Dodaj do ulubionych

Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właścicieli

28.10.11, 09:45
Witam serdecznie ,chciałbym poinformować mieszkańców o pogryzieniu dziecka przez psa.
Przy skrzyżowaniu Norwida i Stokrotki pies wielkości kaukaza przeszedł przez żle zabezpieczone ogrodzenie i rzucił się na 7-6 letnie dziecko na szczęście rozerwał tylko grubą kurtkę .Została wezwana Policja ,Wydział Ochrony Środowiska z Marek i Straż Zwierząt.Właściciel dostał mandat w wysokości 200 zł i od strony Straży Zwierząt wniosek o natychmiastowe zabezpieczenie ogrodzenia posesji no i oczywiście to co zauważyliśmy przy większości interwencji pies nie był ZASZCZEPIONY .W tym przypadku nakazaliśmy właścicielowi natychmiastowe zaszczepienie.Z tego powodu kładziemy nacisk na szczepienia przy kontroli.
Żeby przedstawić Państwu bliżej naszą pracę którą wykonujemy charytatywnie, będe przedstawiać w miarę możliwości interwencje które będziemy przeprowadzać.
Teraz jesteśmy na etapie remontu naszego wozu patrolowego ,jest to peugeot 205 który potrzebuje trochę wsparcia finansowego na remont .Będzie on naszym jedynym samochodem który jest zarejestrowany na stowarzyszenie i będzie docelowo przerobiony na patrol interwencyjny.Wszystkich chętnych chcących pomóc wesprzeć nas w tej akcji zapraszamy na stronę internetowa lub na adres

Interwencje - 517 500 812
E-mail - interwencje.spca@gmail.com

Zgłoszenia przyjmujemy poniedziałek - piątek w godzinach 10.00 - 15.00
Pozdrawiam SPCA
Obserwuj wątek
    • gekon-3 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 10:25
      Rozpisywaliśmy się o pieskach co to dzieci atakują. Kwestią czasu było to co stało się dobrze że skończyło się tylko na „pogryzieniu kurtki”.
      Mandat 200 zł, i tylko tyle? Nie skierowano sprawy do Sądu? Przecież zaniedbania ze strony właściciela naraziły wielu mieszkańców na trudne do przewidzenia skutki. A co by było gdy ten naprawdę pogryzł te dziecko? Duże bydle nieszczepione. Przykładne ukaranie i nagłośnienie sprawy zadziałałoby na wyobraźnie sporej rzeszy posiadaczy piesków.
      • baddog Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 11:23
        gekon-3 napisał:

> Rozpisywaliśmy się o pieskach co to dzieci atakują. Kwestią czasu było to co s
        > tało się dobrze że skończyło się tylko na „pogryzieniu kurtki”.
        > Mandat 200 zł, i tylko tyle? Nie skierowano sprawy do Sądu? Przecież zaniedban
        > ia ze strony właściciela naraziły wielu mieszkańców na trudne do przewidzenia s
        > kutki. A co by było gdy ten naprawdę pogryzł te dziecko? Duże bydle nieszczepio
        > ne. Przykładne ukaranie i nagłośnienie sprawy zadziałałoby na wyobraźnie sporej
        > rzeszy posiadaczy piesków.

Mandat 200 zł, i tylko tyle? Nie skierowano sprawy do Sądu?
        - gekon ma ukryty pomysł: Kajdany,Sąd,rozprawa w 15min,pluton egzekucyjny i po właścicielu.

Przecież zaniedban
        ia ze strony właściciela naraziły wielu mieszkańców na trudne do przewidzenia skutki.

- Tak,naraziły mieszkańców na uwzględnienie w budżecie dofinansowania dla Nowych Strażaków których działania ograniczą sie do bezprawnych interwencji.Jeżeli wogóle ktoś ich wpuści na posesję.Minimum 5 osób (Stażaków 2-óch,pracownik WOŚ-u i 2-óch mundurowych)na miejscu zdarzenia załatwiało sprawę maximum dwóch Policjantów.
        Finał wystawiony mandat.
        Ech,samo życie.
        • gekon-3 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 11:59
          Bangkok zarzucasz mi że napisałem:
          Mandat 200 zł, i tylko tyle? Nie skierowano sprawy do Sądu?

Tak właśnie napisałem.

Bangkok napisał
          - gekon ma ukryty pomysł: Kajdany,Sąd,rozprawa w 15min,pluton egzekucyjny i po właścicielu.

gekon tego nie napisał i nie wciskaj w moją klawiaturę takich wniosków. Może sam masz takie fantazje. Uważam, ze powinien zostać tylko przykładnie ukarany. a gdyby musiał zapłacić za koszty interwencji.
          Uważam, że każdy powinien ponosić konsekwencję swych wyborów i decyzji. Jeżeli ktoś wpadł na pomyśl posiadania dużego psa to powinien wiedzieć o tym, że takie zwierze może wyrządzić komuś krzywdę i należy zadbać o to by do takich sytuacji nie dochodziło. Po drugie psisko /to nie jego wina/ było bez szczepień – wiesz co czeka osobę pogryziona przez psa bez takich szczepień. Wytłumacz małemu dziecku że musi jechać do np. szpitala i przyjąć zastrzyki. Tak to frajda dla dziecka, to przyjemność dla rodzica i super sprawa dla lekarzy i pielęgniarek, prawda. Cudowna sprawa.
          Ciekawe co byś powiedział, gdyby to np. twoje dziecko /jeśli je masz/ dostało się pod zęby pieska albo to piesek bliżej zapoznał się z twymi pośladkami.
          Ciekawe co być powiedział gdyby np. piesek zagryzł to dziecko. Samo sobie winne bo przechodziło obok?

A tak w ogóle to może twój piesek tak biegał?
          • baddog Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 13:22
            Bekon i jego sztampowe pytanie - zasadzka : A MOŻE TO TWÓJ .......
            gekon tego nie napisał i nie wciskaj w moją klawiaturę takich wniosków. Może sa
            > m masz takie fantazje.
            - Bekon,tak mam takie fantazje ale dotyczą pedofilów i zwyrodnialców.Myśle że kula w łeb w tych dwóch przypadkach jest uzasadniona w 100%.

A tak w ogóle to może twój piesek tak biegał?
            - Bekon,a tak wogóle to może było twoje dziecko i było bez opieki?
            Nie bagatelizuje sprawy pogryzienia dziecka !!!
            Przeczycztaj dokładnie ośle żebyś skumał o co mi chodzi,czyli wątpliwość pakowania pieniędzy w następny pomysł typu Strażaki.

Tak to frajda
            > dla dziecka, to przyjemność dla rodzica i super sprawa dla lekarzy i pielęgniar
            > ek, prawda. Cudowna sprawa.
            - Bekon,lekarz i pielęgniarka zdecydowali się na taki zawód więc nie mogą wybierać w przypadkach np.Złamana noga, robimy.Człowiek z wypadku, wolę coś innego... itp.
            Dla każdych rodziców wypadek dziecka to tragedia ale dzieci bez opieki = problemy.

Uważam, ze powinien zostać tylko przykładnie ukarany. a
            > gdyby musiał zapłacić za koszty interwencji.
            - Przecież zapłacił.Była Policja i pracownik WOŚ którzy są opłacani z jego podatków.
            Bekon-3,weź się za szachy.Albo nie, bo to wymaga myślenia.

• gekon-3 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 13:41
              Buldog a grasz w szachy?
    • baddog Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 10:59
      Uprzedzam,to nie jest krytyka tylko dociekliwość.
      Pytanie: Jaki macie zakres działań czyli co możecie panowie z SPCA?
      Z kim macie podpisane umowy na leczenie i opiekę "przejętych"zwierząt?
      Skoro NAKAZALIŚCIE zabezpieczenie ogrodzenia,zaszczepienie zwierzaka i straszycie kontrolami szczepień to dlaczego tyle bezdomnych psów "lata" po mieście.
      Kątem oka to chcecie być wspomożeniem dla władz miasta więc problem powinien znikać ,sukcesywnie.
      Gdzie się nie pojawią CHARYTATYWNI to zaraz o kasę prośba.
      Jeszcze jedno.Agresywne to są ale wasze godziny przyjęć 10-15.Aż.
      Czy pies był źle traktowany lub zagłodzony?Jak była Wasza rola w wystawieniu mandatu na 200zł? To raczej rola - przywilej Policji i w końcu,co ma do tego Wydz Ochr Środowiska?
      Rozumiem,sprawa jest poważna bo chodzi o dziecko ale nie próbujcie siać strachu i wzbudzać sensacji ugrywając przy okazji parę złotych dla siebie Panowie Charytatywni.
      Dziękuję
      ps.Te mundurki to wpływ ogladania Discovery,czy jak?
      • ronin_com72 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 18:03
        Witam nie jestem jeszcze członkiem SPCA ALE POPIERAM ICH DZIAŁANIA . Nie migę czytać takich tekstów nie doinformowanych ludzi . SPCA jest organizacją społeczną na pytanie czemu od 10 do 15 proste bo każdy z nich pracuje i zarabia na życie - ratowanie zwierząt i kontrole to jest zamiłowanie a nie praca dlatego takie organizacje są charytatywne. Pytanie kto daje straży uprawnienia do kontroli i td wystarczy poczytać ustawę o ochronie zwierząt cytuję " ma prawo do takich działań policja, powiatowy inspektorat weterynarii oraz organizacja społeczna której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt". Bezpańskimi zwierzętami zajmuje się w Markach podmiot który wygrał przetarg w urzędzie miasta. O pieniądze nikt nie prosił z tego co wiem CHARYTATYWNI TAK w każdym calu jeśli już to zwrot kosztów za paliwo i to wszystko. Acha i należy czytać mandat wystawiła Policja. Jeszcze jedno nie mundurki tylko uniformy stowarzyszenia . Czytaj uważnie kim kolwiek jesteś . Najlepiej usiąść i klikać czepiając się ludzi a samemu nic nie robić ,. POZDRAWIAM
    • zamieszkanka Kiedy to się stało ? 28.10.11, 11:29
      Kiedy miało miejsce to zdarzenie ?
    • strazzwierzat Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 14:08
      Proszę Państwa My jako stowarzyszenie nie mamy żadnych praw wypisywania mandatu ,ale żeby rozwiać wątpliwości niektórych mieszkańców mamy prawo złożyć wniosek na Policje i to Policja wypisuje mandat .Tak było w tym przypadku gdzie była potrzebna interwencja Policji.Straż Zwierząt nie ma jak już wspominałem na forum Mareckim żadnych praw wejścia na czyjąś posesję -żadnych żeby było jasne nawet Policja nie może tak sobie wejść.A wracając do pytania o charytatywność i tel który śmiesznie jest włączony to my mamy swoje prace i prywatne ż ycie,ale to my mamy dużo czasu który możemy bezpłatnie użyczyć w celu poprawienia warunków dobrobytu zwierząt i musimy mieć pomoc społeczną którą nie zawsze widać .Jak coś powstaje dobrego to niektórzy widza w tym przestępstwo.
      Psy bezdomne zgłaszamy do WOŚ w Markach tam maja podpisane umowy odławiania .
      A orientując się w Mieście nie ma tak dużo bezpańskich psów to nie my siejemy strach przed bezpańskimi tylko przypominamy że pies bez właściciela może tylko i wyłącznie być na posesji i to dobrze zabezpieczonej.
      Wszelkie przepisy regulują ustawy min. o ochronie zwierząt można tam zajrzeć i zobaczyć co takie stowarzyszenie może
      Pozdrawiam SPCA
      • macarthur baddog - pytanie 28.10.11, 17:56
        a ja chyba mam mały koci rozumek bo nie pojmuję celu pisania takich postów chyba że sama krytyka dla krytyki bo nic konstruktywnego nie wniosłeś do informacji podanej przez strazzwierzat ani nie sprecyzowałeś co ci się nie podoba ani nie podałeś swojej wizji na działanie albo zaniechanie działania tej organizacji

chyba że ty jesteś z tych luzaków co czapkę z daszkiem wkładają tył na przód ręce w kieszeniach i jazda na rolkach
      • perrocanario Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 28.10.11, 22:43
        Jeśli nie macie żadnych uprawnień to możecie sobie nakazać ....
        Każdy na wasze nakazy dot szczepień jaki i ogrodzenia posesji może wam odpowiedzieć "pocałujcie mnie w d ..."
        Czekam kiedy ktoś panów strażników psami poszczuje .
        • ronin_com72 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 08:04
          Wtedy drogi mieszkańcu Marek wrócimy z policją a gdy będzie tego wymagała sytuacja spotkamy się w sądzie grodzkim w Wołominie . A o uprawnieniach nie będę z tobą dyskutował bo widzę że w tym temacie jesteś niedouczony lub niedouczona. Mam nadzieję że nie masz żadnego zwierzątka bo musiał bym mu współczuć takiego tępego właściciela. pozdro
          • mamusiatomusia Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 16:25
            Pies który pogryzł dziecko MUSI zostać poddany obserwacji w kierunku wścieklizny. Dziecko najlepiej skierować do Szpitala Zakaźnego na ul. Wolskiej w celu ewentualnego szczepienia p/wściekliźnie - lekarz od ludzi bierze odpowiedzialność za decyzję czy dziecko szczepić czy nie.
            Należy zwrócić się do Powiatowego Lekarza Weterynarii w celu wykonania czynności urzedowych. www.piwwawa.com.pl/ Teoretycznie zgodnie z przepisami Powiatowy Lek Wet powinien zarządzić obserwację stacjonarną na koszt właściciela. PSA KTÓRY POGRYZŁ NIE WOLNO DO UKOŃCZENIA OBSERWACJI ZASZCZEPIĆ!!! O takich podstawowych przepisach szanowna Straż powinna chyba wiedzieć.
            • ronin_com72 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 18:01
              następna osoba która nie czyta pies nie pogryzł tylko poszarpał ubranie
              • mamusiatomusia Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 18:11
                To czy dziecko jest narażone na wściekliznę czy nie może stwierdzić tylko lekarz chorób zakaźnych urzędujący na Wolskiej. Poszarpanie kurtki i brak widocznych ran o niczym nie świadczy. Jeśli pies chory na wsciekliznę oślini np. dłonie z jakimis mikroubytkami, których golym okiem nie widać moze dojść do zarażenia. Wścieklizna to choroba śmiertelna i umiera się w ogromnych męczarniach więc lepiej nie ryzykować i polecam jednak wizytę u specjalisty, który oceni ryzyko.
                • ronin_com72 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 19:42
                  dziękuje za dobra radę przekaże sugestję zainteresowanej osobie
                • husky_ Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 01.11.11, 12:38

mamusiatomusia napisała:
                  > Wścieklizna to choroba śmiertelna i umiera się w ogromnych męczarniach więc lep
                  > iej nie ryzykować i polecam jednak wizytę u specjalisty, który oceni ryzyko.

Czy mogę prosić o informację kiedy i gdzie zmarła w ogromnych męczarniach w Polsce osoba zarażona wśieklizną?
                  • mamusiatomusia Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 01.11.11, 16:50
                    Nie jestem epidemiologiem, a takie dane na pewno ma Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Wirus wścieklizny jest wirusem neurotropowym i z całą pewnością umieranie na wscieklinę do przyjemnych nie należy.
                    W tym artykule www.pzh.gov.pl/oldpage/przeglad_epimed/63-2/632_21.pdf jest podana ilość szczepień wykonanych u ludzi z powodu narażenia. Tu można sobie też coś poczytać archiwum.wiz.pl/1999/99064400.asp To na prawdę nie są opowieści o złym wilku. U nietoperzy wścieklizna to norma.
                    • husky_ Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 01.11.11, 17:19
                      Jeśli nie wiesz to nie gadaj głupot kobieto.
                      Twoim przyjacielem google - tam znajdziesz odpowiedź na bzdury którymi karmisz przestraszone dzieci.
                      • mamusiatomusia Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 01.11.11, 17:50
                        To poproszę o te bzdury.
          • perrocanario Drogi ronin_com72 29.10.11, 17:24
            tępy to chyba ty jesteś .
            Dla twojej informacji mam zwierzaka, nawet nie jednego i mogę ci obiecać, że jeśli zawitasz na moją posesję to twoje dupsko będzie miało bardzo bolesne spotkanie ze szczękami mojego psa. Mało tego , to ja oskarżę ciebie (lub was) o wtargnięcie na prywatny teren.
            Cała ta straż działa bez żadnych uprawnień i liczy na to, że ludzie nie znają prawa.

A teraz apel do właścicieli piesków : Jak zawita do Was pan z tej straży w swoim śmiesznym mundurku szczujcie psami, potraktujcie go tak jak każdego innego intruza na waszym terenie.
            • nomad997 Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 17:35
              Uważam że przesadzasz.
              To działa na tej samej zasadzie jak łamanie przepisów drogowych, czy innych formy łamania prawa. Jak ktoś jest w porządku, wie że nie jest winny, to mu żadne formy kontroli nie są wrogie.
              Kontroli boją się zawsze Ci, którzy mają coś na sumieniu, i obawiają się odpowiedzialności.
              • perrocanario Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 17:45
                Ja przesadzam???
                Są instytucje uprawnione do kontroli i tylko te instytucje mogą cokolwiek i kogokolwiek kontrolować. I tylko o to mi chodzi : kontrola dokonana przez policję- tak, kontrola w wykonaniu jakiegoś palanta w mundurku straży jakiejś tam - nigdy!

• ronin_com72 Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:08
                jesteś mądrym człowiekiem kim kolwiek jesteś twoja wypowiedz zasługuje na uznanie
            • ronin_com72 Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:05
              nie gadam z tobą debilu pisalem że nie jestem ze straży ale ku... popre ich w każdym calu kretynie a jak bedzie trzeba to naśle mendo na ciebie powiatowego
              • p33m3k Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:21
                ronin...
                po co ta eskalacja?
                Perrocanario zwykle nie uznaje kalibru mniej niż 10mm :-)

Róbcie swoje ... macie wielu zwolenników w Markach ... jeśli nie łamiecie prawa i będziecie działać społecznie tak jak deklarujecie - to róbcie swoje. A co do głosów krytyki ... 100% poparcie to wysoko postawiona poprzeczka - pragmatycznie jest trochę ją opuścić :-)))

PS. A mundurowych to się nigdzie nie lubi - w tej części Europy tym bardziej nie powinno to dziwić :-)
                • ronin_com72 Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 19:40
                  spoko i dziękuje za dobre słowa . Nie nosimy mundurów w woli słowa to poprostu odzierz ochronna w kolorze oliwkowym . pozdro
            • p33m3k Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:07
              Perrocanario,

Ty jak zwykle - na ostro ... :-)
              Na wstępie... nie strzelaj do posłańców przynoszących złe wieści - znaczy do mnie ...

Obawiam się, że jeśli Twój pies kogoś pogryzie, nawet osobę, która bezprawnie wtargnęła na Twoją posesję, możesz mieć nieprzyjemności.

W Polsce, niestety, nie obowiązuje zasada z prawa anglosaskiego "my house is my castle".

No i jeszcze jedno...
              Art. 4 regulaminu forum
              forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
              O ile w kwestii forum ... to dotychczas znosiło ono znacznie więcej :-) bo ... forum przynajmniej nie gryzie, o tyle ... jak ktoś sobie Twoją radę weźmie mocno do serca...

• ronin_com72 Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:11
                im zdaniem to kupa niedouczonych ludzi i już nie bedę tu wchodził kasuje login i bawcie sie sami
                • perrocanario Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:29
                  i chwała ci za to kretynie
              • perrocanario Re: Drogi ronin_com72 29.10.11, 18:32
                p33m3k napisał:

> Obawiam się, że jeśli Twój pies kogoś pogryzie, nawet osobę, która bezprawnie w
                > targnęła na Twoją posesję, możesz mieć nieprzyjemności.
                >
                > W Polsce, niestety, nie obowiązuje zasada z prawa anglosaskiego "my house is my
                > castle".

Jeżeli pies przebywa na zamkniętym i ogrodzonym terenie a na płocie/bramie/furtce umieszczona jest tabliczka ostrzegawcza ..... wchodzisz na własne ryzyko.
                • mamusiatomusia Bzdura 29.10.11, 21:31
                  > Jeżeli pies przebywa na zamkniętym i ogrodzonym terenie a na płocie/bramie/furt
                  > ce umieszczona jest tabliczka ostrzegawcza ..... wchodzisz na własne ryzyko.
                  BZDURA Jest cos takiego jak nieumyslne spowodowanie śmierci czy okaleczenia. Ponadto
                  prosto z ustawy wynikają niektóre obowiązki wlaścicieli zwierząt. Na przykład zwierzęta ras niebezpiecznych lub w typie ras niebezpiecznych mogą być trzymane tylko po wyrażeniu zgody stosownych władz - w Markach w 95% nikt o tym nie wie i takiej zgody nie ma. Ponadto poczytaj sobie ustawę dotyczącą szczepienia psa p/wściekliźnie. To obowiązek coroczny wynikający z ustawy. Prawo jest fajne tylko prawie wszyscy w Markach mają je w d... Mnie przeraża to, że WOŚ ma to gdzieś, straży miejskiej nie ma, policja jest od łapania bandytów a nie groźnych psów. Na prawdę problem mozna bardzo szybko rozwiązać, tylko nikomu sie nie chce. Są sprawdzone rozwiązania, które funkcjonuja w niektórych miastach i tam nie ma problemu nie szczepionych psów, nie ma problemu z zasranymi trawinkami czy bezdomnymi zwierzakami.
                  • perrocanario Re: Bzdura 29.10.11, 23:05
                    Bzdury to ty piszesz.
                    Najpierw zapoznaj się z przepisami a potem wypisuj swoje pseudomądrości ty pseudoweterynarzu - donosicielu.
                    Przepisy o rasach niebezpiecznych dotyczą 11 ras, powtarzam RAS (czyli psów posiadających rodowód) to po pierwsze.
                    A po drugie to gminy decydują czy na swoim terenie wymagają zezwolenia na posiadanie takiego psa (rasowego). Z tego co mi wiadomo w Markach takiego wymogu nie ma.
                    A nieumyślne spowodowanie śmierci bądź okaleczenia ...... przypomnij sobie panią, która odstrzeliła meneli na swoim transformatorze ..... nawet w naszym kraju masz prawo się bronić w swoim domu i na swojej działce.
                    • mamusiatomusia Re: Bzdura 29.10.11, 23:16
                      >Najpierw zapoznaj się z przepisami a potem wypisuj swoje pseudomądrości ty pseu
                      > doweterynarzu - donosicielu.
                      Chcesz obejrzeć mój dyplom ty pseudomądry człowieku?
                      > Przepisy o rasach niebezpiecznych dotyczą 11 ras, powtarzam RAS (czyli psów pos
                      > iadających rodowód) to po pierwsze.
                      I psów w typie - poczytaj dokladnie - jeśli umiesz czytać.
                      I lepiej bucu zaszczep swojego burka.
                      • perrocanario Re: Bzdura 30.10.11, 00:21
                        Akurat posiadam zaszczepionego psa rasowego a nie "burka".
                        A nawet gdyby nie był rasowy ..... to wolałbym mieć w domu "burka" niż suke, jak twój mąż.
                        • mamusiatomusia Re: Bzdura 30.10.11, 10:01
                          Pozostawię to bez komentarza, bo powyższy post świadczy o poziomie autora.
                        • p33m3k Re: Bzdura 30.10.11, 12:07
                          Perrocanario,
                          Przeginasz!
                          Twoje wpisy - w odbiorze - wpisują się w retorykę radwisa - wręcz ma się wrażenie - że za jednymi i drugimi stoi ta sama osoba.

Prowokujesz i przeginasz!
                          • tomt3 straciłem wątek 30.10.11, 13:14
                            Co to za sprawa z dzieckiem które rozszarpało kurtkę na psie? Bo już mi zagubiłem. Co do psów na posesji - jeżeli są wyraźne oznaczenia o groźnym psie zamieszczone na furtce lub furtkach prowadzących na posesję to w przypadku pogryzienia, rozszarpania ubrania na osobie obcej przebywającej w obrębie posiadłości, to właścicielowi psa nic nie grozi. Jeżeli pies by zagryzł na śmierć to właściciel dostanie wyrok w zawieszeniu. Za nieumyślne spowodowanie śmierci. I obojętne czy jest właścicielem kundla czy psa zabójcy. Jeżeli pies szkody narobi po za obejściem to bezwzględnie za wszystko odpowiada właściciel, i nie ma tłumaczenia że pies uciekł czy była dziura w płocie.Tak z grubsza.
      • ronin_com72 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 19:04
        Prosiłbym nie pisać wulgaryzmów na temat SPCA w poniedziałek będzie złożone doniesienie na policję wasz komputer wysyła nr IP na serwer i po tym policja znajdzie winowajcę . Mam natomiast ogromną prośbę do mądrych i dobrych ludzi nie tych co na STRAŻ psioczą . Mamy 7 małych piesków i ich mamę .Zarówno mama jak i jej małe gotowe są do adopcji . wszystkie poważne deklaracje proszę kierować pod nr telefonu straży 517 500 812 . dziekuję i zapraszam .
        • perrocanario Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 29.10.11, 19:50
          miałeś więcej tu nie wchodzić
          a straszyć to możesz głupszych od siebie
          • kanarek.4 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 30.10.11, 15:35
            Nie wiem czy wiecie ale jestem detektywem internetowym i dziś rano odkryłem że perrocanario jest transwescytą i zoofilem . ma niskie mniemanie o sobie i czepia się wszystkich . kaliber mniej niż 10 mm tyle to on ma w zwodzie. wypuszcza na wolność swoje frustracje na forach anonimowo bo nie ma odwagi na swoje zdanie nie czytajcie jego bzdur .
    • polyanna666 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 31.10.11, 21:02
      Witam,
      nie twierdzę, że właściciel nie jest winny, ale sama posiadam psa i niestety wielokrotnie interweniowałam gdy dzieci przechodząc drażnią nasze czworonogi. Uważam, że psa nie wkurzył widok idącego dziecka... Może powinniśmy uczyć nasze dzieci jak powinny się zachowywać wobec zwierząt?
      • gekon-3 Re: Pies zaatakował dziecko-przestroga dla właści 02.11.11, 10:37
        Z tematu dotyczącego odpowiedzialności za własne decyzje oraz czyny swych pupili dyskusja przerodziła się w pyskówkę i mimo oficjalnego braku radwisa jego duch pozostał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka