Gość: maks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:10 A co tu opiniowac ? Ot mały wycinek rzeczywistości jaką zgotowąły Polsce kolejne złodziejskie rzady i i kosciół. a ze rzecz dzieje się w rydzyjkowym Toruniu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kodak Re: Lybacka do dymisji :) IP: *.15.univie.teleweb.at 04.09.03, 21:22 Rodzice huliganów do dymisji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avathar A co ma piernik do wiatraka??? IP: yes:* / 192.168.0.* 04.09.03, 22:32 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..::GREGIS::.. Re: A co ma piernik do wiatraka??? IP: *.zus.pl 05.09.03, 10:29 A co ma piernik do wiatraka??? -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: A co ma piernik do wiatraka??? IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 00:18 Wiatrak mozna spierniczyc a piernika nie mozna zwiatraczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Lybacka do dymisji :) IP: 62.233.249.* 05.09.03, 21:56 To tylko jeden z wielu przypadkow, inne nigdy nie zostaly nienaglosnione. Znam mauczycielke, ktora uczniowie po lekcjach przypalali papierosem. Jak dlugo sytuacja finansowa nauczyciela kwalifikuje go do statusu kelnera, a zawodnosc systemu prawnego w Polsce czyni sprawcow bezkarnymi, tak dlugo teroryzowani bedziemy w taki i podobne sposoby. wlasciwie ten nauczyciel mial jeszcze duzo szczescia. Bedzie gorzej i wszyscy o tym wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kodak Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.15.univie.teleweb.at 04.09.03, 21:21 Ja bym szukał troche bliżej - może w domu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:23 Mam wrażenie, że nie jest to odosobniony incydent. Może tylko bardziej drastyczny i udokumentowany. Byli już nauczyciele pobici przez uczniów. W mojej okolicznej podstawówce uczniowie zabawiali się wyrzucając torebkę nauczycielki za okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rio Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.satfilm.net.pl 04.09.03, 21:24 E mam 17 lat i dla mnie to jest skandal. Wyobrazam sobie w ramach zlosci za jakas ocene wulgarnie sie odezwac.. takie sa realice tego swiata.. ale to czegos takie sie dopusic to jednak jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:28 Oglądałam to w TVN. Rodzice orzekli, że winni są dziennikarze i nauczyciel. "Dzieci" są w porządku. Mało tego, część rodziców widziała ten film dużo wcześniej, w domach. Nie zareagowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flex Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: 213.25.93.* 05.09.03, 10:15 A potem matka-staruszka takiego gnoja będzie się dziwić jak podpity synalek złapie ją za fraki i powie "dostałaś już emeryture? dawaj k... na wino itd. ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRENG Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: 147.29.31.* 05.09.03, 13:56 Przerazajace. Sam jestem nauczycielem i trudno mi to sobie wyobrazic. Jak nauczyciel mogl byc tak bierny. Wiem, ze mlodziez potrafi byc okrutna. Nie zdawalem sobie jednak sprawy, ze az tak. Sam chodzilem do liceum (stosunkowo niedawno) i takie zachowanie bylo nie do pomyslenia. Kto jest winny? Mysle, ze my wszyscy. Panstwo, Kosciol, spoleczenstwo, ale przede wszystkim rodzice. Glowna wine za to bestialstwo ponosza rodzice. Tutaj okreslenie TYCH ludzi rodzicami nie moze mi przejsc przez gardlo. Tylko potwory mogly wychowac takie bestie. Uwazam, ze bestie te sa na tyle dorosle, aby odpowiedziec za swe czyny przed sadem i poniesc zasluzona kare. Chociazby ku przestrodze innych wykolejencow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:30 To są skutki wychowania bezstresowego dzieci !!! Bandytów i wykolejeńców chodujemy a nie wychowujemy dzieci, djamy im jeszcze więcej praw i zmniejszmy obowiązki wtedy na pewno będzie lepiej. Dalej traktójmy nastoletnich "byków" jak malutkie dzieciątka!!! Sama jestem matką i zdecydowanie nie jestem zwolenniczką kar cielesnych, ale uważam, że gdyby co poniektórym w dzieciństwie ktoś przetrzepał skórę to na dobre by im to wyszło. Moje dziecko pomimo tego, że ma 11 lat o 21:30 jest w łóżku, o komputerze i innych rozrywkach może pomarzyć jeśli nie wypełni swoich obowiązków a ma ich sporo po za lekcjami szkolnymi (opieka nad psem, porządki w swoim pokoju, załadowanie i rozładowanie zmywarki, podręczne zakupy, odprowadzenie siostry do przedszkola i kilka innych zależnie od sytuacji), i pomimo dysleksji jest wzorowym uczniem. Ale drodzy państwo dzieci trzeba wychowywać od maleńkiego, a nie wtedy gdy zaczynają sie problemy. Bardzo kocham swoje dzieci ale gdy przeskrobią zakładam szlaban na telewizję, komputer, czy wyjścia do kolegów albo do kina, i mimo, że czasem kary dzieci uderzają pośrednio we mnie jestem konskwentna do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowie NIE! Re: Lekcja przemocy - uczen swieta krowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:43 I po cholere pisac artykuly i wydziwiac? W polskiej szkole uczen to swieta krowa. Ministerstwo i kuratoria tylko przescigaja sie w stalym informowaniu nauczycieli i dyrektorow co wolno uczniowi a czego nie wolno pedagogom. "Biedne dziecko" wyzwie Cie zachowaj spokoj, rzuci sie na Ciebie z nozem zachowaj spokoj, ani sie waz podnies reke, powiedziec co myslisz bo czeka Cie dyscyplinarka w najlepszym wypadku. Szkolom daje sie poprzez wizytatorow odgorne nakazy aby zdawalo 100% uczniow. Nie zdaje no to kiepska szkola. Sugeruje sie aby nizsza ocena zachowania byla do czerwonego paska , no bo jak mozna wymagac tyle od dzieciaczkow. Rodzice panosza sie po szkolach jak po prywatnym folwarku. Nic od siebie nie daja tylko zadaja, zadaja, zadaja. Jak im jest tak wygodniej to: wara my wychowujemy dziecko. Jak dziecko okazuje sie chamem lub bandyta podnosi sie krzyk : a co robi szkola? Dziwie sie tylko angliscie, ze nie zareagowal. Najwyzej by go wywalili z pracy. Wole glodowac niz stracic godnosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Lekcja przemocy - uczen swieta krowa IP: 212.244.54.* 05.09.03, 20:49 nasze dzieci chodzą do podstawówki w Dęblinie gdzie przed wakacjami uczeń z drugiej klasy wyeliminował z zawodu młodą nauczycielkę angielskiego. Dyrekcja na pewno wiedziała że chłopak włóczy się bez zajęcia po szkole ( ale nie ucieka ze szkoły ze względu na matkę wożną która niby go pilnowała dziecko było ciągle na prochach a i tak odstawiało takie numery że powinno się tu chyba zlecieć na żer stado psychologów i nie nażekali by na brak zajęcia. Nauczycielki oczywiście siedziały cicho po prostu odejmowało im mowę gdy chłopak przyniósł na plastyce wstrząsający obraz kobiety z komentarzem a tu jest cipa mojej mamy ( 2ga klasa )Pewnego słonecznego dnia nauczycielka wyszła z dziećmi zrobić lekcję na zewnątrz i dostała w oko a potem w szpitalu ją dobili i do tej pory jest na zwolnieniu... Młodego Frankensztajna po długich staraniach udało się wyekspediować do szkoły specjalnej ( matka niae chciała ) nie wiemy czy dziewczyna wróci do zawodu... Jak widzę ten film to mi przychodzi na myśl Oświęcim i naprawdę wam współczuję i serdecznie rozumiem. Ale sami sobie gotujecie ten los zamiast robić gazetę majstrujecie przy państwie i takie są tego efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joAnna Re: Lekcja przemocy - uczen swieta krowa IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.03, 19:41 Jezeli ci uczniowie nie dostana kary wspolmiernej do swojego czynu to tylko zacheca mlodszych do podobnego zachowania. Juz dzieci w szkole podstawowej wiedza ze nauczyciel nic im nie moze zrobic!!!! 100% wyrozumialosci dla naszych dzieciaczkow - zastanowmy sie dokad idziemy???? A teraz slysze ze ten maltretowany nauczyciel nie nadawal sie na pedagoga pytam dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanishing Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.03, 22:08 Mam czasem wrażenie, że człowiek w pewnym stadium życia po prostu przestaje myśleć. Myśli Pani, że skąd u nich ta agresja? Ta potrzeba wyżycia się? Stąd, że zostali wychowani w ten sposób, że uważają, że jest to całkiem normalne. Kiedy zrobili coś złego w dzieciństwie, albo nawet czasem za samo bycie, dostawali od starego wpierdol. Ja nie byłem bity w dzieciństwie i zazwyczaj kary za moje występki były łagodne, ale uzasadnione. Teraz, kiedy jestem w wieku "jajcarzy" z kamerą, jakoś nie mam potrzeby gnębienia innych. I wcale moi rodzice nie mają ambicji, żebym był wzorowym uczniem i wazeliną. I takie wychowanie też wzbudza agresję, bądź prowadzi do problemów z własną osobą. Nie lubię tu pisać komentarzy, bo nie widzę na co odpowiadam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielicz Głupi jesteś! Im nikt nie pokazał i nie wyegzekwo- IP: 213.241.34.* 05.09.03, 15:22 wał granic!Do tego zaś potrzebna jest siła ktora może(choć nie musi być uzyta), a nie pogadanki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Pokazać twarze i nazwiska tych k**** "uczniów"!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:39 Nauczyciela sytuacja najwyraźniej przerosła, pewnie było jak mówi: był bezradny, bo sie bał, zwyczajnie, po ludzku. Sam mówił, że on tam przychodził odrobić te osiem godzin. Nie było go stać na zdecydowaną reakcje, uziemiającą przede wszystkim tego przerośniętego prowodyra, którego głos przechodzący mutację było słychać w tle. Gdyby ostro zgiął kark temu pacanowi, reszta grupy, jak barany pozostałaby bez przywódcy i byłby spokój. Nauczyciel ten powinien przestać przynajmniej tam uczyc, bo najwyraźniej sie do kontrolowania grup nie nadaje, nawet jeśli merytorycznie jest dobry. Rozumiem jego strach, ale nie przyjmuje do wiadomości braku umiejętności radzenia sobie z nim. Może niech odpocznie i zajmie sie czymś innym, nie uczeniem. Natomiast KAŻDY z uczestników tego, co pokazano powinien zostać PUBLICZNIE POKAZANY I NAPIĘTNOWANY I WILCZY BILET: żaden szanujący sie uniwersytet czy szkoła wyższa nie powinna przyjmować żadnego z tych prymitywów na dalszą naukę. To, co pokazali, to już nie jest zwykłe chamstwo i chuligaństwo: to jest zezwierzęcenie i to trzeba zdecydowanie i gwałtownie TĘPIĆ. Powinni zostać ci "uczniowie" pokazani a ich rodzicom powinno sie kazać chodzić w ramach pracy społecznej po klasach w szkołach i opowiadać o tym, co ich "ukochane pociechy" zrobiły u siebie i przestrzegać, stawiając swoje dzieci za ANTYPRZYKŁAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** 'uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:51 Gość portalu: student napisał(a): > Natomiast KAŻDY z uczestników tego, co pokazano powinien zostać > PUBLICZNIE POKAZANY I NAPIĘTNOWANY I WILCZY BILET: żaden > szanujący sie uniwersytet czy szkoła wyższa nie powinna > przyjmować żadnego z tych prymitywów na dalszą naukę. O jakiej dalszej nauce mówisz? Oni nie wyglądali na takich ,którzy o jakiejkolwiek nauce myśleli. Uniwersytet, studia? Podejrzewam ,że nie znają znaczenia tych słów.Jak zostaną z wykształceniem podstawowym zobaczymy co zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** 'uczniów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:36 > O jakiej dalszej nauce mówisz? Oni nie wyglądali na takich ,którzy o > jakiejkolwiek nauce myśleli. Uniwersytet, studia? Podejrzewam ,że nie znają > znaczenia tych słów.Jak zostaną z wykształceniem podstawowym zobaczymy co > zrobią. Jak to co??? To, co robili dotąd. Będą w gromadzie zaczepiać i dręczyć słabszych od siebie, niektórzy może nawet powymuszają jakieś haracze, coś ukradną, kogoś pobiją na dyskotece, spłodzą dziecko którejś z panienek co im towarzyszą (zwanych plastikami). Co inteligentniejsi trafią do mafi i zrobią w niej karierę, będą się bogacić i żyć za pan brat z politykami. A większość, w końcu trafi do więzienia - ale na krótko, podszkoli się tam, i potem znowu wyjdzie i dalej to samo. Jedyna pociecha jest taka, że taki tryb życia (alkohol, narkotyki) nie sprzyja długowieczności, ale kiepska to pociecha dla tych, których skrzywdzą w czasie swojego nędznego życia, w którym nie przyniosą nikomu żadnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJet Re: Pokazać twarze i nazwiska!!! IP: 129.81.192.* 04.09.03, 23:09 Gość portalu: Andy napisał(a): > > O jakiej dalszej nauce mówisz? Oni nie wyglądali na takich > ,którzy o > > jakiejkolwiek nauce myśleli. Uniwersytet, studia? Podejrzewam > ,że nie znają > > znaczenia tych słów.Jak zostaną z wykształceniem podstawowym > zobaczymy co > > zrobią. > > Jak to co??? To, co robili dotąd. Będą w gromadzie zaczepiać i > dręczyć słabszych od siebie, niektórzy może nawet powymuszają > jakieś haracze, coś ukradną, kogoś pobiją na dyskotece, spłodzą > dziecko którejś z panienek co im towarzyszą (zwanych plastikami). > Co inteligentniejsi trafią do mafi i zrobią w niej karierę, będą > się bogacić i żyć za pan brat z politykami. A większość, w końcu > trafi do więzienia - ale na krótko, podszkoli się tam, i potem > znowu wyjdzie i dalej to samo. > > Jedyna pociecha jest taka, że taki tryb życia (alkohol, > narkotyki) nie sprzyja długowieczności, ale kiepska to pociecha > dla tych, których skrzywdzą w czasie swojego nędznego życia, w > którym nie przyniosą nikomu żadnego dobra. ================================================================= To fakt - wiekszosc z tych ludzi to, po prostu, potencjalni bandyci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Pokazać twarze i nazwiska!!! IP: *.toya.net.pl 05.09.03, 13:08 Nie tylko potencjalni bandyci - większość z nich już ma niejedno na sumieniu. Trudno sie wypowiadać na temat całej grupy, wiadomo iż pewne osoby mogly biernie statystowac i ich wina jest mniejsza. Jezeli natomiast chodzi o prowodyrow to jezeli ktos mysli iz takie bydło mozna zresocjalizować to sie grubo myli. Pozostaje liczyc na to iż jeden dupek z drugim rozwala sie na jakims drzewie jadac na maxa jakims 15 letnim niemieckim Audi czy BMW. Tak chyba będzie lepiej ... Przede wszystkim dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Pokazać twarze i nazwiska!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:00 Gość portalu: kx napisał(a): > Pozostaje liczyc na to iż jeden dupek z drugim rozwala sie na > jakims drzewie jadac na maxa jakims 15 letnim niemieckim Audi > czy BMW. Tak chyba będzie lepiej ... Przede wszystkim dla innych Problem w tym, że mogą rozwalić się na niewinnych ludziach. Dlatego lepiej byłoby ich publicznie wychłostać, napewno by im to lepiej zrobiło niż jakieś tam "relegowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** 'uczniów IP: 213.25.88.* 05.09.03, 14:28 Gość portalu: julia napisał(a): > znaczenia tych słów.Jak zostaną z wykształceniem podstawowym zobaczymy co > zrobią. Będą na Twoim i moim utrzymaniu. Albo przez podatki, albo bezpośrednio za pomocą kradzieży i rozbojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larry Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** IP: *.centrala.kbsa / 10.3.17.* 05.09.03, 08:55 Tu sie z Toba zgadzam w 100%. Ich twarze powinny byc pokazane i nie trafiaja do mnie argumenty, ze przeciez sa mlodzi i trzeba dac im szanse. Szansa dla nich to wlasnie zrobienie czegos co nimi potrzasnie, a nie pozostawienie sprawy samej sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frazes Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 10:08 Gość portalu: Larry napisał(a): > Tu sie z Toba zgadzam w 100%. Ich twarze powinny byc pokazane i > nie trafiaja do mnie argumenty, ze przeciez sa mlodzi i trzeba > dac im szanse. Szansa dla nich to wlasnie zrobienie czegos co > nimi potrzasnie, a nie pozostawienie sprawy samej sobie. Racja, powinni pokazać twarze. Wtedy byłoby wiadomo z kim lepiej się nie zadawać. Dziwi mnie reakcja rodziców, którzy podobno zbagatelizowali sprawę, ale wydaje mi się, że w takim układzie ich inteligencja nie jest większa, niż "dzieci". Ktoś tutaj zaproponował, aby rodzice odwiedzali szkoły i opowiadali o wyczynach swych "pociech", a moim zdaniem oni sami powinni to robić i to byłaby chyba najlepsza kara (więzienie ich nie zmieni, a poza tym i tak dostaliby pewnie wyroki "w zawieszeniu"). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** IP: *.energopomiar.com.pl 11.09.03, 11:51 nic im nie zrobiąprzeciaż tatuś komisarz już obiecał pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pokazać twarze i nazwiska tych k**** "uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 10:18 zgadzam się. sama jestem uczennicą i prawdę powiedziawszy nie lubię mojej szkoły. kiedy mogę, narzekam sobie na nią, ale nigdy nie przyszło mi do głowy coś, co zobaczyłam i usłyszałam w sprawie tej "lekcji". jak można było do tego dopuścić? i teraz ci uczniowie właściwie nie dostaną żadnej kary, a przecież oni psychicznie zrujnowali tego nauczyciela!!! poważnie się nad tym zastanawiałam, bo przecież facet nic im nie zrobił. a nawet jakby.. ja też nie cierpię swojej wychowawczyni, gdybym mogła to posłałabym ją do wszystkich diabłów, ale... nie zniżyłabym się do poziomu tych ludzi(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel zmienić "dyrektora" szkoły, rozwiązać klasę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.03, 22:12 Wiedza i skutecznege jej przekazywanie, to najważniejsze cechy nauczyciela. Mentalność kaprala nie jest jego ideałem. Szkoła średnia to nie zakład karny, czy poprawczak i tu wychowawca nie musi buć osiłkiem. Brak oparcia dla nauczyciela ze strony instytucji władzy szkolnej, tylko kompletny "tumiwisizm" u tej władzy jest przyczyną. Trzeba wielu miesięcy lub lat tolerancji dla takiej "klasy" od DYREKCJI, by tak ośmielić to stado przygłupów. Mój syn by powiedział "wieśniaków", ja, że kryminalistów, w przychylnym środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk15 Re: zmienić IP: 195.116.153.* 04.09.03, 22:49 Gosc nauczyciel mowi, ze jego syn nazwalby tamtych huliganow "wiesniakami". Zycze "nauczycielowi" wiekszych sukcesow w wychowywaniu wlasnego syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzln Re: łot ta fak ? IP: *.ci.uw.edu.pl 04.09.03, 22:13 ..."ch... w d... policji - popularne hasło hiphopowców"... ROTFL^5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siera Re: łot ta fak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:15 Gość portalu: dzln napisał(a): > ..."ch... w d... policji - popularne hasło hiphopowców"... > > ROTFL^5 a moze blokersow ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo skad mozna ten film sciagnac? IP: *.magma-net.pl 04.09.03, 22:22 skad mozna ten film sciagnac? jest gdzies w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk15 testament hitlera IP: 195.116.153.* 04.09.03, 22:41 Opisany przypadek wyglada jak realizacja idei Hitlera, ktory uwazal Polakow za rodzaj zwierzat wcale nie potrzebujacych szkoly, nauki, wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: testament hitlera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 23:52 Gość portalu: marekk15 napisał(a): > Opisany przypadek wyglada jak realizacja idei Hitlera, ktory uwazal Polakow za > rodzaj zwierzat wcale nie potrzebujacych szkoly, nauki, wyksztalcenia. A mylił się w tym, że rzecz nie w narodowości ale w hm... poziomie czy też warstwie społecznej. Gdybyśmy pozbyli się wreszcie bredzeń o równości to tego rodzaju typki byłyby jasno i jawnie obywatelami drugiej kategorii. Kiedyś było jasne, że przestępca stawał się pariasem. Teraz może być z siebie dumny, nagrywać na video swoje wyczyny (przecież to nie pierwszy raz! niedawno była przecież podobna sprawa, z tym, że nagrywali znacznie bardziej zwyrodniałe zachowania) i mieć pewność że włos mu z głowy nie spadnie. Do tego jest nadal uważany za obywatela i cieszy się pełnią praw, choć widać gołym okiem, że to na wpół zwierze. Do tego te prostaki będą głosować już za rok! Jak o tym pomyślę robi mi się niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
harnor Re: testament hitlera 05.09.03, 11:24 Mysle, ze Hitler przewraca sie w grobie. No jak on mogl czegos takiego nie wymyslec. Jak mogl na to nie wpasc. A dac takim narodom dupokracje i same sie rozwala. W Niemczech tez sa takie przypadki, a o Francji to nawet nie wspomne. Przedmiescia Paryza czy Marsylii, to samo. Brak zamordyzmu sk****m i poblazanie. Gość portalu: Andy napisał(a): > Gość portalu: marekk15 napisał(a): > > > Opisany przypadek wyglada jak realizacja idei Hitlera, ktory > uwazal Polakow za > > rodzaj zwierzat wcale nie potrzebujacych szkoly, nauki, > wyksztalcenia. > > A mylił się w tym, że rzecz nie w narodowości ale w hm... > poziomie czy też warstwie społecznej. Gdybyśmy pozbyli się > wreszcie bredzeń o równości to tego rodzaju typki byłyby jasno i > jawnie obywatelami drugiej kategorii. Kiedyś było jasne, że > przestępca stawał się pariasem. Teraz może być z siebie dumny, > nagrywać na video swoje wyczyny (przecież to nie pierwszy raz! > niedawno była przecież podobna sprawa, z tym, że nagrywali > znacznie bardziej zwyrodniałe zachowania) i mieć pewność że włos > mu z głowy nie spadnie. > > Do tego jest nadal uważany za obywatela i cieszy się pełnią praw, > choć widać gołym okiem, że to na wpół zwierze. Do tego te > prostaki będą głosować już za rok! Jak o tym pomyślę robi mi się > niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: skad mozna ten film sciagnac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 12:38 Mozg ci sie zlasowal? Glupi jestes, ze chcesz GO zobaczyc. Starogard Gdański, Kocborsko - tam twoje miejsce!!! (a jak nie pasuje to w gdańsku mamy Srebrzysko). Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej 04.09.03, 22:36 Zupełnie nie rozumiem, po co dawać takim żłobom szansę bezpłatnej nauki na koszt podatnika?? Poza tym, przypadek nadaje się na sprawę karną, a więc: nie tylko wydalenie ze szkoły z "wilczym biletem" (tj. zakazem przyjęcia do jakiejkolwiek innej szkoły, uczelni), to jeszcze wyroki skazujące na ileś tam lat pierdla, stosownie do paragrafu. Może najwyższy czas, by skończyć z pobłażaniem, a zwłaszcza tzw. bezstresowym wychowaniem! Z kolei dyrekcja szkoły winna podać się do dymisji, a jesli tego nie zrobi, należało by ją odwołać w trybie dyscyplinarnym za brak nadzoru. I wreszcie, odpieprzcie się od nauczyciela, to nie jego wina, że obowiązują kretyńskie przepisy nie pozwalające dać rozwydrzonemu gówniarzowi w pysk oraz panuje ogólna tolerancja dla pół-kryminalistów w imię źle pojętych zasad wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.img-pan.krakow.pl 05.09.03, 13:11 Zgadzam sie rekami i nogami. Uwazam, ze nalezy z jednej strony zmienic prawo, ktore aktualnie PROMUJE takie zachowania, zamiast je pietnowac oraz zaczac w koncu wyciagac konsekwencje. Przeciec ci chlopcy tak jak i wielu innych wie dokladnie, ze moga sobie pozwolic na wszystko i nic im sie nie stanie, nie poniosa zadnych konsekwencji. Jesli nie zrobili czegos wiecej, to chyba tylko dlatego, ze braklo im wyobrazni. Chcialem kiedy zostac nauczycielem, ale kiedy sie dowiedzialem, ze w liceum, w ktorym sam sie uczylem rzadza teraz dzieci miejscowych mafiozow, a nauczyciele modla sie, zeby jakos w spokoju dotrwac do wakacji, trzymajac pozor, ze nad wszystkim panuja, ze w ubikacjach uczniowie sie narkotyzuja ... to mi sie od razu odechcialo. Kiepsko wspominam szkole, bo uwazam, ze malo jest nauczycieli z powolania, ale teraz to juz sam nie wiem co myslec. Wiem jedno, czym skorupka za mlodu nasiaknie, tym na starosc traci. Im szybciej wprowadzi sie radykalne zmiany w systemie oswiaty tym lepiej. I to nie tylko w szkolnictwie ponadpodstawowym, ale wlasnie w nauczaniu poczatkowym. Proponuje tu zwlaszcza odejsc od stereotypow, bo te juz dawno zwyrodnialy w mentalnosci uczniow i dokladnie wiadomo jakich reakcji sie spodziewac. Moze dobrym rozwiazaniem byloby, aby wreszcie znalazl sie jakis madry i odpowiedzialny czlowiek, ktory nie pozjadal wszystkich rozumow, ani nie traktuje szkolnictwa jak swojego dziecka, tylko ma chlodne i rozsadne podejscie do niego. I taki czlowiek potrzasnalby calym kuratorium wraz z "przyleglosciami" i postawil to wszystko na nogi. Bo na razie szkolnictwo stoi na glowie, a poniewaz stoi tak juz od ponad wieku, to nikt nie ma odwagi spojrzec na to z dystansu i zamiast nakladac peruke na gole stopy odwrocic calego czlowieka. Jest przeciez tyle sposobow, zeby szkole opuszczal dojrzaly czlowiek, a nie niedojrzaly, wieczny uczen. Komus chyba bardzo zalezy na tym, zeby ludzie w Polsce byli biedni i glupi, bo nie widze innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: 212.180.147.* 04.09.03, 22:39 DLACZEGO ZMIENIACIE INICJAŁY UCZNIÓW ?????? DZIŚ ZASTRASZYLI NAUCZYV\CIELA - JUTRO ZASTRZSZ A CIEBIE DZIENNIKARZU , ZASTRASZĄ INNYCH !!!!!!! POLICJA NIE DAJE SOBIE RADY Z HULIGANERIĄ - ALE SPOLECZEŃSTWIE MOŻE TE WYPACZENIA JESZCZE ZDUSIĆ. NA RAZIE - JEST PÓŁ NA PÓŁ: NORMALNI LUIDZIE CONTRA ŁOBUZERIA. NIE PODAJĄC INICJAŁÓW HILIGANÓW - UKRYWACIE ICH !!! NIE DAJECIE NAM SZANSY NA OBRONE PRZED NIMI !!! TAKICH LUIDZI NALEZY UJAWNIAĆ Z TWARZY I NAWISK. CI LUDZIE SĄ N I E B E Z P I EC Z N I !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siera Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:22 Gość portalu: Anka napisał(a): > DLACZEGO ZMIENIACIE INICJAŁY UCZNIÓW ?????? > > DZIŚ ZASTRASZYLI NAUCZYV\CIELA - JUTRO ZASTRZSZ A CIEBIE > DZIENNIKARZU , ZASTRASZĄ INNYCH !!!!!!! > > POLICJA NIE DAJE SOBIE RADY Z HULIGANERIĄ - ALE SPOLECZEŃSTWIE > MOŻE TE WYPACZENIA JESZCZE ZDUSIĆ. > > NA RAZIE - JEST PÓŁ NA PÓŁ: > NORMALNI LUIDZIE CONTRA ŁOBUZERIA. > > > NIE PODAJĄC INICJAŁÓW HILIGANÓW - UKRYWACIE ICH !!! > NIE DAJECIE NAM SZANSY NA OBRONE PRZED NIMI !!! > > TAKICH LUIDZI NALEZY UJAWNIAĆ Z TWARZY I NAWISK. > > CI LUDZIE SĄ N I E B E Z P I EC Z N I !!!!!!! Nie przesadzaj, sa setki odwrotnych sytuacji gdzie nauczyciel teroryzyje umyslowo swoich uczniow, ale wtedy wszystko jest OK ;]] bo tak mozna i trzeba, a jak 17-18 latek postraszy nauczyciela to juz jest skandal. Wydaje mi sie ze to kolejna afera mająca na celu zapełnienie pierwszych stron gazet. Jesli komus z was taka lub odwrotna sytuacja wydaje sie chora niech odwiedzi kilka szkół i zobaczy jaka jest rzeczywistośc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.chello.pl 05.09.03, 15:28 Gość portalu: Anka napisał(a): > > POLICJA NIE DAJE SOBIE RADY Z HULIGANERIĄ - ALE SPOLECZEŃSTWIE > MOŻE TE WYPACZENIA JESZCZE ZDUSIĆ. Policja?? Poclja dla owej huliganeri to sami swoi gdyz w polskiej wspanialej policji 3/4 szacownych panow funkcjonarjuszy to jeszcze gorsze wypaczenia,ktore zawsze pozostan bez karne...co tam ze bija to utrady przytomnosci, szkoda ze siedza na dupie nic nie robic, na wezwania przyjezdzaja za 40 minut..no tak ale o tym sie nie mowi bo to przeciez wladza, instytucja panstwowa...ale tak najgorsza holota maltretowala nauczyciela...spalic zabic i powiesic Zakrwawa to na przerazenie co sie stalo ale nie mozna tych ludzi od razu skreslic ze spoleczenstwa. a argumenty ze w przyszlosci bede bandtytami sa smiesze bo polowa uwczesnych bandytow to ludzie wyksztalceni po studiach i bez podobnych ekscesow w przyszlosci. a i trzeba pamietac ze nie wszyscy nauczyciele sa swieci. W mojej szkole /jedno z LO w wwa/ uczyla bardzo mila pani profesor ktorej ulubionym zajeciem byl sadyzm i znecanie sie psyhiczne nad uczniami. Owa pani byla nietykalna.Na co wplywy mialy koneksje w wielu oddzialach kuratorium osiawty. NIE PODAJĄC INICJAŁÓW HILIGANÓW - UKRYWACIE ICH !!! TAKICH LUIDZI NALEZY UJAWNIAĆ Z TWARZY I NAWISK. > tak i samosad gora!!! a przepraszam bardzo co da ujawnienie ich nazwisk? prawo hamburabiego? oko za oko zaba za zab, najlepiej samemu wymierzc kare. straszne jest tez robienie z tych ludzi nie wiadomo czego. owszem to co zrobili zasluguje na potepienie ale wystarczy rozejrzec sie do kola i zobaczy sie jeszcze gorsze rzeczy... To Polska nie elegancja Francja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 22:42 skandal, wsadzić do więzienia tych debili, kretynów i idiotów. Gazeta nie może odpuścić tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka PODAWAJCIE PRAWDZIWE NAZWISKA HULIGANÓW !!!!! IP: 212.180.147.* 04.09.03, 22:43 DLACZEGO ZMIENIACIE INICJAŁY UCZNIÓW-BANDYTÓW ?????? DZIŚ ZASTRASZYLI NAUCZYCIELA - JUTRO ZASTRASZĄ CIEBIE DZIENNIKARZU , ZASTRASZĄ INNYCH !!!!!!! POLICJA NIE DAJE SOBIE RADY Z BANDYTAMI- ALE SPOŁECZEŃSTWIE MOŻE TE WYPACZENIA JESZCZE ZDUSIĆ. NA RAZIE - JEST PÓŁ NA PÓŁ: NORMALNI LUIDZIE CONTRA ŁOBUZERIA. NIE PODAJĄC INICJAŁÓW HILIGANÓW - UKRYWACIE ICH !!! NIE DAJECIE NAM SZANSY NA OBRONE PRZED NIMI !!! TAKICH LUDZI NALEZY UJAWNIAĆ Z TWARZY I NAZWISK. CI LUDZIE SĄ N I E B E Z P I EC Z N I !!!!!!! TO BANDYCI I PRZYSZLI MORDERCY !!!!! PODAWAJCIE PRAWDZIWE NAZWISKA HULIGANÓW !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: PODAWAJCIE PRAWDZIWE NAZWISKA HULIGANÓW !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 23:54 Gość portalu: Anka napisał(a): [...] > PODAWAJCIE PRAWDZIWE NAZWISKA HULIGANÓW !!!!! Popieram!!! (Niestety, obawiam się, że dziennikarze GW prędzej pochylą się nad smutnym losem biednych młodych ludzi spaczonych przez warunki - bieda! - zamiast ostrzec innych i dać szansę społeczeństwu na odrzucenie tego rodzaju elementów poza margines) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti chuliganow chyba sie inaczej pisze... IP: *.nagasaki.ocn.ne.jp 05.09.03, 06:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Co za zoo.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 22:56 O Boże kochany jak uczniowie (a właściwie to nie uczniowie tylko chołota) mogą się tak zachowywać i żeby nikt nie zareagował. Wstsząsające!! Z drugiej strony jak nauczyciel może dopuścić do takiego traktowania samego siebie. Gdyby nie to, że też spotkałam się z takim traktowaniem nauczycieli(ale nie aż tak okrutnym) to bym pewnie nie uwierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siera Re: Co za zoo.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:31 Gość portalu: AA napisał(a): > O Boże kochany jak uczniowie (a właściwie to nie uczniowie tylko > chołota) mogą się tak zachowywać i żeby nikt nie zareagował. > Wstsząsające!! Z drugiej strony jak nauczyciel może dopuścić do > takiego traktowania samego siebie. Gdyby nie to, że też > spotkałam się z takim traktowaniem nauczycieli(ale nie aż tak > okrutnym) to bym pewnie nie uwierzyła. A spotkałaś się moze z sytuacja kiedy uczen przychodzi na lekcje zdawac polrocze, wczesniej nauczyciel polecil mu przeczytac ksiazke X, podaczas odpowiedzi pyta go z ksiazki Y ktorej nie bylo wogole w lekturach ???? Uczen broni sie ze przeczytal ksiazke X gdyz takie bylo zalecenie nauczyciela, nauczyciel zakancza jego uwaga tym ze ma nie pyskowac, uczen probuje przekonac nauczyciela ze ten kazal przeczytac mu ksiazke X a nie Y, pada pytanie do klasy ktora potwierdza ksiazke X. Odpowiedz nauczyciela jest prosta: ty tu Kowalski mozesz miec 30 swiadkow mnie to i tak gowno obchodzi. Skad pozniej ta agresja ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.crowley.pl 04.09.03, 23:03 Makabryczne! Sam uczę i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Młodzież potrafi być niewychowana i głupia, ale przecież od tego jest się nauczycielem, żeby zapanować nad grupą i to dużo wcześniej, zanim dojdzie do takich gorszących zachowań. Sądzę że znaczna część winy jest po stronie nieszczęsnego "pedagoga". Młodzież świetnie wyczuwa słabość, niepewność czy strach. Nieporadność prowadzącego lekcję musiała wcześniej stworzyć atmosferę przyzwolenia na złe zachowanie, bezkarność i chamstwo narastały zapewne stopniowo aż do tej niewyobrażalnej skali. Cóż, współczuje temu człowiekowi, powinien jak najszybciej odejść z zawodu. A dzieciaki... takie jak ich rodzice:pozbawieni kompleksów, jakiejkolwiek kultury, wzorców i autorytetów. Ale gdzie ich mają szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrrrr Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: serwer:* / 10.0.10.* 04.09.03, 23:08 powiem z własnego doświadczenia (gdyż sam byłem chamskim uczniem, bezczelnym itd) że tu nie chodzi o pedagoga ale raczej o ciche przyzwolenie szkoły, gdybym chociaż raz poniósł konsekwencje za moje zachowanie to napewno sprawiłbym mniej przykrości nauczycielom. a takie zachowanie to głupota głupota i wina leży po stronie tych gówniarzy w tym wieku już posiada sie świadomość swoich czynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.crowley.pl 04.09.03, 23:45 Obawiam się, że ci młodzieńcy w swym rozwoju emocjonalnym, psychicznym a zwłaszcza społecznym wciąż jeszcze są na etapie wczesnych lat podstawówki i być może nigdy nie dojdą do dojrzałości psychospołecznej. To prawdziwe nieszczęsie: nie potrafią bowiem zrozumieć krzywdy jaką wyrządzają, a nie panują nad swymi, prymitywnymi, emocjami. Cóż, praca z takimi, to orka na ugorze, w dodatku ktoś (szkoła i rodziny) przespali ten właściwy moment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJet Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: 129.81.192.* 04.09.03, 23:15 Gość portalu: Pe napisał(a): > Makabryczne! Sam uczę i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. > Młodzież potrafi być niewychowana i głupia, ale przecież od > tego jest się nauczycielem, żeby zapanować nad grupą i to dużo > wcześniej, zanim dojdzie do takich gorszących zachowań. Sądzę > że znaczna część winy jest po stronie nieszczęsnego "pedagoga". > Młodzież świetnie wyczuwa słabość, niepewność czy strach. > Nieporadność prowadzącego lekcję musiała wcześniej stworzyć > atmosferę przyzwolenia na złe zachowanie, bezkarność i chamstwo > narastały zapewne stopniowo aż do tej niewyobrażalnej skali. > Cóż, współczuje temu człowiekowi, powinien jak najszybciej > odejść z zawodu. A dzieciaki... takie jak ich > rodzice:pozbawieni kompleksów, jakiejkolwiek kultury, wzorców i > autorytetów. Ale gdzie ich mają szukać? ============================================================== A moze tak wyposazyc kazdego nauczyciela w palke oraz miotacz gazowy? Nie zawsze i nie wszedzie "lagodna perswazja slowna" wystarczy by zapanowac nad grupa mlodocianych osilkow, czy - wrecz - potencjalnych bandytow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.W. Dzieci muszą sie bawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:12 Program "robta co chceta" przynosi skutki. Rosną młode kadry SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJet Re: Dzieci muszą sie bawić IP: 129.81.192.* 04.09.03, 23:19 Gość portalu: K.W. napisał(a): > Program "robta co chceta" przynosi skutki. Rosną młode kadry > SLD. =============================================================== ... albo i "Mlodziezy Wszechpolskiej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nazwiska Bandziorow i wyrzucic do rynsztoku IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.03, 23:17 Co na to demokracja i sluzby powolane do pilnowania porzadku, czy kierownictwo szkoly tez jest zastraszone, sprawdzic kim sa rodzice tych bandziorow,co robia moze zajmuja wysokie stanowiska, a moze sa tylko biedni i w ten sposob dzieci sie wyzywaja na nauczycielu tyklko dlatego ze chce z nich zeobic ludzi, wyrzucic ze wszystkich szkol Wspolczuje Panu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave No to mamy Male Stany w Europie IP: *.adsl.nuria.telefonica-data.net 04.09.03, 23:22 Kurwa co to sie porobilo z tymi skurwialymi dzieciakami. Przepraszam za przeklenstwa, ale to sie kurwa w glowie nie miesci. U mnie kumple, ktorzy mieli po 190cm srali ze strachu przed nauczycielka z matematyki, ktora miala 150cm. Ten kraj schodzi na psy. Na prawde sie wahalem czy wyjechac na stale. Po wszystkich tych aferach i tym co dzisiaj przeczytalem wiem, ze dobrze robie. Odpowiedz Link Zgłoś
harnor Re: No to mamy Male Stany w Europie 05.09.03, 11:16 swiete slowa szanownego kolegi... A komu zlozyc podziekowania za to wszystko, komu ?? GW trabi teraz o tym wszystkim i ta sama GW bedzie trabila jak nauczyciel przylozy takim sk***nom. I w kazdej z tych sytuacji znajda sie ludzie OBURZENI. A jesli moge zapytac, to gdzie kolega ma zamiar wyjechac na stale ? W UE pod Paryzem czy w Berlinie jest w wielu szkolach podobnie. Gość portalu: Dave napisał(a): > Kurwa co to sie porobilo z tymi skurwialymi dzieciakami. > Przepraszam za przeklenstwa, ale to sie kurwa w glowie nie > miesci. U mnie kumple, ktorzy mieli po 190cm srali ze strachu > przed nauczycielka z matematyki, ktora miala 150cm. Ten kraj > schodzi na psy. Na prawde sie wahalem czy wyjechac na stale. Po > wszystkich tych aferach i tym co dzisiaj przeczytalem wiem, ze > dobrze robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paso Banda gówniarzy-powinni pokazać w TVN ich twarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:33 To , co zobaczyłem nie mieści mi się w głowie. Banda pacanów. Powinni ich wypieprzyc ze szkoły i nigdzie nie przyjąć. Proces w sądzie też jak najbardziej uprawniony. Mogliby ich pozamykać. Niech sami porobiliby za cweli. Jak powiedzieli w TV -rodzice winią głównie telewizję , a część z nich widziała ten film wcześniej. Wychowawca, wstrząśnięty, twierdzi ,że byli całkiem normalni, nawet na wycieczki z nimi jeżdził. Co to wszystko jest? Mam nadzieję, że ukarzą tych pacanów z całą surowością, będą ich pokazywać jak zwyczajnych bandytów. To się nie mieści w głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bary Re: Banda gówniarzy-powinni pokazać w TVN ich twa IP: *.user.nortelnetworks.com 05.09.03, 15:11 Gość portalu: Paso napisał(a): > Wychowawca, wstrząśnięty, twierdzi ,że byli całkiem normalni, > nawet na wycieczki z nimi jeżdził. A co sie dziwisz wychowawcy. Na wycieczkach bylo tak: Filut: - Ale masz ściechę, stary! Wciągaj! Brunetka masuje znieruchomiałemu wychowawcy ramiona. Filut: - A teraz dawaj dwie dychy, bo ja jestem jej alfonsem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek autorytet??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:35 To sie nazywa autorytet nauczyciela... :/ Nauczyciel powinien trzymac uczniow w ryzach a nie dawac sie poniewierac... Porazka systemu i czesci(duzej :( ) wspolczesnej mlodziezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeciarz007 to nie sa uczniowie to scierwo IP: *.euv 04.09.03, 23:44 Nie wiem jak to na bo na pewno nie mozna nazwac ich uczniami to sa jakies popluczyny. Ale niestety po latach przemian mamy taka mlodzierz na jaka sobie zapracowalismy. Jak juz pisal poprzednik takie male stany w europie. Sam jestem studentem i chociaz wiem ze mlodziez jest sklonna do wielu glupot ale takiego bandytyzmu jeszcze nie widzialem. Wszyscy ogladajacy ten material byli gleboko wstrzasnieci. Najgorsze jest to ze nie za bardzo wiem co robic z taka mlodzieza... jak sie z tym przespie to moze jakos to sobie poukladam :( Gość portalu: misiek napisał(a): > To sie nazywa autorytet nauczyciela... :/ > Nauczyciel powinien trzymac uczniow w ryzach a nie dawac sie > poniewierac... Porazka systemu i czesci(duzej :( ) wspolczesnej > mlodziezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veron Dawac Adresy tych gnojków !!! Zobimy porzadek z ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.03, 23:55 ...zrobimy porzadek z tymui skurwysynami !! To sie w głowie nie miesci !!! To ścierwa a nie ludzie.. Nie ma tu miejsca dla takich..A kto ich wychowął ??? bo to przeciez ich rodzice nie moga byc normalni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr Skejci to wrzód społeczeństwa IP: *.tvk.pl 05.09.03, 00:09 do wojska z nimi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Skejci to wrzód społeczeństwa IP: *.rasserver.net 05.09.03, 00:59 Gość portalu: wrr napisał(a): > do wojska z nimi !!!! Do wojska?.....Przeciez to dla takich zbirow raj na ziemi. Koty, fala....osmieszanie, upokarzanie i chamskie znecanie sie nad mlodymi zolnierzami...to w koszarach chleb powszedni....od wiekow. Do tego jeszcze zaszczytny i patriotyczny. I wszyscy w podstawowkach juz o tym dobrze wiedza. Sa tez tego skutki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tywieszkto buheheh smiejmy sie razem ... IP: *.chello.pl 05.09.03, 15:39 Gość portalu: dezerter napisał(a): > Gość portalu: wrr napisał(a): > > > do wojska z nimi !!!! > > Do wojska?.....Przeciez to dla takich zbirow raj na ziemi. Koty, > fala....osmieszanie, upokarzanie i chamskie znecanie sie nad > mlodymi zolnierzami...to w koszarach chleb powszedni....od > wiekow. Do tego jeszcze zaszczytny i patriotyczny. I wszyscy w > podstawowkach juz o tym dobrze wiedza. Sa tez tego skutki... nigdy nie uogolniaj i nie mow o czyms o czym nie masz pojecia...to czy mial szerokie spodnie czy waskie czy nawet piorkow w dupie nie za zadnego znaczenia. dalej oceniaj ludzi po ubiorze a daleko zajdziesz... gratuluje nad wyraz wysokiego poziomu iq i zycze dalszych sukcesow w dedukowaniu ludzkich zachowan po przez ubior i przynazeznosc do danej kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STK_SKILA Re: Skejci to wrzód społeczeństwa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 11:12 TY QRWA PALANCIE POJECIA NIE MASZ O RAPIE, WARTOSCIACH I KULKTURZE, NA DODATEK GENERALIZUJESZ BEZPODSTAWNIE ODNOSZAC SIE DO CALOSCI TYCH JAK TO NAZYWACIE IDIOTYCZNIE "BLOKERSÓW"... JESTESCIE WSZYSCY POSRANI NA TYM PUNKCIE!!!!!! ODNOSZAC SIE DO TEMATU DRECZENIA ANGLISTY, CALYM SERCEM PRZECIWKO I TO CZY TO BYLI "HIPHOPOWCY":) JAK TO SOBIE WYMYSLILISCIE, CZY KTOKOLWIEK INNY... SYTUACJA POWSTALA NA SKUTEK WARUNKOW PANUJACYCH W SZKOLE, LUDZIE WSZEDZIE SA TACY SAMI I WSZEDZIE MAJA IDIOTYCZNE POMYSŁY, A TO CZY MAJA "SZEROKIE SPODNIE" NIE MA NAJMNIEJSZEGO WPŁYWU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieski ty debilu wiesz co to hip hop? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 11:23 przecierz to byli zwykli glowniarze a nie zadni fani hip hopu! polowa ludzi w polsce nosi szerokie spodnie a tylko ulamek z nich sluch tak naprawde hip hopu!Qrwa wy nie wiecie co to hip hop wiec nie pisz bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleks... Policja powinna zrobić przeszukanie w domu za inny IP: *.pl / 192.168.100.* 05.09.03, 00:40 Policja powinna przeszukać ich domy, czy podobne kasety albo gorsze nie służyły do szantażu dziewczyn! Gość portalu: maks napisał(a): > A co tu opiniowac ? > Ot mały wycinek rzeczywistości jaką zgotowąły Polsce > kolejne złodziejskie rzady i i kosciół. > a ze rzecz dzieje się w rydzyjkowym Toruniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Lekcja przemocy - spisane z taśmy filmowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:50 Czy nie nalezy sie zastanowic dlaczego nauczyciel dal tak sie zastraszyc ,psychicznie slaby ,lub wiekszy strach przed utrata pracy zmusil go do przyjecia postawy ofiary.Rodzice tych hien dwoja z rodzicielstwa !Pewnie lekcji religii tez nie opuszczali ,a pani dyrektor zdziwiona postepowaniem zwyrodnialcow ? Obowiazek wychowania spada na wszystkich ,ale przyklad musi byc dawany w kazdej minucie. Agresja jest w mediach , w prasie ,nauki duchownych przepojone atakami na ludzi majacych odmienne poglady i wiare . Transformacja ustrojowa zniszczyla morale ,uczynila wiele zlego z przyzwoleniem ,posypaly sie wzorce bohaterow ,kult pieniadza wygrywa z moralnoscia, z wiara w Boga .Dzieci przerastaja rodzicow ,sa bacznymi obserwatorami zycia i wyrastaja na zwyrodnialcow . Jaka gleba taki plon!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny HIPHOPOWE WARTOŚCI? IP: *.e-net.koszalin.pl 05.09.03, 01:32 To co widzimy, jest pokłosiem relatywizacji wszystkiego, co ludzie znali wcześniej. Dzieci zawsze były okrutne, ale osiemnastolatki? Czy czasami u ich okrucieństw nie leży kultura przemocy i gloryfikacji chamstwa jaką niesie 80% hiphopowych produkcji? Wydaje je kultura(?) popularna na blokowiskach i ogniskach biedy, miejscach często spauperyzywowanych intelektualnie i mentalnie. Jeszcze nigdy mówienie o tym, że 'a ja biegam biegam, co sie do lapy przyklei to sprzedam', ze sprzedaje funflom dragi, ze w sasiedztwie mieszka alfons, a w ogule cale osiedle pier... policje nie bylo tak latwe jak teraz. Do mlodych, nieuksztaltowanych lbow dociera jednoznaczny przekaz - badz cwaniaczkiem, dilerem albo zlodziejem, gardz prawem, obnos sie sila - a ziomki beda cie szanowac.Ten nieudolny nauczyciel tez odczul, co to znaczy okazac takim slabosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noel Re: HIPHOPOWE WARTOŚCI? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.09.03, 09:51 danny jak sluchasz jakas modna glucha noc peji gdzie polowa slow to pierdolenie goscinnych ludzi to sie nie dziwie ze odbierasz tak ta kulture, lecz nie kazdy tak rapuje ze byc cwaniakiem i to ma malo wspolnego z hip-hopem poniewaz co za roznica czy jest hip-hopowcem czy metalem przeciez to sa debile od poczatku swojego zycia jak sie tak zachowuja w tym wieku. danny i jeszcze jedno posluchaj czegos dobrego z rapu, a nie to co polowa polski bo polowa polski to tak naprawde debile ktorzy ulegli modzie niedlugo bedzie moda na jakas inna muzyke to wtedy moze bedzie jakis szacunek dla tej kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieski Re: HIPHOPOWE WARTOŚCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 11:16 NOEL swiete slowa polowa polski slucha rapu tylko dlatego ze jest w modzie!to jest najgorsze i psuje opinie dobrego hip hopu! pozdrowka dla prawdziwych hip hopowcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: HIPHOPOWE WARTOŚCI? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 11:39 Nie jest istotne, czego ja slucham. Zreszta sami sobie odpowiedzieliscie - o ocenie hiphopowcow decyduje wiekszosc. Masowy odbiorca, do ktorego trafia wypadkowa kultury(?), w tym przypadku Peja i jego ziomki-zlodziejaszki, obnoszace sie swym lamaniem konwenansow przez zwyczajne jumanie. Od tego nie daleka droga do innych chwalebnych czynow, no i szanowania slabszych ( w tym wypadku nauczyciela ). Kultura jako taka jest wyrazana przez jej glowny strumien, a wiec opowiesci o jaraniu, jumie, i pier.. policji. Ciezko cwaniaczkow namowic na Fisza czy Dj Krusha. I zwykli ludzie beda wszystkich odbierac tak samo - jako osoby z krokiem na wysokosci kolan i mniej wiecej takimi samymi horyzontami. Odpowiedz Link Zgłoś