Dodaj do ulubionych

mój syn ma przesłuchanie

30.01.07, 20:13
Drogie mamy!
Mój syn, Mikołąj, ma przesłuchanie do szkoły muzycznej. Przychodzi do nas
pani, która pracuje z Mikołajkiem nad tym przesłuchaniem. Czy pamiętacie
mamy, jak wyglądało przesłuchanie waszych pociech? Jak się to odbywa?
Obserwuj wątek
    • anisr Re: mój syn ma przesłuchanie 31.01.07, 08:50
      Pamietam, choc nie byłąm na nim osobiście-znam tylko z relacji Olgi.
      Trzeba była zaspiewać piosenke, wyklaskać rytm, odgadnąc który dźwiek jest
      wyższy a który niższy, odgadnąc czy grane są dźwieki pojedyncze, 2 czy 3.No i
      dokończyć melodię-to Olga uznała za najtrudniejsze(mamo, przeciez mozliwe jest
      wiele zakończeń!wink)
      Olga sie do egzaminów nie przygotowywała, tylko z rytmiczka w przedszkolu
      prześpiewała piosenkę(której i tak nie zaśpiewała na przesłuchaniu bo zażądano o
      mamiewinkBędzie dobrzesmileJeśli Mikołaj pozna z pania te zadania to nie będzie sie
      denerwował i na pewno zda śpiewającosmilePowodzenia i daj znac jak poszłosmile
      • bb12 Re: mój syn ma przesłuchanie 03.02.07, 13:33
        U nas zwracają uwagę jeszcze na raczkę.Chyba czy podatna do nauki na wybranym
        instrumencie.

Przesłuchania mamy dopiero w maju [ i dodatkowy termin w czerwcu ,dla dzieci
        które w tym czasie nie mogły się zgłosić z ważnych powodów-najczęściej choroby].
      • olaws Re: mój syn ma przesłuchanie 12.02.07, 15:14
        wybaczcie to tutaj powinnam umiescic swoj postsmilea nie w "pare slow o nas" ale
        nie mialam czasu doczytacsmile
    • stokrootka40 Re: mój syn ma przesłuchanie 05.02.07, 18:12
      U nas tj. w Toruniu są najpierw testy pisemne, potem dopiero przesłuchanie.
      Dzieci z najlepszym słuchem są zwykle kierowane na instrumenty smyczkowe.
      • fiomia Re: mój syn ma przesłuchanie 20.03.07, 18:00
        Stokrootko, a możesz coś więcej napisać? Stoję przed dylematem, czy posłać córkę
        do muzycznej podstawówki i zupełnie nie wiem, jak to wygląda. Pani od pianina,
        która ją teraz uczy, mówi, że Aga bardzo się nadaje i bez problemu zda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka