Dodaj do ulubionych

Babole i inni. IV.

• wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 19:04
      Babole albo zapadły w sen zimowy, albo nie mają tu już nic do powiedzenia, hm.
      • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:08
        Szyję cały dzień, dziadolu :)
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:21
          Suknię ślubną?
          • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:24
            Mini torebkę ze skóry.... suknię to mi pan młody kupi w najlepszym salonie mody włoskiej :)
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:38
              Lepiej uszyj sobie już teraz sama. Wahający się przyszły pan młody nie będzie miał argumentu, coby odwlekać ślub, mówiąc, że nie ma jeszcze dostatecznie dużo kasy na piękną suknię ślubną. Jak będzie coś tam próbował się jąkać, to ty wtedy zrobisz - tadam i wyciągniesz gotową, i masz go w kieszeni, hm.
              • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:43
                Ja chcę ładną suknię:), a nie jakieś byle co. Jak kocha to kupi.
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 22:56
                  Jak kocha, hm. Facet przeważnie pożąda, nawet jeśli mówi, że kocha. Musi mówić "kocham", bo inaczej nie dostanie tego, czego od niej chce, hm.
                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 23:07
                    Czepiasz się słówek:). Grunt to piękna suknia, reszta nie ma znaczenia :).
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 23:12
                      No właśnie, jakieś tam kocham cię, hm.
                      • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 23:17
                        a co? kochasz?:))))
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 23:21
                          Jak chcesz, to mogę kochać. Co mi tam, hm.
                          • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 27.11.18, 23:27
                            ok, dobranoc
                            • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 20:13
                              Dziadol śpi:)
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 21:37
                                Śpi i chrapie. Czasem się po dupie drapie. O dzierlatce sobie śni. Czego chcecie wy (babole)?
                                • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 21:39
                                  już nic
                                • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 21:41
                                  Sprawdzałam, czy jeszcze żyjesz.
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 21:42
                                    Wciąż żywy.
                                    • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 22:34
                                      to ok, dobranoc:)
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 28.11.18, 22:46
                                        branoc.
                                        • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 29.11.18, 21:22
                                          Pierwsze słyszę kolor magenty :-) Obok beżu, granatu i błękitu kolory na tę zimę.
                                          • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 29.11.18, 22:34
                                            Ktoś tu się wpiernicza...
                                            • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 29.11.18, 22:52
                                              jutro Andrzejki
                                              a czy naszemu Luśkowi nie było na pierwsze Andrzej ?
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 30.11.18, 10:58
                                                A co, nie żyje?
                                                • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 01.12.18, 22:35
                                                  Przeciwnie :-) Ma się dobrze, żeby nie powiedzieć cudnie :-)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 09:10
                                                    To dobrze, że ma się dobrze. To może w końcu weźmie cię na tą twoją "princessę", w przyszłym roku, hm.
                                                    I powiedz mu, żeby tu przyszedł trochę podziamgolić, to może babole też się tu pojawią, bo jakby nagle wszystkie znikły (ihihihihihihihihih).
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 16:30
                                                    a co?
                                                  • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 16:56
                                                    Na przyszły rok mam inne plany, a na tej mojej już byłam. U Was też już pierwszy śnieg?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 19:28
                                                    To kiedy pływałaś, jak jeszcze w październiku tu narzekałaś, że cię nie zaprosił, hm.
                                                    U mnie śniegu nie ma, mróz zelżał, aczkolwiek w moim sercu wciąż lód (ale tak chyba było zawsze), hm.
                                                    A Claude zapewne szydełkuje czapki, szaliki, rękawiczki i inne getry, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 19:32
                                                    majtki z golfem:) - special for you
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 19:41
                                                    Zrób mi taki całościowy, jednoczęściowy kombinezon z otworem jedynie na twarz. Albo w ogóle tylko na oczy, dwie małe dziurki na nos oraz usta.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:25
                                                    taki brzydki jesteś? ok....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:31
                                                    Myślisz że brzydkim dupa nie marznie?
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:37
                                                    termofor se kup, albo babę przytul :)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:41
                                                    O, babę, to ja bym chciał. Ale taką fajną jakąś, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:44
                                                    wszystkie są fajne i każda jest wyjątkowa, bo inna, zależy, czego szukasz w kobiecie i co jest dla Ciebie ważne?
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:47
                                                    Czy ważne jest, żeby miała ładny kolor paznokci, szykowny strój i przebiegła pokój w jedną minutę a nie w trzy? Czy też są sprawy innej natury bardziej istotne?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:00
                                                    Fajna i wyjątkowa, to taka, do której się lgnie. Ja nie szukam niczego w kobiecie. Ma być mi dobrze, to wszystko.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:06
                                                    Jakoś nie chce mi się wierzyć....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:14
                                                    To są sprawy naturalne i od nas niezależne, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:18
                                                    Acha.... feromony i ładne cycki, typowe....
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:19
                                                    I nic innego nie ma znaczenia....., typówka
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:22
                                                    Ha ha ha ha. Dokładnie. Szczególnie jak się nie ma presji.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:25
                                                    Nie masz żadnych wyższych potrzeb? Potrzeb psychicznych? W takim razie jesteś na poziomie zwierzęcia, jak większość samców .... latają i rozsiewają swoje nasionka, czysta biologia... takie niższe formy życia....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:28
                                                    Cóż, jestem jaki jestem. I dobrze mi z tym. Ha ha ha ha.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:29
                                                    Trudno czegoś więcej wymagać, zwłaszcza wyższych procesów myślowych....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:32
                                                    A oczekiwać można wiele. Nikt nikomu tego nie zabroni.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:38
                                                    Tak, tylko potem nie miej żalu, że nikt nie spełnia Twoich oczekiwań.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:39
                                                    Ale jakiego żalu?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:33
                                                    Wyższych procesów myślowych? A do czego? Do robienia szalika?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:35
                                                    Aczkolwiek do zrobienia rękawiczki to trzeba trochę pomyśleć, hm. Tak mi się zdaje, hm. Nawet jeśli tylko przy jednopalcowej, hm.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:38
                                                    Aha, żeby gotować, piec ciasta i być ciepłą w łóżku, nie musi od razu uruchamiać wyższych procesów myślowych, naprawdę, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:40
                                                    Rozwielitka, żeby poruszać odnóżami też nie musi myśleć. Tego pragniesz? Ok.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:42
                                                    Nie doceniałam Ciebie..... znajdziesz na pewno:), takich jest dużo.... Zjeść i zaspokoić potrzeby seksualne.... Podobno miłość = chleb + łóżko. Dla niektórych na pewno tak....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:45
                                                    Ty też znajdziesz, w końcu jesteś wyjątkowa. Którzy nie chciałbym kogoś wyjątkowego, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:46
                                                    Szare jest bezpieczne.... Ludzie nie lubię "Innych", a zwłaszcza mądrzejszych od siebie....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:50
                                                    Co to znaczy mądrzejszych od siebie? We związku? Hm. Nie wiesz o czym mówisz, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:56
                                                    Fakt nie wiem..... Miernoty zawsze były w cenie, siedzieć cicho i się nie wychylać z niczym....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:58
                                                    Nie wywyższaj się tak, bo ci zaraz prawdę powiem.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:59
                                                    Gadaj, wal!
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:05
                                                    Ja przychodzę sobie tu pogadać, a nie szukam tu kobiety do jakiegoś tam związku, czy nawet układu, hm.
                                                    Nie wiem więc dlaczego miałbym spełniać twoje oczekiwania, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:07
                                                    Ale ja nie o tym.... i tak nie spełniasz :)
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:09
                                                    Wściekłam się dziś z lekka i stąd ten bojowy ton.... Owocnych poszukiwań czy to w sieci czy poza nią....
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:01
                                                    I jeszcze włazić z wazeliną..... oooooo..... to jest to! I grzecznie wykonywać polecenia:)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:07
                                                    Strasznie się stresujesz tą swoją rolą kobiety w związku, hm.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:09
                                                    Jeśli tak bardzo pragniesz, to musisz brać co popadnie albo najlepszego z możliwych. Nie ma co teoretyzować i analizować - od tego dostaniesz jeszcze większego pierdolca. Ha ha ha ha ha.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:12
                                                    Już jest.... i ja nie biorę, lecz jestem brana.... jak kobieta ta z Twoich marzeń, hahahahaha:)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:14
                                                    Jest, a jakby go nie było, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:10
                                                    Jak trafiam na takiego dyktatora....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:13
                                                    Współczuję. Ale ja jestem tylko kolegą z czatu jakiegoś, takiego bladego i nijakiego w sumie. Więc nie wyżywaj się na mnie za tego twojego. Włącz wyższy proces myślowy, please.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:18
                                                    Ja się nie wyżywam...... Tamten jest ok.... Potrząsam Tobą, za ostro?:) sorry....
                                                    Tak, tak se gadamy, nie bierz do siebie...
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:20
                                                    Nie potrząsasz, ale tworzysz dość toksyczny klimat tu :)
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:21
                                                    ok, więcej się nie odezwę.... Powiedzieć prawdę.... komuś.....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:27
                                                    Jaką prawdę? O mnie? Mnie nie przeszkadza to, że masz o mnie opinię taką, jaką masz. Musisz jednak być tu logiczna i konsekwentna w swoich wypowiedziach, inaczej nie trzymasz poziomu :)
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:31
                                                    papa...
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:32
                                                    Pa.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:34
                                                    Odezwał się ten, co trzyma poziom, jak diabli.... Znikam stąd, szkoda czasu na głupoty....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:37
                                                    Ale jakie głupoty? Że ślub?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:51
                                                    Myślisz, że nie chcę się z tobą spotkać, bo uważam, że jesteś mądrzejsza ode mnie? Ha ha ha ha.
                                                    Gdybyś mieszkała 6 km ode mnie, to już dawno bym cię obwąchał. Ha ha ha ha.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:57
                                                    Podobno mężczyźni boją się inteligentnych, mądrych kobiet... Kto Cię tam wie.... Coś Ty za jeden....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:53
                                                    Umiesz robić różne ręczne robótki, wiec na pewno miałbym z ciebie pożytek, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:36
                                                    Ja myślę o całym Wszechświecie, gdy dziubię na szydełku.....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:29
                                                    Aha, przypomnę tylko, że rozmawiamy o kobiecie, która miałaby być dla mnie odpowiednia.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:31
                                                    Jak widzisz nie mam dużych wymagań, aczkolwiek to nie ułatwia wiele, hm.
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:34
                                                    Dla Ciebie żadna nie będzie odpowiednia, bo ta ma krzywe nogi, tamta żółte paznokcie, jeszcze inna, za powolna.... Jesteś starym, zgorzkniałym kawalerem z wybujałym ego i ch...j wie jakimi wymaganiami...
                                                    Idź do psychologa, może coś Ci wytłumaczy. Kobieta niezależna ma młodziutkich i sprawnych do rozrywki.... A nawet ta uległa ma swoje granice wytrzymałości..... Więcej pokory, 8 - mym cudem świata nie jesteś....
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:54
                                                    Czy ważne jest dla Ciebie, żeby była w 100% samodzielna i niezależna? Tolerancyjna i niezbyt wymagająca?
                                                  • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 20:57
                                                    Czy ważne jest, żeby zawsze się z Tobą zgadzała i popierała Twoje zdanie, respektowała je?
                                                    By pracowała na stanowisku godnym Twej partnerki?... By była pracowita, posłuszna?
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 19:42
      Aha, i jeszcze na siusiaka oraz z tyłu, takie otwierane na guzik.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:42
      Ja jestem zadowolony z siebie (cokolwiek to znaczy) i ogólnie z tego, co mnie otacza, całego świata (cokolwiek to znaczy, znaczy - nie mam ochoty zmieniać tego świata). Tak więc niech do psychologa idą ci, którzy mają jakiś problem. Dobrze byłoby mieć jakąś fajną i ciepłą przy sobie, ale bez tego też można żyć - naprawdę.
      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:43
        A może się zdarzy, hm.
      • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:45
        Termofor będzie prostszym rozwiązaniem.... Chociaż głupią gąskę paradoksalnie łatwo "dostać", bez własnego zdania, co gotuje i nadstawia.... Może gdzieś na wsi poszukaj....?
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:48
          O, to jest dobry pomysł. Miałem taką jedną ze wsi (na wsi, jeździłem do niej). Fajna była, bo prosta, bezpośrednia, rumiana, ładna wesoła, ciepła, chętna. Aczkolwiek też miała swoje fochy, i się skończyło, hm.
          • claudemonety2 Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 21:59
            Alina czy Balladyna? Książę pojechał na wieś, szukać takiej, jak piszesz.... i jak to się skończyło? hahhahahaha
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:15
      Jakich marzeń, hm. Ja nie mam marzeń. Czasem coś mi się śni, hm.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:31
      Ja pierdolę, hm. Niedawno był sylwester, a tu już znowu, hm.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:33
      Aha, to kiedy ślub?
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.12.18, 22:38
      Ja to bym teraz wziął nawet kościelny, hm.
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 06.12.18, 12:27
          Hm, babole chyba się wystraszyły tego marsza weselnego, hm. Pewnie nie mają szczęśliwych skojarzeń, hm.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.12.18, 20:36
      O Boże. Przez tydzień nikt tu nic nie napisał, hm. Katastrofa, hm. To już chyba naprawdę koniec, hm. Chyba się pochlastam, hm.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/sf/qj/mnjf/1GUYdxpZWOtnof5ctB.jpg
      • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 11.12.18, 22:51
        A gdzie twoje zęby?
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.12.18, 23:01
          Schowałem, coby się nie bały, że je od razu pogryzę. (ja sam we strachu, jak widać, hm.
          • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 11.12.18, 23:40
            Zasypiam, do jutra.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 09:31
      O, a ta musiała się popisać (samotność nocą) swoją umiejętnością, jej zdaniem, celnego skojarzenia, wykorzystując jedną ze swoich czterech szufladek, którymi żongluje jak domorosły adept sztuki cyrkowej, a których się dorobiła w swoim, już nie tak krótkim, życiu. Oczywiście zbudowanymi na wzór trzeciorzędnych poetów, którzy ciągle jej imponują, jakby wciąż na nowo odkrywała powszechnie znane schematy myślowe, hm.
      To zdjęcie wykonałem (jak dobrze wiesz) mając (co ma znaczenie dla wyrazu twarzy) co najmniej 0,4 l whisky w organizmie, wypite w niecałe 2 godziny, gadając tu z babolami, czyli także z tobą.
      Ja nie jestem na tym zdjęciu przerażony. A w kontekście wczorajszego wpisu, to zdjęcie mi spasowało jako obraz zdziwienia (będąc trochę zawiedziony), że nikt tu nie potrafi zagospodarować tego miejsca podczas mojej tu nieobecności. A przecież przez lata tu byli i pisali. Hm.
      • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 16:57
        hej Wciąży ! szykujesz się już do Sylwestra ?
        Który to już nasz wspólny będzie ?
        chyba 5-ty
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 17:38
          Piąty? Hm, naprawdę zależy ci znowu na tym żebym się uchlał do nieprzytomności i nic nie pamiętał jak w poprzednich czterech?
          • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 18:47
            hmm, rzeczywiście sylwestry w cafe nie były zbyt udane. Za oknem fajerwerki, za ścianą tańce a ty czekasz nie wiadomo na co....
            Więc w tym roku idziemy w miasto ! Kto zaliczy najwięcej klubów ten wygrywa główną nagrodę
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 19:06
              100 000 ?
              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 19:07
                Jeśli w złotówkach, to się muszę jeszcze zastanowić.
                • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 20:21
                  ok, zmieniamy : kto zaliczy najwięcej klubowiczek ten wygrywa
                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 20:42
                    Hm, to nie mam szans, hm. Ty robisz dziewczynom na mieście najlepszą minetę, wszystkie cię z tego znają, hm.
                    • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 20:54
                      miło mi słyszeć że ktoś mnie ceni
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:04
                        Cóż, mistrzyni jest jedna.
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:05
                        Ale z cafesrafe żadna nie dała się namówić na pokaz twoje kunsztu, co? Czy się mylę?
                      • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:06
                        tak naprawdę to rzadko się zdarza żeby mnie ktoś pochwalił. Ani mąż nie chwali moich obiadów, ani koleżanki nie chwalą moich kreacji. Jak ja widzę ładnie ubraną kobietę to od razu wyrażam jej swój zachwyt. Nigdy nie żałuję komplementów , jeśli mnie coś zachwyci. Nie zdarza się to ostatnio zbyt często ale jednak zdarza się, czyli jeszcze żyję !
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:11
                          Dilajda, nie licz na człowieka, weź. Sama musisz wiedzieć, że jesteś zajebista w tym co robisz, kim jesteś, i jak się ubierasz. Ludzie to wredne mendy są.
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:15
                            Dopiero jak cię będą o coś prosić, błagać, możesz się nimi zabawić. Inaczej nie zwracaj na nikogo uwagi. Bierz to co łatwo przychodzi, a resztą sobie nie zawracaj w ogóle głowy.
                            • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:20
                              ale na szczęście Czas nas uczy pogody
                              Już mi tak bardzo nie zależy na tym żeby wzbudzać zachwyt
                              Chyba wolę żeby to mnie coś zachwycało
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:23
                                Oj, nie przesadzaj. Trochę się trzeba postarać. Inaczej to będziesz czekać do usranej śmierci na ten zachwyt.
                                • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:27
                                  masz rację, trzeba sie starać żeby było pięknie wokoło
                                  Nie wolno szpecić krajobrazu swoją wściekłą miną , albo źle dobraną torebką
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:35
                                    Wszystko co cieszy, jest dobre. To jedyne kryterium dobru.
                                    • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:39
                                      czyli co ?
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:41
                                        No właśnie, co? To, co ci daje radochę.
                                        • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:47
                                          na przykład jak ktoś się ładnie porusza
                                          a tobie ?
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:51
                                            Hm, wiele rzeczy. Najchętniej jak leżę, a ona mnie pieści (tak uogólniając).
                                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:52
                                              Patrzenie też mi sprawia radochę, hm.
                                              • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:02
                                                nie pytałam kiedy ci staje
                                                pytałam co cie uszczęśliwia
                                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:07
                                                  Hm, uszczęśliwia, hm. Chuj go wie, hm.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:08
                                                    Oczywiście chciałbym się zakochać, ale to musi po prostu przyjść, hm. Nie ma innej możliwości.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:13
                                                    Ogólnie jestem zadowolony. Są jakieś momenty poczucia jakiegoś szczęścia, ale żeby szczęśliwym być, to trzeba albo ćpać, albo pić, albo się zakochać. A to i tak trwa krótko (to szczęście), a i skutki uboczne dość dotkliwe są, hm.
                                                  • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:17
                                                    fajne jest to że każdy czasem miewa te momenty poczucia jakiegoś szczęścia
                                                    wystarczy zobaczyć albo usłyszeć coś wyjątkowego
                                                    Dziękujemy ci Boziu za te chwile
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 22:20
                                                    Noooo.
                          • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:18
                            tylko faceci potrafią być pewni siebie bez żadnego powodu
                            my kobiety przeglądamy się w oczach naszych mężów...jeśli nie widzimy w nich zachwytu to gaśniemy
                        • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:14
                          Ostatnio spakowałam kilka moich sukienek i płaszczy żeby oddać do Caritasu i wyobraźcie sobie że mój mąż gdy zobaczył że w tobołku jest taka ceglasta aksamitna tunika to stanowczo mi zabronił jej oddawać bo przecież :Wyglądasz w niej tak ślicznie i apetycznie.
                          Czyli jak go przycisnąć to umie coś miłego powiedzieć
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.12.18, 21:16
                            No widzisz.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.12.18, 19:15
      Khe khe.
      • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 21.12.18, 19:50
        Nareszcie chwila na kawę :-)
      • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 31.12.18, 18:54
        hej ,babole damskie i męskie !
        budźcie się !!!!
        • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 31.12.18, 18:57
          robie se fryzurę sylwestrową ale słabo mi to wychodzi bo nie mogę użyć ani pianki ani lakieru ponieważ nie wiem czemu ale mam przeczucie że tonight mój ukochany będzie głaskał moją główkę a on bardzo nie lubi włosów lakierowanych lub piankowanych
          • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 31.12.18, 19:32
            bez dwoch zdan, jaki facet gustuje za lakierowanymi ......wloskami miedzy zebami
            • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 03.01.19, 08:58
              Eeeeee tam. Tam to Dilajla ma dokładnie wygolone i posmarowane kremem aby nie wyszło jakieś uczulenie.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.01.19, 16:15
      Ale piździ, hm.
      • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 05.01.19, 13:28
        Co Ci tam?
    • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 10:08
      Znalazłem na podłodze orzecha włoskiego. Zgniotłem skorupkę dziadkiem do orzechów. Był bardzo smaczny. A dziadka do orzechów mam jeszcze od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, jest z aluminium.
      • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 10:41
        Ja mam takiego ze stali
        • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 10:59
          A lubisz orzechy włoskie? Bo ja bardzo. Chociaż jem bardzo mało, ponieważ są uczulające.
          • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 13:37
            Lubię, zwłaszcza ciasto - orzechowca, do którego smaży się orzechy i miesza z miodem. Alergia gwarantowana:) + krem na mleku...., można się wykończyć :)))).
            • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 13:44
              A orzechy laskowe już mi tak nie smakują. Nigdy też nie kupowałem czekolad z orzechami.
              • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 17:24
                ja lubię każdą czekoladę, nawet miętową
                • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 11.01.19, 18:12
                  pokuscie sie na biala solona z orzeszkami....pycha, mozna przytyc bez problemu !
            • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 08:35
              ms_propolis napisała:
              <<<Lubię, zwłaszcza ciasto - orzechowca, do którego smaży się orzechy i miesza z miodem. Alergia gwarantowana:) + krem na mleku...., można się wykończyć :)))).>>>
              Upiekłaś sama takie ciasto, czy kupiłaś?
              • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 14:13
                Masz mnie za nieroba? Upiekłam....
                • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 15:29
                  Ha ha dobre, ale niektórym samotnym dziewczyną to nie chce się nawet nic na obiad ugotować. Ale Ty wyglądasz mi na osobę bardzo zapracowaną.
                  • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 21:53
                    Po prostu mam swoje zajęcia... niekoniecznie związane z pracą.
                    • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 09:30
                      Masz jakieś ciekawe hobby?
                      • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 10:01
                        Mam same ciekawe hobby
                        • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 11:04
                          Ciekawe jakie?
                          • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 11:08
                            Ciekawe - dla mnie, innych nie muszą interesować
                            • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 11:37
                              Ja, w latach 80-tych ubiegłego wieku zbierałem znaczki. :):):) Mam komplet wydanych znaczków z tamtych lat.
                              • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 11:41
                                A mnie fascynuje sztuka kompozycji z roślin
                                • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 11:50
                                  Powinnaś prowadzić działalność gospodarczą, założyć kwiaciarnię. Praca powinna sprawiać przyjemność.:)
                                  • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 12:59
                                    Być może kiedyś tak będzie
                                    • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 14:02
                                      Praca, której się nie lubi jest bardzo męcząca. Można wpaść w depresję.
                                      • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 14:35
                                        To fakt
                                        • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 16:01
                                          Ja nie wyobrażam sobie, że mógłbym pracować w innym zawodzie niż teraz pracuję. Siedzę przed komputerem nawet po kilkanaście godzin dziennie i nie odczuwam wcale zmęczenia. Często zapominam nawet o jedzeniu. To chyba dlatego nigdy nie byłem gruby.:) Ale taki siedzący tryb pracy ma też swoje wady, bo odczuwa to mój kręgosłup.
      • solosol Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 18:44
        Trzymać ster i wyłapywać...
        • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 12.01.19, 21:53
          kogo chcesz łapać?
          • solosol Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 08:50
            Szczęście :-)
            • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 10:01
              Powodzenia
              • solosol Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 16:50
                Niee...to ja Wam życzę szczęścia :-)
                • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 13.01.19, 21:50
                  Wam czyli komu?
                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.01.19, 10:23
                    Wam, czyli każdemu się należy trochę szczęścia w życiu. Nie można tak całkiem tracić nadziei.
                    • ms_propolis Re: Babole i inni. IV. 14.01.19, 19:34
                      Wzajemnie
                      • staurois Re: Babole i inni. IV. 19.01.19, 18:10
                        Całkiem ciekawa ta dyskusja ...
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 21.01.19, 12:22
                          Dyskusja może i ciekawa, ale przerwana. Pewnie poszli ruchać, hm.
                          • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 25.01.19, 22:35
                            Ludzieee !!! jesteście okropni ale i tak was kocham !!!
                            No i poza tym raz na jakiś czas (nie rzadziej niż raz w miesiącu) spotykam naprawdę fajnego człowieka.
                            Dla takich chwil warto żyć
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 26.01.19, 09:45
                              Raz w miesiącu, to niezbyt często, ale zawsze coś. I to, że regularnie, też pozytywne. Trzymam za Ciebie kciuki.
                              • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 04.02.19, 19:07
                                Ptaki śpiewają, kwitną bzy, wiosna :-)
                                • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 05.02.19, 01:11
                                  nareszcie cos....
                                  a nie tylko rozpusta...sex spotkania, sponsoring, kochanki...co za swiat

for You....Ricky :-)
                                  www.youtube.com/watch?v=iOe6dI2JhgU
                                  • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 16.02.19, 22:24
                                    ja sobie Go po cichutku kocham, On chyba nawet o tym nie wie, ale mi to nie przeszkadza
                                    • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 16.02.19, 22:49
                                      być może On mnie dzisiaj odwiedzi...tego nie wie nikt...więc leżę gotowa, wklepałam balsamy, pomalowałam pazurki, podkręciłam rzęsy , zapaliłam świece waniliowo-cynamonowe, puściłam Chopina i czekam.....czekam....
                                      • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 17.02.19, 19:55
                                        ech, odegralas swa role perfekcyjnie,....na moj gust to troche wyolbrzymilas cos....sorry
                                        aczkolwiek, potrafie to sobie wytlumaczyc...:))
                                        • dilajla00 Re: Babole i inni. IV. 05.03.19, 19:55
                                          co się stało ? gdzie się podziała Loorneta, Czerny, i ta no jak jej było ?
                                          ta szurnięta ?
                                          zaraz sobie przypomnę
                                          • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 05.03.19, 20:43
                                            Loorneta ?...wyszla za Czernego, jest w ciazy.....ceremonie utrzymano w tajemnicy.
                                            jakas szurnieta ?
                                            hm, ciekawe kogo masz na mysli ?
                                            • ageofwar Re: Babole i inni. IV. 05.03.19, 21:05
                                              ha! Wiedzialam, ze sie połakomi na pisiont +

---
                                              Niewazne/nie wazne* jak o Tobie mowia, wazne ze mowia😂

*ekspertka skresli😂😁😋🙃😊
                                              • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 09.03.19, 17:51
                                                Ale zazdrośnica.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.04.19, 15:03
      I jak babole, czekacie na przyjście (żeby nie powiedzieć "zmartwychwstanie") Lela z mazurkami?
      • ciumciurumcium Re: Babole i inni. IV. 30.04.19, 21:57
        Czekanie uszlachetnia :-)
        • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 30.04.19, 22:45
          Akurat ..
      • ageofwar Re: Babole i inni. IV. 30.04.19, 22:05
        no wlasnie, ja np. czekam na jutrzejszy lunch. Mam ochote na kebsa😂
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 09.06.19, 11:04
      I co, nie przyszedł do żadnej? Przykro mi, hm.
      • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 09.06.19, 19:50
        I co, przykro Ci? Przykro mi.
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 10.06.19, 09:35
          Przykro mi, gdyż troszkę wiem, co to tęsknota jest.
          • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 11.06.19, 09:11
            Tęsknota wpisana jest w życie. Przeszła już?
            • marco_5 Re: Babole i inni. IV. 11.06.19, 10:18
              ech, ja tez tesknie od czasu do czasu, za taka jedna....fajna, sympatyczna ! :) byla wyjatkowa ...
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 12:30
              Ja nigdy niczego nie żałuję i nie tęsknię. No, najwyżej dwa tygodnie, jeśli coś tam było. A potem, to już tylko to coś historią jest.
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 12:31
      aha, i pozdrawiam beznadziejnie rozczarowane ABC.
      • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 12:54
        Trochę więcej optymistycznego spojrzenia wcionsz! Joł.
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:05
          No wiesz co, hm. Nie wierzę w twoją przemianę, niestety. Przykro mi.
          Ale nie poddawaj się, może ci się jednak jeszcze trochę szczęścia przytrafi. Gryź piach i do przodu. Albo - Alleluja i do przodu! Każda metoda dobra, oby tylko nie wpadać w rozpacz :)
          • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:08
            Ależ. Szkodzi nic. Przykro mi, że Ci przykro. Endforewerjang.
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:12
              Przykro mi, że znów cię rozczarowałem, aczkolwiek piszę to tylko z pewnej uprzejmości (taką mam sobie ochotę).
              • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:18
                'Przykro mi że Ci przykro' nie równa się że mnie rozczarowałes. Weź. Bazuję na tym co piszesz. A Ty róbta co chceta.
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:26
                  Jeszcze napisz, że cię nigdy nie rozczarowałem, a poczuję się jak święta osoba na tym łez padole.
                  • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:31
                    Chyba uczucia bycia świętym, nie uzależniasz ode mnie (tu napisanych słów). Weź.
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:32
                      Wiesz, myślę, że wystarczy jedna osoba, która poświadczy, iż byłem i jestem dobrym człowiekiem, a wrota raju stoją przede mną otworem.
                      • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:35
                        Aha. To avanti wpieriod!
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:39
                          Tylko zrób to na piśmie od ręki, bo zaraz może powrócić twój humorek z charakterku twojego wynikający.
                          • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:40
                            Że co mam zrobić?
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:43
                              No że zaświadczasz, poświadczasz, i w ogóle.
                              • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:48
                                Co mam niby zaswiadczac?
                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:51
                                  Już nic. Napij się sodówki i połóż w jakimś zacienionym i przewiewnym miejscu. Chyba że masz klimę.
                                  • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 14:32
                                    Bardzo fajny pomysł.
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:42
                            A, i podpisać nie zapomnij, a także odciśnij mocno swój kciuk (spocony chyba nawet lepszy, hm). Kropla krwi nie zaszkodzi pod tym wszystkim.
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:43
                              Tylko nie czekaj z tą krwią na miesiączkę, bo nic z tego nie będzie.
                            • abc_meee Re: Babole i inni. IV. 12.06.19, 13:45
                              Nie rozumiem co Ty tam piszesz. Ale szkodzi nic. (tylko nie czuj się rozczarowany, junoł).
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 02.07.19, 16:08
      tiny.pl/tczst
      • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 10.07.19, 13:02
        tiny.pl/td5d7
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 09:30
          Co ty tam Lurneta wrzuciłaś? Pewnie coś o raku, hm.
          • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 12:29
            No co ty. Chłopakom piosenkę, to i tobie piosenkę. 8)
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 13:16
              Dobrze wiesz, że twoich linków nie otwieram. Jeszcze wyskoczy mi jakiś śpiewak z agresywnym, zachrypłym głosem, napierdalający w gitarę klasyczną. Ten temat już przerabialiśmy, wielokrotnie. I wystarczy, że ty otwierasz moje linki. Także, tego - bez obaw.
              • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 13:44
                Po co miałabym otwierać twoje linki, jak tam zawsze są ci wk**ni Niemcy - ci Rasztajm czy coś takiego. Wiesz, że ich nie lubię.
                O, oni chyba nawet w Wawie będą grać niedługo - tak mi gdzieś mignęło. Pewnie więc już tam ściskasz swój bilecik, codziennie go całujesz, do snu kładziesz obok siebie na poduszce... i czekasz. :)

PS. Przecinek po "także" nie ma ŻADNEGO uzasadnienia.
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 14:31
                  Przecinek po "także" jest tutaj przerwą, oddechem, wzorowane (według mnie, tu, w moich wpisach, często albo od czasu do czasu, jak mi się podoba) na naturalnej (nie-teatralnej/nieteatralnej - wybierz se satysfakcjonującą cię formę) mowie. Mogłoby być tu "khe khe", ale jest, jak napisałem. W ogóle, to z tego co wiem, jest duża dowolność stosowania interpunkcji w języku polskim (w zależności od potrzeby wysławiającego się, coby nie wpisywać się w kliszę i nie być plastikowym, nie jesteśmy w PR2, które zresztą się ostatnio skiepściło w tej kwestii). Nie jestem purystą w tym względzie, ale chętnie się uczę, lecz nie od takich ... "autorytetów" jak ty.

Poza tym, jak tak dalej będziesz zwracać tylko na poprawność stosowanie przecinków wypowiedzi, to nigdy żadnego fagasa nie złapiesz. To też już omawialiśmy wielokrotnie.

A Rammstein, nie jest nerwowy, jest ironiczny, cyniczny, kpiarski i czadowy. Ale ty tego nie wyłapujesz, gdyż straszne klapki na uszach (tu oczach) (też) masz. Ha ha ha ha.
                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:13
                    Dobra, stary, nie tłumacz się. Za długo się znamy. :)
                    Walnąleś ten przecinek bezmyślnie, dzieląc na pół zwrot, który sam w sobie jest już swego rodzaju "przecinkiem", zaczerpniętym wprost z mowy potocznej. :) Wystarczyłoby to przyznać lub w ogóle pominąć milczeniem, i nie byłoby tematu. W końcu to tylko PS. :)
                    Przy stosowania interpunkcji, owszem, jest pewna dowolność, ale - na litość! - nie wolna Amerykanka!

Natomiast fagas... Hm. Hahha. :) Fagas to chyba z definicji nie jest ktoś, kogo by się chciało łapać. Ty byś chciał? :)

Natomiast pisząc o wk**ch Niemcach, odnoszę się wyłącznie do ich formy - tej "na dzień dobry" wypluwanej wątroby... która ludziom o wrażliwym uchu i pewnym poczuciu estetyki uniemożliwia wsłuchanie się, czy przypadkiem nie zalągł się tam jakiś sens albo inny czad. :) Też mi atrakcja, pff.
                    Nikt normalny raczej nie będzie się tak mordował. :)
                    Aczkolwiek są masochiści, i oni już mają bilety. Cieszę się tylko, że nie na Bemowie będą te pomazane ryje drzeć. ;)
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:18
                      Każdy ma wątrobę. Nie po to się jest artystą, żeby jej nie pokazywać.
                      • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:25
                        Wiem. Ale im na wątrobie leży drut kolczasty. Sorry, ale z czymś takim to na SOR, a nie na scenę. ;)
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:26
                          Zbyt dosłownie bierzesz artystów.
                          • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:31
                            E tam. Teraz to akurat bawię się słowami. :)
                            Ale ty "moich" też nie rozumiesz i nie czujesz, więc... nie odkopujmy już tej Ameryki po raz 39538.
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:34
                              Oczywiście Ty zawsze górą (ihihihihihihih).
                              • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:38
                                Mhm. A ty do-li-ną. :)
                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:40
                                  No widzisz. Doliną piękniej.
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:43
                                    Kazik to pijak jest. Co nie oznacza, że kliknąłem.
                                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:44
                                      Zresztą Jacek K. także.
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:45
                                        Z tą różnicą, że ten pierwszy wciąż żywy.
                                    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:45
                                      ;D
                                      • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:46
                                        Podobno lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem. Khe khe.
                                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:49
                                          Ja jak piłem, to informowałem. Trochę ścisłości, bo tracisz na wartości.
                                        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:52
                                          I tylko przez grzeczność nie zapytam, ile litrów whisky przez tydzień/miesiąc/rok musi zmetabolizować twoja biedna vonTroba. 8)
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:53
                                            Mart się o swoją.
                                            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:58
                                              Lekarz powiedział, że moja sprawia wrażenie nie używanej. :) Nówka sztuka, rozumiesz?
                                              A bardziej obrazowo - to pewnie coś, jak twoje sumienie... ;)
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:59
                                                Wszyscy tu wiedzą, że jesteś nieużywana.
                                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:59
                                                  Co nie znaczy, że świeża.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:01
                                                    Stąd też fascynacja takim, co mają bujne życie. Niechby chociaż wewnętrzne, niechby po wpływem jakiejś trucizny, hm.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:09
                                                    Ta, jasne - jesteś moją kokainą... fa na na fana na na... :)
                                                    (to z Soyki, jakby jakiś gap, włącznie z a-dresatem, miał wątpliwości :)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:12
                                                    Pan Soyka. Sumienie wrażliwych, hm.
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:03
                                                Sumienie dziś jest nie w cenie. I to nie moja wina.
                                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:04
                                                  Trzeba żyć w swojej epoce.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:12
                                                    wcionszrzywy napisał:

> Trzeba żyć w swojej epoce.

Słusznie. Dlatego fenomenem zdają się moje posty docierające na twoje drzewo. :)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:13
                                                    Nie rozumiem.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:16
                                                    wcionszrzywy napisał:

> Nie rozumiem.

To akurat nic nowego. :)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:17
                                                    Aaaa, że ty żyjesz w innej epoce. To akurat nic nowego.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:20
                                                    wcionszrzywy napisał:

> Aaaa, że ty żyjesz w innej epoce. To akurat nic nowego.

Zejdziesz z drzewa, zrozumiesz. Pomalutku. Jeszcze wszystko będzie dobrze. :)
                                                    A teraz zmykam - paaa!
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:21
                                                    Boje się, bo pod nim czekasz ty.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:31
                                                    wcionszrzywy napisał:

> Boje się, bo pod nim czekasz ty.

Z tego co kojarzę, to raczej wszyscy zwiewają z miejsca, w którym ty czekasz. ;)
                                                    Ale o tem - potem.
                                                    Paaaaaaaaaaaaaaa!
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:19
                                                    Nie załapałaś się, nie chciałaś. Nie rozumiesz.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 17:19
                                                    Trudno. Wszyscy umrzemy.
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:55
                                            Już nikt inny ze znajomych nie pije, że się tak do mnie kleisz (ihihihihihihihihihihiih)?
                                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:58
                                              Musisz jeszcze we mnie widzieć trochę artystę, inaczej olałabyś przecie, hm.
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:47
                                        Bardzo mi przykro, że należysz do tych kobiet, które się pijaków kleją.
                                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:48
                                          Choć przyznaję, że z wielką (wam się tak zdaje) duszą.
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 16:39
                              Poza tym, umiejętne posługiwanie się konwencjonalną formą, nie wzbudza we mnie aż takiego zachwytu.
                • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:49
                  <O, oni chyba nawet w Wawie będą grać niedługo - tak mi gdzieś mignęło. Pewnie więc już tam ściskasz swój <bilecik, codziennie go całujesz, do snu kładziesz obok siebie na poduszce... i czekasz. :)

No co Ty, pioseneczka. Jesteś w mylnym błędzie. Samotni mężczyźni po pięćdziesiątce zasypiają na poduszce z butelką 0,7 litra a nie z jakimś biletem. Dlatego dożywają góra 51 lat, a niektórzy nawet w porywach 55 lat.
      • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 11.07.19, 15:12
        O rany... ;/
        Helenkaaaaa?
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 19:29
      Wszystkie uciekły, hm. Widocznie tak miało być, hm. Gonił nie będę.
      • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 20:44
        Kto uciekł? Ja już jajo niedługo zniosę czekając na odp na priv.....
        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:09
          I jaki z tego wniosek? Ano bardzo prosty:
          Kto odpisuje kwokom - pozbawia się jajecznicy. ;)
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:12
          Poczta mi sie popsiuła.
          • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:13
            :D
            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:16
              To zaczyna brzmieć jak refren... ;8)
              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:17
                Bez refrenu piosenka jest jakaś taka nijaka.
                • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:19
                  Gorzej, że w tej piosence wszystko jest refrenem. ;)
                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:20
                    No niestety, nawet ty nie potrafisz nic ciekawego napisać.
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:21
                      Znaczy się skopiować i wkleić coś odpowiedniego w odpowiednim momencie. Nawet tego nie potrafisz, hm.
                    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:22
                      Ciekawego? A co cię... interesuje?
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:25
                        Nie pytaj, zainteresuj ludzi.
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:26
                        Albo idź do Milorda i innych twoich przydupasów. Ha ha ha ha.
                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:24
                    Jesteś z tych, którzy myślą, że jak widzą i wskazują czyjeś braki, to rosną w swoich oczach.
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:24
                      Może w przedszkolu tak miałaś i ci zostało.
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:12
          Co słychać? Masz jakiś obraz?
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:13
          Weź jej Mirella przywal jakoś, będzie się coś tu działo.
          • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 12.07.19, 21:15
            Z bęcwalicami nie rozmawiam, napraw pocztę, robię postępy, zaczynam już postaci, prześlę Ci kilka moich obrazów...
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 08:09
      m.youtube.com/watch?v=8LhkyyCvUHk#menu;;8LhkyyCvUHk#menu;;https://i.ytimg.com/vi/8LhkyyCvUHk/default.jpg;;Shocking Blue - Venus (Video)
      • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 19:42
        Widzę, że podoba Ci się mój wzrok bazyliszka :), mam to brać sobie do serca???
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 19:59
          Aaaaaaaaaaaaaaa A Aaaaaaaaaaaaaaa A Aaaaaaaaaaaaaaa A Aa...
          • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:27
            ziewasz?
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:30
              Śpiewam
              • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:32
                Peany na moją cześć :)))))
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:38
                  Nie mów, że z ciebie tak Wenus. Bo jeszcze uwierzę.
                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:47
                    Wenus, a jakże! Wenus z Willendorfu , hahahahaha! Taka, jak lubisz :P
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:48
                      :)
                      • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:52
                        Ostatnio mi się schudło, bo żarcie coraz droższe i wszystko idzie na farby... Ale widać jeszcze znamiona dawnej świetności :)
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:51
                      No trochę się nie wstrzeliłaś w epokę, hm.
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:52
                        Ale nie przejmuj się. Lurneta też się nie może odnaleźć w tych czasach, hm.
                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:54
                          Proszę mnie z tą osobą nie porównywać.
                      • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:53
                        no fakt....., tęsknię za moim życiem w pierwszym wcieleniu :)
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:54
                          Ale gdzie ci się schudło?
                          • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:55
                            A co? Chcesz sprawdzić organoleptycznie?
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:56
                              Wystarczy jak tu wrzucisz zdjęcie.
                              • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:57
                                Po co? Buduj mój obraz we własnej wyobraźni :P
                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:58
                                  I wyobraźnia ma swoje granice.
                                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:58
                                  Może jakbyś jeszcze trochę schudła, hm.
                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:00
                                    Jesteś fanem wieszaków?
                                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:00
                                      Khe khe.
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:01
                                        Że się tak po dżentelmeńsku wyrażę.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:02
                                          ok, Twoja strata , khe, khe
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:04
                                            Aczkolwiek ta z Milo, to też nie mój gust. W górę jej powinno trochę pójść, że o rękach nie wspomnę, hm.
                                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:04
                                              Do mózgu?
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:05
                                                Do klatki piersiowej.
                                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:06
                                                  Ej.... ona już ma aż za nadto
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:07
                                                    Hm.
                                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:05
                                              Tłuszcz w mózgu...., no nie wiem, jakby to się skończyło :P
                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:01
                                    Chudnie się z miłości, o gimnastykę to już musisz sam powalczyć :PPPPP
                                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:02
                                      Nie no, tu i ówdzie może być.
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:02
                                        Szczególnie ówdzie.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:04
                                          Romantyk....
    • smith005 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 15:14

cześć
      Moja Droga Alicja, i zainteresowałam się tobą, chciałbym też Cię poznać bardziej i chcę, abyś wysłał e-mail na mój adres e-mail, dzięki czemu dam ci moje zdjęcie, abyś wiedział, kim jestem to mój adres e-mail (smithalicia46@hotmail.com)
    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 20:53
      I Bitels też. Tylko wczoraj, i w wczoraj, hm.
      • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:27
        Co Bitels też? Piszesz jakbyś już przekroczył 0,7 litra. Bardzo źle z Tobą.
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:36
          A co, Bitels. Żona znowu wyjechała ćwiczyć jogę i dała ci szansę wyżłopać sześciopaka?
          • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:46
            Przy twojej mikrej posturze, 164 wzrostu, sześciopak jest już dawką śmiertelną, ale ja jestem słusznej postury mężczyzną, za którym kobiety wodzą rozmarzonym wzrokiem.
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:47
              Masz racje. Zostawiam cię więc tu z kobietami. Powodzenia.
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 21:48
              Tylko nie otwieraj już tego ósmego, bo nie będziesz mógł. Ha ha ha ha ha ha.
              • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 22:04
                Tak się zastanawiam, co mi strzeliło do głowy, żeby wrócić na forum. Przecież to nie jest moja bajka. Mnie interesują projekty lotów na marsa i aspekty technologiczne oraz konstrukcyjne.
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 22:07
                  Może dla tej wielkiej przyjaciółki tu wróciłeś, bo chyba nie dla mnie. Ha ha ha ha.
                  • yesterday56 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 22:18
                    Coś w tym musi być. Tylko co? Przecież nie jestem w nikim zakochany? Zauroczony?
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 22:08
                  Ale ja cię rozumiem. Nie ma większej samotności, jak codzienność ze swoją starą. ha ha ha ha.
    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 23:28
      Takie "ogłoszenie" dziś widziałam:

DO OSOBY KTÓRA
      SCHOWAŁA MI BUTY
      KIEDY SKAKAŁEM PO
      DMUCHANYM ZAMKU.
      WEŹ KU*WA DOROŚNIJ!!!

Czyż nie piękne? ;DDD
      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 23:33
        To coś jak u nas na forum. Ha ha ha ha ha.
        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 23:36
          No, trochę tak. ;D
      • nnn.1 Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 23:40
        : DDDDD
        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 13.07.19, 23:43
          A tobie co się nie podoba, Nieznajoma?
          • nnn.1 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 00:00
            Od kiedy uśmiech pełną gębą, a nawet kilka uśmiechów!!, znaczy, że coś się nie podoba?! Hm. Może za bardzo dorosłeś? :D
            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 00:09
              (Brawo eNNNeczka! ;)
            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 10:07
              Proszę nie pisać do mnie w nocy, gdyż gdy północ wybije, ja komara przycinam, gdyż już ledwo żyję. Ha ha ha ha.
              Do Lurnety niech Pani pisze, jeśli nie chce usłyszeć Pani ode mnie ciszę.
              Ona, ta Lurneta, nocami youtube słucha, lulki pali, buszuje i z pięciorzędnymi poetami obcuje.
              Potem majaczy, po gzymsach chodzi i jej się zdaje, że wszystkich w okolicy adonisów uwodzi. Ha ha ha ha ha.

Ale mi się wierszyk pierdolnął, a dopiero się obudziłem, hm.
              • nnn.1 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 12:47
                Rymowanka wywołała w Panu, jak czytam, sporą burze emocjonalną. Ten ekspresyjny czasownik bardzo podkresla chyba jakiś rodzaj zadziwienia samym sobą :> Nie zmienia to jednak faktu, że jest ona ... pięciorzędna :D Myślę, że w związku z tą rzędnością powinien Pan jednak zapanować nad swoim ledwożyciem [może lulki z Lurnetą?] i wdać się nocne rozmowy, bo może wyszłoby z tego coś... pierwszorzędnego. Proszę to przemyśleć. najlepiej tuż po przebudzenia, bo wtedy, jak się wydaje, jest Pan w stanie nieświadomie twórczym.

Z pozdrowieniami
                nnn.1

PS To Pan zadał mi pytanie w związku z moim komentarzem do tekstu ogłoszenia. Tak więc... Ekhm...
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 13:49
                  No, ciekawe dlaczego Lurneta nie reaguje, hm. Czyżby jej się ta propozycja wspólnych nocnych rozmów po świt się tak bardzo spodobała?
                  Zobaczymy. Na razie pewnie jeszcze śpi, żeby za chwilę wstać i przygotować się do kolejnej, jakże romantycznej, nocy z youtub(m).

A co do ciebie, Nieznajoma. Gdyby nie ten ekspresyjny czasownik, to nie byłoby w tobie za grosz emocji. O czym co prawda w drugim zdaniu, ale jednak z podkreśleniem zaznaczyłaś. Nie bój się, to tylko życie.
                  • nnn.1 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 14:30
                    Emocji jest we mnie aż nadto. A i w kwestii strachu, to nie bardzo wiem, o czym mowa. Ale to bez znaczenia :)

• wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 14:40
                      Strachu przed emocjami :)
                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 20:12
                    A gdzie jest powiedziane, że ja tu w ogóle dzisiaj coś napiszę, hm? :)
                    I czy ty musisz jakieś informacje o mnie, zresztą w 99% wyssane z palca, i to tego u nogi, traktować jak swój towar eksportowy? Czy ja ciebie w końcu tego oduczę?
                    Nowa koleżanka przyszła - to o sobie poopowiadaj, przedstaw się i tak dalej. Mam ci podpowiadać, jak to się robi? Weź, człowieku, dorośnij! ;)
                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 21:41
                      Nowa, hm. Może i nowa. Pytanie, jak młoda, hm. No i już mnie trochę zna, czytała moich wpisów kilka, więc nie muszę się przedstawiać, bo to bez znaczenia, jak to napisała, hm. I za to ją cenię.
                      O tobie też pisała. Widać nie jesteś tak całkiem tu nieznana, nie mylić - doceniana. Także tego, khe khe - nie musisz się tak denerwować. Wakacje mamy.
                      • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:08
                        Nie, ja się nie denerwuję. Tak tylko pozostaję w konwencji, byśmy nie wypadli z ról. ;)
                        A co do eNNNki - myślisz, że może nas znać? I my ją? :>
                        To kto to mógłby być, hm? Masz jakieś typy?
                        Bo ja - tym razem - wyjątkowo - ani jednego!
                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:14
                          To może być ktoś, kto się nudzi i przyszedł tu popisać, hm.
                        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:16
                          Zawsze też, zamiast się "po kątach" naradzać ;) - możemy zapytać wprost.
                          I wtedy:
                          ... co było - to było, co może być - jest, a będzie to o będzie... ;)
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:27
                            Ach, ja tam nie będę się pytał. Mi tam nie zależy. Ważne, że od czasu do czasu coś tam odpisze.
                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:32
                              A co - nie zależy?
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:35
                                Co tam mirabelka mówisz?
                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:37
                                  Co takiego niedostępnego zgrywasz? Nie zależy Ci? To komu ma zależeć, jak nie Tobie?
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:39
                                    Hm, dobre pytanie, tu, hm.
                                    • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:40
                                      hmmmmm, bardzo dobre, komuś zależy, jeśli i Tobie zależy.... W tym cały jest ambarans, żeby dwoje chciało naraz.....
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:44
                                        No to akurat nie zależy od nas.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:45
                                          A od kogo?/ czego?
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:40
                                    Ja nie lubię obowiązków. Niech się dzieje, jak chce. Każde może się tu obnażać, na swój sposób. Ha ha ha ha ha.
                                    • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:44
                                      Jakich obowiązków nie lubisz? Małżeńskich? hahahahahaha :))))))
                                      Ty chyba czytasz w moich myślach, ja nie zamierzam się tu obnażać - tak pomyślałam przed minutą, to już zakrawa na jakieś fale transcendentalne.... masakra :)
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:46
                                        W zasadzie, to moja filozofia życia, to - nie chce mi się.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:47
                                          "Nie chce Ci się" - to objaw depresji, trochę serotoniny i będzie git:))))
                                        • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:47
                                          Aczkolwiek z chęcią przyjmę jakiś zryw, podryw, zew. Tylko że musi mi się chcieć.
                                          • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:49
                                            Z chęcią? A może wyśmiejesz? Kto Cię tam wie..... To niech Ci się zachce :P
                                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:50
                                              Z chęcią przyjmę, co nie oznacza, że zawalczę. Kapujesz?
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:51
                                                Ale musi mi się chcieć, hm.
                                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:57
                                                  Myślę, że Ci się chce.....tylko sobie tego nie uświadamiasz.....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:00
                                                    Hehe. Ciągle ta sama. Zachęca i zachęca. Tobie to się chce.hm
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:02
                                                    Nie, to nie.... ja łaski nie potrzebuję. Jak Ci się nie chce, to mnie tym bardziej się nie chce.
                                                    Mam swoją godność, pa.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:06
                                                    Czyli widzimy się w styczniu, tu.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:07
                                                    Ha ha ha. Hm. ;)
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:07
                                                    a na co mi to? to nie wprowadza nic pozytywnego do mojego życia..... kompletnie nic
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:08
                                                    Kursik może jakiś nowy zrób.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:09
                                                    Robię kolejne dwa, dziękuję za radę
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:09
                                                    Może coś w stylu: "Co zrobić, żeby mu się chciało".
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:09
                                                    laskę
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:11
                                                    No widzisz. Wiesz, a nie robisz, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:12
                                                    Co ja mam Ci odpowiedzieć?... Królewicz jesteś i tyle.... i masz to nieszczęście, że na Księżniczkę trafiłeś, a one takich rzeczy nie robią :P
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:10
                                                    nie trzeba kursiku, swoje wiem
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:14
                                                    Ale nie przejmuj się, nie Ty jedyna popełniasz ten błąd. Nagminnie, bezmyślnie i w dodatku się sama przy tym denerwujesz.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:15
                                                    A to tylko 10 min. roboty. I potem jest miło.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:17
                                                    Nie bądź wulgarny i się nie zgrywaj..... może to czytają małe dzieci, więc się hamuj....:)))))
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:19
                                                    Tutaj nie ma dzieci. Tu same dinozaury, ze się tak grzecznie wyrażę, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:20
                                                    Hmmmmm...... dinozaury też ludzie i mają klasę, zachowaj fason
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:23
                                                    A cóż to takiego dobrze zrobioną laska jest, hm. Każda powinna umieć, coby życie choć trochę miłe było.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:24
                                                    Poza tym nie jesteśmy przecież na imieninach u cioci, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:25
                                                    A co? zapraszasz? :P
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:27
                                                    Może i bym zaprosił, ale jeszcze przyjdziesz ze scyzorykiem, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:29
                                                    Zrobię jej koraliki, nic się nie bój, jestem naprawdę miła :)
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:25
                                                    Oczywiście, specjalnie, na zamówienie wystrugam Ci z drewna.... Zbliżasz się już do takiego wieku, że się przyda :P
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:26
                                                    Zresztą, to Ty zaczęłaś o lasce. Dobranoc.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:28
                                                    Ja - mogę :) i uwielbiam Cię "wkręcać".... Choć szczerze mówiąc, nie robię tego w sposób zaplanowany i z premedytacją :). Ej, no weź się nie obrażaj... :)))))
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:16
                                                    Ale... - jaki błąd? ja się nie denerwuję, konwersuję.... Dobrze wiem, swoje, że nie tędy wiedzie droga do szczęścia i chyba Ty wiesz, że ja wiem.... a może nie wiesz i się mylę? nie wiem.....
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:12
                                                    Narrator:
                                                    Tyle nowych nicków, tyle przelecianych prywatnych męskich poczt, wyproszonych e-maili, uporu, determinacji... i nic? Ciągle nic? Tak po prostu; zupełnie nic?
                                                    W czym tkwi błąd? 8)
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:14
                                                    W tym, że mi się nie chce :))))
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:08
                                                    wirtualne bajdurzenie = bez sensu
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:01
                                                    Naprawdę Cię tu pół roku nie było? Hm, nie zauważyłem, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:26
                                                    Słabo... się interesujesz
                                              • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:54
                                                Kapuję, że musisz sobie poczynić rachunek, czy warto, czy nie warto....
                                                Proponuję wziąć stokrotkę i poobrywać jej płatki.... wyliczając, tak będzie prościej i bardziej spontanicznie :))))
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:49
                                        A co do obnażania się tu. Ty już obnażyłaś się wystarczająco tu. Co nie oznacza, że nie możesz dalej tu tego robić.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:52
                                          Tak i to do suchej nitki.... patrz, jak to można człowieka w tym necie prześwietlić :). Ty mnie tu nie stresuj, bo ucieknę na kolejne pół roku stąd.....
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 05:21
                                          Ktoś coś majstrował przy mojej poczcie, nie mam okna do wpisywania wiadomości i nie mogę ich wysyłać.... ciągle to samo, na każdym portalu syf....
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:43
                                            Mirabelka, a co ma ci zmajstrować? Jak to wszystko wirtualne przecież tu jest, hm.
                                            Ale faktycznie, z tym syfem, to trzeba uważać, hm.
                                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:44
                                              hahahaha:)
                            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 22:33
                              No dobra. Jak zechce to sama nam "powie". :)
    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 14.07.19, 23:52

Tekst świetny. :) Wykonanie też (a kiedyś tak nie lubiłam Zauchy...).

[/url]
      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:37
        Jednego całusa, zbuduję z tego sobie świat... Hm, typowa poezja siedmiorzędnego poety, hm. I że Kraków, też nie dziwi, hm.
        Ja rozumiem potrzeby innych, piosenka powinna być miła i przyjemna (nie rozumiem dlaczego), ale problem polega na tym, że raz nie wystarczy, nigdy. Na tym polega potrzeba człowieka, że chce mieć łatwo i przyjemnie i na wyciągnięcie ręki. A już na pewno nie chodzi o to dojrzałemu (płciowo) człowiekowi. No, chyba że jest to kobieta po 34-tym roku życia albo ma lat 14, albo nawet 13, jak Lurneta. Ha ha ha ha ha.

Aha, moja znajoma ostatnio chciała, żebym pomógł jej zaprojektować łazienkę, i wybrała sobie płytki w kolorze turkusu prowansalskiego, coś jak ta podłoga w tym teledysku. Okazało się, że takie płytki są w cenie marmuru, hm.

http://<a href="youtu.be/TcNA3H1PVpE[/video]" target="_blank" rel="nofollow">youtu.be/TcNA3H1PVpE
        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:46
          Zacznij zbijać swoje stare w łazience, bo jak przyjdę to też chcę turkusowe :P
          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:50
            Ja mam jasny beż (tak mi się zdaje, że tak się ten kolor nazywa) i jakiś dekor w kolorze brązu. I jestem zachwycony.
            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:52
              jakoś przeżyję ten beż.....no trudno
        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:51
          tak, z ust mi wyjąłeś ten kolor.... właśnie zaczęłam haftować.... serwetę richelieu turkusową....:)
          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:52
            Śpisz ty w ogóle coś?
            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:52
              nie, w nocy tylko marzę o Tobie :P
              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:53
                Ale wiesz, że to nie niezdrowe, hm.
                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:54
                  zdrowe, wiem
                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:57
                  Zaraz lecę po le w innym kolorze, bo mi się ten kremowy nie podoba :(, cieniowane nici turkusowe nie pasują mi tu....
                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 08:57
                    len
        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 09:18
          Bo trzeba umieć odróżnić, co jest tekstem (np. piosenki), a co poezją. To nie jest i nie musi być to samo. Aczkolwiek... tu - od Kochanowskiego rozpoczęto przecież. Fakt, że od fraszki, ale... :)
          Uważam, że bardzo zręcznie i zmyślnie są tu te słowa splecione, dowcip ze szczerością prośby, to co dosłowne z tym co... przenośne ;) itd.
          No ale żeby to docenić, to jednak trzeba się znać trochę. 8)

A co do kolorów - to chodzą za mną ostatnio te butki. Ale to chodzą wszędzie, gdzie tylko nie spojrzę! :)
          O te: (aj, kurde, nie da się wkleić linka; w każdym razie są ślicznie czerwone).
          Cukiereczki. :)
          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 09:38
            Jeszcze raz, Lurneta - teksty dla 14-letnich dziewczynek. Ja bym do tego Kochanowskiego nie wrzucał, nawet jeśli jest tam coś wręcz (tym gorzej dla tego tekstu albo dla wielkiego Jana, hm) z niego.

A poza tym - ja się na poezji nie znam. Ha ha ha ha ha.
            Ale wiem co mi się podoba, również w poezji. Nie może być tak, że stary chłop śpiewając dla starych bab, śpiewa tak, jakby nawet żadnego dobrego pornosa nie widział. Hipokryzja i bujanie w obłokach. No, ale napisać coś z sensem, to trzeba umieć.
            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 09:57
              Ależ ty jesteś zepsuty! I niewykluczone, że właśnie tym... "kinem niezależnym".
              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 10:05
                Może być, hm. Aczkolwiek nie jest to tylko poezja, to kino znaczy się nie jest tylko poezją :) I tego też oczekuję w tekście artystycznie ciekawym.
                No i jeszcze jedno, gwoli wyjaśnienia: mnie się wydawało, że ja znam różnicę między poezją a tekstem piosenki. Ale tylko do momentu (na tutejsze z tobą potrzeby), kiedy najpierw wrzucałaś poezję czwartorzędnych poetów, a potem piosenki z "ciekawym" tekstem. I wtedy zauważyłem, że ja nie widzę różnicy, hm. I dlatego o tej (pieprzonej) poezji tu piszę.
                Tekst piosenki "Daj mi tę noc" bardziej mi się podoba niż "daj mi buziaka, to mi wystarczy, abym zbudował sobie już na zawsze piękny świat". A od porno można ucieka. Można udawać, że nie istnieje. Pornografia jest wszędzie, w każdej formie. A narządy płciowe ... No dobra, nie będę dalej, hm.
                • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 11:34
                  Bo ci się to wszystko miesza. Gdzie poezja, gdzie piosenka, a gdzie porno.
                  O jednym myślisz, i do tego mianownika wszystko byś sprowadzał. Ale weź poluzuj warkoczyki i szerzej spójrz, bo - na moje ucho - Zaucha śpiewa o tym, że chciałby uprawiać z kobietą sens. ;) Co się pod jego prośbami i namowami kryje - jest dość czytelne, ale nie wulgarne. I moim zdaniem w erotyku - a ta piosenka jest nim niewątpliwie - dokładnie o to chodzi.
                  Skoro istnieje jednak "piosenka poetycka", to może "piosenki pornograficznej" też się doczekasz. :) No nic, sursum cocarda!

• wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 11:49
                    Nigdy nie wyjdziesz poza wrażliwość 14-łatki. I wiadomo, że tak chcesz. Życie Cię nie splamiło. Nie wiem, czyja to wina, ale wiem, że można o tobie powiedzieć - dziwadło.
                    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:02
                      Widzę, że kolega z tych, którzy myślą: a, nie znam się, to się wypowiem. :)
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:24
                        Oczywiście! Nieraz o tym pisałem. Zresztą to chyba cytat ze mnie. A jeśli by była Pani łaskawa - co miał poeta czy tam tekściarz, na myśli, pisząc: (cytuję z pamięci, bo nie mam zamiaru tego drugi raz słuchać) "daj mi jednego buziaka, a zbuduję na nim mój świat", to będę wdzięczny - nawet jeśli nie doczytam i nie będę zainteresowany interpretacją.
                        • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:30
                          W tej piosence nie ma takiego wersu. Nie pomogę. :)
                          Ale możesz posłuchać uważnie jeszcze raz, może wtedy coś się rozjaśni.
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:33
                            W takim razie koniec rozmowy o jakimś dziecinnym i bzdurnym tekście. Dziękuję za uwagę w tym temacie.
                            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:35
                              Na zdrowie. :)
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:39
                                Kropka przed tą emotką nie ma żadnego uzasadnienia. I proszę nie myśleć, że się czepiam.
                                • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:40
                                  :))).
                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:28
                          To pieśń impotenta.... nic nie rozumiesz )
                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:30
                            Mirabelka, nie ukrywam, że nie mam już lat 20, aczkolwiek staje mi jeszcze.
                            • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:31
                              Chociaż dla pewności należy u mnie zaczynać od laski. Ha ha ha ha.
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:31
                                Oczywiście te w moim typie i urokliwe, nie muszą.
                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:33
                                  Ty się zmuszasz do spółkowania z nieurokliwymi?.... Mi by się nie chciało....
                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:35
                                    Facet tak naprawdę może przerżnąć wszystko.
                                    • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:36
                                      "Zerżnąć" chyba lepiej by pasowało, hm.
                                    • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:37
                                      A Ty - to facet :), kury też.
                                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:38
                                        Bez przesady. Ja już jestem w tym wieku, że mam pewne zahamowania, hm.
                                        • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:40
                                          hahahahaha:), ssaki są bliższe, więc koza będzie ok :P
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:42
                                            Ale to dobrym kierunek, Mirabelka. Księdza ci trzeba. Ha ha ha ha ha ha.
                                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:45
                                              A co? Chcesz się żenić?
                                          • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:43
                                            Ja potrzebuję szczerej, miłej, oddanej i potrafiącej różne takie sztuczki. Ha ha ha ha ha ha.
                                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:44
                                              hmmmmmm..... kierunek -----> agencja, może?
                                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:45
                                                Ja mówiłem o tobie z tym księdzem.
                                                Gdzie agencja, to nie musisz mi mówić.
                                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:46
                                                  Zbok
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:46
                                                    Realista.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:48
                                                    A może ostatnie namaszczenie Ci potrzebne? Ledwo chodzi, a mu jeszcze sztuczki w głowie?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:50
                                                    Tak jest. Fajne sztuczki nie są złe, he he.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:52
                                                    Najgorsze są te takie, co 5 spraw mają do przodu na głowie, a za faceta chcą się brać. Ha ha ha ha ha.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:53
                                                    Niech sobie wypożyczą z agencji jakiegoś, jaki problem, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:54
                                                    jakich spraw?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:58
                                                    A różne taki. Kariera, podróże, jazda konna, dzierganie i inne szydełkowanie.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:01
                                                    Jazda konna ? - to akurat się przyda....
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:02
                                                    Ale nie 5 razy w tygodniu. A ty musisz się dostosować do konia. Ha ha ha ha ha.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:04
                                                    Chwalipięta, dziadki w Twoim wieku już tak nie mogą :)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:08
                                                    Mirabelka. Wszyscy wiem, że kobiety mogą nawet mając dobrze po 80. Dziwne tylko, że kobiety po 34 roku życia potrzebują już tylko 30% tego, na co miały ochotę, jak miały 20 lat.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:10
                                                    A jak nie miały, to potrzebują 200% - i wysiadasz :)))))
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:12
                                                    Przecież otwarcie piszę, że się ciebie boję.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:13
                                                    No ale co ja Ci takiego robię?
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 08:10
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 09:55
                                                    I co, zadowolony jesteś z siebie?
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:03
                                                    Jak widać, żłopanie whisky nikogo jeszcze kombojem nie uczyniło. 8)
                                                    Jak tak dalej pójdzie, to pozostanie ci znów kopać się tu samemu z sobą.
                                                    Bo jak ja rozmowy nie rozkręcę (wczoraj zrobiłam to już z litości... ;), to nawet ta Makrella nie będzie miała gdzie się wśliznąć ze swoimi obślizłymi sex-aluzjami.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:16
                                                    1. ten uśmiech, to odpowiedź na pytanie Mirabelki
                                                    2. Każdy musi być w jakimś sensie, procencie, zadowolony z siebie, gdyż inaczej będzie nieznośnie sfrustrowany.
                                                    3. Głupia i zacofana. Dziś, w dobie tzw. mediów socjalnych, można mieć kilka, jeśli nie kilkanaście (fb, Twitter, "cafe.pl", sympatia, Zaadoptuj facet, Tinder, itd.) możliwości rozmawiania, inicjowania rozmów, reagowania na wpisy, zaczepki, prowokacje i miłe informacje. Jesteś, to jesteś. A jak cię nie ma, to nie istniejesz. Czasem tylko przychodzą mi jakieś skojarzenie z tobą lub inną stąd. Tak jak to miało w przypadku przeczytania o "Najwredniejszych znakach zodiaku", a na który to tekst rzuciłaś się po tym, jak po miesiącach mojej nieobecności tu, spragniona, kliknęłaś na mój nowy wpis. Ha ha ha ha ha.
                                                  • nnn.1 Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:36
                                                    wcionszrzywy napisał:

> 3. Głupia i zacofana. Dziś, w dobie tzw. mediów socjalnych, można mieć kilka, j
                                                    > eśli nie kilkanaście (fb, Twitter, "cafe.pl", sympatia, Zaadoptuj facet, Tinder
                                                    > , itd.) możliwości rozmawiania, inicjowania rozmów, reagowania na wpisy, zaczep
                                                    > ki, prowokacje i miłe informacje. Jesteś, to jesteś. A jak cię nie ma, to nie i
                                                    > stniejesz.
                                                    --------------
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:39
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:42
                                                    Ojej, Nieznajoma. Ależ proszę Cię. To nie było do Ciebie. Ale to, że też do Ciebie trafiło, to nie moja wina. Naprawdę.
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:38
                                                    Można mieć kilka mediów, a jednak siedzisz tu, i zachodzisz w głowę, jak by coś jeszcze z tego wątku wycisnąć.
                                                    Jest jasne jak słońce, że te "znaki zodiaku" były prowokacją szytą pode mnie.
                                                    Po długim czasie nieobecności zajrzałam tu, przywitałam się z chłopakami w wątku cd... no to zajrzałam przy okazji i tu. I w obu tych miejscach zareagowałam adekwatnie.
                                                    Ale nie wpadłam tu, by - jak to ty nazwałeś - "bić się z koniem". :)
                                                    Skoro nic się nie uczysz, nie potrafisz inaczej, i masz od zawsze te klapki na oczach - to - powtórzę; siedź tu sobie sam i sam ze sobą się kop.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:51
                                                    W pierwszym momencie, Lurneta, myślałem, że ta odpowiedź Nieznajomej to twoja. Ale twoja jakaś taka nijaka jest, że nie mam pomysłu, to znaczy ochoty, na nią odpowiadać.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 10:52
                                                    No i chyba poprawna językowo, hm. O przecinkach nie będę zaczynał, bo świat się może zaraz skończyć, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:03
                                                    Coś trzeba robić, gdzieś ta energia (seksualna) musi mieć swoje ujście :))))))....
                                                    Lurneta jeździ konno? Ochocho, to mam poważną konkurencję:)
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:04
                                                    Ona to z konia spadła, ale nie pamięta kiedy to była. Pewnie jak miała 4 latka.
                                                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:05
                                                    Oczywiście upadła na główkę, hm.
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:07
                                                    nieładnie mówisz.....choć to irytująca osoba, to z nią rozmawiasz, w końcu.....
                                                    Mam Cię na stare lata jeszcze wychowywać?
                                                  • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 23:09
                                                    Sztuczki, wychowanie w kulturze? I co jeszcze?
                                                    A co ja z tego będę miała? Taki powalający jesteś?
                                                  • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 17.07.19, 00:02
                                                    Lepiej spaść z konia (naj-lepiej to z wysokiego ponoć), niż całe życie mieć siano we łbie, nie będąc tego świadomym. :)
                            • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:39
                              To nie spracowany jesteś.... może Ty ksiądz jakiś ?
                              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:40
                                Spracowany? Bardzo spracowany. Wyżyty na wieki wieków. No, prawie. Jeszcze coś tam mogę.
                                • mirella7 Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:43
                                  Przeżyty.... to nie dobrze:), gdzie świeżość? entuzjazm? młodość?
                      • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 15.07.19, 15:26
                        Z góry dziękuję.
            • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 21:04
              Cz., pacz, a ten Dżejms... to on obejrzał choć jeden "dobry film", czy też nie?
              Jak ty myślisz? ;)

• wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 21:38
                He he. Na początku nie skojarzyłem o co ci chodzi. - Jaki film, co to ma z filmem wspólnego?
                Oczywiście, że nie obejrzał żadnego konkretnego (nazwijmy to tak) filmu, gdyż się wstydzi i chce być święty, czysty (jak dziewica). Aczkolwiek raczej jest tak, że facet rżnie głupa i wykorzystuje panny (niekoniecznie tylko te młode, wrażliwe i naiwne), aby robić kasę na takich tam sercowych sprawach.
                Z początku nawet myślałem, że mogę się z tym tekstem utożsamić (ja wiedziałem że tak będzie), ale po chwili zorientowałem się, że to coś dla takich jak ty. Kupiłaś jego płytę? (co za pytanie, ty wszystko za darmochę z youtube, nawet jeśli tak bardzo cię ten chłopiec wzrusza).
                • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:15
                  Chciałam sobie zakpić z tego twego cynizmu i emocjonalnego wyjałowienia. :)
                  Intencję "rżnięcia głupa" i "robienia kasy na sercowych" to już nawet Szekspirowi przypisywałeś.
                  Dobrze by było, gdybyś się w końcu zorientował, że to twoje podejście jest wypaczone.
                  Normalni mężczyźni mają uczucia i nie wstydzą się o nich mówić, pisać, śpiewać... lub w inny sposób kobietom okazywać.
                  Tak jest od zawsze - po dziś dzień - i na wieki wieków, enter. :)
                  • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:19
                    Ha ha ha ha ha. Oczywiście :)
                    • la_chanson Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 22:22
                      Tak. :)

www.youtube.com/watch?v=LnHoqHscTKE
              • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 21:47
                A w ogóle, to ja za takie śpiewanie się wstydzę (że słucham tego). Ten łamiący się głos złamanego wielkim uczuciem serca, ha ha ha ha. No cóż, ale taki czasy mamy, hm. Aczkolwiek to już parę lat chyba minęło i nie wiem jak się teraz taką wrażliwość wyraża, hm. Może ktoś wie?
                • wcionszrzywy Re: Babole i inni. IV. 16.07.19, 21:49
                  Może tak: youtu.be/FpF8Wa2yQH0?list=RDFpF8Wa2yQH0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka