Dodaj do ulubionych

pierwsza dłuższa wycieczka :)

29.06.07, 14:03
od dwóch tygodni mamy chustę wiązaną (na razie samoróbka), wczoraj
zaliczyliśmy pierwszą dłuższą wyprawę - spacerek do parku, zakupy, i
wypożyczalnia filmów. filip był zachwycony, siedział sobie grzecznie i się
rozglądał, jak zgłodniał to prawie mu się udało zrobić samoobsługę (trochę mu
tylko pomogłam odsłaniając cycka), a jak się zmęczył to zasnął. gdy
wracaliśmy, to się rozpadało, ale bez problemu zmiesiliśmy się oboje pod moją
przeciwdeszczową kurtką. chyba sprzedam wózek na allegro :D
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 14:24
      run_away83 napisała:

>chyba sprzedam wózek na allegro :D

ee a w czym zakupy będziesz wozić??
      • mamuk1 Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 14:40
        No wlasnie, ja ostatnio woze wozkiem glownie manele. Sluzy on jeszcze do
        polozenia tam dziecia, gdy placze w chuscie. Wtedy dziec ryczy jeszcze bardziej,
        a wsadzony znow do chusty, uspokaja sie. Tak bylo tez dzisiaj. Maneli mialam
        dosc sporo, bo wzielam chuste samorobe do pozyczenia kolezance:)
      • run_away83 Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 15:33
        mój wózek nie ma kosza na zakupy ;) zresztą to nawet nie wiem czy to mogę
        wózkiem nazwać, bo to taka wersja super-minimalistyczna (maxicosi + stelaż
        zappa)
        • agamamaani Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 15:44
          run_away83 napisała:

> mój wózek nie ma kosza na zakupy ;) zresztą to nawet nie wiem czy to mogę
          > wózkiem nazwać, bo to taka wersja super-minimalistyczna (maxicosi + stelaż
          > zappa)
          to kategorycznie nie wóź w tym dizecka na spacery.. brrr... w fotelu
          samochodowym wozić??
    • lidkamamakuby Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 16:13
      Ja mam w wózku duży kosz... Wózek służy już coraz częściej jako transport warzyw
      z targu ;)
      A wózek tego typu (z fotelikiem) to chyba tylko na przejazd z auta do np
      lekarza...a na spacery masz już odpowiedni sprzęt :))
      • run_away83 Re: pierwsza dłuższa wycieczka :) 29.06.07, 19:55
        nie mam, co początkowo wynikło z problemów techniczno-logistycznych które
        mieliśmy jak mały się urodził (niespełna dwudziestometrowe mieszkanie na 15
        piętrze z jedną windą permanentnie popsutą i drugą psującą się co 2-3 dni),
        normalny wózek nie miał racji bytu, a ja musiałam jakoś wychodzić z domu,
        choćby do sklepu, do lekarza, ale miałam też wtedy kupę urzędowych spraw do
        pozałatwiania... potem się przeprowadziliśmy, mieliśmy zamiar kupić jakiś wózek
        z prawdziwego zdarzenia, ale w międzyczasie odkryłam chusty, bardzo długo
        nosiłam małego w pouchu, takim z chusta.pl, potem zmajstrowałam coś a'la krótka
        chusta wiązana z szala który mąż przywiózł mi z indii, teraz mam w końcu
        długą :) a dobry fotelik nie jest zły, na krótkie dystanse jak najbardziej się
        nadaje :) no i mamy zappa-spacerówkę, doktórej filip lada chwila dorośnie, bo
        już ładnie sam siedzi :)
        • lidkamamakuby Re: run_away :) 29.06.07, 21:33
          Chodziło mi o to, że skoro tak fajnie Wam wyszedł spacer w chuście, to już MASZ
          "sprzęt" na spacery :)
          Wiele mam z tego forum, bardzo rzadko używa wózka. Jest to stan idealny, do
          którego dążę :)
          Pozdrawiam
          Lidka
          • run_away83 Re: run_away :) 29.06.07, 22:32
            ano :) mam nadzieję, że chusta na dobre zastąpi nam wózek w większości
            sytuacji. dziś zrobiliśmy kolejną wycieczkę - w jedną stronę niósł tata, w
            drugą ja, a zamianę robiliśmy w plenerze i wzbudziliśmy niemałe zainteresowanie
            otoczenia :) muszę jeszcze tylko potrenować karmienie w chuście, wyciąganie i
            wkładanie małego :) ale w sierpniu jedziemy w bieszczady, więc będzie okazja
            poćwiczyć w warunkach polowych :D a jutro, na rozgrzewkę, atakujemy ślężę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka