hodos 04.03.07, 19:51 Mała już się wierci i nie wytrzymuje 2X.. więc przymocowałam ją z boku.. czekam na opinie:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,47543113,58441838.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: Wiązanie na boku.. 04.03.07, 20:00 Ja niezbyt doświadczona w wiązaniach na boku, ale się mnie wydaje że wszystko ślicznie :) Odpowiedz Link
benitaa2 Re: Wiązanie na boku.. 05.03.07, 07:12 Ja jeszcze nie znam się na wiązaniach,ale jaka śliczna modelka-cudowne ma oczka. Odpowiedz Link
kakot moja chusta-bliźniaczka! 05.03.07, 08:59 Hodos, to Ty masz chustę-bliźniaczkę mojej? Marta_nie_martka szyła, zgadza się? A co do wiązania - wydaje mi się, że na biodrze to właśnie trochę tak ma być, tzn. dziecko głównie siedzi na biodrze, a chusta je tylko podtrzymuje. W każdym razie mnie też tak zawsze wychodzi (w kółkowej chuście), chociaż tego wiązania nie próbowałam. Odpowiedz Link
hodos Re: moja chusta-bliźniaczka! 05.03.07, 10:43 tak tak:) chustujemy się u tej samej projektantki;) co do wiązania to ja myślę, że może muszę mocniej zawiązać, żeby ona tak na biodro nie naciskała.. popróbuję jeszcze Odpowiedz Link
madzialu Re: Wiązanie na boku.. 05.03.07, 10:45 Mnie się wydaje ze dobrze. Przy tym wiązaniu trzeba uwazać, żeby dziecię nie za wysoko siedziało (chyba ma tak właśnie być - na biodrze i swobodnie musi się mieścić "pod pachą"). Jak mi się ze dwa razy za wysoko zawiązało to z racji ciągłego trzymania ręki od strony dziecka wyżej na drugi dzień koszmarny ból całego ramienia. Nie polecam. Odpowiedz Link
mysia125 Re: Wiązanie na boku.. 05.03.07, 11:16 dobrze jest wtedy, gdy nie musisz sie przechylac w druga strone, zeby zrownowazyc ciezar dziecka. Wiec skoro nie musisz, to jest ok :) Gdy chusta jest ciasno zawiazana, to pracuje lepiej, pod ciezarem mlodziaka material sie uksztaltowuje tak, jak trzeba, a ze dziecie siedzi nogami w obu otworkach krzyza z materialu, wiec i nie ucieknie dolem. Jedyny problem przy wiazaniu siodelka na krzyz jest taki, ze drobniejsze w pasie osobniczki maja sporo szmaty do pozniejszego zagospodarowania, co sie zalatwia w ten sposob, ze sie nia owiazuje pozniej w pasie (dobry patent na dodatkowe rozlozenie ciezaru). -- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Odpowiedz Link