gabi071984 29.08.10, 12:30 co na prezent urodzinowy dla wymagającego 7-latka? Doradźcie z czego taki chłopak mógłby się ucieszyć. Jeden prezent już mamy świnka morska i klatka ale szukam czegoś jeszcze by doradzić babci co ma kupić i ciężko mi te poszukiwania idą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: 7-latek 29.08.10, 13:32 A co to znaczy "wymagający 7-latek"? Moi 2 tygodnie temu na 7 urodziny właśnie dostali po zegarku na rękę. Bardzo fajne, firmy Swatch, duzo ładniejsze od polecanych Flik-Flaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: 7-latek 29.08.10, 15:17 Zegarek??? To ja Ci powiem, że to beznadziejny prezent. Dzieci teraz NIE NOSZĄ zegarków! Pokaż mi jedno, które ma zegarek. Teraz się zerka na komórki. Dowiedziałam się ostatnio, że jestem jedyną osobą z zegarkiem jaką moi znajomi znają. Sama zobaczysz. Zegarek będzie leżał w szufladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: 7-latek 29.08.10, 15:31 Chyba przesadzasz, moja 8,5 latka od prawie 2,5 roku nosi zegarek dzien w dzien i jak zdazy jej sie zapomniec zalozyc, to jest bardzo niepocieszona mimo posiadania komorki Ja tez nosze i wszyscy dokola mnie nosza. Chyba obracamy sie w innych srodowiskach Odpowiedz Link Zgłoś
lidka73 Re: 7-latek 29.08.10, 19:39 Mój siedmiolatek nosi zegarek od Dnia Dziecka, codziennie i jeszcze nie znudziło mu się informowanie otoczenia o aktualnej godzinie. A na urodziny dostał Monopol z kartami Visa zamiast pieniędzy i był zachwycony, a i ja chętniej w to gram odkąd nie muszę bawić się z banknotami. Oczywiście po uprzednim ściszeniu terminala kart do zera, co wszystkim dorosłym użytkownikom gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: 7-latek 29.08.10, 21:52 a mój syn bardzo by się ucieszył z zegarka. Wiem bo mówił ze chciałby mieć. Może dlatego że nie ma komórki tez ma 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: 7-latek 29.08.10, 23:01 Może dla Ciebie benzadziejny. Moi nosza i sa zadowoleni. Komórek nie posiadaja i jeszcze długo się nie zanosi aby dostali. Po co 7-latkowi komórka??? W dziwnych kręgach się obracasz, ja nie znam chyba nikogo kto by zrezygnował z zegarka z powodu posiadania komnórki. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: 7-latek 30.08.10, 06:48 Moja córka też nosi zegarek regularnie.Ja i mąż również pomimo tego,że wszyscy posiadamy komórki. A może kupić mu komórkę,jeśli chłopiec idzie do szkoły? Ja na początku byłam bardzo sceptycznie,wręcz wrogo nastawiona do posiadania komórki przez moje dziecko w wieku 7-lat. Ale życie szybko zweryfikowało moje poglądy.Często bywało tak,że córka będąc z nami gdzieś,np.zwyczajna galeria handlowa,lubi sobie oglądać zabawki w Smyku czy płyty w Empiku,ja w tym czasie obskakuję inne sklepy,jestem cały czas z córką w kontakcie,nie boję się,że gdzieś się zgubi,bo ma komórkę.Często dzwoniła do mnie ze szkoły,kiedy jakiejś lekcji nie było i mogli iść prędzej do domu,lub kiedy po prostu się źle czuła i chciała jechać do domu,zaoszczędziłam nauczycielce latania z nią po sekretariatach w celu poinformowania mnie,że dziecko źle się czuje.Zadzwoniła z komórki,przyjechałam zabrałam i tyle.Może więc komórkę mu kupcie,nie jakąś mega wypasioną,bo z połowy tych funkcji nie będzie korzystał,ale taką co ma w miarę to co powinna mieć. Jak dla mnie komórka z moim dzieckiem oznacza dla mnie święty spokój,a święty spokój rodzica,wiadomo bezcenny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: 7-latek 30.08.10, 08:52 Dla mnie dziecko, ktore samo porusza sie do i z szkoly musi miec komorke i juz. Nie wyobrazam sobie inaczej. W zeszlym roku kilka razy sie zdarzylo, ze pani przetrzymala ich na lecji albo wycieczka sie przedluzyla i corce uciekl szkolny autobus. Gdyby nie miala komorki nie mialaby mozliwosci na kontakt z tata w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 7-latek 30.08.10, 10:09 dorek3 napisała: > Może dla Ciebie benzadziejny. Moi nosza i sa zadowoleni. Komórek nie posiadaja > i jeszcze długo się nie zanosi aby dostali. Ale Ty Dorek staroświecka jesteś! Dzieciom zegarki kupujesz Oczywiście żartuję Mój 6,5 latek ma już dwa zegarki i oba z tarczą, żeby widział jak czas upływa po staroświecku. Komórki nie ma, ale jest wożony do szkoły więc na komórkę się nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: 7-latek 30.08.10, 11:17 Zegarek to u mnie by nie przeszedł, może mu kupię bo dobrze gdy dziecko wie która godzina, ale na urodziny to musi być coś wypasionego co go wciągnie i zainteresuje Komórka jak dla mnie to jeszcze za wczas może w przyszłym roku dostanie. A macie dziewczyny jeszcze jakieś inne pomysły, bardziej myślę o czymś by miał by mógł się ty, zając w domu już w te chłodniejsze dni bo teraz w lecie to większość czasu na rowerze spędzał i ma swój ogród, sadził kwiaty zajmował się kaczkami-nie wiem ale takie nie typowe zajęcia chyba jak na 7 latka I nie wiem co mogłoby zastąpić mu ten czas całodniowego spędzania na polu? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 7-latek 31.08.10, 08:02 gabi071984 napisała: > Zegarek to u mnie by nie przeszedł, może mu kupię bo dobrze gdy dziecko wie > która godzina, ale na urodziny to musi być coś wypasionego ??? a dlaczego musi być coś wypasionego. I co to wogóle znaczy wypasiony w tym kontekście. co go wciągnie i > zainteresuje Może szachy... Mój sześciolatek się wciągnął i zainteresował Będzie jak znalazł na długie zimowe wieczory. Poza tym ja zawsze kupuje książki. Na urodziny to moga być takie super wydania encyklopedyczne dla dzieci. I nie > wiem co mogłoby zastąpić mu ten czas całodniowego spędzania na polu? Czytanie książek... jak wyżej. Możesz kupic mikroskop jeśli czytanie to za mało, albo lunetę. Rozumiem, że to Twoje własne dziecko, więc chyba znasz je najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: 7-latek 31.08.10, 08:43 gabi071984 napisała: > na urodziny to musi być coś wypasionego To już wiadomo, czemu to dziecko takie "wymagające". Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: 7-latek 31.08.10, 11:47 tzn: co do tego wypasionego. Mój synek przez cały rok nie wydziwia i nie ma zachcianek że chce to czy tamto więc zazwyczaj kupuję jakieś przydatne ciuchy ale u nas jest tak że prezenty urodzinowe i gwiazdkowe są większe. A tak jak niżej przeczytacie to dokładnie szukam coś by babcia mogła kupić bo ja kupuję świnkę morską A wiecie to że piszę że coś wypasionego to nie znaczy że mój synek jest wymagający tylko ma takie nie typowe upodobania i na przykład super auto z żarówkami na pilota go nie zaciekawi. zegarek to nudny prezent moim zdaniem ale to tylko zdanie moje i nikogo nie wyśmiewam Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: 7-latek 30.08.10, 20:57 Nie po raz pierwszy potwierdza się, że jestem konserwa. Zegarki oczywiście że tradycyjne. Dla mnie elektroniczny wyświetlacz jest obciachowy, a poza tym zależało mi aby nauczyli się normalnego odczytywania godzin (nauka zajęła im jakies 10 min ). A tak przy okazji to zastanawiam się dlaczego prezenty urodzinowe czy gwiazdkowe musza być takie wypasione. Tak się przeciez hoduje małego (a później dużego) materialistę. Ja nie cierpię gadżeciarstwa i bardzo się staram aby nie zaszczepić tego w chłopakach. Wiem że i tak bedzie mnóstwo dyskusji typu "bo koledzy mają", ale zawsze łatwiej coś tłumaczyć jak się samemu podobnie postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 7-latek 31.08.10, 08:06 dorek3 napisała: > Nie po raz pierwszy potwierdza się, że jestem konserwa. Tak mi się zawsze wydawało Ja też jestem straszna konserwa. > A tak przy okazji to zastanawiam się dlaczego prezenty urodzinowe czy gwiazdkow > e musza być takie wypasione. Tak się przeciez hoduje małego (a później dużego) > materialistę. Ja nie cierpię gadżeciarstwa i bardzo się staram aby nie zaszczep > ić tego w chłopakach. Wiem że i tak bedzie mnóstwo dyskusji typu "bo koledzy ma > ją", ale zawsze łatwiej coś tłumaczyć jak się samemu podobnie postępuje. Podpisuje się pod tym. Gadżeciarstwu i wypasionym prezentom mówimy nie! A super fajnym prezentem to może być przecież karnet na basen i nauka pływania z instruktorem lub zapisanie dzieciaka na hokej na Torwarze. Polecam. Mój mały już bedzie teraz zaczynał drugi sezon. Może to być również wykupienie abonamentu w Filharmonii lub teatrze dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: 7-latek 31.08.10, 17:56 Nie dla mnie, ja noszę. Kupiłam dzieciom porządne zegarki. Ładne - same sobie wybrały. I co? I nosiły króko. Teraz nie noszą. I nikt z ich klasy z zegarkiem nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: 7-latek 30.08.10, 20:31 ''Zegarek??? To ja Ci powiem, że to beznadziejny prezent. Dzieci teraz NIE NOSZĄ zegarków! Pokaż mi jedno, które ma zegarek. Teraz się zerka na komórki.'' Proszszszsz U nas na odwrót zegarek na ręce a komórka wyładowana od kilku tygodni w szufladzie. Generalnie mój syn przez komórkę rozmawia a nie sprawdza na niej czas. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: 7-latek 30.08.10, 20:34 U mnie w pracy tylko ja nie nosze zegarka bo nosze bransoletke. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: 7-latek 31.08.10, 22:21 Przesada, mój 8 latek ma zegarek nie ma komórki i jakoś z tego powodu nie ubolewa. Nikt z jego klasy także komórki nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Jak słyszę o "wymagającym" 7-latku 30.08.10, 11:20 to najzdrowiej dla tego dziecka byłoby chyba nic nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: Jak słyszę o "wymagającym" 7-latku 30.08.10, 11:25 scher ale ni mogę nic nie kupić bo to duży chłopak i wie że ma urodzinki i było by mu przykro Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Jak słyszę o "wymagającym" 7-latku 30.08.10, 11:35 To kup mu książkę albo audiobooka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Jak słyszę o "wymagającym" 7-latku 30.08.10, 12:22 scher napisał: > To kup mu książkę albo audiobooka. Popieram Ja mojej kupuje tonami i juz ma zajecie na dlugie, zimne, jesienne wieczory > Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jak słyszę o "wymagającym" 7-latku 30.08.10, 20:36 Upiecz tort weź na lody do fajnej cukierni. Nie cierpie materialistów. Urodziny swietuje sie nie tylko prezentami materialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: 7-latek 31.08.10, 11:31 gabi wychowujesz małego materialiste, ktory potem z okzji komunii świetej bedzie chciał klada a na 18 ścigacz. Koniecznie wypasiony. Odpowiedz Link Zgłoś
migunka Re: 7-latek 31.08.10, 21:32 Jeśli chłopczyk lubi oglądać filmy polecam zakup filmu na DVD "Mikołajek"- mój synek uwielbia lub jeśli już czyta to serię książek o Mikołajku. A może woli jakieś gry komputerowe np. lego star wars lub lego indiana jones lub lego Harry Potter; lub coś bardziej edukacyjnego (moje dzieci a szczególnie córka uwielbiają - świetna zabawa) nauka języka angielskiego "Tell me more". Odpowiedz Link Zgłoś