brunosch 16.12.05, 19:52 właśnie tęskniliśmy tu za Tobą ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olahabe Re: Olahabe! 16.12.05, 21:36 A ja za Wami!! Nawet w sanatorium się rozchorowałam z tęsknoty i z przeciągów, tak mnie wywiało, bo byłam nad morzem. Przynajmniej wróciłam z mocnym przeświadczeniem, że nie dla mnie nadmorski klimat. Jakbym stale była w przeciągu. Jednak nie ma to jak przytulne otulenie górami ze wszystkich stron, gdzie spiętrzenia terenu zmuszają do mozolnego wspinania, a nie ciamkania nad sobą ze wzrokiem wbitym w monotonne fale. Brrr A forumek się rozrósł, że ho ho!Jakieś konflikty, frustracje...Człowiek wreszcie czuje, że wrócił! Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Olahabe! 17.12.05, 15:20 Witaj Olu(habe)! A ja juå mz¨laöam, åe siÄ na nas obrayiöa^... Sorry, teraz z polską klawiaturą: A ja myślałam, że już się na nas obraziłaś albo jakoś tak ;) I nie wiedziałam, że istnieją jeszcze sanatoria... Beata ucieszona Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Olahabe! 17.12.05, 15:23 Istnieją, istnieją :-) Moja mama się wybiera do jednego w Styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Olahabe! 17.12.05, 15:31 noida napisała: > Istnieją, istnieją :-) Moja mama się wybiera do jednego w Styczniu. Trzeba mieć skierowanie od lekarza? Jak wygląda odpłatność (brr, jakie brzydkie słowo!) A może to do głupich pytań skierować, a może samej w sieci pogrzebać? Beata niezdecydowana i leniwa ciut Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Olahabe! 17.12.05, 16:26 To zależy, jak się chce mieć zrefundowane, to na pewno trzeba mieć skierowanie. Ale nie wszędzie trzeba. Moja mama jedzie bez skierowania (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
olahabe Re: Olahabe! 17.12.05, 21:13 Refundowane otrzymuje się na podstawie skierowania od lekarza I kontaktu, jest na to formularz i trzeba mieć wyniki badań.Składane w NFZ wojewódzkim. Można też prywatnie wyjechać, odpłatnie. Oferta jest szeroka i biznes sanatoryjny kwitnie, jak zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Olahabe! 19.12.05, 12:17 Ja bylam przekonana, ze jestes tak pochlonieta swoim doktoratem, ze zapomnialas o chorowaniu i rekonwalescencji. Fajnie, ze pojawilas sie pod koniec roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
olahabe Re: Olahabe! 19.12.05, 14:29 Stella, uderzyłaś w czułą strunę. Nie wiem, co z tym doktoratem, naprawdę, wątpię, czy podołam, wypieram go ze świadomości. Jadąc zabrałam plecak książek i nic z tego- po przyjeździe zamieniłam się w próżną, leniwą kuracjuszkę, co to rano na zabiegi, po obiadku spacer, a wieczorem plotki przy barze. Ech, nie będę już pisać więcej o tym, Ty też dyskretnie milcz... Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Olahabe! 19.12.05, 19:40 Reakcja calkiem normalna. Bedzie dobrze jak nie lepiej:) Ale ja juz milcze. Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Obladi! Oblada! 19.12.05, 13:03 Life goes on bra Lala how the life goes on (wiem, wiem; durne to, i lewe, ale nie mogłem się powstrzymać) Schabomił Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: gdzie jest link do samobójstw króliczka??? 19.12.05, 14:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28749&w=33440578&a=33662074 S. PS: Mam nadzieję, że to nie komentarz do mojego postu :/ Odpowiedz Link Zgłoś