Dodaj do ulubionych

proszę o opinię

18.11.11, 11:22
chcę kółkową
w tej kusi mnie cena
co o niej myślicie ?
allegro.pl/almelle-baby-chusta-kolkowa-skosno-krzyzowa-zobacz-i1925550581.html
warto ? czy lepiej dołożyć drugie tyle i kupić firmówkę ?
proszę o pomoc -aukcja do godz 22giej :) a ja potrzebuję
Obserwuj wątek
    • agharkohan Re: proszę o opinię 18.11.11, 11:38
      Korzystam z chusty elastycznej zakupionej też na allegro allegro.pl/bezkonkurencyjna-polska-chusta-elastyczna-50cm-i1937209600.html
      Wcześniej oglądałam, przymierzałam inne podobne chusty jest po pierwsze tania i dobrze wykonana. Ja akurat na miejscu odbierałam to widziałam że mają też tkane.
      Co najważniejszy mój Franio jest zadowolony. Jak tylko go wiąże zasypia. Radziłam się też lekarza odradzał mi kółkową ze względu na ryzyko odwiązania lub zepsucia tego elementu.
      Chusta tkana czy elastyczna ma tyle wiązań dla każdego coś sie znajdzie
      • iciako Re: proszę o opinię 18.11.11, 11:44
        mam wiązaną
        naprawdę kółkowe są niebezbieczne ?
        te kółka mają atesty itp
        chodzi o krótkie noszenie
        • agharkohan Re: proszę o opinię 18.11.11, 11:47
          Taką opinie wyraził mój lekarz pediatra. Po za tym czytałam o wypadkach w tych chustach.
          Jak chcesz coś na szybko to może nosidełko. Tanie są i dobre te MEI TAI
    • asia889 Re: proszę o opinię 18.11.11, 12:03
      Nie macałam tej chusty ale chyba warto zaryzykować. Materiał jest obiecujący, raczej z tych co poniesie cięższe dziecko. Sprzedawca raczej nie zniknie, bo regularnie sprzedaje chusty na allegro. Możesz jeszcze rozważyć własnoręczne uszycie kółkowej z długiej chusty na spółkę z kimś. Tylko kółka trzebaby dokupić.
    • padthai Re: proszę o opinię 18.11.11, 22:36
      -wygladaja ok
      -kolkowe sa nadzwyczaj praktyczne i zajmuja malo miejsca po zlozeniu, a nosi sie w nich dzieci o urodzenia
      -nie wiem skad lekarz wzial takie "rewelacje" o kolkowych, chyba mial na mysli cos w rodzaju bebelulu, oby byl lepszym lekarzem niz "doradca chustowym"
    • blanka_1982 Re: proszę o opinię 18.11.11, 22:43
      Almelle mają taką-sobie opinię. Tkane to zwykłe "pościelówy", niebo a ziemia do prawdziwych tkanych. W przypadku kółkowej jednak, materiał nie ma IMO aż takiego znaczenia, jak w przypadku wiązanej chusty, więc ta powinna byc ok. Opinie lekarza radzę wsadzić między bajki- niech się zajmuje leczeniem, a nie chustami, bo jak widać nie ma o nich bladego pojęcia;)
      • agharkohan Re: proszę o opinię 20.11.11, 18:36
        Ciekawe że Panie takie znawczynie medyczne.
        Sądzę jednak że lepiej nie ryzykować( nawet jeśli to bujdy) w końcu chyba najważniejsze jest bezpieczeństwo i zdrowie naszych dzieci a nie nasza własna wygoda i widzi misie.
        Ja wole mieć czyste sumienie i spokojny sen.
        • gavagai1 Re: proszę o opinię 20.11.11, 23:00
          O! Kurcze, nie wiedziałam że trzeba miec dyplom lekarski do takich kwestii:
          "Radziłam się też lekarza odradzał mi kółkową ze względu na ryzyko odwiązania lub zepsucia tego elementu.
          Obstawiałabym bardziej fizykę, towaroznawstwo i materiałoznawstwo...
          Wiele fakultetów przede mną, zanim "kompetentnie" będę mogła własne dziecko nosić; minimum to fizjoterapia, psychologia rozwojowa i koniecznie pedagogika ze specjalnością wychowanie przedszkolne!
          Zdrowy rozsądek to za mało...

W temacie; kółkowe Almelle skośnokrzyżowe(niekółkowe też) są IMO zbyt szorstkie w dotyku. Nawet po kilku praniach są "nieprzyjemne" i drapiące. Pod innymi względami ok.
          Materiał skośnokrzyżowy, atestowane kółka SlingRings.
          Jak szorstkość nie będzie przeszkadzać, to są ok.
        • gavagai1 do agharkohan... 20.11.11, 23:05
          Z czystej ciekawości; dlaczego wszystkie Twoje wypowiedzi na forum od zarejestrowania(dotychczas 6) są reklamą HALTEXU i chust Pentelki???
          Misja taka?
        • gavagai1 no i chyba się nie dowiem... 30.11.11, 11:08
          grzecznie czekałam na odpowiedź, a tu się koleżanka w ogóle zmyła z forum...
          żal, żal, serce płacze, juz jej nigdy nie zobaczę...
          chyba, że pod innym nickiem;)
    • veox Re: proszę o opinię 30.11.11, 13:11
      www.krasnolandia.pl/nosidelka/211-chusta-womar-hug-me-n16-zaffiro.html
      a może taką?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka