oldpiernik 12.09.05, 10:02 czego szukasz poza zasięgiem kochających oczu dokąd przesuwasz granice niezależności który krok będzie tym bez powrotu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ya Re: melancholie 12.09.05, 12:28 Old, mogę w czymś/jakoś pomóc? Mewa Tęsknota nade mną szeleszcze. Trąca mnie skrzydłem mewim. Czy wciąż ta sama jeszcze? Nie wiem! nie wiem ... [Maria Pawlikowska- Jasnorzewska] Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 12.09.05, 12:38 :-) jak przekazać w trzech znakach że uśmiech że łagodny że smutny tylko odrobinę jak przekonać w trzech słowach że jedną że zawsze że mocno tylko tę dziewczynę Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: melancholie 12.09.05, 19:09 Dobrze jeśli nie trzeba przekonywać... Jesli jest pewność... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: melancholie 13.09.05, 00:04 Ale Was wzięło ! Ja to chyba z innej bajki jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma a.. z jakiej? 13.09.05, 00:31 ..ostatnio pewnie z lodowej?..Waleczny Lwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 13.09.05, 22:51 Bo melancholije jakąkolwiek to gonie jak tylko uszy wystawi. Najlepiej czymś w rodzaju Lazy - Deep Purple itp rockiem. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 14.09.05, 20:30 rockiem.. hmm.. przyszła mi do głowy piosenka Trojanowskiej "Sobie na złość" ..też lubię sobie poprawiać nastroje muzyką:) to co dziś posłuchamy? Deep Purple.. może.."Perfect strangers" Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 14.09.05, 22:20 Może być. Na melancholie nie może być żadnej pościelówy, ani ballad ani innego smuciarstwa. Muzyka ma stawiać na nogi... AC/DC, The Clash, Zeppelin Led itp.. moga być klasyczne ... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: a.. z jakiej? 14.09.05, 22:29 Masz racje Cover...na melancholie tylko mocne brzmienie, smuciarstwo (które zresztą lubię) rozkłada na łopatki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 15.09.05, 08:59 cover_wielki napisał: > Na melancholie nie może być żadnej pościelówy, yoanna dodała: > Masz racje... rozkłada na łopatki ;) rano to ja poproszę coś na powstanie.. a nie na rozkładanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 15.09.05, 20:04 Proszę bardzo Stonsi z pierwszysch płyt. Nikt nigdy nie grał tak nieczysto z takim kopem. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 15.09.05, 22:28 ne ne ne...to miało być rano! teraz poproszę jakąś balladę.... na dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 19.09.05, 22:14 a zaraz tam ballade, a może ZZ Top skoczna składanka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: a.. z jakiej? 19.09.05, 23:07 Twardziel z Ciebie cover, ale coś mi się wydaje,że tylko z zewnatrz i tylko taka cieniutka warstewka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 20.09.05, 08:10 cicha ballada.. na dobranoc się nada a skoczna muzyka.. od rana może brykać:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 20.09.05, 09:24 jasne, jasne.. pewnie, że twardziel... to teraz może po naszemu : Perfekt z pierwszej płyty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: a.. z jakiej? 20.09.05, 11:03 Dopadnie Cię jeszcze "zmiękczaczka" jakaś i bedziesz śpiewał serenady pod balkonem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 20.09.05, 21:45 taaaaaaaa... słyszałem to milion razy, nierealne. Dopaść może i dopadnie, ale na ballady raczej bym nie liczył. To co może coś z punka dla rozruszania ? lajcik w wykonaniu The Clash. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 21.09.05, 21:17 cover_wielki napisał: > jasne, jasne.. pewnie, że twardziel... to teraz może po naszemu : Perfekt z > pierwszej płyty ;) "Chcemy być sobą"?;) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: a.. z jakiej? 21.09.05, 21:33 he he he lokomotywa z ogłoszenia, ale w koło jest wesoło, nie płacz Ewka, niewiele ci moge dać... fajny krążek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 21.09.05, 22:10 .."Nie igraj z ogniem bo zobaczysz że że igraszki Twe głupio skończą się".. ..fajny ale nie pierwszy:) pierwsza płytka miała tylko cztery.."Chcemy być sobą", "Coś dzieje się w mej biednej głowie", "Bla, bla, bla", "Nie płacz Ewka". choć to nie pierwsze nagrania.. pierwszym rockowym nagraniem tego zespołu była piosenka "Co się stało z Magdą.." Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a.. z jakiej? 24.09.05, 22:08 twardo przy swoim .."O!"..trwa hmmm.. a podobno .."Wszyscy chcą kochać".. choć nie przyznają się:) clips.interia.pl/index2.html?id=11394 Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 12.09.05, 16:35 dzień rozpoczął się.. bez tortu zupełnie inaczej..niż poprzedni poniedziałek dziwne.. a może naturalne? kiedy mam w zasięgu ręki słodycze, wtedy czuje ich nadmiar uciekam, poszukuję kwasu goryczy ostrości a dziś ...brakuje mi tortu... utrzymać równowagę czuć pełne nasycenie.. smaków barw.. ciągle mi czegoś brakuje, ciągle to nie ten smak... szukam... odpowiednich przypraw dnia... tylko, które będą właśnie.. odpowiednie? urszulka_chyba_cosik_kapryśna Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 24.09.05, 22:13 In The court Of The Crimson King Mówię do wiatru "Rzekł sprawiedliwy do wędrowca, gdzie się podziewałeś? Podróżowałem do różnych miejsc, błądziłem w drodze. Rzucam słowa na wiatr. Wszystkie znikają, ulatują daleko. Rzucam słowa na wiatr. Wiatr ich nie słyszy, wiatr nie potrafi słuchać." Rzucam słowa na wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: melancholie 26.09.05, 22:28 No to może inny czarny krążek prosto z półki. Producent Polton, tłoczenie Polskie Nagrania, płyta "Kult" zespołu Kult a jakże. Strona pierwsza utwór trzeci "Krew Boga" a potem strona druga utwór pierwszy "Posłuchaj to do Ciebie" ... ... i jeszcze zanim zacznie grac.. drykowana cena 750 zł, zaklejona i przypieczętowane obok "cena 825 zł" .... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma melancholie 29.09.05, 23:36 .."Dotykaj delikatnie bezszelestnie ciepłem palców Dotykaj aksamitnie rzęs pokłonem nie przestawaj Dotykaj całowaniem i oddechem tak, jak lubisz Dotykaj smugą włosów, niby muślin Bólowi zadaj ból.".. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Z historii 30.09.05, 20:59 To może kolejny czarny krążek, Savitor wydał ok roku 1985 płyte Shakina Dudi. A na niej autorska inskrypcja "Ze względu na przesadne zaangażowanie wikalisty w interpretację tekstów prosimy o czterokrotne przesłuchanie płyty....". Na stronie pierwszej polecam utwór pierwszy "Zastanów się co robisz" "Ziute", "Za dziesięć trzynasta" czy "Au sza la la la" pamiętacie na pewno dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Z historii 01.10.05, 21:17 takie ćwiczenia.. to chyba rano należy totrenować?:) www.shakindudi.pl/zp_lyr.htm?i=13 Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Z historii 02.10.05, 17:48 na niedzielne popołudnie.. może nie czarny krążek ale "czarny" muzyk Louis Armstrong - What a wonderful world dziękuję Halinko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: współcześnie ;0) 03.10.05, 12:14 Też lubię... akustycznie i klasycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: współcześnie ;0) 06.10.05, 18:42 żyj ęęęęę Paco de Lucia hmmm :0) OLDDENAZAD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: współcześnie ;0) 03.10.05, 21:13 gitara.. hmmm.. to ja zatańczę z Santaną:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: współcześnie ;0) 07.10.05, 12:27 i jeszcze ciut gitary z wokalem jednej blondynki ktoś wie? ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: współcześnie ;0) 07.10.05, 19:24 .."światenm zaczęła rządzić jesień"..?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: współcześnie ;0) 07.10.05, 22:05 Na piątkowy wieczór... jakis czarny krążek.. moze ten Wały Jagiellońskie "dziękujemy za umożliwienie", ze strony pierwszej "Jaka piękna Bomba" i Córka Rybaka, a druga w całości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: współcześnie ;0) 07.10.05, 23:33 cover_wielki napisał: ze strony pierwszej "Jaka piękna > Bomba" czy to aby nie jakieś polityczne porządki z tą bombą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: współcześnie ;0) 08.10.05, 01:38 oldpiernik napisał: > i jeszcze ciut > gitary > z wokalem jednej blondynki > ktoś wie? Czy to Twoja Dziewczyna?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: współcześnie ;0) 08.10.05, 07:44 .."gdybym miał gitarę to bym na niej grał"..?;) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: współcześnie ;0) 08.10.05, 11:35 Co do tej blondynki to może Joss Stone, Moss Stone czy jakoś tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: współcześnie ;0) 08.10.05, 12:06 cover_wielki napisał: > Co do tej blondynki ... .."Sprawiła że miałem wakacje koloru blond"..?:) inx.pm.waw.pl/~tp/kofta3.html Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 09.10.05, 09:52 "Być albo mieć" clips.interia.pl/index.html?id=10322 Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: melancholie 09.10.05, 21:19 urszulka_ma napisała: > "Być albo mieć" Jak mieć,nie będąc...;)) Żyj i pozwól innym żyć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 09.10.05, 23:25 no właśnie wszyscy ostatnio chcą tylko mieć.... a nie być.. .."i ludzie pędzą jakby świat za chwilę zniknąć miał.".. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 10.10.05, 21:01 nie bądź wszystkimi bądź sobą :0) Pat i blond rodaczka milusie toto :0) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 15.10.05, 06:35 muzyka nie milknie... bywa, że w hałasie codzienności niełatwo ją usłyszeć OLZTEMATEMPINKPANTER ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 19.10.05, 00:24 chodzi gdzieś obok.. param pa pam..jak różowa pantera?:) a może ten temat to: kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1178 Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 20.10.05, 18:54 jako: MELANCHOLIE - DANIA GŁÓWNE OLD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma melancholie.. 03.09.06, 23:52 .."Sza, cicho sza czas na ciszę, Już oddech jej coraz bliżej, Tego naprawdę Ci brak, ...Sza, cicho sza, zbliż się do niej, Drga, ledwie drga, blady płomień," .. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wspomnienia.. 10.09.06, 16:32 o osobie związanej z Sopotem.. i z charakterystycznym ...rrr [*] Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik melancholie 11.09.06, 07:15 w mglistej poświacie poranka odziane w rosy kolię szukając śladów kochanka snują się melancholie cisza podąża za nimi kładąc na wszystko ręce kochanki szepty uczyni niesłyszalnymi więcej z odejśiem nocy minęły emocje, flirty, karesy za bary z życiem się wzięły zabiegi o względy kiesy ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma a melancholie... 11.09.06, 15:43 ..w cieniu skryte przez dzień cały zapomniane, popołudniu się ocknęły w świetle nowym są widziane, wspominają, powtarzają, pieśni swoje wygrywają, w nadchodzącej, gwiezdnej nocy swe nadzieje pokładają.. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 19.09.06, 07:00 cicho, niepostrzeżenie wydłużają się cienie jakoś dojrzeć się trudniej dawno przeszło południe już czas sjesty za nami przedwieczorne omamy rozsnuwają się szare smutku ciągnąc kotarę Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: melancholie 28.09.06, 08:40 za kotarą jesieni sobą jakby zmęczeni spoglądamy przed siebie słońc szukamy na niebie ciepło chcemy zatrzymać a za progiem już zima Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: melancholie 28.09.06, 14:56 Zatrzymać słońca plamę, Przesypać złote liście. A potem ramie w ramię, Na ławce pod orzechem... Poszukać pulsu ziemi, Ogrzewać się uśmiechem;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: melancholiiiiije 28.09.06, 23:09 Wszystkie te melancholie czas zapakować w folię, Potem nie licząc czasu zakopać gdzieś w głębi lasu Po to by nie bolały i więcej nie męczyły. Czy nie sądzicie,że szkoda... na melancholie siły? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholiiiiije 01.10.06, 15:21 czy wszystkie melancholie muszą zaraz boleć ogromnie? czasem dobrze jest melancholie posadzić sobie w fotelu wygodnie zasiąść obok całkiem blisko popatrzeć w kominkowe ognisko posłuchać jak świerszcz za komina koncert melancholii rozpoczyna zasłuchać się i zadumać na melancholie trochę podmuchać.. by w cieple ognia je mocno ogrzać..:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: melancholie 01.10.06, 15:18 oldpiernik napisał: > za kotarą jesieni > sobą jakby zmęczeni > spoglądamy przed siebie > słońc szukamy na niebie > ciepło chcemy zatrzymać > a za progiem już zima > jaka zima proszę Pana?! ja widziałam dobrze z rana jak promienie słońca... goniły się z cieniami bez końca! Odpowiedz Link Zgłoś