Dodaj do ulubionych

Bosko - strajk listonoszy :((((((

21.11.06, 15:22
Normalnie mnie chyba szlag trafi :(

Do 27 listopada muszę zapłacić za Internet - a moja poczta ma strajk
listonoszy. Zadzwoniłem właśnie, by to sprawdzić, zapytałem, czy mogę odebrać
moją pocztę... a pani po drugiej stronie mi powiedziała, że NIE!!! Bo "nie
chce im się robić bałaganu"!!! I że w ogóle ona nic nie wie, bo "ciągle tylko
biega w górę i w dół" i "nie ma czasu myśleć o tym".

Oczywiście, kiedy strajk się skończy, nie wiadomo... Pani rezolutnie zaleciła
mi czekać "jeszcze parę dni". Za parę dni to mi sieć odetną!!!

Grrrrrrrrrrr...
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 15:43
      zapłać przez internet. Tyle samo i na to samo konto co w zeszłym miesiącu. Z
      dopiskiem, że to za miesiąc listopad.
      Przecież opłata za internet jest stała.
      • stephen_s Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 15:53
        Pewnie tak zrobię... Jak tego rachunku jutro nie będzie, to dzwonię do kablówki
        i wybadam, jak jeszcze można ten rachunek zapłacić.

Ale wkurzyła mnei postawa tej pani z poczty. Do jasnej i ciężkiej, jestem
        klientem, co mnie obchodzi, że ona musi w górę i w dół latać??? Ja oczekuję
        informacji: kiedy strajk się skończy itd.

I jeszcze to, że nie mogę sam tej poczty odebrać, bo to byłoby robienie
        bałaganu... Nie ma to jak profesjonalizm!
        • a000000 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 16:02
          ja też zadzwoniłam. Bardzo miła i uprzejma pani powiedziała, że nie ma pojęcia
          kiedy się to skończy, że boi się o swoją pracę, że zdaje sobie sprawę, że
          bankructwo nad nimi wisi, że nie mogę przyjść po listy...bo nie są one
          dostarczane z poczty głównej. Leżą tam we workach i nie są segregowane.

I jeszcze coś ciekawego powiedziała: że rachunki tepsowe dostarczy jakaś inna
          firma...pewnie energetyczne też.

czyli jeszcze raz się sprawdza, że na prowincji jest uprzejmiej....
          • maika7 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 17:03
            > czyli jeszcze raz się sprawdza, że na prowincji jest uprzejmiej....

Ha! U mnie listonosz przychodzi i przynosi listy. Nadal - może inaczej strajkuja
            w Wielkopolsce???

Ale... hm... ja miałam wysłac wazną paczke - chyba poczekam :-(

M.
    • isma Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 15:47
      Owszem, bosko.
      Zawiadomienia dla czlonkow komisji wyborczych na II ture nam nie dojda.
      Pozostaje miec nadzieje, ze wykaza sie obywatelskim instynktem i sami sie do
      nas zglosza ;-(((.
      A znajomy ma ksiegarnie internetowa - i nie moze sie wywiazac z zobowiazan
      wobec klientow, bo paczek z ksiazkami mu poczta nie chce przyjac ;-(((.
      • a000000 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 15:56
        gdy strajk się skończy - zaczną się pozwy sądowe wobec poczty, która się
        zobowiązała do wykonania usługi w terminie... to się może skończyć bankructwem
        poczty.
        Na dniach na rynek wchodzi konkurencja.
        • monikaannaj Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 16:19
          > Na dniach na rynek wchodzi konkurencja.

Nie moge sie doczekac. Poczta polska to jedna kpina. Ostatnio wysłałam paczkę
          priorytetem. Po 6 dniach nie było jej u odbiorcy. panie wokienku stwierdziła że
          reklamację przyjmują po... 14 dniach. Priorytet!
          • a000000 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 16:31
            mnie też bujali .... wysłałam priorytet, bardzo pilne. Dotarło dopiero wówczas,
            gdy zadzwoniłam na pocztę odbiorcy z wrzaskiem. Pewnie ciepnęli w kąt i zapomnieli.
          • maika7 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 17:08
            Wiecie co Dziewczyny - ja korzystamz usług Poczty Polskiej na co dzien - kilka
            razy w tygoniu przychodza do mnie przesyłki. Mam prenumeraty czasopism za
            posrednictwem poczty (listonosz pamieta o terminach przedluzania, a nie ja ;-),
            Wysyłam sama często rozne dziwactwa pocztą i wyjatkowo zdaża mi sie miec jakiś
            problem. Raz synowi zginęła paczka. Bezpowrotnie. Raz na kilkaset przesyłek.

Jestem zadowolona z funkcjonowania tej firmy.

M.
            • maika7 zdarza... sorry, chyba czas na emeryturę ;-) b/t 21.11.06, 17:09
              • a000000 Re: zdarza... sorry, chyba czas na emeryturę ;-) 21.11.06, 17:15
                ma emeryturę? przestań....hehehe na nic czasu nie będziesz miała.
                • maika7 Re: zdarza... sorry, chyba czas na emeryturę ;-) 21.11.06, 17:41
                  O zaburzenia pamięci mi chodzi, wskazujące na kiepską pracę neuronów ;-)
                  Mam nadzieję, że jako stypendystka ZUS-u nie wpadne w marazm nic_nie_robienia ;-)

:-)
                  M.
                  • a000000 Re: zdarza... sorry, chyba czas na emeryturę ;-) 21.11.06, 18:06
                    na zaburzenia pamięci masz jeszcze dużo czasu..... jak dotąd - jesteś
                    przemęczona i musisz odpocząć. Ot co.
                    • maika7 Re: zdarza... sorry, chyba czas na emeryturę ;-) 21.11.06, 18:15
                      Z dwojga złego wole to drugie ;-) Lepiej brzmi i jest.. odwracalne. Mam
                      nadzieję, że masz rację :-)

M.
            • a000000 Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 17:15
              e, mój listonosz też bardzo uprzejmy. Z daleka się kłania i powiadamia, czy coś
              jest. Nawet sobie krótkie uprzejmości wymieniamy . Młody człowiek, nawet bardzo.
    • mamalgosia Re: Bosko - strajk listonoszy :(((((( 21.11.06, 21:22
      wiem, wiem, ale jak widzę, co wozi w torbie nasz listonosz... Naprawdę to
      przesada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka