Dodaj do ulubionych

Witam, mam pytanko!!!!!

03.11.12, 21:31
Witam Serdecznie !
Mam pytanko! Byłam ostatnio z moim synkiem u dentysty i dostałam mały "opierdziel". Bardzo chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was miała taki sam problem. Pani dentystka stwierdziła że nie będzie leczyła dziecka bez zrobienia mu testów, na leki znieczulające. Dziecko z taką chorobą powinno mieć dawno zrobione testy i powinno być odpowiednio przygotowane. Z tego co się dowiadywałam, to u dzieci z pokrzywką nie robi się testów skórnych. Tak więc, mam serdeczną prośbę, o opinie w tej sprawie. Czy leczenie zębów naszych dzieciaczków, będzie już zawsze na tzw. "żywca"?
Obserwuj wątek
    • goska.meg Re: Witam, mam pytanko!!!!! 13.01.13, 22:20
      witaj
      my jesteśmy właśnie po takim problemie,u igorka(7lat) zrobił się ropień i trzeba było ząbka usunąć ale niestety nasz dentysta się tego nie podjął i niestety zostaliśmy z tym sami .pomogli nam dopiero w szpitalu wojewódzkim w gorzowie w poradni chirurgii szczękowej .położyli nas w szpitalu dzień przed usunięciem mlecznej czwórki i zrobili testy skorne na lignokainę .wszystko wyszło ok i następnego dnia wszystko się odbylo.tzn. igorek dostał dożylnie relanium,potem wziewnie gaz i miejscowo lignokainę .trwało to wszystko ok 15 minut.nie było żadnej reakcji na leki,plamki wcale się nie podrażniły.po kilku godzinach poszliśmy do domu:) pozdrawim
      • just55555 Re: Witam, mam pytanko!!!!! 14.03.13, 15:35
        O rany! Chyba nie byłam świadoma niebezpieczeństwa!

Hania miała borowany ząbek i powiedzieli mi, ze to jest znieczulenie miejscowe i delikatne i nic sie nie stanie. I rzeczywiście nic się nie wydarzyło, choć trwało to dłuższą chwile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka