Dodaj do ulubionych

poczta dla szefa

09.09.11, 12:23
Wysłałam na ramzesa. Zaglądasz tam czasem?
Obserwuj wątek
    • axel40 Re: poczta dla szefa 09.09.11, 15:17
      To ty żyjesz jeszcze? Myslałem,że bessa cie zeżarła smile
      • mieux Re: poczta dla szefa 09.09.11, 21:13
        Bessę i trendy mam w poważaniu. Nie sprzedałam ani jednej akcji.
        Na GWP jest gównażeria i to jest problem.
        Media napędziły histerię, zwłaszcza CNBC z tvn tak wybierało informacje, aby zawsze wyszło, że jest coraz gorzej, znakomite wiadomości były komentowane przez anali jako złe i to jest problem.
        Ze spółkami problemu nie ma. Mają dobre wyniki i dysponują gotówką.

To jest bessa stworzona przy pomocy mediów, a właściwie jedynie bessa medialna.
        Rzeczywistość jest zupełnie inna od tej przedstawianej w mediach.

Nie sprzedam ani jednej akcji i uważam to za swój patriotyczny obowiązek jako Polaka.
        • mieux Re: poczta dla szefa 09.09.11, 21:28
          Dla tych, których opanował strach zasiany przez media polecam pakiecik stabilizacyjny stworzony przez jednego z inwestorów:

"1.Pasy zapięte
          2.Pampers założony
          3.Tabletki na nerwy kupione w opakowaniu XXXL
          4.Klawiatura zablokowana - żeby nie kusiło złożyć zlecenia
          5.Czekam na lepsze czasy smile "
          • tomekjot Re: poczta dla szefa 19.09.11, 06:27
            To życze powodzenia.
        • jan-w Re: poczta dla szefa 21.09.11, 23:56
          A Grecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Irlandia to też tylko media? Niemcy zwalniają. Polska nawet w dobrej sytuacji bez eksportu nie będzie się rozwijać.
          • mieux psychoza medialna 22.09.11, 14:46
            Też tylko media, sterowane wiadomo skąd.

Jaki to jest współczynnik PMI? Jaką ma sprawdzalność? Gospodarki rozwijają się przy 49, a zwalniają przy 54. 50 to nie jest żadna granica i nie znaczy, że poniżej to gospodarka zwalnia. Ktoś wymyślił go, aby manipulować inwestorami. W rzeczywistości ten wskaźnik niczego nie wskazuje, tylko tyle, czy logistycy uzupełniający ankiety (możliwości odpowiedzi: więcej, mniej, tak samo) są po seksie czy im go brakuje.
          • mieux Grecja 22.09.11, 15:03
            W starożytności było powiedzenie: Kreteńczycy zawsze kłamią.

Najbardziej ubolewam, że Pitagoras nie wymyślił sam swojego słynnego równania o trójkącie prostokątnym (suma kwadratów przyprostokątnych jest równa kwadratowi przeciwprostokątnej). Zerżnął je z biblioteki w Egipcie.

Grecja korzystała przez lata z funduszy UE i UE doskonale wiedziała, że ich oszukują. Niektóre inwestycje Grecy malowali na folii, rozkładali ją na ziemi i na zdjęciach satelitarnych inwestycja była. Leniwym Grekom przy kolejnej inwestycji nawet nie chciało się drugiej folii malować i tylko ją przesuwali.

I tak nagle ktoś jest zaskoczony, że Grecy rolowali UE? Media wcześniej niczego nie dostrzegały, bo tak to było ustawione.
            Teraz mają wszystko przedstawiać jak najgorzej i sprzedawczyki redaktory ze sprzedajnymi analami medialnymi służą im swymi parszymi pyskami.
          • mieux Włochy 22.09.11, 16:37
            We Włoszech sytuacja finansowa jest taka sama od lat. Do tej pory Włochy podziwiano, a teraz raptem media zauważają, że wydają za dużo. Zawsze tyle wydawali. Totalna ściema medialna z tymi rzekomymi problemami Włoch.
          • mieux Niemcy 22.09.11, 16:44
            Powiedz, skąd wnioskujesz, że Niemcy zwalniają. Nie powołuj się na anali, którzy na zamówienie spodziewają się 200% wzrostu i ogłaszają potem rozczarowanie, bo był wzrost 150%.
            Nie powołuj się na PMI, bo to jest ankietowy wskaźnik zadowolenia seksualnego logistyków i nie ma nic wspólnego z prognozowaniem tempa rozwoju gospodarki.
            • jan-w Re: Niemcy 22.09.11, 18:49
              Masz rację. Hossę widać gołym okiem. Na wszystkich giełdach świata od ponad 3 lat. Musi niedobre media nimi zawładnęły wink Kupuj akcje bo jest okazja.
              • mieux Re: Niemcy 22.09.11, 20:01
                I ani słowa o Pitagorasie. Wiem, aż brak słów.

Ty jednak solidnie wierzysz w to, co Ci serwują.
                Wiesz, że Grunwaldu nie wygrał Jagiełło, tylko wielki książę litewski Witold? Matejko przedstawił na swym obrazie walczącego Witolda, król polski był jedynie tłem. Nie zastanawiałeś się dlaczego? Polacy walczyli po obu stronach jako najemnicy, więc w istocie była to wojna polsko-polska, krzyżaków była garstka.

Tak to jest z tymi informacjami. Teraz jest zniekształcana, odwracana i produkowana na zlecenie nie tylko historia, lecz i bieżące informacje.

PS. Podoba mi się Twój optymizm. Życie seksualne masz satysfakcjonujące big_grin
                • jan-w Re: Niemcy 22.09.11, 20:44
                  Jeżeli wszystko ci się kojarzy jak Yossarionowi z Paragraf 22 to nic dziwnego że nie widzisz co się dzieje w świecie finansów. Pogadamy za rok.

Z mojej strony EOT. Z wyznawcami spiskowej teorii dziejów dyskusja jest bezcelowa.
        • jan-w Re: poczta dla szefa 22.09.11, 09:41
          > Nie sprzedam ani jednej akcji i uważam to za swój patriotyczny obowiązek jako P
          > olaka.

Obawiam się że ciężko byłoby wskazać spółkę giełdową czysto polską. Pieniądze jak wiadomo nie mają ojczyzny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka