Dodaj do ulubionych

Mei tai z klamrą

31.03.11, 17:38
Witam się serdecznie ze wszystkimi użytkownikami!
Chciałabym prosic o radę. Mam 14-miesięczniaka, 11 kg, rozm. 86.
Marzy mi się nosidło dla niego. Nosiłby również mąż, ale zastrzegł, że nie będzie się motał i wiązał, więc najlepszy byłby chyba ergonomik. Niestety mam ograniczone finanse :-( dlatego też pomyślałam o tańszej wersji - czyli mt, ale z klamra zamiast wiązań, żeby nie musieć kombinować z wiązaniem tego.
Czy moglybyście podpowiedziec, jak sprawdzają sie Wam takie mt z klamrą? czy faktycznie klamra jest bezpieczna i czy łatwo sie to zaklada? (dla męża to priorytet) Czy to jest warte swojej ceny, a może dołożyć troche i jednak mieć ergonomika (manduca? tuli?) I jakie firmy produkują mt z klamrą?
Aha - i czy to sie szyje na wymiar? I na jak długo starczy? Bo chciałabym, żeby mi posłuzyło również, jak dziecko trochę podrośnie.
Będę wdzięczna za odpowiedzi, dziekuję.
Obserwuj wątek
    • diuszesa Re: Mei tai z klamrą 31.03.11, 22:11
      Oj, przepraszam - nie zauważyłam, że obok jest już watek na ten temat... :-/

Doczytałam i jestem prawie zdecydowana na mei tai z klamrą zamiast wiązanych pasów. Podpowiecie, które dziewczyny coś takiego szyją?
      • spirit1982 Re: Mei tai z klamrą 04.04.11, 16:32
        Też rozglądam się za nosidłem w stylu Tuli, ale troszkę tańszym. Gdyby nie cena od razu kupiłabym Tuli. Choć jak nie znajdę nic ciekawego i porządnie wyglądającego to myślę, że zdecyduję się jednak na nie:) Trochę już rozglądałam się.
        meitai-by-martala.blogspot.com/ tutaj nie ma nosideł z klamrami, pisałam maila i dostałam odpowiedź, że pani jeszcze takich nie szyje
        Znalazłam na allegro kilka nosideł, tańszych, ale nie wiem czy warto inwestować w nie:
        allegro.pl/timaru-infant-ergonomiczne-miekkie-nosidelko-i1543136500.html
        allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-niemowlece-ono-wysylka-6-zl-i1535748634.html
        allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-mei-tai-klamra-kaptur-i1544892942.html
        allegro.pl/mei-tai-nosidelko-ergonomiczne-pentelka-lodz-i1541404577.html
        Wizualnie daleko im do Tuli, ale może pod względem użytkowania są zbliżone. Może ktoś podpowie, które z nich jest ok?
        • smiecha20 Re: Mei tai z klamrą 04.04.11, 22:10
          • spirit1982 Re: Mei tai z klamrą 05.04.11, 13:57
            Strasznie dziękuję za pomoc:) Obejrzałam wszystkie nosidełka, ale większość z nich wygląda tak mniej delikatnie i wydaje mi się, że w lecie będą mocno grzały. Więc chyba jednak zaryzykuję i zdecyduję się na TULI:P Tak sobie myślę, że jak się sprawdzi to super, a jak nie to sprzedam prawie nowe tracąc pewnie niewiele.
            Jeszcze raz dzięki za pomoc:)
    • smiecha20 Re: Mei tai z klamrą 31.03.11, 22:41
      • smiecha20 Re: Mei tai z klamrą 31.03.11, 22:43
        uściślę - klamra na pasie biodrowym i pasy naramienne jak w plecaku - to nosidło ergonomiczne,
        klamra w pasie i pasy naramienne wiązane - to hybryda,
        pas biodrowy wiązany i pasy naramienne wiazane to MT :D
    • diuszesa Re: Mei tai z klamrą 05.04.11, 16:50
      Ja się w końcu zdecydowałam na ergonomika od pathi. Czytałam dobre opinie, więc zaryzykowałam. Na razie się szyje :-)
      Brałam pod uwagę równiez nubigo, ale wychodzi drożej :-( a manduca i bondolino to tez dla mnie zbyt drogi interes :-(
      Dziękuję wszystkim za porady.
      • spirit1982 Re: Mei tai z klamrą 05.04.11, 20:16
        hej!
        A możesz mi napisać ile kosztuje nosidełko u Pathi i Nubigo? No i ile się na nie czeka?
        Może jednak zmienię decyzję:)
        • diuszesa Re: Mei tai z klamrą 06.04.11, 00:29
          Tak jak się ostatnio orientowałam, to u Pathi ergonomik kosztuje 250 zł - wersja simple, czyli sama tkanina (zwykła i/lub wzorzysta). Czas oczekiwania ok. tygodnia. (pewnie w zalezności od tego, jakie aplikacje się chce).
          Nubigo 300zł wersja simple, czas oczekiwania do 2 tygodni.
          • spirit1982 Re: Mei tai z klamrą 06.04.11, 08:32
            Hej! Ja już wczoraj też zdecydowałam się na ergonomika u Pathi:) Mam nadzieję, że będziemy zadowolone, no i przede wszystkim nasze dzieci będą chciały się nosić:)
            Pozdr!
            • diuszesa Re: Mei tai z klamrą 06.04.11, 12:56
              No, ja mam nadzieję, że mój chuścioch nie będzie się buntować. Czekam z niecierpliwością, aby sprawdzić. Pozdrawiam również!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka