z okolic Ursynowa ( dokładnie Kabaty ) i interesują mnie takie po zachodniej stronie Wisły ( np. Mokotów, Śródmieście ).
        Będę wdzięczna za każde propozycje.
        • Gość: gość Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.15, 16:50
          Sądzę, że reytan i twarda mają naprawdę wysokie poziomy odpowiednie na Twoją średnią. Jednak gimnazjum na szolca ma poziom dość niski-dostają się tam osoby z rejonu. Chociaż to prawda-jest blisko. Jeżeli zależy Ci nad wyborem dobrego gimnazjum, wybierz któreś z tych pierwszych, a jeśli nie to szolca. Weż pod uwagę też lokajskiego-o wiele bliżej i dobry poziom.
    • Gość: Sia Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 16:23
      Ja polecam gimnazjum na Jana Olbrachta ! Szkoła nie jest duża , wszyscy uczniowie mają ze sobą dobry kontakt. Jako uczennica nie polecam szkół z za wysokim poziomem bo nadmiar nauki będzie dziecko przytłaczał. Gimnazjum nr 51. jest w sam raz ! Zapewnia również w ramach godzin lekcyjnych fakultety przygotowujące do egzaminu ! Nauczyciele są wyrozumiali i chętni do pomocy ! Serdecznie polecam ! ;)
    • Gość: Agnieszka Syłko Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 13:52
      Z moim synem mieliśmy straszne problemy przy wyborze szkoły - albo poziom był bardzo marny albo z kolei szkoła na lepszym poziomie była jednym wielkim spędem młodzieży, gdzie nikt nie ył w stanie ukierunkować nas co do przyszłego kształcenia, nikt nawet nie kojarzył mojego syna... Od roku Sebastian chodzi na Powązkowską , gimnazjum nr 7 na Bemowie , bardzo się podniósł, w końcu zainteresował go jakiś przedmiot - w tym wypadku j.polski, bdb poziom , w szkole nie ma żadnych narkotyków, kadra zna swoich uczniów, motywuje ich, w klasie jest 13 dzieci także to też dobrze robi. .
      • Gość: Jowita Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 13:54
        Mnie trochę na początku odstraszyło, że jest to szkoła prywatna bo po co płacić za edukację ale z różnych względów z mężem zdecydowaliśmy się dać tam dziecko [ www.dobraszkola.org ] , teraz Lila kontynuuje tam naukę w liceum i muszę przyznać, że jestem o nią bardzo spokojna. Ta szkółka jest bardzo miła a przy tym widzę, że córka czegoś się uczy. Pozdrawiam wszystkich szukających!
        • Gość: Jarek Król Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 13:57
          widzę, że jest sporo opinii o Powązkowskiej, nasza córka od września tam pójdzie, tę szkołę skonczyła tez córka szwagra i sobie chwali bardzo także zobaczymy.
          • Gość: iwona Powązkowska dla humanistów IP: *.play-internet.pl 19.06.13, 14:00
            pan od polskiego w gimnazjum nr 7 - chyba najlepszy specjalista w Warszawie.
            angielski - bdb

ja polecam, warto te 7 stów zainwestować.
    • Gość: niesmolna Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 14:07
      Sugerujcie się rodzice opinią innych ,co do wyboru gimnazjum. Musicie pamiętać ,że w tym okresie wasze dzieci dojrzewają, szukają swojej tożsamości i grupy ludzi ,z którymi chcą być identyfikowane. Gimnazjum na Smolnej zabija w nich wszelkie poszukiwania, a inność jest ciąganiem rodziców u pyskatej i chamskiej dyrektorce , która ma na Smolnej swój folwark zwierzęcy, gdyż nauczyciele nie mają tam wiele do powiedzenia. Rodzic jak i uczeń jest tam traktowany przedmiotowo, napewno nie znajdziecie pozytywnych wzajemnych relacji. Między wychowawcą a rodzicem jest chłód ( ja trafiłam na takiego) , dyrektor na początku roku każdego nowego rocznika, wita 12 -letnie dziewczata wacikiem i płynem do demakijażu.
    • Gość: zmieniamszkole szukam dobrego gimnazjum niepłatnego IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 17:34
      Jestem z drugiej gimnazjum i chce się przenieść m.in. z powodów finansowych. Szukam szkoły niepłatnej niezbyt dużej (np. 10 klas I, 12 II itp.)
      Myślałam o gimnazjum na polnej gdyż jest tam francuski i ponoć to dość dobra szkoła.
      Ważny jest dla mnie dojazd (najlepiej metrem) gdyż jestem z Ursynowa.
      Jeżeli ktoś zna jakieś opinie również na temat tego czy palą piją itp . ponieważ na to się nie piszę.
      Proszę o odpowiedzi szczególnie uczniów.
      Dziena
      Dzięki za każdą wiadomość
    • snka Re: wybór gimnazjum w Warszawie 26.01.14, 09:50
      Czy warto iść do Żmichowskiej?Może jakieś opinie uczniów i rodziców, bo to ważne.
      • Gość: ghjkk Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.14, 22:22
        Ja chodzę tu: www.maturamiedzynarodowa.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Mam świetnych nauczycieli, chodzą na kilka dodatkowych zajęć sportowych i językowych. Atmosfera też jest spoko. Mi się podoba.
        • snka Re: wybór gimnazjum w Warszawie 24.02.14, 19:57
          Możliwe, ale:
          1. Czytanie ze zrozumieniem ci siadło i nie wiesz, że szukam opinii o Żmichowskiej
          2. Nie każdego na to stać
          • nuis Re: wybór gimnazjum w Warszawie 25.02.14, 11:29
            generalnie jest to wątek o gimnazjach w Warszawie, więc info jak najbardziej na miejscu.
            • agata0 Re: wybór gimnazjum w Warszawie 26.02.14, 10:36
              1. Przecież to spam jest.

2. Przy tych cenach i takiej selekcji ekonomicznej dzieci - pięćdziesiąte miejsce na liście szkół społecznych z wynikiem egzaminu gimnazjalnego podobnym, jak osiągają zwykłe rejonowe szkoły, nie jest jakoś szczególnie imponujące :/
    • kampar88 Re: wybór gimnazjum w Warszawie 18.03.14, 01:19
      Belfrowisko.pl ;)
      tutaj moze cos znajdziesz to jakas nowa stronka z nauczycielami itp ;)
    • Gość: test predyspozycji test predyspozycji - kurs IP: 212.180.211.* 19.03.14, 14:39
      Nauka w klasie dwujęzycznej to bardzo dobre rozwiązanie i inwestycja w przyszłość dziecka.
      Zapraszamy na kurs przed - obowiązkowym dla kandydatów do klas dwujęzycznych - testem predyspozycji językowych.
      Zaczynamy 5 kwietnia. Zajęcia odbywają się w weekendy w Gimnazjum Dwujęzycznym nr 42 ul. Twarda 8/12.
      KONTAKT:
      www.facebook.com/testpredyspozycji.kurs
      tel. 602 812 499 oraz e-mail: testpredyspozycji@gmail.com
      CENA KURSU:
      399 zł
      Zapraszamy!
    • Gość: test predyspozycji Intensywny kurs - gimnazjum dwujezyczne IP: 212.180.211.* 09.04.14, 14:18
      Zapraszamy na "Intensywny kurs przed testem predyspozycji do klas dwujęzycznych".
      W związku z dużym zainteresowaniem i zapotrzebowaniem uruchamiamy dodatkową grupę.
      12 godzin ćwiczeń zrealizujemy w dwa weekendy: 26-27.04 oraz 10-11.05.2014 r. w godzinach 11.00 - 14.00 w Szkole Podstawowej nr 220 przy al. Jana Pawła II 26 a.
      Na zajęciach dzieci poznają rodzaje i sposoby rozwiązywania zadań, które pojawiają się na testach predyspozycji językowych.
      Koszt kursu wynosi 299 zł.

Chętnych do skorzystania z oferty zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu 602 812 499 i e-mailem testpredyspozycji@gmail.com
    • Gość: Hej Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.centertel.pl 14.04.14, 10:33
    • Gość: Hej Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.centertel.pl 14.04.14, 10:58
      A wiec od czego zaczac? BARDZO I TO BARDZO NIE POLECAM GIMNAZJUM ANI PODSTAWOWKI NA ZWYCIEZCOW!!! Uczeszczalam zarowno do tego i do tego w tym zespole szkol i przestrzegam wszystkich, abyscie nie popelnili mojego bledu. Zacznijmy od nauczycieli, w swojej wypowiedzi bede mowic o gimnazjum. Nauczyciele w Niemenie nie maja na celu pomocy uczniom, wyksztalcenia ich, wrecz przeciwnie, zwracaja sie do nich kompletnie bez szacunku, czesto podnoszą glos, a nawet obrazaja. Jedynym wyjatkiem od tej reguly jest pani od matematyki, B.K. Nie sa sklonni do pomocy, gdy chcesz cos zaliczyc, nauczysz sie i przyjdziesz, to bez znaczenia, gdyz twoje zaliczenie zalezy od humoru nauczyciela i czy laskawie w ogole da ci prace. Nie raz, nie dwa spotkalam sie z takim podejsciem, nauczycielki po prostu nie pozwolily mi pisac, bo nie mialy pracy, a pozniej wstawialy paly za niezaliczenie. Wprowadzaja bardzo nieprzyjemna atmosfere, obrazajac i dolujac uczniow, a byl nawet przypadek szturchniecia jednej dziewcznynki. Czesto doprowadzaly uczniow do placzu i mowie tez z walsnego doswiadczenia, ze tego nie dalo sie psychicznie wytrzymac. W szkole panuje okropna atmosfera, gdy wchodzisz, od razu chcesz wyjsc. Nie ma zadnych ciekawych wydarzen, dyrektorki nic nie robia w tym koerunki. Sa male szafki, a co ciekawe, sa dla uczniow klas 4-6, bo przeciez to one najwiecej dzwigaja. Podejscie do nauki jest takie, ze mowia na lekcji, zadaja MASE do domu, a do klasowki i tak sie nie przygotujesz bez zarywania nocy. Bardzo duzo nauki, wiedza malostkowa, ktorą od razu zapominasz, tak zwane 'ZAKUJ, ZAPAMIETAJ, ZALICZ, ZAPOMNIJ'. do egzaminu gimnazjalnego nie przygotujesz sie w tej szkole z nauczycielami, musisz to robic na wlasna reke. Co ciekawe moja klasa miala klasowke tydzien przed egzaminem, mam wrazenie ze bardziej chcieli nam to utrudnic niz uproscic. Szkola chlubi sie dobrym poziomem, licznymi osiagnieciami, ktore podkreslam, nie sa zasluga nauczycieli. Wrecz przeciwnie, wynikla wielka afera ze wzgledu na bardzo duzo niezaliczen olimpijczykow, laureatow, finalistow, ktorzy mieli pozniej ogromna trudnosc z nadrobieniem, spotykajac sie z WIELKIM NIEZADOWOLENIEM NAUCZYCIELI, czesto interweniujacymi u wychowawcow. Jednak pozniej nastepowal oczywiscie prestiz i duma z naszych uczniow, ktorzy wczesniej byli gnebieni przez nauczycieli. Konczac moja wypowiedz, pojscie do niemena, bylo najwiekszym bledem mojego zycia, co nietety odbije sie na mojej przyszlosci. Bardzo i jescze raz, BARDZO, odradzam Wam pojscie do tej szkoly, a jezeli mieliscie ja na uwadze, czas zmienic swoj wybor. Tak naprawde, gdy chodzilam do tej szkoly nie spotkalam ANI JEDNEJ zadowolonej osoby, a z racji ze mam kontakty z obecnymi uczniami, nic sie nie zmienilo. wiele osob sie poprzepisywalo, gdyz ten wplyw na mlode umysly, na ich psychike, moze byc naprawde szkodliwy. Najbardziej pragne odradzic nauczycielki od chemii, historii, a takze j. Hiszpanskiego. To jest kompletna masakra, brak profesjonalizmu i zero podejscia. Serdecznie Pozdrawiam :)
    • zrobionywbalona multum bledow w ksiazce 07.05.14, 17:36
      Ok. 50 błędów zawiera w ćwiczeniach i odpowiedziach książka "Testuj swoje kompetencje językowe" POLISH FOR YOU. Wyszły w międzyczasie IV wydania, a dopiero teraz errata, która nota bene nie uwzględnia wszystkich błędów!! Nie ma słowa, żeby opisać ten brak profesjonalizmu i żądzę pieniądza. Należy współczuć tym, których taka publikacja wprowadziła w błąd i mogą nie dostać się do klas dwujęzycznych. A autorki śmieją się klientom w nos i liczą mamonę. Strach myśleć na jakim poziomie są kursy, które organizują :(
      • Gość: Lora Re: multum bledow w ksiazce IP: *.skynet.net.pl 06.07.15, 16:14
        na kursie wszystko wyglądało ładnie, wynik próbnego egzaminu u nich również rozbudził nasze nadzieje, a po konfrontacji z testem- no cóż, dzieci, które nie chodziły w ogóle na kurs napisały niewiele gorzej niz moja córka
        • Gość: kotek Re: multum bledow w ksiazce IP: 212.180.211.* 07.07.15, 10:01
          a moze dziewczynka nie ma uzdolnien w tym kierunku? moze lepiej zeby sie nie dostała do takiej klasy, bo sie zameczy i psychicznie nie wytrzyma. nie kazdy ma predyspozycje do nauki jezykow.
          • Gość: Lora Re: multum bledow w ksiazce IP: *.skynet.net.pl 08.07.15, 23:37
            może...ale zdała PETa w V kl. bez problemów sama robiąc testy i chodząć na kółko w szkole, a z angielskiego na wysokim poziomie w podstawówce miała co roku 6. 90% z testu 6-sto klasisty z polskiego i 100% z angielskiego. Więc, albo pech na egzaminie albo coś zawiodło w przekazywaniu umięjętności sprawnego rozwiązywania testów na kursie firmy PfY. A co do samej książki - poleca ją także konkurencja od kursów przygotowawczych, bo nie ma na razie ogólnodostępnej alternatywy (książka z wyd. z Wałrzycha jest podobno jeszcze gorsza).
            • Gość: lis Re: multum bledow w ksiazce IP: *.centertel.pl 10.07.15, 18:25
              Książka jest beznadziejna. Błąd na błędzie. Errata do erraty. Czyli i ich kursy i ich książki do kitu. Jeśli dziewczynka taka zdolna, to może po prostu byli lepsi.
          • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: multum bledow w ksiazce 28.01.16, 13:07
            Moje dziecko tez nie zaliczyło testu z predyspozycji, a ma w gimnazjum z języków obcych najlepsze oceny w klasie, z angielskiego jedyną 6, nauczyciele oceniają jej zdolności językowe bardzo wysoko.
    • cosmo42 Re: wybór gimnazjum w Warszawie 27.05.14, 17:24
      Czy ktoś może mi napisać świeże informacje nt. przyjmowania do gimnazjum 42 (twarda), tzn.jaką trzeba mieć srednią , jaki wynik z testu językowego, jacy są tam ludzie
      • Gość: jksldvjk twarda IP: *.rgw-express.pl 10.06.14, 12:45
        Wiem tyle, ze najwyższy wynik testu predyspozycji to ok 180 pkt, kilka po 170.
      • zma_lecki Re: wybór gimnazjum w Warszawie 09.04.15, 11:05
        Zapraszam na Twardą (piszę jako rodzic ucznia klasy pierwszej). To co dzieje się w tej publicznej szkole, dla znajomych mających dzieci w rejonowych gimnazjach jest nie do pojęcia. Zaangażowani nauczyciele (oćzywiście nie wszyscy jednakowo), mnóstwo zajęć dodatkowych w ramach szkoły ale i poza nią (inicjatywa po stronie nauczycieli Twardej), życzliwy kontakt nauczycieli z rodzicami itd. oraz poziom o czym świadczy chociażby ogromna liczba laureatów i finalistów konkursów i olimpiad. Ze strony mojego dziecka szczególnie cenna jest atmosfera w szkole - absolutnie rewelacyjna (słowa mojego syna)! Dwa minusy tej szkoły to baza, zwłaszcza sportowa oraz niepewna przyszłość (prawdopodobne przenosiny na Żywnego w 2016 roku). Mimo to zachęcam do rozważenia tej szkoły jako miejsca edukacji - niestety nie jest łatwo się dostać zwłaszcza do angielskiego mateksu ale spróbować nie zawadzi.
    • Gość: Guzik Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.unknown.vectranet.pl 02.12.14, 15:42
      Polecam Gim.46. Miła atmosfera, nauczyciele, których pamięta się całe życie, poziom dobry.
    • Gość: kropka Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.15, 00:18
      Władysław IV, Batory, Reytan. Najlepsze w Warszawie.
      • Gość: mirka Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.15, 14:25
        W której odnajdzie się osoba dosyć barwna, kreatywna, niezależna? A raczej, która z tych szkół zaakceptuje takiego ucznia.
        • Gość: kurs predyspozycji Re: wybór gimnazjum w Warszawie IP: *.centertel.pl 09.03.15, 18:13
          Kurs dla szóstoklasistów chcących kontynuować naukę w gimnazjach dwujęzycznych. Przygotowujemy do testów predyspozycji językowych. Rekrutacja do edycji 2015 rozpoczęta. Terminy zajęć, to każda soboty i niedziela: 11, 12, 18, 19, 25, 26 kwietnia i 09,10 maja 2015. Godziny zajęć do wyboru: 9.15-10.45; 11.00-12.30, 12.45-14.15; 14.30-16.00. Kurs odbywa się w Szkole Podstawowej nr 220 al. Jana Pawła II 26 a(wjazd na parking przy hotelu od strony ul. Grzybowskiej). Cena kursu 499 zł. Zapisy e-mailowo: testpredyspozycji@gmail.com lub telefonicznie: 602 812 499. Zapraszamy na nasz profil:
          www.facebook.com/testpredyspozycji.kurs

• annokowalska Re: wybór gimnazjum w Warszawie 31.01.16, 20:29
      Bardzo proszę o opinie nr 50 w Warszawie. Co sądzicie o poziomie nauczania, czy czas jest efektywnie wykorzystywany podczas lekcji, czy też wszystko przerzucane jest na pracę w domu. Jaka jest atmosfera wśród uczniów, podejście nauczycieli, czy dużo jest nauczycieli skrzywionych psychicznie, wyżywających się na uczniach? Proszę o odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka