Dodaj do ulubionych

jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem?

31.01.07, 11:11
ja zaczynam myśleć o wiośnie i chyba będę musiała kupić kurtkę odpowiednio
większą z przodu na bobasa :) oczywiście pod kolor chusty hi hi hi
do tej pory raczej odwrotną tendencję miałam czyli im ciaśniejsze wdzianko
tym lepiej a tu się zapowiada na odzież ciążową
a dla małego jakieś cieplejsze czapeczki i skarpety
Obserwuj wątek
    • celkra Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 12:11
      Też się zastanawiałam. Ja zdecydowałam, że kupię sobie na wiosnę wygodniejszą
      kurtkę, taką, żebym swobodnie mogła się w niej zawinąć. Dziecię i tak musi mieć
      wierzchnią odzież na wiosnę, więc nie będę inwestować w szeroką kurtkę dla
      mnie. Pomyślałam sobie, że gdybym chciała Werkę nosić pod kurtką to
      prawdopodobnie już jesienią musiałabym znowu kupić - jeszcze szerszą. A to moim
      zdaniem jest bez sensu - już wolę tę kasę wydać na nowego hopka :)
      • marta_nie_martka Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 12:22
        Ja nosze taki rozmiar, że gdybym chciała kupić większą kurtkę, to tylko
        namiot:) Uszyłam sobie wstawkę do polaru na suwakach. Na codzień noszę sportową
        kurtkę z wypinanym polarem i zdaje to egzamin. Na wiosnę będę nosiła sam polar

Na wiosne kupiłę sobie ładną torbę, bo małego bedę nosiła na plecach, to plecak
        już sie nie zmieści :)
        • felonia Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 12:45
          jak dziecię na plecach - to plecak na brzuchu z przodu trzeba nosić :)
          ja tak czasami noszę np w autobusie jak boję się żeby mi nic nie ukradli z
          plecaka ... ale to by chyba śmiesznie wyglądało taki objuczony wielbłąd
    • agamamaani polecam ponczo 31.01.07, 13:00
      jakkolwiek się to pisze..
      ja mam już dwa i mimo dużego rozmiaru zakładam na siebie w następującej
      kolejności - sweterek, dziecięcię w chuście, poncho i kurtkę ( tej ostatniej nie
      zapinam.. )
      dziecię przez otwór w ponchu wystaje a i jest mu cieplej bo przykryty ponchem
      jak kocykiem..
      jak się odważę to sie sfotografuję.. ale najpierw chyba do fryzjera sie odważę
      iść :D

aa i na wiosnę zamiast kurtki takie ponocho tez bedzie gites :)
      • zuza112 Re: polecam ponczo 31.01.07, 13:19
        takie ponczo to dobry pomysł:))) maluchowi w tym siepło i nic go nie zawieje, a
        i mamusia zabezpieczona przed chłodem... tylko czy można to gdzieś kupić, czy
        trzeba szyć? bo chyba to bedzie mój najbliższy zakup - do tej pory niedopięta
        kurtka była u mnie na topie, ale już jakby trochę za zimno. A na wiosnę nowy
        Hopp - oczywiście w wiosennym kolorze!
        • agamamaani Re: polecam ponczo 31.01.07, 13:21
          jedno zrobiła mi teściowa na szydełku ( ale to to bardziej na eleganckie okazje
          - choć kolorek super anarchistyczny bo czerwono czarny :)
          a drugie kupiłam w sklepie..
          teraz tego dużo bo moda na poncha ponoć wraca.. a wynalazek naprawdę niezły..
          tylko jeżeli chodzi o noszenie pod kurtką poncha - zwróćcie uwagę aby miało
          mocne _ wycięcia ( czy jak to nazwać) chodzi o to, żejeżeli będzie mocno
          zakrywało ręce to będzie się pod kurtką źle układać..
      • marta_nie_martka Re: polecam ponczo 31.01.07, 14:07
        Można uszyć samemu,tu jest wykrój
    • visenna2 Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 13:46
      Ja i tak mam zazwyczaj za luźne ubrania bo lubię wygodę:) Więc ciuchowo raczej
      się nie zaopatrzę.
      Ale mam chęć na jakiś fajny plecak.
      No i z chustonoszowych zakupów to ostatnio nabyłam przepiękny sztruksik z lycrą
      na Allegro... 8,50 za metr, całkiem miła cena:) No i moja Mama będzie go
      sukcesywnie przetwarzać na poucha, mei-taia i torbę na akcesoria:D
      • kajkasz1 Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 14:13
        Zajrzyjcie na chusta.pl, tam mają ładne poncha, z kapturem, specjalnie
        pomyślane do chusty. Tyle, że to raczej na późniejszą wiosnę. A tak w ogóle, to
        przecież od kilku lat ta pora roku u nas nie występuje. Polar wystarczy.
    • felonia Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 31.01.07, 19:03
      jak tak dalej pójdzie to moim kolejnym zakupem związanym z chustą oraz
      posiadaniem potomstwa będzie maszyna do szycia!
      do tej pory miałam cóś bardziej jak maszynka do szycia a teraz przydało by się
      urządzenie z prawdziwego zdarzenia :)
      Na pewno nie wydziergam garsonki ale takie poncho ... kto wie
      • kajkasz1 Re: jakie inne zakupy związane z chustonoszeniem? 01.02.07, 00:50
        A to jeszcze jeden link z wykrojem poncha znaleziony w postach hodos

www.sleepingbaby.net/jan/Baby/poncho.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka