Dodaj do ulubionych

Tak gra: AKORDON

28.10.10, 11:05
Nie mogę znaleźć starego wątku o grze na akordeonie, to zakładam nowy. Jestem bardzo ciekawa gry innych akordeonistów. Ujawnijcie się!! Proszę!!!

A to Antoś
www.youtube.com/watch?v=5IRVCYBH1FU&feature=player_embedded
Obserwuj wątek
    • kasiask Re: Tak gra: AKORDON 28.10.10, 11:06
      Z wrażenia zrobiłam błą w tytule. sad(
      To bez sensu, że nie da się niczego poprawić po edytowaniu posta. sad
    • mama_dorota Re: Tak gra: AKORDON 03.11.10, 17:40
      Fajnie gra! Dalej ma takie zacięcie jak na początku?
      Pamiętam, że jak miał zdawać do SM to chciał tylko akordeonu i nic więcej nie wchodziło w grę.
    • kasiask Re: Tak gra: AKORDON 04.11.10, 14:28
      Niestety zapał i entuzjazm już mu przeszedł. sad(
    • kasiask Polka 11.12.10, 10:13
      Do ideału jeszcze trochę brakuje, ale mnie się podoba smile)

www.youtube.com/watch?v=C3QqKkE5CxQ
    • kasiask Re: Tak gra: AKORDON 22.11.11, 12:14
      Utwór pt."Gazda" z początku tego roku szkolnego.

www.youtube.com/watch?v=UUMLNgdNMro
      • tijgertje Re: Tak gra: AKORDON 22.11.11, 12:24
        nooo, KATARZYNO wink Antos swietnie sobie radzi. JA to tylko z niedowierzaniem patrze, jak on sie w tych wszystkich guzikach moze polapacuncertain MIny za to bija wszystkowink
        • anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 27.11.11, 23:15
          Kasia, Antoś gra fantastycznie! Bardzo mi się podoba! I fajne utworki gra, zwłaszcza Gazda bardzo przyjemny smile Pozdrawiam i życzę wytrwałości!
    • sylwik30 Re: Tak gra: AKORDON 28.11.11, 08:45
      Super gra Antoś. Jak to możliwe, że wie, który guzik nacisnąć i jeszcze myśleć o prawej ręce i o rozciąganiu instrumentu.
      • anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 05.12.11, 23:05
        Właśnie obejrzałam prawie wszystkie Twoje filmiki na you tubie i nie mogłam się od nich oderwać: chłopcy grają fantastycznie! No ale najbardziej mnie powalił filmik "Moje prasowanie" smile
        • anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 14.11.14, 00:11
          Odkopałam wątek sprzed lat, żeby po raz pierwszy wkleić mojego akordeonistę.
          Utwór polifoniczny. Miał zagrać powoli i dostojnie ale było mu za długo więc w trakcie przyspieszył wink
          Swoją drogą jestem ciekawa, czy na forum ostali się jeszcze jacyś rodzice akordeonistów?
          Bourre
          • kulju Re: Tak gra: AKORDON 14.11.14, 05:50
            Ladnie gra.
            Ja sie zawsze dziwilam, ze w szkolach muzycznych jest ten akordeon. Gdzie pozniej muzycy na nim graja? No bo wiadomo: skrzypce, pianino itd, ale akordeon? Nigdy nie gralam, ale nie wydaje mi sie prostym instrumentem - tyle tam guzikow smile)
            Pozdr,
            Magda
            • anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 14.11.14, 11:58
              Dzięki za dobre słowo, bo to jest chłopiec, który ma duże problemy manualno-koordynacyjne, z koncentracją itd. i nie przychodzi mu łatwo ta gra smile Pisałam już wcześniej, że nie wiem, czy da radę dalej "uciągnąć" materiał (w zeszłym roku miał 3 z instrumentu) ale w tym roku jakby drgnęło, pomimo tego, że program trudniejszy smile
              A jeśli chodzi o ten instrument w SM to nadal jest nowość, w Polsce ten instrument "wszedł" do Akademii 50 lat temu, wcześniej był to instrument rozrywkowy, podwórkowy wręcz. Jestem zaskoczona możliwościami tego instrumentu w zakresie muzyki klasycznej. Pozytywnie smile
          • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 29.11.14, 07:54
            Super gra.
            Moja córka też akordeonistka, pierwsza klasa. W piątek będzie pasowanie, więc postaram się ją nagrać i wrzucić tutaj wink.
            • anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 05.12.14, 23:46
              koza_w_rajtuzach napisała:
              > Moja córka też akordeonistka, pierwsza klasa. W piątek będzie pasowanie, więc p
              > ostaram się ją nagrać i wrzucić tutaj wink.

I jak tam kozo_ po popisie? Uda Ci się wrzcić nagranie?
              • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 06.12.14, 06:45
                Jak mąż zmontuje to wrzucę wink).
    • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 07.12.14, 18:39
      No to pokazuję moją córcię na pasowaniu
      www.youtube.com/watch?v=TYUwzoav_as
      • pepperann Re: Tak gra: AKORDON 08.12.14, 09:16
        Chyba pierwszy raz widzę małą (chociaż wygląda na sporą!) dziewczynkę-akordeonistkę, ale wygląda na to, że jej się podoba i bardzo fajnie wystąpiła! Gratuluję, z przyjemnością obejrzałam. Wszystkie dzieci występowały, czy tylko Twoja córa tak została wyróżniona?

OT:
        Koza_w_rajtuzach, dla mnie to niepojęte, że ostatnio pamiętam Cię z forum okołociążowego, a teraz obie mamy dzieci tutaj wink
        • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 08.12.14, 09:49
          Oczywiście wszystkie dzieci występowały, to było pasowanie i wyróżnianie kogokolwiek byłoby nie w porządku.
          Córka uwielbia występy publiczne, bardzo lubi też grać (choć ćwiczy za mało!) i w ogóle szkołę muzyczną kocha nad życie. Dzisiaj będzie miała drugie publiczne wystąpienie, więc nie może się doczekać wink). Nie wiem po kim ona to ma, bo ja jestem wręcz chorobliwie nieśmiała.

> Chyba pierwszy raz widzę małą (chociaż wygląda na sporą!) dziewczynkę-akordeoni
          > stkę

Córka nie wybrała akordeonu, wolała inny instrument, ale teraz nie zamieniłaby go na żaden inny. W szkole oprócz niej jest tylko jedna dziewczynka, która gra na akordeonie, ale to już nastolatka wink.

> Koza_w_rajtuzach, dla mnie to niepojęte, że ostatnio pamiętam Cię z forum okołociążowego, a teraz obie mamy dzieci tutaj

Ale chyba z tego młodszego dziecka mnie pamiętasz (styczeń 2009). Klarcia jest ze stycznia 2006, więc to rzeczywiście jest już duża dziewczynka.
          • pepperann Re: Tak gra: AKORDON 08.12.14, 10:17
            Nie wiem, nie wiem, może wręcz z jakiegoś forum przedślubnego? W każdym razie utkwił mi Twój nick w pamięci z jakichś czasów niby niedawnych ,a całkiem odległych, bo przeddzieciowych wink
            • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 08.12.14, 10:28
              smile)

• anatewka11 Re: Tak gra: AKORDON 08.12.14, 23:18
                Ale fajna, odważna dziewczynka!!! Świetny występ!
                Faktycznie, wydaje się, że więcej chłopaków gra na akordeonie ale dziewczyn też jest sporo. Ten instrument jest bardzo ciężki więc dobrze, jak dziewczyna jest konkretna, bo się tak nie umęczy wink
                Ja jestem wielbicielką jednej akordeonistki, którą "znam" z youtube:
                Natalia Kowalska
                Dziewczyna ma kilkadziesiąt nagrań na youtubie od pierwszych kroków na akordeonie a na koncie wiele wiele nagród.
                • tinaga Re: Tak gra: AKORDON 10.12.14, 21:42
                  Rewelacyjnie sobie radzi to bardzo trudny instrument. Jak zaproponowali mojemu synowi na egzaminie to od razu odmówił, bo mówił że za trudny, wylądował na organach okazało się że też trudny. Tu proszę jak mała świetnie sobie radzi. Brawo smile
                  • koza_w_rajtuzach Re: Tak gra: AKORDON 11.12.14, 06:40
                    Tak naprawdę to chyba wszystkie instrumenty są trudne, nigdy nie jest łatwo wink.
                    Ogólnie córka lubi grać (teraz dostała od nas keyboard i coś tam na własną rękę usiłuje działać), ale akordeon nie sprzyja ćwiczeniom, bo jest ciężki, więc po pewnym czasie męczy, do tego zawsze trzeba angażować drugą osobę do zapięcia/odpięcia, więc nie można sobie tam spontanicznie usiąść i chwilę tam pobrzdękać.
                    Moja córka twierdzi, że najgorsza jest trąbka wink). Rzeczywiście nie brzmi zbyt dobrze w wykonaniu dzieci.
                    • anatewka11 Tak gra: AKORDEON 17.02.15, 22:45
                      Wklejam polifonię smile Wersji bez błędów nie posiadam, tak to już u nas jest. Ale cieszę się przeogromnie, że poziom utworów coraz wyższy a syn mimo wszystko daje radę smile Wizja ukończenia (jednak) tej szkoły robi się całkiem realna ...
                      Menuet
                      Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka