Dodaj do ulubionych

Bebelulu Hamalu

05.07.07, 15:56
Od tygodnia jestem posiadaczką chusty Bebelulu model Hamalu. Niestety mimo
iż "przestudiowałam" wszelkie możliwe instrukcje i filmy nie potrafię
prawidłowo ułożyć w niej mojej 7 tygodniowej córeczki. Myślę, że bardzo by mi
pomogło gdybym zobaczyła "na żywo" układanie dziecka w chuście. Niestety nie
znam nikogo (z okolic Trójmiasta) kto używa tej chusty. Proszę o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • nekokoneko Re: Bebelulu Hamalu 05.07.07, 16:30
      mam hamalu ale jestem z łodzi..przykro mi ale nie jestem w stanie ci pomóc...
    • kakot Re: Bebelulu Hamalu 05.07.07, 16:49
      Ja z Krakowa, ale może choć trochę pomogę:
      1. ogólnie rzecz biorąc, Mała będzie się wydawała "zwinięta" ;) Oczywiście nie należy przesadzać, łepek nie może być przyciśnięty do klatki piersiowej.
      2. jeśli jest długa, spróbuj wystawić z chusty same końce nóg (tak do pół łydki max)
      3. ułóż lekko po skosie, nie równolegle do krawędzi chusty
      4. nie używaj sznurków do ściągania boków chusty. Da się je wyregulować, ciągnąc za wychodzący z kółek "ciąg dalszy" tego brzegu, który chcesz skrócić. Sznurek ewentualnie idzie w ruch na samym końcu - ja używałam go do ściągania górnego brzegu tak, żeby przesłonić śpiącemu dziecku niebo :)
    • ja4724 Re: Bebelulu Hamalu 05.07.07, 16:56
      Ja dawno temu kupilam hamalu i kurzyla sie w domu do czasu, gdy Kakot mi nie
      pokazala na zywo, jak jej sie uzywa (raz jeszcze bardzo dziekujemy :D). Zycze
      udanych prob i doskonale rozumiem, ze nie masz pojecia jak ulozyc dziecko. Mnie
      te filmiki nic nie pomogly,a wystarczylo jedno spotkanie na zywo, zebym zaczela
      uzywac hamalu. Wczoraj nawet tata nosil swoja coreczke w hamalu :D.
      • kakot Re: Bebelulu Hamalu 05.07.07, 17:16
        cieszę się :)
    • sarasam Re: Bebelulu Hamalu 06.07.07, 17:40
      witam, tez mam takie problemy :(
      szukam kogos kto moglby pomoc z okolic gorzowa, woj. lubuskie.
    • nika0507 Re: Bebelulu Hamalu 13.07.07, 08:02
      Dziękuję za rady:)Kilka razy udało mi się ułożyć Małą,ale mi było bardzo
      niewygodnie. Odłożyłam Bebelulu do szafy i zamówiłam chustę z chusta.pl. Mam ją
      od wczoraj i jestem zachwycona! Już pierwsza próba zakończyła się sukcesem,
      Mała zasnęła zadowolona, a ja paradowałam po mieszkaniu prawie godzinę nie
      mogąc się nacieszyć. Dzisiaj spróbuję zabrać Małą w chuście na spacer. A i
      jeszcze jedno. Mój 2,5 letni synek bardzo zainteresował się chustą. Szkoda, że
      jest już do niej za ciężki: 16 kg :)
      • andziulindzia Re: Bebelulu Hamalu 13.07.07, 20:42
        Starszego synka możesz z powodzeniem nosić w hamalu właśnie! Ta chusta
        spokojnie wytrzyma jego ciężar. Dla mnie najwygodniejsza jest pozycja brzuszek
        do brzuszka i noszę tak w kółkowej nawet trzylatkę :)
    • amamama Re: Bebelulu Hamalu 19.07.07, 09:13
      Co do Hamalu-wazne zeby glowka byla jak najblizej kółek- wtedy dziecko nie
      przygina głowki. No i na skos oczywiscie. My uwielbiamy Hamalu-nieraz mnie
      uratowala gdy juz nic nie pomagalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka