Dodaj do ulubionych

Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze

26.11.13, 10:18
Do tej pory jesteśmy ubezpieceni w PZU - współpracownicy zadowoleni.

Teraz mamy do wyboru dwie firmy:
-PRAMERICA
-WARTA (opcja z samodzelnym wpłacaniem przez brokera).

Trochę boimy sie tego brokera - nie jestesmy biegli w finansach (dlaczego nie można wpłacać bezpośrednio na konto WARTY?), ale Pramerica... te opinie w internecie. No i firma nieznana dotąd na rynku.

Prosze polećcie - komu zaufalibyście?
Obserwuj wątek
    • iwonalewicka Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 26.11.13, 10:38
      Witam, nie zaufałabym raczej takiej nieznanej firmie. Co do wpłat na konto przy ubezpieczeniu grupowym-domyślam się, że nie ubezpiecza was pracodawca, bo gdyby to on był ubezpieczającym, to składka byłaby płatna przez kadry bezpośrednio do Warty i to jest najpewniejszy sposób. Widziałam już sprawy z nierzetelnymi pobierającymi składki, a zależność w grupówce jest taka,że aby była odpowiedzialność towarzystwa musi być opłacone 100% składek, więc opóźnienia powodują problemy w wypłacie odszkodowań.
      • kagrami Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 26.11.13, 10:46
        Pracodawca nam zaproponował ubezpieczenie w Pramerice, z tą firmą niestety zdecydował sie podpisac umowę na ubezpieczenie grupowe. Opcja z Warta to nasza inicjatywa - osób, którzy nie znaja i nie mają zaufania do Prameriki.
        Dziękuję za podpowiedź, która niestety przemawia jednak za grupowym Pramerica..... uncertain
        • monique76 Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 26.11.13, 16:59
          Pramerica to nie jest jakas nowa firma na polskim rynku ubezpieczeniowym. Istnieja juz dobre kilka lat, choć przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że mają w swoim zakresie ub. grupowe.
          Pewniej jest jak to pracodawca odprowadza składki bezpośrednio do firmy ubezpieczeniowej, a nie jakies kombinacje z płatnością do brokera czy innego pośrednika. A pracodawca nei da się namowić, żeby jednak porównaćoferty z jakąś jeszcze inna firmą z rynku? ta Pramerica to jedyna propozycja i postawienie pracowników trochę pod ścianą?
          • kagrami Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 27.11.13, 07:56
            Tak, postawili nas przed faktem. I to ponad 100 osób uncertain Pierwsza informacja była taka, że Pramerica wygrała przetarg (na prywatne czyli nasze pieniądze??).
            Ludzie nie znaja firmy, poza tym w necie sporo negatywnych komentarzy - stąd obawy.
            Dlatego od związków zawodowych wyszła druga propozycja, czyli Warta z brokerem.

Dalej nie wiem co wybrac, a muszę (ja i moi współpracownicy) podjąć decyzję dzisiaj do 15:00...
            • kagrami Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 27.11.13, 07:57
              Miało być ponad 1000 osób, nie 100 - pomyłka.
      • kagrami Hestia? 27.11.13, 09:19
        Jeszcze jedną mamy propozycję: Hestia. Oni mają jakieś grupowe ubezpieczenie, które się załatwia indywidualnie a płaci się na konto firmy Hestia - bez brokera.

Tylko jeszcze nie wiem jak się to nazywa. Ta forma ubezpieczenia.
        • monique76 Re: Hestia? 27.11.13, 13:09
          Ale każda osoba zawiera osobno i sama płaci?
          Nie znam oferty Hestii, jestem agentem innego Towarzystwa, ale jeśli to jest taka opcja ze każda osoba zawiera soobno i sama płaci to oferta pewnie będzie cenowo gorsza niż grupówka. Bynajmniej tak jest w mojej firmie.
          Swoją drogą- chciałabym miec taki układ z szefem tak dużej firmy, że on decyduje się na moją ofertą i stawia pracowników przed ścianą - albo to ubezpieczenie albo żadne.. 1000 osób.. nieżle..
          • kagrami Re: Hestia? 28.11.13, 14:28
            No czytasz w moich myślach...
            uncertain
            I to administracja...
            Wolę myśleć że faktycznie wybrali najlepszą firmę i że ja się na tym nie znam.
            • monique76 Re: Hestia? 29.11.13, 21:14
              Hehe, optymistyczne myślenie nieraz się przydajewink
              Ja optymistycznie będę myśleć, że też kiedyś trafię na taką sytuację - tylko ja będę po drugiej stronie niż wątkotwórcasmile
      • michalina7 Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 29.12.13, 22:39
        Pramerica - to takie PZU tylko że w Stanach. Potężna firma. Szybciej bym jej zaufała niż Warcie.
    • uubb5536 Re: Warta czy Pramerica? - grupowe pracownicze 15.10.15, 11:48
      Hej smile
      Ja korzystam z usług firmy STBU. Oferują właśnie ubezpieczenia pracownicze.
      Tutaj ich strona: www.stbu.pl/oferta/ubezpieczenia-pracownicze.php.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka