Dodaj do ulubionych

krótka chusta

11.03.07, 14:34

się zastanawiam.. jaka długość mi jest potrzebna aby:
zrobić pojedyncze X
zrobić jakiś plecak (najlepiej tybetański, bo prosty mi wogóle nie wychodzi)
o noszeniu na biodrze nie mówię, bo do tego wystarczy 1,5 metra..
czy 2,5 z hoppa mi wystarczy czy szukac jakichs 3 m z didimosa albo z innych..
poradźcie jak kto wie..
a moze coś z nati??

a wogóle to jak zwykle rozważania czysto teoretyczne, bo pewnie nie do
zrealizowania.. ale zaciekawić się mogę nie :D
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 14:40
      3,70 to byłaby odpowiednia długość.
      Ja właśnie też potrzebuję czegoś takiego... Didymos taki kosztuje około 100
      euro z przesyłką, a tyle to ja nie mam i prędko nie będę miała:) No, chyba ze
      wezmę Chiarę niefarbowaną:)
      Zostają dwie opcje - albo kupić standard hoppa i obciąć albo zamówić z Nati...
      • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 15:20
        visenna2 napisała:

> Zostają dwie opcje - albo kupić standard hoppa i obciąć

oo to chyba by było świetokradztwo dla mnie :D.. mi chodzi o to aby jak
        najtaniej mnie wyszło :D
        • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 15:50
          No właśnie:) Swiętokradztwo:)
          Ja się przyznam, ze wyskrobałam te dwie stówy i kupiłam hoppa cairo. Miałam
          zamiar go obciąć, zeby był taki podręczny na lato, ale kurczę, nie mogę... No
          po prostu nie mogę:))) Taki ładny jest:P
          • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 16:10
            która to chusta twoja.. to juz poważne uzależnienie chyba..
            • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 16:25
              Straciłam rachubę:)
              Ale ja naprawdę miałam zamiar zrobić z niej taką chustę ok 4 m, podręczną,
              właśnie do prostego x i plecaczka... Ale kurczę chyba nie utnę, no nie mogę się
              na to zdobyć:P

A powiedz mi, jaki to tybetański plecak? Ja myślałam ze tibetan to polega na
              tym że wiążesz normalny rucksack carry i z przodu nie wiążesz w talii tylko
              przewlekasz przez te paski na ramionach i supeł wychodzi na piersiach... Tyle
              że na TBW dziewczyny piszą ze do tego potrzeba długą chustę.
              • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 16:38
                A powiedz mi, jaki to tybetański plecak? Ja myślałam ze tibetan to polega na
                > tym że wiążesz normalny rucksack carry i z przodu nie wiążesz w talii tylko
                > przewlekasz przez te paski na ramionach i supeł wychodzi na piersiach... Tyle
                > że na TBW dziewczyny piszą ze do tego potrzeba długą chustę.

no nie do końca.. to wiążesz nie jak wbcc tylko faktycznie bardziej jak prosty
                plecak (najpierw poły chusty przerzucasz NAD ramionami jak w prostym plecaczku,
                tylko różni się tym, że potem przekładasz znów do góry na ramiona dziecka a nie
                pod nóżki.. jak wiążę prosty pod nóżkami to mi jakoś to wszystko dziwnie
                wychodzi i mam wrażenie, że mi z tego dziecko wypadnie i zawiśnie na tym
                oploceniu pod nóżkami.. muszę kiedys to zrobic i obfotografować albo już
                poczekać do 17tego i się wspólnie zastanowimy (a'propos bedziesz w promenadzie??
                ) jeżeli tak to bierz cały stosik i się pochwal :D
                • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 17:56
                  Nie wiem czy będę w Promenadzie, raczej nie...
                  Zrób zdjęcia bo ja nie bardzo kumam o co chodzi:) Rozumiem ze najpierw poły nad
                  ramionami, a potem co? puścić a' la plecak do tyłu i co dalej?
                  • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 21:07
                    puścić ala plecak do tyłu i do góry "na przemian".. jak w normalnym back wrap
                    cross carry różnica polega na tym, że dziecko jest wyżej (głowa nad ramionkami)
                    a ty zamiast w pasie masz węzeł na piersiach.. dla mnie to mniej stabilne od
                    normalnego plecaka (tej odwróconej kieszonkI) - jest to chyba bardziej
                    luźnewiązanie - no mi nie wychodzi zbyt ciasno nigdy, ale dziecko więcej widzi :D
                    • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 21:19
                      Aha, chyba rozumiem. To mi przypomina trochę wiggle-proof carry:)
                      • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 22:16
                        visenna2 napisała:

> Aha, chyba rozumiem. To mi przypomina trochę wiggle-proof carry:)

tego nie znam :D
            • visenna2 Re: krótka chusta 11.03.07, 16:26
              Ale wiesz co, z 2,5 metra hoppa dałoby radę zawiązać prosty plecak z wiązaniekm
              pod pupą dziecka a nie z przodu, tak mi się wydaje. Ale na prosty x to na bank
              nie starczy.
    • kajkasz1 Re: krótka chusta 11.03.07, 21:42
      Jak dobrze pogadasz z Panią Natalią z Nati utnie ci więcej niż standardowe 2,5
      m. A chusta jest rewelacyjna. Ja mam długą, ale już jutro odbieram krótką. I
      będę czekać na nowe kolory, bo ja "lokalny patriota" na razie jestem. Choć nie
      powiedziane, że się na Hoopa nie skuszę gdy gotówki przybędzie.
      • agamamaani Re: krótka chusta 11.03.07, 22:43
        kajkasz1 napisała:
        ą. I
        > będę czekać na nowe kolory, bo ja "lokalny patriota" na razie jestem.

a mają być nowe kolorki??
        ja też mam nati ale fale dunaju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka