Dodaj do ulubionych

Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :)

09.02.10, 18:16
W spadku po synku została mi chusta strochenwiege leo marine. Super fajna rewelacyjna chusta, żal mi ją sprzedawać. Ale z uwagi na wyrównanie sił płci w rodzinie (koniec maja) marzy mi się coś różowego cieniutkiego, na całe lato. Najlepiej bez żadnych wzorków, ewentualnie delikatne. Jasny, blady róż mile widziane :) Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • kasia.wska Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 19:32
      babylonia pink pepper? tylko ona bardzo bardzo różowa:)
    • mamalina Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 19:33
      a może nie chusta? może Goa Hopp-Tye ;-)
      albo cienka chusta Goa
      różowe są Miami, ciekawie z różem łączy się Lille Hoppediz, ale te standard, nie
      Leichte

pierwsze moje skojarzenie to Vatanai Maruyama – ale tu róż przybrudzony
      • kasia.wska Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 19:37
        goa hopp tye = miiiiłość!!! :)
    • truscaffka Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 19:39
      vatanai maruyama?
      • zielonatosia Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 19:45
        hopek miami jest baaardzo różowy:)
        • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 21:36
          babylonia nie - po Nati jakoś nie mogę strawić pasków na chuście ;)
          Goa Hopp-Tye - nie mogę tego nigdzie znaleźć
          Vatanai Maruyama - też pasiasta :(
          hopek - pasiasty :(
          No nie chcę pasków. Mam wrażenie że jak ja mam wzorzystą bluzkę, dziecię też coś we wzorek to pasiasta chusta mnie po prostu dobija. Dlatego też Nati sprzedałam i kupiłam Leosia, ma subtelny żakard, pasuje do wszystkiego a najbardziej do jeansów :) Naprawdę nie ma chusty w różu niepasiastej? Ewent jakiś lila róz, fiolet. No i CIENKA!
          • mamalina Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 21:46
            w porównaniu z innymi Rapalu, różowe w czarne maziaje są całkiem cienkie
            no i mają miłą „flanelkę" w środku
            • roneczka Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 22:31
              Hej aleks, fajnie, że będziesz mieć córkę.
              Mi też sie poszczęsciło i "ktoś" pojawi się w sierpniu :-)
              Pewnie synek.
              Znalazłam taką chustę, może ci podpasuje
              pl.lennylamb.com/products/show/12_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splot-skośno-krzyżowym---magnolia---rozmiar-s

Tlko krótka ona 3,8 m, jak potrzebujesz dłuższej to pisz do
              producenta
              Jest jescze jedna opcja. Kupujesz jakąś jednolitą jasną chustę, np.
              Nati bambus, girasol, leo, bebelulu rapalu tez była kiedyś w wersji
              naturt... nie pamiętam co jeszcze.
              Potem kupujesz farbkę nietoksyczną do farbowania chust procion i
              masz chustę w jakim chcesz kolorze :-)
              • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 22:44
                Hej :) No to super, że też Ci się pojawił nowy lokator/ka :) Czy synek to się zobaczy no nie ;)
                Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Jednolity kolor :)) Patrzyłam że L normalnie produkują ale obecnie w sprzedaży nie mają. Może do tego maja coś się zmieni, napiszę do nich zobaczymy :)
                A ja i farbowanie chusty... Sądzę że mogła to by być jedna wielka strata kasy :(
                • roneczka Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 09.02.10, 23:02
                  aleks2539 napisała:

> A ja i farbowanie chusty... Sądzę że mogła to by być jedna wielka
                  strata kasy :
                  > (
                  hehehe, nie żartuj, wrzucasz chustę do pralki, wlewasz farbkę i samo
                  się robi:-)))
                  Zresztą petisu udzieli ci szczegółowych informacji. Da ci taki
                  instruktaż, że nie może nie wyjść :-))
              • marjanka_boss Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 09:54
                Ale Lenny nie jest cienka.
                Mam i LL (właśnie magnolię rozmiar L) i Maru - wiem co mówię ;)

m.
          • kammik Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 10:30
            Maruyama ma te pasy dość szerokie, więc nie ma wrażenia natłoku barw, imho.

Indio flaming?

https://www.chusty.com.pl/materialy/flamingo.jpg
          • sylwiado Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 23:39
            > Goa Hopp-Tye - nie mogę tego nigdzie znaleźć

Znalazłam np. tu:
            www.pieluszkarnia.pl/product-pol-810--Hoppediz-Nosidlo-HOP-TYE-Goa.html
      • mrs.t Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 00:15
        eh mi tez wymarzona vatanai maruyama przyszla na mysl
        cudna!
        • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 11:35
          indio flamingo pasuje kolorystycznie :)) A naprawdę jest cienka? Jedna z dziewczyn polecała też rapalu. Podoba mi się rapalu lawendowa. I czy ona nadaje się na lato? Testowałam kiedyś z forum hopka jasnego. Był cienki niczym prześcieradło. No i o coś takiego mi chodzi :)
          • pati291 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 12:12
            Aleks odbierz pocztę:)
          • morepig Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 14:39
            zamów hoppka goa :D
            albo kairo i farbuj :)

bebelulu aż takie cienkie to nigdy nie będzie :)
            • eluni_a Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 14:54
              w okolicy kwietnia pojawi się cudna, mieniąca się chusta z girasola :P Wrzos jej
              na imię :D Sprawdź na reklamie na chusty.info :D.... miałam testowy kawałek
              wielkości szalika... cudo ... jedna nitka taka zielono - turkusowa, druga
              fiolet, ciemny róż... razem efekt niesamowity :P
              no, ale to bardziej wrzosowisko, nie ruszoffyyy :P
              • macierzanka.asia Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 17:53
                Ja poleciłabym Ci: Indio flamingo Didymos albo różowe lilie Didymos:)
              • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 21:20
                eluni_a a ten niesamowity mieniący się wrzos ;) jest gdzieś na fotkach bo znaleźć nie mogę. I wrzos u mnie się mieści w kategorii ruszoffego ;) :D
                • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 21:29
                  ok, znalazłam/ W galerii Agrafka :) Ale to nie to . Jednak jest tam coś innego pięknego - Zara Ellevilla. Cienka jest ta chusta? Można ją dostać w PL?
                  • eluni_a Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 10.02.10, 21:52
                    Miałam testową i mam własną - skusiłam się na natur :P jest cienka i całkiem
                    fajnie wiążę się (sama :P)

A ten wrzosik... wiesz, on super wygląda na żywo... mi też nie do końca podszedł
                    na fotkach, ale jak go dostałam w swoje łapska, to zamówiłam w przedsprzedaży -
                    teraz się tak... albo będzie tkał za chwilkę :P i .... już się doczekać nie mogę :P

a tu masz fotki:
                    www.chusty.info/forum/showthread.php?21765-Wrzos-najbardziej-elegancki-Exclusive-Girasol
                    i jeszcze na 5 str i pewnie na innych też :P
                    • herpata Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 12.02.10, 20:08
                      Pojawiły się motyle Nati - jedne są brązowo-różowe, a drugie różowo-fioletowe.
                      Są z dodatkiem lnu, więc przewiewne. Brązowo-różowe dostępne na stronie
                      producenta, a różowe trzeba zamawiać i czekać kiedy będą - przynajmniej na razie ;)
                      • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 12.02.10, 20:13
                        Widziałam, i chyba na nie się zdecyduję. Ale słyszałam wiele niepochlebnych opiniach dot zestawienia len -bawełna. Że sztywne, gniotące sie itd. I już sama nie wiem. Termin mam na maja, jest szansa że się pojawi coś z jedwabiem albo bambusem z NATI właśnie w te motyle? Bo kolorystyka róż fiolet bardzo mi odpowiada :)
                        • oska81 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 12.02.10, 21:13
                          Aleks o nie!!!, nawet to, ciuszki rozumiem, w sumie to nie rozumiem:P Ale chusta
                          teeeeż??? WHY???:PPP
                          • aleks2539 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 12.02.10, 21:35
                            Pogadamy... wrzesień ciąża, luty - połówkowe, wyjdzie Ci dziewczynka, zaczniesz przeglądać ciuszki i stwierdzisz że tego niebieskiego to stanowczo za dużo ;) Wtedy pogadamy ;) Odsprzedam Ci moje ruszoffe ;)
                            • oska81 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 12.02.10, 21:44
                              nieee, nie przekonam się.....chyba;)))) jedna osoba skutecznie mi obrzydziła
                              • lhasa1 Re: Cienkiej, różowej ;) chusty poszukuję :) 14.02.10, 10:46
                                akutar mam vatanai maruyame na sprzedaz tanio, pol roku noszona
                                jakbys reflektowala to na lhasa1@gazetaa.pl:)
                                gratuluje coreczki, moja lutowa zachwycona cienkim vatanayem:)
    • olik1980 Dolcino Jamajka 14.02.10, 20:49
      Moja ukochana chusta

Nie patrzeć na niedociągnięcia ;)

https://img517.imageshack.us/img517/5985/img5939v.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka