mirekg42 22.10.21, 15:05 Czy ktoś jest po operacji metodą disco gel? Pomogło czy zaszkodziło? Jak wygląda operacja i jak szybko wraca się to dobrej kondycji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtas01 Re: Disco gel 27.03.23, 15:10 Dzien dobry własnie minelo tydzien jak jestem po zabigu Disco-gel Th12/l1.Zaczne od począdku mój lekarz neurohirurg po rezonasie stwierdzil dyskopatie L/S g 55,1 ucisk korzeni nerwów rdzeniowych i splotów nerwowych w zaburzeniach dotyczących krazka międzykregowego [M50-M51] Także jak wcześniej napisałem miałem zabieg 20.03.2023 .Pierwsze 3 dni po zabiegu duży ból musialem wzias tabletki przeciwbolowe teraz ból jest słabszy ,2 dzień bez tabletki ,lecz jeszcze boli .Wypisie mam wytyczne oszczedny tryb zyca ,unikanie pozycji siedzacej przez 2 tygodnie po zabieg ,4 tygodnie zero pracy fizycznej .Mam pytanie czy w takim razie mozna duzo chodzic ,czyli spacery kijki czy lepiej nie .Druga sprawa moj znajomy tez mial taki sam zabieg chodz niby mial wiekszy problem z kregoslupem jego zaraz po zabiegu nic go nie boli a mnie tak . Odpowiedz Link