Dodaj do ulubionych

wlasne kompozycje - konkurs ?

11.05.13, 16:12
Tak czytalam o konkursach i przypomniala mi sie Magda Kulju (moze to cyztasz ? smile ) i to, ze Adam wygral konkurs (slusznie Mu sie nalezalo!!!) i tak sobie mysle, ze chcialabym sie dowiedziec, na jakie konkursy Magda lub ktos inny wysylacie te utwory swoich dzieci ? Uli utworki bardzo spodobaly sie pani, ktora kiedys przyszla na zastepstwo i tez komponuje (jest dyrygentka) i zastnaawiam sie, co by bylo, jkaby poslac mala w szeroki swiat, zeby spotkala sobie podobnych, zeby ta pasja nabrala nie tyle nagrod (specjalnie na nie nie licze,choc oczywiscie byloby jej i nam przyujemnie) , ile nowych kolorow. Macie jakies rady do dania ????? Poza wklepaniem w google, bo to juz zrobilam (po francusku) i wyszedl mi jeden konkurs mlodych kompozytorow, zarezerwowany dla uczniow SM, a moja nie jest, uczy sie prywatnie.
Obserwuj wątek
    • kulju Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 18.06.13, 05:48
      my wysylamy na lokalne konkursy, bo zadnych innych nie znalezlismy. Nie sa to zadne powazne konkursy, tylko kilkoro dzieci - moze nie ma wielu kompozytorow wokol. Nie wiem jaki jest powod, ale ta kategoria nie jest szczegolnie popularna. Konkurs kompozytorow jest czescia konkursu fortepianowego.
      Takie prawdziwe konkursy kompozytorow otwarte sa dla doroslych crying a nie dla dzieci (bodajze od 16 - 18 lat).
      • mama_mak Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 20.06.13, 14:03
        Mi tez nie chodzi o powazne, ale jak znajudjesz te lokalne ? To sa SM czy jakies stowarzyszenia muzyczne? Ani po pl ani po fr nie znalazlam nic, a ze mala nie chodzi do SM panstwowej to juz w ogole nie moze w jedynym znalezionym startowac. Grala juz 2gi raz swoj utwor (znaczy 2 rozne utwory) na koncercie, na szczescie nie podchodzi do tog ambicjonalnie smile

Szjoda, ze dopiero od 16, bo to fajna zabawa sad
    • mmaja1 Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 24.06.13, 08:53
      Pamiętam na jakimś konkursie pani prof.G. Szendzielorz ? ( pianistka z Katowic) mówiła o takim konkursie dla dzieci, że będzie w grudniu gdzieś na Śląsku- ale szczegółów nie pamiętamsad, bo nie lubię konkursówsmile
      • mama_mak Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 24.06.13, 09:09
        ja bym nie poslala na konkurs wykonania, ale taki wydaje mi sie motywacja oraz szansa na spotkanie kogos fajnego, bo ja sie na nauczyciela kompozycjin ie nadaje, a jak jednego nam znaleziono, to lekcje bylo o ... 20h! Niewykonalne dla woczas szesciolatki!

Sprawdze, dzieki smile
        • olka_krakow Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 24.06.13, 15:21
          napisalam w watku o moich rozterkach - fortapien - flet. Tez szukam wlasnie takich komkursow wink) dam jeszcze znac, jak sie czegos dowiem
          • mama_mak Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 24.06.13, 15:59
            Czytlaam, dzeiki, ale te ktore podajesz to sa dla duzych mlodych kompozytorw, no chyba, ze Twoja corcia pisze wieloinstrumentowe i dlugie kompozycje, to wtedy ok, ja szukalam czegos blizeszego dzieciom sad Jak znajde, to tez dam znac smile
            • kulju Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 25.06.13, 05:30
              Ja tez popatrzylam i zdecydowanie nie dla dzieci - nawet moj Adam nie mial by najmniejszych szans.
              Nasz konkurs Kiwanis jest niestety tylko dla dzieci/mlodziezy z pobliskiej okolicy, bo utwor trzeba po prostu fizycznie zagrac.
              Magda
              • xamirek Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 25.06.13, 23:50
                to ja wam zatem polecam bardzo konkurs, który jest organizowany przez szkołę mojej córy. Nazywa się SREBRNA SZYBKA, pod ta nazwą kryją się 2 niezależne konkursy: #1 wykonawczy muzyki współczesnej i #2 kompozytorski. W żadnym nie ma ograniczeń wiekowych, po prostu dzieciaki są dzieleni na grupy wg instrumentu i wieku, a na kompozytorski się wysyła nagranie. Z reszta wszelkie info można znaleźć na stronie konkursu. Może taki wam bardziej odpowiada?
                • franianiania Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 26.06.13, 09:58
                  u nas też coś było w tym roku w szkole;
                  www.polmic.pl/index.php?option=com_mwkonkursy&id=829&view=zdarzenie&litera=0&Itemid=10&lang=pl
                  • franianiania Re: wlasne kompozycje - konkurs ? 26.06.13, 11:01
                    ten zalinkowany to chyba dla starszych, ale coś dla szkoł 1 stopnia też u nas napewno jest , pózniej poszukam.
                • mama_mak Do kiedy? 26.06.13, 17:07
                  Wyglada bardzo milo, a czy wiesz moze, do kiedy nalezy sie zglaszac na konkurs na rok 2014? Bo jest napisane, ze rozstrzygniecie 2013 bylo w lutym, wiec sadze, ze trzeba bedzie niedlugo zglaszac na 2014, bardzo bym chciala sprobowac, zeby mala zachecic.
                  • xamirek Re: Do kiedy? 27.06.13, 11:08
                    przykro mi ale nie mam pojęcia, ten konkurs wykonawczy jest co 2 lata, czyli następny będzie styczeń/luty 2014, czy kompozytorski jest tak samo ale na przemian z tamtym, nie wiem? Mogę się dopytać w piątek na zakończeniu roku. Spróbuj może napisać maila, może jeszcze sprawdzają. Ogólnie to szkoła jest zamknięta od ponad tygodnia - przebudowa się wreszcie zaczęła za to my z dzieciakami będziemy się plątać po 3 okolicznych zwykłych szkołach. Jednym słowem zapowiada się cudowne 1,5 roku wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka