Dodaj do ulubionych

Wrzeszcz czy Orunia

• 1974dorota Re: Wrzeszcz czy Orunia 30.06.13, 19:13
      Mam w Gdańsku trochę znajomych z dziećmi w SM. Słyszałam znacznie lepsze opinie o Oruni, niż o Wrzeszczu, szczególnie na temat fortepianu. Zdaje się, że Orunia to miejsce lepsze dla dzieci, we Wrzeszczu straszny dryl.
      • apax Re: Wrzeszcz czy Orunia 01.07.13, 08:38

Bardzo dziękuję za odpowiedź , taż skłaniam się w kierunku Oruni, bo młoda raczej chciałaby pomuzykować a nie zostać wirtuozem smile. Nie mam ciśnienia w kierunku muzyki, to jej pasja. W domu nikt na niczym nie grasmile. Muszę kupić pianino i też mam spory problem bo ona chce koniecznie akustyczne a ja z kolei ze względu na cenę i możliwośc wyciszenia wolałabym cyfrowe. Mam wakacje na przemyślenia i wizyty w sklepach muzycznych. Pozdrawiam
        • mama_mak Re: Wrzeszcz czy Orunia 01.07.13, 08:57
          Hej, jestem z Gdanska, choc uczylam sie, w tamtych czasach, w ognisku. Co to za szkoly we Wrzeszczu i Orunii ? Popoludniowki ? Mialam znajoma w tej we Wrzeszczu (ta ulica sie bodajze Dmowskiego teraz nazywa), fakt, ze nie ma wspomnien w 100% pozytywnych, ale tez i muzykiem nie zostala. Kolega, ktory ja skonczyl w klasie fletu jest dzis palkarzem wink w znanym zespole rokowym i nie narzekal nigdyi nie narzeka. A nie mozesz sie przejsc i pogadac z nauczycielami ? Nie wiem tez, gdzie mieszkasz, ale pamietaj o dojazdach... ;-(
          • apax Re: Wrzeszcz czy Orunia 01.07.13, 11:29

Wrzeszcz i Orunia to są popołudniówki. Pogadanka z nauczycielami nie jest mozliwa z uwagi na wakacje a poza tym "każda pliszka swój ogonek chwali" i z pewnością nauczyciele będą zdania że to ich szkoła jest najlepsza i najsympatyczniejsza smile. Dlatego też pytam o zdanie Was, Drogie Mamy, bo wydaje mi się, że macie najbardziej obiektywne zdanie o szkołachsmile. Dojazdy też biorę pod uwagę, dlatego też wygrywa -póki co- Oruniasmile.
            Pozdrawiam
            • agatabenek Re: Wrzeszcz czy Orunia 06.09.13, 13:14
              Witam!
              I jaką szkołę wybraliście? W lipcu chyba było już po przesłuchaniach? dostaliście się? Maja córka (7lat) zakwalifikowała się na wiolonczelę we Wrzeszczu i mamy straszny kłopot z dojazdami i ułożeniem planu zajęć. Mieszkamy wprawdzie na Morenie i nie jest daleko, ale dowożenie instrumentu na lekcje mnie przeraża. Byłam przekonana, że dostarczać będę tylko dziecko, a tu też i instrument. Przecież autobusem z tym nie pojade, na rowerze też. Mam już poprostu dość na samym początku sad
              • mama_dorota Re: Wrzeszcz czy Orunia 06.09.13, 17:38
                Dowiedz się jak radzą sobie z tym problemem inni rodzice. Mała wiolonczela w pokrowcu daje się nosić na plecach jak gitara. W skrajnej sytuacji warto rozważyć zmianę instrumentu, ale jeśli dziecko kocha wiolonczelę, to ja bym nie zmieniła, nawet gdyby to oznaczało jazdę taksówką. Wbrew pozorom taksówka na małe odległości mniej kosztuje niż eksploatacja drugiego samochodu, a może z taksówkarzem można uzgodnić jakiś rabat. No ale nie wiem jak daleko macie do szkoły.
                • apax Re: Wrzeszcz czy Orunia 07.09.13, 08:58
                  Hej, zdecydowałam o Oruni. Mieszkam na Chełmie i jest mi zdecydowanie bliżej właśnie tam, poza tym po wysłuchaniu kilku opinii podjęłam decyzję że w mniejszej szkole będzie młodej łatwiej. Z planem nie było kłopotu ale ja mogłam dość wcześnie więc ustawiłam jej wszystko tak, że jeździmy tylko 2x w tyg i nie ma żadnych okienek. Kończy najpóźniej o 16. Jestem z młodą sama więc się trochę martwiłam czy ogarnę czasowo ale jestem pozytywnie zaskoczona myślałam, że będzie gorzej smile. Mam nadzieję, że Wam się też ułoży, życzę powodzenia smile. Pozdrawiam
                  • agatabenek Re: Wrzeszcz czy Orunia 07.09.13, 15:43
                    My też będziemy jeździć 2 razy w tygodniu ale niestety kończyć będziemy po 18-tej. Wcześniej nie dałabym rady zajechać do domu i wrócić do WRZESZCZA. Ale jakoś to będzie . W zapasie mamy jeszcze Społeczną SM na Morenie.
                    Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka