Gość: Jerzy Krajewski IP: *.marketingserwis.pl 05.09.02, 11:46 Czy znacie osoby mieszkające w Markach, których majątek przekracza wartość miliona złotych? Czy możemy stworzyć listę najbogatszych mieszkańców Marek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Re: Mareccy milionerzy IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.09.02, 15:26 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Czy znacie osoby mieszkające w Markach, których majątek przekracza wartość > miliona złotych? Znamy. obok mnie mieszka kilka rodzin, które po budynkach można spokojnie nazwać milionerami (w PLN, a w ZŁ.-miliarderami) Czy możemy stworzyć listę najbogatszych mieszkańców Marek? A czy jest to legalne. Prawdę mówiąc, gdyby chodziło o mnie to nie chciałbym aby ktoś wpisywał mnie na taką listę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Mareccy milionerzy IP: *.braun.de 06.09.02, 10:22 Gość portalu: Jarek napisał(a): > A czy jest to legalne. > Prawdę mówiąc, gdyby chodziło o mnie to nie chciałbym aby ktoś wpisywał mnie > na taką listę No wlasnie, jak to jest? Gazety publikuja co jakis czas listy "ilus-tam najbogatszych Polakow". Jak to sie ma do ochrony prywatnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y2k Re: Mareccy milionerzy IP: *.citicorp.com 06.09.02, 11:51 a co szukasz komu by tak zrobic wjazd na kwadrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: Mareccy milionerzy IP: *.marketingserwis.pl 06.09.02, 13:46 Co znaczy, wjzad na kwadrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Mareccy milionerzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 20:00 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Co znaczy, wjzad na kwadrat? W/g mnie "Kwadrat" - dom jednorodzinny, mieszkanie "wjazd" - zorganizowane wkroczenie grupy przestepczej w celach rabunkowo- rozbojowych. Pozdr Rad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Mareccy milionerzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 23:52 Gość portalu: RAD napisał(a): > > Co znaczy, wjzad na kwadrat? > W/g mnie > "Kwadrat" - dom jednorodzinny, mieszkanie > "wjazd" - zorganizowane wkroczenie grupy przestepczej w celach rabunkowo- > rozbojowych. > Pozdr > Rad W moim pokoleniu jeszcze wprawdzie ten termin nie był używany, ale młodszy brat mi kiedyś tłumaczył, że "wjazd" oznacza wproszenie się na imprezę. Z tym, że być może od jego czasów slangowe znaczenie tego słowa też się zmieniło. Pozostaje poprosić Autora wypowiedzi o wykładnię :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaja01 wjazd na kwadrat? 07.09.02, 10:30 Moja znajoma też używała takiego określenia jak jechała do kogoś bez zaproszenia na czas dłuższ (tydzień na przykład). Wo mnie już nie "wjeżdża" bo jej kilka razy nie wpuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y2k Re: wjazd na kwadrat? IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 08.09.02, 20:56 RAD chyba dosc dokladnie przedstawil na czym polega "wjazd", wiec juz nie bede tego powtarzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: Mareccy milionerzy IP: *.marketingserwis.pl 09.09.02, 11:26 Gość portalu: RAD napisał(a): > Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > > > Co znaczy, wjzad na kwadrat? > W/g mnie > "Kwadrat" - dom jednorodzinny, mieszkanie > "wjazd" - zorganizowane wkroczenie grupy przestepczej w celach rabunkowo- > rozbojowych. > Pozdr > Rad Domyślałem się, że takie jest znaczenie sformułowania "wjazd na kwadrat". Chciałem jednak, by ktoś mnie w tym upewnił. Po wprowadzeniu się do domu, który wybudowałem w Marakch systemem gospodarczym w latach 1994-1995, przeżyłem taki "wjazd na kwadrat", gdy wybrałem się na wakacje nad Bałtyk w 1996. Domu pilnował teść. Wystarczyło jednak, by nie nocował tam raz, a złodziej po wyłamaniu drzwi balkonowych weszli i wynieśli telewizor, wideo i drukarkę komputerową (szczęśliwie zostawili sam komputer i monitor). Zmusili mnie w ten sposób do wstawienie krat w oknach i przy drzwiach balkonowych. Bardzo ich za to nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konger Re: Mareccy milionerzy IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 09.09.02, 19:03 Pokręciło Cię czy co? Chcesz dac liste chłopcom? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja01 Re: Mareccy milionerzy 13.09.02, 22:45 Wydaje mi się, że "chłopcy" mają już listę. Może ich by warto było zapytać o najbogatrzych? Odpowiedz Link Zgłoś